Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

25reacties

Vandaag is de weblog weer precies 1 jaar online. Natuurlijk, we bestaan al bijna 8 jaar, maar in de periode van 24 augustus 2011 tot 24 februari 2012 waren we noodgedwongen stil.
De herstart na die periode was voor het weblogteam een bevrijdende maar zeker ook spannende gebeurtenis. Want zou alles technisch goed werken? Zouden alle vrijwilligers hun bijdragen nog willen leveren en last but not least: zouden de Helmonders de weblog weer weten te vinden op internet?
De kopzorgen over de werking van de totaal andere software zijn onterecht gebleken, mede dankzij het uitvoerig testen vooraf. De nieuwe WordPress-software biedt zelfs veel extra mogelijkheden.
Een andere vraag was of alle columnisten, fotografen en andere helpende Helmonders wel zouden blijven? Want zonder hun bijdragen is de weblog niet mogelijk. Helaas bleken er 4 van de 29 om diverse redenen af te zijn afgevallen, maar intussen waren er ook weer 2 bijgekomen.
So far so good. Maar de hamvraag en onze grootste angst: weten de Helmonders de weblog na 6 maanden afwezigheid weer te vinden? Het antwoord is een volmondig ja. Tot onze grote vreugde én verbazing waren er in de eerste volledige maand (maart 2012) meteen al meer bezoekers dan in een gemiddelde maand het jaar ervoor! ‘Beginnersgeluk’ dachten we even. Maar nee: de kijkcijfers bleven goed. De gemiddelde bezoekersaantallen en pageviews per maand maken 2012 zelfs tot het beste weblogjaar ooit!
In onderstaand staafdiagram staan de maandelijkse unieke bezoekersaantallen vanaf de start in mei 2005 tot en met januari 2013.

Sinds de eerste dag van de weblog tot vandaag werden er in totaal 758.316 bezoekers geteld. Samen bekeken zij 2.020.387 pagina’s. Zij gaven 43.550 reacties via 4.084 verschillende ip-adressen. Het aantal ip-adressen is een indicatie van het aantal verschillende mensen dat reageerde. Een indicatie omdat sommigen reageren via meerdere ip-adressen (bijvoorbeeld vanaf thuis en werk) en anderen (bijvoorbeeld werknemers in 1 bedrijf) juist via hetzelfde ip-adres.

25 reacties:

Juist een jaar gedwongen afkicken is niet voldoende als je verslaafd bent aan de weblog van Helmond 🙂
Je komt ook nergens voor in aanmerking, iedere hulpvraag was te vergeefs.
Je trilt, zweet, slaapt slecht en doet alle moeite om niet te vervallen in troostgedragingen

24 februari 2012 waren jullie er weer.
Haleloeja http://www.youtube.com/watch?v=_M6px6Ynm90

Top, voelde geweldig en dit is nog steeds zo !

Rita

Beantwoorden

Gefeliciteerd en vooral doorgaan!

Helmond is nog lang niet klaar met De Weblog en De Weblog niet met Helmond.

Beantwoorden

Ik bezoek de weblog elke dag.Ik ben er met zovelen vanaf het allereerste begin bij geweest en dit hoop ik nog lang vol te kunnen houden.

Beantwoorden

@Rita, Ad en JE Mulder: Dank voor de mooie woorden, leuk om te horen.

Beantwoorden

Goed gedaan ! doorgaan zo…

Beantwoorden

@helmondTV op maandag 25 februari 2013 om 10:46:

Dank je.

Beantwoorden

@weblog, ook ik heb jullie weer gevonden, ben blij dat ik er weer bij ben.Ga zo door want Helmond verdiend een goede weblog voor haar inwoners, en daar buiten. Gefeliciteerd met deze prognose. SUPER

Gegroet Jolanda

Beantwoorden

@jolanda op dinsdag 26 februari 2013 om 10:25:

Fijn dat je ons weer vond! Toevallig kwamen we in het weekend iemand tegen die dacht dat de weblog nog steeds offline was.

Beantwoorden

Gefeliciteerd met deze mooie cijfers, Weblog van Helmond.
Dat ik tegenwoordig wat minder reageer, betekend niet dat ik niet meer mee lees. Na eerst op Buienradar te hebben gekeken, ga ik steevast naar De Weblog van Helmond kijken op te zien of er nog belangrijke zaken zijn gebeurd in onze stad.

Beantwoorden

Ja in het rijtje Buienradar, Weblogvanhelmond willen we allemaal wel staan! Nog veel goede kijkcijfers toegewenst!

Beantwoorden

Gefeliciteerd met deze resultaten en ga zo door. Ik blijf jullie volgen.

Beantwoorden

@Noud op woensdag 27 februari 2013 om 14:55:
Fijn dat je de weblog nog steeds bezoekt. We hadden eerlijk gezegd niet anders verwacht dan dat jij, als bezoeker van het allereerste uur, nog steeds op de weblog zou komen.

@Buurman en @Mien:
Ook dank aan jullie natuurlijk, want die resultaten zijn mede dankzij jullie columns (https://www.deweblogvanhelmond.nl/buurman en https://www.deweblogvanhelmond.nl/columnisten/helmond_west_under_construction) ontstaan.

Beantwoorden

We zullen er een biertje op drinken!

Beantwoorden

Helaas ken ik het weblog van Helomd pas sinsds een aantal weken, maar hou hem als buitenstaander nu wel in de gaten.
Zeker doordat jullieals eerste mijn hulproep voor Samantha hadden geplaatst op de dag dat ik de actie begon. Daarna hebben we eigenlijk in een zeer korte tijd een ” internet ” band gekregen en kon ik via jullie weblog mijn actie naar de buitenwereld voeren.
Daar werd het door iedereen veelgelezen en kreeg mede daardoor weer reactie op reactie.
Dus bij deze ook hier de complimenten en ga zeker door met deze weblog, want je ziet maar hoe belangrijk hij is.

Beantwoorden

@Roland op woensdag 13 maart 2013 om 11:51:

Dank voor de mooie woorden. Fijn om te horen dat we ook daarvoor het podium konden zijn.

Beantwoorden

Kijkcijfers van de weblog dit jaar weer verder gestegen
In de eerste 4 maanden van dit jaar zijn de kijkcijfers van de weblog weer hoger dan voorheen. Gemiddeld per maand kwamen er in de periode van januari tot en met april 15.586 bezoekers die samen 30.540 pagina’s bekeken. Vorig jaar (het beste jaar sinds de weblog in 2005 van start ging) was dat gemiddeld 15.074 respectievelijk 29.698.
Super leuk natuurlijk voor een ieder die voor of achter schermen aan de weblog meehelpt of laat weten mee te willen helpen. En ook niet vervelend voor de Helmonders die reageren op de weblog, tot vandaag werden er 44.430 reacties op de weblog geplaatst. Jouw meningen en opmerkingen die je op de weblog zet, worden nu dus (nog) vaker gelezen.
Hieronder de droge statistieken:

Beantwoorden

Goed bezig dames/heren !!!! Blijf maar lekker zo doorgaan, proficiat !!!!

Beantwoorden

@Henry op woensdag 1 mei 2013 om 15:06:

Ook een schouderklopje voor jezelf. Immers ook jouw foto’s dragen daaraan bij!

Beantwoorden

Gefeliciteerd De Weblog.

Volhouden en vol gas door.

Beantwoorden

@Ad op woensdag 1 mei 2013 om 18:14:

Dank je voor de felicitatie en aanmoediging.

Beantwoorden

Mooie cijfers 🙂

Beantwoorden

Doet iedereen het toch niet voor niks die er aan mee werken. Mooi resultaat

Beantwoorden
Harrie Grijseels

Schouderklopje voor ons zelf mag ook toch?

En als de lezers en reageerders er niet waren, dan was de weblog er ook niet meer.

Dus bedankt allemaal!

Beantwoorden

Mooie kwartaalcijfers 😉

Beantwoorden

@Jacky én @Harrie Grijseels én @Solveg én @Buurman:
Bedankt voor de complimenten en jullie ook bedankt! Want jullie vieren zorgen er met jullie foto’s, adviezen, hulp en/of columns mede voor dát er wat zinnigs op de weblog staat. En dat is niet onbelangrijk. 😉
Maar zoals Solveg terecht schrijft, reageerders en lezers maken de weblog óók tot wat het is. En vandaar dat we die cijfers publiceren.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *