Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar đŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.106 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Sinds dit schooljaar huurt basisschool de Straap een ruimte in wijkhuis de Brem in Rijpelberg. De Straap doet dit omdat zij, in tegenstelling tot de geprognosticeerde leerlingenaantallen, een groei van het aantal leerlingen kent en daardoor een huisvestingsprobleem heeft. Zie ook de antwoorden op deze raadsvragen in april.
Omdat deze excellente school formeel geen recht heeft op uitbreiding vond zij zelf een passend alternatief in wijkhuis De Brem dat pal naast de school ligt. Dit betekent dat de kinderen gebruik kunnen blijven maken van alle faciliteiten van de school en er geen onnodige verkeersbewegingen plaatsvinden. De school kan in ieder geval het schooljaar 2016-2017 gebruik maken van 1 lokaal van het wijkhuis.
Binnen wijkhuis de Brem is door dat klaslokaal het organiseren van huidige en nieuwe wijkhuisactiviteiten in de knel gekomen. Omdat B&W het belangrijk vindt dat de gebruikers van De Brem ruimte hebben om hun activiteiten te ontplooien, krijgen zij 2 lokalen in het pand aan de Groningenhof 4 tijdelijk in bruikleen. Daar zal een invalidentoilet worden aangelegd.
Deze afspraak geldt voor 1 jaar. Gedurende dit jaar zal het gebruik worden geëvalueerd en zal duidelijk worden of basisschool De Straap langer gebruik gaat maken van wijkhuis De Brem. Belangengroep Rijpelberg, die conform het accommodatiebeleid voornemens is het beheer van de Brem per 1 januari 2017 over te nemen van de LEVGroep, voert met vrijwilligers het beheer van de extra lokalen uit.

4 reacties:

En dan te bedenken dat er bij de emte een schoolgebouw staat die niet word gebruikt

Beantwoorden

Niet basisschool de Straap krijgt 2 lokalen t.o. de EMTE maar de gebruikers van de Brem die door toedoen van de Straap uit het wijkhuis zijn geknikkerd. De klok en de klepel…

Beantwoorden

Er staat op 100 meter van de Straap een schoolgebouw met een aantal leegstaande klaslokalen. Die worden of zijn verbouwd om activiteiten van de Brem (repaircafe) in onder te brengen. Vervolgens wordt de Brem verbouwd om klaslokalen in onder te brengen. Dit alles voor een paar jaar. Hoe gek wil je het hebben? Lijkt me weer iets voor kanniewaarzijn.

Beantwoorden

@johan op dinsdag 4 oktober 2016 om 19:43:

De kop van het artikel was inderdaad helemaal verkeerd en is daarom nu aangepast. Volledigheidshalve ook de verwijzing naar jouw veel besproken gastblog ‘RepaircafĂ© Rijpelberg met sluiting bedreigd’.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *