Buiten is het 27 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.821 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

De gemeente publiceert via de weblog een aantal specifieke vragen. De ideeën die in de reacties worden gegeven, helpen mee om ons centrum aantrekkelijker en levendiger te maken.
Op de themapagina staan de eerste 3 vragen. Ook daar kun je nog steeds je ideeën achterlaten. Want ook die zullen door de gemeente gelezen én meegenomen worden.

Vandaag de vierde vraag:
Het Havenpark ligt op een mooie plek in ons Centrum. Het is nu een park. Moet dit zo blijven of zien jullie andere kansen?

15 reacties:

Een jeu de boules baan..
Een speeltuintje voor de kids.
Een snoepstraatje (allemaal eetbare vruchten waar men langs kan lopen en de verschillende zintuigen kan activeren: proeven, ruiken,zien!!)
Dit alles redelijk ”afgebakend” zodat dr evenementen er ook kunnen blijven plaatsvinden.

Beantwoorden

De naam zegt het al. HAVENPARK! Dus ik zou zeggen: maak er ‘n mooie jachthaven van voor de zondags-en seizoensmensen! Het oog wil óók wat. Het trekt dagjesmensen en toeristen. Win win situatie!

Beantwoorden

Brug open in Aarle en een haven graven
Toeristen brengen geld in het laadje

Beantwoorden

Wat ik al op weblog Helmond had geschreven: bestraten en een evenement/ markt /kermis terrein van maken. Scheelt ook weer in straten afsluiten in het centrum.

Beantwoorden
Nicky van der Heijden

Helmond Aktief heeft eertijds een idee gelanceerd van een overdekte markthal, ik ben daar nog steeds voor.

Een markthal op de schaal van onze stad biedt misschien ook mogelijkheden voor eventuele verplaatsing van de markt, wat op z’n beurt weer mogelijkheden biedt voor de Markt.

Gebruik de ruimte in combinatie met de bouw van woningen bijv. seniorenappartementen. Zorgt voor meer centrumwoners.

Beantwoorden

Tijdelijke kinderboerderij

Tijdelijk paviljoen met bbq-restaurant (of elke keer wisselende restaurants)

Verhuurmogelijkheid voor waterfietsen en kleine bootjes

Een stuk ervan inrichten met een paar nostalgische kermis attracties

Rolschaats / skate traject

Beantwoorden

@kim bombeeck op vrijdag 1 april 2016 om 15:28:

Een jeu de boulesbanen zou ons goed uitkomen. Wij zitten met onze banen bij wijkhuis de Terp, dat 1 januari 2016 gesloten is. Vanaf 2 december 2015 zijn we nog steeds zoekende naar een andere locatie. Maar deze keer moeten we wel langer dan 2 jaar kunnen blijven!!! Jeu de boulesbanen zijn niet zo makkelijk te verhuizen.

Beantwoorden

Nieuwe (beloofde) openbaar zwembad (binnen en buitenbad) inclusief horeca. Het nieuwe “Stadsbad” op een mooie centrale plek.

Beantwoorden

Maak van een gedeelte een speeltuintje voor de kinderen met bv een blotevoetenpad, een pluktuin en een braaiplek waar men kan bbq-en.
Kleed dit alles aan met beplanting, en zet er een hekje omheen zodat het afgeschermd is.
Het andere gedeelte kan gebruikt worden voor evenementen. De ruimte is groot genoeg.

Beantwoorden

Is een mooie plek voor braderies en wat markten te organiseren er is hier nooit niks te doen

Beantwoorden

Deze kale vlakte een park noemen…. Een stad die aan het water ligt, zonder hier trots op te zijn of hier gebruik van te maken. Wat mij betreft is er dus maar een optie, een haven(tje)! Of dit voor de aanleg van passanten moet zijn of alleen sloepjes is mij om het even. Ook een leuk idee van de waterfietsen inderdaad. Daarnaast wat ruimte om de haven voor marktjes en activiteiten.

Beantwoorden

De traverse onder tunnelen dan krijg je het kasteel terug en bouw je een mooi centrum met jachthaven en de watermolen ook betrekken in de nieuwe stad met b.v. Restaurants en een sterren punt. Dan krijg je een centrum die dan de hoofdstad van de Peel genoemd mag worden.

Beantwoorden

Die moddervlakte een park noemen is wat overdreven. Eigenlijk zou het sowieso geen park genoemd mogen worden, die grasvlakte met een paar verdwaalde bomen. Het is zo low budget en treurig ingericht dat het eigenlijk nog steeds een rotte appel is in het centrum.

Regelmatig wordt de jachthaven geopperd. Persoonlijk vind ik dat een erg slecht idee. Zo’n haven kost een kapitaal om aan te leggen en levert eigenlijk maar vrij weinig op. Dat handjevol gepensioneerden dat af en toe aan zal meren gaat echt niet zorgen voor een rendabele exploitatie qua liggelden.
En ondertussen breng je een semi-permanent verkeersinfarct aan in de stad omdat om de haverklap al het verkeer lam wordt gelegd om weer een verdwaald bootje door te laten. En daarvoor staan we dan met z’n allen in de file. Ik moet er niet aan denken; het centrum is nu al niet altijd even goed bereikbaar.

Ik zou voorstellen om het in te richten als een écht park; en dan zou er wel wat meer moeite en geld in gestoken moeten worden. Maak er echt een levendige omgeving van die de mensen aantrekt.
Het idee van een markthal, vind ik ook wel iets. Verder zou ik er per direct die ongelooflijk knullig gepositioneerde Cacaofabriek naartoe verhuizen. Als het niet in the middle of nowhere zou liggen, zou het naar mijn mening veel meer een kans van slagen hebben. Zoek de verbinding met de reeds bestaande horeca.

Beantwoorden

ik vraag mij af waar mijn reactie gebleven is ??

Beantwoorden

@kneuter op maandag 4 april 2016 om 21:28:

We hebben het voor je nagezocht maar weten niet welke reactie je bedoelt. Misschien bedoel je deze reactie.
Hoe dan ook, onder de nickname kneuter heb je dit jaar (inclusief de bovenstaande reactie) 4 keer gereageerd en alle 4 staan op de weblog. Jouw 3 andere reacties werden niet gegeven bij ‘Jouw Centrum van Helmond’.
Tip: zet de bedoelde reactie (nogmaals) hieronder.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *