Buiten is het 5 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.324 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

ADDAPT-foto: Jacky PikaarDeze zomermaanden werden we in Helmond een aantal keer opgeschrikt door grote bedrijfsbranden. Daardoor werden Xycarb Ceramincs, ADDAPT Chemicals en restaurant Se7en zwaar getroffen. De respectievelijke ondernemers (Peter Spit, Willem van Gerresheim en Bjorn van de Brug) zijn daarom uitgenodigd bij het Ondernemerscafé op 10 november. Onder het motto ‘In de brand, uit de brand’ gaat dit trio die avond vertellen over hun ervaringen op die dag en sindsdien.
Peter Spit is directeur van Xycarb Ceramics. Dit bedrijf fabriceert onderdelen voor de elektronische industrie, zoals onderdelen voor LED-lampen. Hun pand op het industrieterrein werd op 4 juni volledig verwoest door een grote brand waarvan de rookpluimen tot ver buiten Helmond te zien waren. Vanwege de ernst van de brand moest burgemeester Elly Blanksma de gemeenteraadsvergadering verlaten om zich ter plaatse te laten informeren.
ADDAPT Chemicals, waarvan Willem van Gerresheim directeur is, maakt onder meer antischuimmiddelen voor lijm, inkt en verf. Op 1 augustus ging ook hun pand op het industrieterrein in rook op door brand. Bijna 7 uur na het begin van de brand kon de brandweer pas het sein brand meester geven.
Bjorn van de Brug is de eigenaar van restaurant Se7en. Zijn horecaonderneming aan de Deurneseweg was pas driekwart jaar geopend toen die op 14 augustus zwaar getroffen werd door brand. Het restaurant moest worden gesloten. Snel na de brand zijn een aantal alternatieven ontstaan om toch door te kunnen gaan met Se7en.
Na de brand moesten deze 3 ondernemers zich snel herpakken. Op welke manier pakten zij dat aan? Hoe hebben deze ondernemers de brand ervaren? Wat deed de brand met de onderneming en medewerkers? Welke schade werd er geleden en hoe hebben zij dit opgevangen? Vragen zijn er genoeg.
Dinsdag 10 november vanaf 20.30 uur kun je in hotel West-Ende hun antwoorden horen in de talkshow van het Ondernemerscafé. Guido van Erp en Marlieke Dekker- Putmans zullen hen dan interviewen. Iedereen is welkom en (net als hier op de weblog) is de toegang gratis.
Het Ondernemerscafé wordt een keer of 5 per jaar gehouden. Tijdens zo’n avond debatteren ondernemers over een bepaald thema. Op dinsdag 9 november 2010 was dat voor het eerst. Dat betekent dus een 5-jarig jubileum op 10 november.

2 reacties:

Wie verzint er nou zo’n motto “In de brand, uit de brand”? Het suggereert tenminste dat de getroffenen beter zijn geworden door de branden.

Beantwoorden

@Noud is toch ook zo, anders hadden ze niet al die media-aandacht gehad is gratis publiciteit en dan doen ze ook niet voor nop denk ik.

Lijkt me vooral interessant om hun verhaal eens te horen over hun aanpak in dit fenix-verhaal.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *