Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

6reacties

Gisteren hield de politie 2 Helmonders aan nadat een elektrische fiets met een waarde van 3849 euro niet terugkwam na een proefritje. Naar eigen zeggen was een 27-jarige Helmonder tijdens deze proefrit bestolen van de fiets die de fietsenwinkel Drumo aan de Trambrugweg daarvoor had meegegeven.
Door feiten, omstandigheden en ons onderbuikgevoel kon hij aangehouden worden op verdenking van verduistering*. Dat lieten Els Hofmans en Niels Kanters, wijkagenten van de Helmondse Binnenstad, vanmiddag weten.
De 2 wijkagenten kwamen daarna ook op het spoor van de 53-jarige Helmonder die de fiets van de bestuurder gekocht bleek te hebben. Nadat ze telefonisch contact met hem opnamen, meldde die zich een half uur later op het politiebureau met de elektrische fiets. Op verdenking van heling werd ook deze Helmonder aangehouden. Vanmiddag werd de fiets door Niels Kanters teruggebracht naar Erik den Ruijter van de fietsenwinkel.
Wil je meer weten over die winkel aan het kanaal en Erik den Ruijter, lees dan dit interview dat we 3 jaar geleden met hem hadden.

De foto rechtsboven is afkomstig van de politie Helmond.
* Verduistering is niet hetzelfde als het stelen van een fiets. Bij diefstal wordt de fiets meegenomen zonder dat de eigenaar hiervoor toestemming verleend heeft. Bij verduistering heeft de eigenaar in eerste instantie wel toestemming verleend, maar is de fiets niet teruggebracht. 

6 reacties:

Wat een lelijke fiets voor dat geld.

Beantwoorden

Goed bezig die wijkagenten in het centrum. 👍

Beantwoorden

Daar hebben ze dan weer wel tijd voor beschikbaar?

Beantwoorden

@Bertje
Wat moeten ze volgens u dan doen?

Beantwoorden

@Mark op woensdag 22 maart 2023 om 20:05:

Precies, daar gaat dit leuke nieuws over. Beetje zure reactie hè? Zelf bij RTL nieuws kwam het gisteren https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5373527/dief-steelt-elektrische-fiets-tijdens-testrit-belt-politie-gestolen

Beantwoorden

Die fiets heeft echt geen waarde van 3849 euro. Dat is gewoon het exorbitante prijskaartje wat er aan hangt.. Een fiets voor vierduizend euro!

Wat is onze vrijheid en welvaart enorm verbeterd na wereldoorlog 2.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *