Buiten is het 17 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.215 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

We vragen het bijna nooit, maar deze keer wel:
Stem op de Helmondse singer/songwriter Thomas Pieters.

Dit keer dus de spreekwoordelijke uitzondering. Want Thomas is deelnemer aan De Grote Prijs van Nederland, de grootste langstlopende competitie voor livemuziek. Sinds 1983 bieden zij talentvolle muzikanten en bands een opstap naar groter succes.
Thomas (27) groeide op en woont in Helmond. Sinds een jaar studeert hij aan de Rockacademie in Tilburg en haalde daar alles in 1 keer, iets wat weinigen gegeven is. Om 2 veel belangrijker redenen vragen we je even op hem te stemmen. Ten eerste is zijn nummer ‘Ik Wil Helmond’s vergaan’  1 van de mooiste nummers ooit over onze stad. De tweede reden is dat deze Helmonder op een haar na gekozen was tot de nieuwe paus. Zo gaat tenminste het gerucht na zijn open sollicitatie met het nummer ‘In conclaaf’. Luister en oordeel zelf:

Als je Facebook hebt, kan je hem met slechts 3 kliks helpen om hoog in de lijst te komen. Je Facebook-account dient alleen om je slechts 1 keer te kunnen laten stemmen. Het is anoniem, je post niks en als je wilt, maak je jouw ‘like’ van de Grote Prijs daarna weer meteen ongedaan.
Meld je eerst aan op je Facebook en vervolgens
• • • ga je naar deze pagina en klik daar op STEM!
• • • klik daarna op de Like-button van De Grote Prijs en dan heb je al gestemd.

Update op 6 augustus: Thomas Pieters door naar de kwartfinale

17 reacties:

Ik heb gestemd, dat eerste nummer blijft een geweldig nummer! Maakt me trots op Helmond.

Beantwoorden

Ik ga ook stemmen! Ik val vooral voor zijn geniale teksten! Zijn muziek is moeilijk te volgen, voor mij dan, he.

Beantwoorden
Renate van Oosten

Hoewel ik slechts twee favorieten uit de regio heb van een lang verleden tijd
zal ik meestemmen

Dit zijn ze overigens:

En:

Beantwoorden

Deze is ook geweldig.

Beantwoorden

Het stemmen heeft ieder geval nu al resultaat opgeleverd: Thomas Pieters is daardoor al tenminste 13 plaatsen gestegen.
Van plaats 80 (van de 129) op vrijdag om 16.57 uur,
naar plaats 67 (van de 130) op zaterdag om 14.05 uur.
Wil je hem helpen verder te stijgen, je kunt tot en met woensdag 31 juli nog stemmen via http://www.groteprijsvan.nl/deelnemer/thomas-pieters/

Beantwoorden

Als Eric gaat spammen, dan ga ik daar wel even overheen met deze toppers:

http://youtu.be/AG5JP99xcH9o

Beantwoorden

Onze spamcontrole heeft vandaag blijkbaar niet goed gewerkt, daarom laten we de bovenstaande YouTube-filmpjes staan. Maar we gaan weer beter opletten en daarom worden volgende reacties met spam-filmpjes verwijderd.

Beantwoorden

@ De weblog van Helmond.

De bovenstaande links waren niet bedoeld als spam.
Maar als cultureel erfgoed, mocht het niet passen binnen
de opzet , mag je ze van mij verwijderen.

Beantwoorden

Thomas Pieters door naar de kwartfinale van de Grote Prijs
Zojuist kreeg Thomas Pieters te horen dat hij door is in De Grote Prijs van Nederland. Hij zit nu in de kwartfinale van de categorie Singer-songwriter. De juryleden selecteerden hem als 1 van de 26 acts die zij daar live willen gaan horen en zien.
Kortom, Thomas is nog altijd in de race voor roem en het prijzenpakket dat onder meer bestaat uit 4000 euro werkbudget (te besteden aan zijn carrière), optredens op verschillende festivals en podia (zoals Paradiso) en studiotijd.
Thomas behaalde met de publieksstemmen uiteindelijk een 83ste plaats. Daarmee zat hij niet bij de 10 deelnemers die met de meeste stemmen al gelijk verzekerd waren van een plekje in de kwartfinale. Met die 83ste plaats van de uiteindelijk 182 deelnemers belandde Thomas Pieters in de middenmoot. Toch een verdienstelijke plek gezien het feit dat hij zich erg laat ingeschreven had, ruim nadat de stemming al in volle gang was (‘het blijft een artiest hè’). En dat scheelde hem natuurlijk veel stemmen.

Als weblog zijn we ervan overtuigd dat we van deze Helmonder meer gaan horen!
Wil je een indruk krijgen van zijn kwaliteiten, beluister dan helemaal bovenaan zeker zijn eerste lied ‘Ik Wil Helmond’s vergaan’.

Beantwoorden

Wilhelmonds jury?

Beantwoorden

Thomas Pieters bereikt de finale van de Grote Prijs
Thomas Pieters is finalist in de finale van De Grote Prijs van Nederland. De jury koos hem zojuist uit en daarmee staat hij op zaterdag 7 december in de finale in poptempel Paradiso in Amsterdam.
Nadat Thomas in de kwartfinale op 22 september in Patronaat in Haarlem tot de beste bleek te behoren, stond hij vanavond in de halve finale in de categorie Singer-songwriter-songwriters in W2 Poppodium in Den Bosch. Samen met 4 andere deelnemers mocht hij een half uur laten horen hoe goed hij is. Thomas was als eerste aan de beurt. Dat bleek een voorbode want aan het einde van de avond bleek hij ook de eerste.
In Amsterdam zal hij met 5 andere singer-songwriters bepalen wie de Grote Prijs wint. Wie zijn concurrenten zijn, wordt na de andere 2 halve finales besloten.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Thomas. Geweldig dat je de finale staat. Wat een eer. Ik hoop dat je nu snel in DWDD komt! Je nummer over Helmond vind ik heel mooi en luister ik heel graag.

Beantwoorden

Dankjewel lieke! 🙂

Beantwoorden

En wat is de weblog er toch weer snel bij!

Beantwoorden

Vanavond Thomas Pieters in de finale van De Grote Prijs in Paradiso
Vanavond is het zover. Thomas Pieters staat in de finale van De Grote Prijs van Nederland. En niet zomaar ergens, maar in het heilige der heilige: de poptempel Paradiso in Amsterdam. Daar bindt hij de muzikale strijd aan met de 5 andere finalisten singer-songwriters.
Voor wie na het beluisteren van de 2 liedjes helemaal bovenaan, niet begrijpt hoe deze Helmonder zover kon komen, luister en kijk even naar de live registratie van zijn optreden in W2 Poppodium in Den Bosch. Want met dat optreden in de halve finale bereikte hij de finale van vanavond.

Gisteravond kondigde Thomas vol trots de officiële release van zijn single Kassameisje aan. Ter ere van de finale van de Grote Prijs van NL is die single tijdelijk gratis te te downloaden op SoundCloud.
Hieronder kun je permanent gratis de bijbehorende videoclip bekijken.

Beantwoorden

Thomas Pieters won vanavond De Grote Prijs van Nederland niet

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 7 december 2013 om 23:38:

Potverdorie. Potverdorie nog us aan toe zeg.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *