Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Om wijkhuis de Geseldonk in Mierlo-Hout optimaal te exploiteren, zijn er toch extra aanpassingen aan het pand noodzakelijk, Die gaan 190.000 euro extra kosten. Daardoor wordt het wijkhuis, eigendom  van de gemeente, toegankelijker en multi-functioneler. Dat vindt het bestuur van het wijkhuis. B&W staat daar positief tegenover zo laat zij weten (pdf) op vragen van de fracties Helmond Aktief en SDOH – Helmondse Belangen over deze renovatie.
Die 190 duizend euro zou dan bij de 1 miljoen komen die de gemeenteraad accordeerde voor onderhoud en toekomstbestendig maken van het pand. Vandaag precies een jaar geleden voerde de raad daar een lange discussie over, zie agendapunt 9 (pagina 6 tot en met 17) van de raadsnotulen (pdf). Voor wie de finesses wil weten, zeker de moeite om door te lezen.
De extra kosten worden beperkt tot 190.000 euro door 47 m² van het pand commercieel te verhuren, de duurzaamheid van het pand te verbeteren en de energielasten te verminderen.
Aan de gemeenteraad de beslissing of het hen dat bedrag waard is.

3 reacties:

Mooi, opdoeken dus die handel daar op t hout.
Heeft geld genoeg gekost zou zo zeggen.
Leuke appartementjes op bouwen etc. Frans Stienen zal er wel weg mee weten
Daar komt de vastgoedhandel om de hoek kijken en dat is pas leuk……

Beantwoorden
M.Betgem-van der Spuij

Huh?
Is dit serieus?
Ik zou de KBA wel eens willen lezen alvorens hier groen licht aan te verlenen.
Is die überhaupt wel opgemaakt?

Beantwoorden

Meerderheid in de gemeenteraad was vanavond voor de extra investering van 2 ton in de Geseldonk. Mooi, dat is geregeld: goed voor Mierlo-Hout! Hopelijk wordt het een succes.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *