Buiten is het 19 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.212 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Burgerjaarverslag 2007 van de Gemeente HelmondDe weblog van Helmond is intussen ook tot de politiek doorgedrongen. Niet alleen doordat we regelmatig bijdragen van politici plaatsen. We komen sinds deze week ook voor in het burgerjaarverslag 2007 (pdf) van onze eigen burgemeester, Fons Jacobs. Daarbij gaat het om het ‘stadsdebat’ (sommige ouderen zullen wellicht denken: “vroeger had je nog echte inspraak”) over de sluitingstijden van de horeca.
“Spontaan startte ook een discussie over de nota op een particuliere Helmondse weblog, die wij ook meenamen als inspraak.” zo staat letterlijk in het jaarverslag. Om te vervolgen: “Wij hebben die -voor het eerst- opgenomen in een inspraaknota.”
Even afgezien van het ambtelijke taalgebruik, is dat toch een leuk succesje voor ons allemaal. En dan bedoelen we niet alleen de makers van dit weblog maar vooral ook onze lezers die reageren en zo bijdragen aan de discussies.
Intussen kondigt Fons Jacobs in nog steeds hetzelfde jaarverslag aan, dat de gemeente meer met internet wil doen, (ook) als middel om de burger meer bij de politiek te betrekken en invloed te laten uitoefenen.
Sinds februari 2007 kent de gemeente een digitaal Stadspanel. Daaraan doen ruim 400 mensen mee. Deze weblog trekt intussen ruim 5.000 bezoekers per maand. Dus als de gemeente meer inspraak wil, kan ze altijd bij ons terecht. Helmonders weten deze weblog per slot van rekening al heel goed te vinden.

10 reacties:

Weblog; dat is nog eens een leuk succes. Ga vooral zo door zou ik zeggen. Proficiat!!!

Beantwoorden

Toch weer een prestatie er bij. Misschien moeten wij de Weblog ook maar eens nomineren voor een tegel op de Catwalk of Fame. Moet dan natuurlijk wel even gekeken worden hoe dat precies ingepast moet gaan worden.

Overigens heeft de Weblog nog andere interessante (zeker voor de burgemeester) polls gehouden, waar de politiek mogelijk voordeel van kan hebben.

Beantwoorden

5000 bezoekers is zeker netjes 😀
Goedbedoeld aandachtspunt: met zoveel bezoekers móet het mogelijk zijn om meer reacties te krijgen! Op de recente column van Mohammed is bijvoorbeeld totaal niet gereageerd… En dat is geen incident.
En sowieso, als je alle reacties van een select clubje vaste, dagelijkse bezoekers even niet meetelt, houdt je stukken minder over.
Dus goed puntje voor in de toekomst: hoe kunnen meer reacties gegenereerd worden?
Want 5000 bezoekers is leuk, maar de bestuurders en beleidsbepalers kunnen pas echt wat met dit podium, als er genoeg meningen van Helmonders worden verkondigd 🙂

Beantwoorden

gefeliciteerd weblog!
Heel goed dat onze burgemeester jullie noemt in dat jaarverslag. Want jullie zijn echt een aanwinst voor Helmond.

Beantwoorden

Kan het niet laten om ook even te reageren dat de reactie om 8.43 uur van een andere Peter is.
Al onderschrijf ik de mening van die Peter wel.
In het kader van naw en vruuger kijk ik met weemoed terug naar soms meer dan 200 reacties op een vraag van het WWWWW spel.
Het zijn in mijn ogen ook niet alleen het aantal bezoekers die het hem doen.
Reacties zijn voor mij nog steeds de slagroom op de taart.

Beantwoorden

Dank voor jullie felicitaties, hoewel dat applaus dus zeker ook voor jezelf is! Want een weblog van logjes voorzien is 1, zonder bezoekers en reageerders is het toch weer gewoon 0.

@peter en Peter W:
Bedankt voor jullie reacties. Een uitgebreide reactie omdat jullie schrijven wat we wel eens vaker horen als we er met mensen over praten.

Natuurlijk zouden we nog veel meer reacties willen. Dat streven we ook zeker na. Hoewel we voortaan vaker logs plaatsen waarbij we ons realiseren dat ze minder reacties zullen oproepen. Maar waarvan wel blijkt dat ze erg gewaardeerd worden. Ook is het waar dat er in het verleden meer gereageerd werd.
Maar we tellen ook onze zegeningen wat betreft de reacties van onze bezoekers. Want bedenk wel dat de verhouding tussen de bezoekersaantallen en het aantal reacties op logs van De weblog van Helmond tot de hoogste van dit land behoort.
Een toepasselijke en recente indicatie daarvan: vandaag staat het nieuws uit dit log ook op Molblog, Hét Marketingblog van Nederland, een initiatief van DutchCowboys en Tijdschrift voor Marketing. Bij Molblog heeft elk log een teller om te meten hoe vaak dat log wordt gelezen. Op dit moment werd dat log 3259 keer gelezen. Aantal reacties: 0
Natuurlijk wordt er op 'een' weblog als GeenStijl meer gereageerd dan op De weblog van Helmond, maar bedenk bij hun reactieaantal dat hun doelgroep 200 keer en hun bezoekersaantal 300 keer zo groot is dan dat van De weblog van Helmond.
Kijk je tenslotte bij hoofdstuk 3 van De discussienota Sluitingstijden Horeca Helmond (pdf) en zou je gaan turven hoe vaak de inspraakreacties daarin via de weblog kwamen, geeft je dat wellicht een beeld van het podium waar je nu bent.

Ook horen we vaker dat bijna alle reacties gegeven worden door vaste bezoekers ('onze stamgasten'). Zij geven inderdaad veel reacties en wij zijn met hen dan ook erg content.
Omdat ook wij ooit dachten dat onze stamgasten eigenlijk bijna alle reacties gaven, zijn we dit in 2005 nagegaan. Daaruit bleek dat de situatie toch anders is, zie de aanvulling van 16 juli en 13 november 2005 in dit log.

Maar goede ideeën en tips hoe de weblog te verbeteren en meer reacties kan generen, zijn altijd zeer welkom en nemen we erg serieus. Net als jullie reacties natuurlijk, want daarmee wordt het aantal reacties ook meteen hoger.

Beantwoorden

Nog gefeliciteerd Weblog ik ben trots op wat jullie doen en losmaken. Ga zo door.

Beantwoorden

dat is nog eens een leuke bijkomstigheid! 🙂

Beantwoorden

Gefeliciteerd met dit succes.
Aan peter & Peter wil ik vragen waarom jullie de reacties van de dagelijkse bezoekers niet willen meetellen.

Beantwoorden

Helmond genomineerd voor prijs beste Burgerjaarverslag
Helmond hoort bij de genomineerde gemeentes voor de Burgerjaarverslagprijs. Helmond krijgt voor zijn burgerjaarverslag 2007 een eindscore van 7,8 punten (1 punt hoger dan vorig jaar), terwijl de gemiddelde eindscore van de ingediende verslagen 6,51 bedraagt. Ook met het verslag over 2004 haalde Helmond al een nominatie binnen.
Het adviesbureau SGBO organiseert deze prijs. Dit bureau is specialist op het gebied van bestuurs- en organisatievraagstukken.
"Het burgerjaarverslag van Helmond komt als één van de beste naar voren. Bij het onderwerp burgerparticipatie haalt Helmond dit jaar het maximum aantal punten. Wat betreft dienstverlening wordt dit jaar ook goed gescoord en komen alle diensten aan bod", aldus het juryverslag. Ondanks deze positieve woorden is de prijs uiteindelijk gegaan naar de gemeente Rotterdam.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *