Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
18reacties

Vanochtend plaatste Twanneman de 66.666ste reactie op de weblog. Dat zijn er meer dan de 30.000 reacties 7 jaar geleden.
Al 11 jaar kun jij op de weblog over Helmond praten, huilen en lachen. Maar, eerlijk is eerlijk, niet iedere Helmonder is altijd even gelukkig met de weblogreacties.
Wellicht kan het beter. Daarom ons verzoek aan jou (als reageerder óf als niet-reageerder) in de reacties hieronder te vertellen wat er in jouw ogen beter zou kunnen. Dat mag anoniem onder een nickname. Met zijn allen weten we immers meer. Vraag niet om het onmogelijke, maar wees gerust kritisch, graag zelfs! Zodoende wordt de Helmondse weblog (nog) beter/leuker/interessanter…

18 reacties:

Ga eens in de topic over M. Garib kijken. De Weblog behoort zelf te kunnen weten wat daar beter kan.

Beantwoorden

Strenger modereren is juist geen verbetering. Iedereen moet kunnen zeggen wat hij of zij vindt. Moet je voor de grap eens op de site van Omroep Brabant kijken, daar worden alle ook maar een beetje kritische reacties verwijderd.

Nee jullie doen het prima, wat mij betreft hoeft er niets te veranderen. Ik vind het erg fijn om ook de kleinste nieuwsberichtjes te vinden hier. Dingen die te klein zijn voor het ED en OB.

Beantwoorden

@Arve Omic op donderdag 2 juni 2016 om 22:43:

Zou jij hieronder willen uitleggen welke regels jij vindt dat de weblog zou moeten toepassen bij het modereren van reacties? Hoe concreter jij bent, des te beter wij begrijpen hoe jij (en wie weet honderden andere Helmonders) dat graag willen.

Beantwoorden

Dat geeft wel aan dat De weblog leeft! Er zijn immers ook veel lezers die nooit reageren.
Doorgaan zo. Inspraak is leuk maar je kunt het toch iedereen naar de zin maken.

Een leuk getal, maar Ik weet niet of de ChristenUnie ook blij is met dit aantal reacties.

Beantwoorden

Tjonge, wat een eer om de 66.666-ste te zijn 🙂

Verder ben ik het wel met Hein eens, het is een prettig log waar ieder zijn of haar mening kwijt kan, we moeten ieders mening respecteren zonder dat daarbij gescholden hoeft te worden (wat ook niet gebeurd volgens mij).

Weblog; ga zo door.

Groeten Twanneman.

Beantwoorden

The number of the Beast. \m/

Beantwoorden

@Arve Omic op donderdag 2 juni 2016 om 22:43:

helemaal mee eens AO. Die discussie hadden ze best af mogen kappen! En zo zijn er wel meer discussies waar ingegrepen had mogen/moeten worden.

Beantwoorden

Weblog, jullie stellen de vraag aan Arve Omic, maar jullie zullen zelf toch ook wel weten wanneer iets wel of niet kan of dat een discussie te ver gaat.
Hoe zoiets tegen te gaan, moeten jullie zelf maar beslissen: “gewoon de stekker uit de discussie”, lijkt mij!

Beantwoorden

Weblog schreef elders: “Mocht je vinden dat er op de weblog wel off-topic gereageerd mag worden….”

dus ik moet naar de mond van de weblog praten?

Beantwoorden

Blijkbaar vinden ze dus dat het wel kan. Zo lang er niet ingegrepen wordt. Prima dan toch? Niemand verplicht je om daar te kijken.

De stekker uit de discussie, dat gebeurt in Noord-Korea. Dit is het internet, daar wordt nu eenmaal vaak feller discussie gevoerd omdat het nu eenmaal anders converseren is dan in het echt. Fijn toch dat dat kan.

Beantwoorden

In het weekend zullen wij reageren op de reacties die tot op dat moment werden gegeven. Dus laat ons weten hoe jij denkt dat het beter kan.

Beantwoorden

Het is eigenlijk allemaal prima! Complimenten aan de redactie!

Een technische opmerking.. Haal de koppeling van de reacties die op facebook gegeven worden weg, want die werkt maar 1 kant op, een reactie op de weblog wordt niet op facebook weer gegeven anders om wel, wat soms tot reacties leidt die niet beantwoordt worden…

Beantwoorden

@Joep op zondag 5 juni 2016 om 01:56:

Vind ik juist fijn.Al die verschillende websites steeds verversen of er al ergens iets nieuws is, is maar niks. Soms zit ik hier, op hun Facebook, op Omroep Brabant en hun facebook en ED en hun facebook te kijken als er iets gebeurde. En dan heb ik niet eens twitter. Is best veel werk 🙁

Voor mij mogen er sommige reacties ook wel vanaf, maar dat denken andere misschien wel weer van mijn reacties. 🙂

Beantwoorden

Wat in bedoel is dat als een reactie door iemand gegeven wordt op facebook en iemand reageet hier, dan ziet diegene die niet op facebook en blijft een vraag bijvoorbeeld onbeantwoord

Beantwoorden

Bedankt voor de reacties tot op dit moment!
Zoals gezegd zouden we reageren op de kritische noten. Allereerst fijn om te zien dat er ook Helmonders reageren die onze wijze van modereren waarderen.

@punt-uit op vrijdag 3 juni 2016 om 14:18:
Geloof het of niet: in de eerste jaren van de weblog hebben de 3 teamleden een keer een discussie van 2 uur gehad over 1 reactie. De stemmen staakten (1 teamlid vond dat die reactie eraf moest, 1 vond dat die moest blijven staan en de derde twijfelde en stemde uiteindelijk ‘geen mening’). Daarna hebben we besloten: bij twijfel laten we een reactie staan. Dus onderling hebben we ook niet altijd dezelfde mening over wat wel en niet kan.

@punt-uit op vrijdag 3 juni 2016 om 14:20:
Tenzij de weblog ermee stopt, zullen we nooit de stekker uit een discussie trekken. Dat deden we in de afgelopen 11 jaar niet en zullen we ook in de toekomst nooit doen.

@punt-uit op vrijdag 3 juni 2016 om 14:20:
Absoluut niet. We bedoelden dit met off-topic.

@Joep op zondag 5 juni 2016 om 01:56:
Jouw opmerking begrijpen we. Zodra we weten hoe we die reacties geautomatiseerd op Facebook kunnen plaatsen, zullen we dat zeker niet nalaten. Ter informatie: als we merken en tijd hebben om Facebook-reageerders te attenderen op een reactie op de weblog, attenderen we ze handmatig (vaak fluisterend) op Facebook.

Beantwoorden

@ weblog.
Jullie zijn recent begonnen met likes op een post.
Ik ben daar zowiezo al geen groot voorstander van, maar goed.
Ik voel me nu eigenlijk gediscrimineerd, want ik kan nergens aangeven dat ik het met een post oneens ben.
Dus naast het duimpje omhoog moet er ook een duimpje omlaag komen.
En anders alle duimpjes weg!!

Beantwoorden

@case op zaterdag 18 juni 2016 om 18:37:

We snappen dat jij een duimpje omlaag wilt. Maar we begrijpen niet dat jij nergens kunt aangeven dat je het met een post oneens bent. Je kunt dat toch (zoals nu en voorheen) in een reactie typen?

Beantwoorden

Klopt helemaal weblog!
maar datzelfde gaat dan ook op voor het duimpje op!
Zij kunnen hun onderschrijving nu simpel uiten zonder onderbouwing.
En die mogelijkheid word mij onthouden. 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *