Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.733 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Eerder kiekten we de Waardstraat vanuit de Kanaaldijk, Naw kieken we die straat vanuit het Binderseind. Vruuger (1961) zag die er vanaf daar zo uit en werd die ook wel de Tramstraat genoemd. Want eind 19de en begin 20ste eeuw reed daar de stoomtram naar ’s Hertogenbosch.
Het Helmonds tracé van die tram liep vanaf de Kanaaldijk, via de Waardstraat en Binderseind, naar de Markt. Vervolgens door de Kerkstraat, het Beugelsplein en de Weg op den Heuvel naar het station. Daar was de aansluiting op de tram naar Eindhoven. Via het terrein van de Vlisco stoomde die over de trambrug, de Trambrugweg en de Mierloseweg naar Mierlo-Hout en van daaruit naar Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *