Buiten is het 3 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.323 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

http://i6.photobucket.com/albums/y250/hellemond/kimmenade.jpgNaw zie je de hoek Mierloseweg/Binnendongenstraat. Speciale aandacht voor de zaak van Van de Kimmenade. Vruuger (1961) sloopten ze het pand van de slager Van den Reek om de Binnendongenstraat te kunnen verbreden.Later werd ook het pand van de fietsenzaak van Piet van de Kimmenade gesloopt. Dat er op de hoek nu weer een zaak van P. van de Kimmenade zit, vinden wij opmerkelijk. Zie ook dit log van een paar maanden terug. De geschiedenis herhaalt zich?

2 reacties:

Ik zou wel eens een keer terug in de tijd door Helmond willen fietsen.

Beantwoorden

@Helga:
Tot die mogelijkheid ontwikkeld is, is deze rubriek wellicht een aardig alternatief.

Een trouwe bezoekster van de rubriek Naw en Vruuger mailde ons in verband met dit log de onderstaande foto, waarvoor dank. Links op de foto uit 1955 het toen nog niet gesloopte pand met slagerij van Van den Reek, rechts de fietsenzaak van Piet van de Kimmenade.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *