Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.264 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Vrijdag 21 maart gaan 190 leerlingen van Vakcollege Helmond en 150 studenten van Hogeschool de Kempel als vrijwilliger aan de slag bij 35 Helmondse organisaties tijdens de tiende editie van NL Doet. Zo gaan bij de begraafplaats aan de Molenstraat 50 leerlingen klussen, zodat heel de begraafplaats er weer netjes uit ziet. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat Du Pré groenprojecten zorgt voor diverse tuinmaterialen.
Dit jaar zijn er op de site van NLdoet 54 Helmondse klussen aangemeld die op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart. Ruim 500 vrijwilligers (inclusief de bovengenoemde jonge vrijwilligers) hebben zich dit jaar aangemeld. Dat is nu al flink meer dan vorig jaar toen er 383 vrijwilligers waren  Het college van burgemeester en wethouders gaat ook dit jaar weer klussen bij een organisatie. De medewerkers van LEVgroep gaan vrijwillig aan de slag als cakebakkers. Zodoende krijgen alle meeklussende vrijwilligers als dank een (hopelijk lekker) stukje cake voor bij de koffie.
NL Doet is een jaarlijks landelijk initiatief van het Oranje Fonds om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen. Klussen variëren van het opknappen van een locatie, tuintjes bijwerken voor ouderen, gordijnen maken voor een clubhuis tot een optreden verzorgen voor gehandicapten. In Helmond is de LEVgroep hierin ondersteund richting (vrijwilligers)organisaties en stimulerend naar (potentiële) vrijwilligers.
Wil je zelf een dag(deel) de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging of zorginstelling op 21 of 22 maart? Ga dan naar de website van NLdoet.

2 reacties:

Vandaag en morgen blijken er uiteindelijk plusminus 65 klussen in Helmond te zijn waar minimaal 600 vrijwilligers mee aan de slag gaan.
Ondanks de regen gaat het klussen op de begraafplaats aan de Molenstraat vandaag gewoon door. Marieke Arts maakte onderstaande foto:

Beantwoorden

5 Foto’s van de vrijwilligers die gisteren en vandaag in Helmond meededen aan de tiende editie van NL Doet. Marieke Arts maakte de eerste 4, de vijfde werd gemaakt door wijkagent Johan Meeuwsen.

Ook Stiphout Vooruit kluste mee, nu even genieten van de koffie en cake:

Jonge vrijwilligers van het Vakcollege klussen er op los:

Ook burgemeester Elly Blanksma is aan het klussen en kreeg net als ieder ander iets lekkers voor bij de koffie:

Kindervakantiewerk Helmond-Oost aan de slag met het decor.

De buurtplantenbak op de Van Weerden Poelmanstraat wordt mooi en lenteklaar gemaakt door de buurtbewoners:


Wellicht ken je deze plantenbak nog van deze vraag uit onze Kennisquiz.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *