Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.466 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

11reacties

Gisterochtend rond 8 uur is er opnieuw een homoseksuele conducteur mishandeld. De man werd bespuugd, in zijn buik geschopt en uitgescholden op station Helmond ‘t Hout. Dat gebeurde nadat bij een kaartjescontrole bleek dat de dader geen geldig treinkaartje had. De 28-jarige verdachte uit Groenlo (stad in de Acherhoek in de provincie Gelderland) werd snel door de gewaarschuwde politie op het station aangehouden. De conducteur heeft aangifte gedaan. zo liet een woordvoerder van de politie weten..
Eind januari werd de 53-jarige homoseksuele conducteur Bert Roberti ook mishandeld in een trein vanuit Helmond naar Eindhoven. Na een harde vuistslag op zijn achterhoofd kwam zijn hoofd hard tegen de wand waarna er vervolgens . ‘Vieze flikker!’ wordt geroepen. De conducteur zakte ineen en raakte even buiten westen. Het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht en Bureau Brabant van Omroep Brabant besteedden aandacht hieraan.

In de reacties hieronder staan een aantal updates.

11 reacties:

Hoe weten reizigers nu dat een conducteur homo is? Vieze flikker zal ook wel gezegd worden tegen heteroseksuele conducteurs. Als een homo met geweld te maken krijgt is dat niet meteen discriminatie he.

Beantwoorden

Het is natuurlijk te gek voor woorden dat er iemand om wat hij/zij is of hoe hij/zij eruit ziet aangevallen en in elkaar geslagen wordt. Blijkbaar lopen er, helaas nog mensen rond met ‘een kort lontje’.

Dit mogen en moeten we niet accepteren, laten we elkaar in onze waarden laten en laten we dat ook met en tegen elkaar blijven zeggen, struisvogel spelen zal niets op lossen.

Beantwoorden

Belachelijk!!!
Mooi getimed ook, vrijdag las ik op nu.nl nog dit berichtje:

De Nederlandse Spoorwegen zijn het geweld tegen het personeel meer dan zat.
Dat zegt directievoorzitter NS Reizigers Marjan Rintel vrijdag tijdens een spoedbijeenkomst met spoorpersoneel en bonden naar aanleiding van de ernstige mishandeling van een hoofdconducteur in de nacht van donderdag op vrijdag.

http://www.nu.nl/binnenland/4005693/ns-geweld-personeel-meer-dan-zat.html

Beantwoorden

De mishandelde conducteur heeft geen ernstig letsel opgelopen. “Maar hij is wel heel erg geschrokken” aldus een NS-woordvoerster.

Beantwoorden

Update 1 met het officiële politiebericht:
Conducteur mishandeld; verdachte aangehouden
De politie heeft zaterdagmorgen rond 8.15 uur een 28-jarige man uit Groenlo aangehouden bij Station ‘t Hout aan het Meester Stikkerplein.
De man zou eerder die ochtend in de trein hebben gezeten zonder geldig vervoersbewijs. Een conducteur sprak hem aan en daarop reageerde de man agressief. Op station ‘t Hout werd de man de trein uit gezet. Daar zou de man de conducteur hebben bespuugd, beledigd en geschopt. Daarop werd de politie gealarmeerd die de man kon aanhouden. Bij zijn aanhouding beledigde hij ook de agenten. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Zie je, zijn geaardheid heeft er niets mee te maken.

Beantwoorden

Het probleem in het algemeen is dat de jeugd van tegenwoordig nergens en voor niemand meer respect heeft. Misschien is invoering van de dienstplicht geen slecht ideé om ze het e.e.a bij te leren. Alhoewel het eigenlijk gewoon een taak is van de ouders. Maar het is wel diep triest dat mensen aangevallen worden om niks. Zoals b.v. ambulance personeel, politie etc.

Beantwoorden

Update 2:
De aangehouden man werd voor 8 dagen in bewaring gesteld, nadat werd vastgesteld dat hij in een psychose zat. Eveneens had de man nog een vonnis van 25 dagen hechtenis tegoed, die hij aansluitend kan gaan uitzitten. Dat liet de politie aanvullend weten.

Beantwoorden

En ook nu weer, zoals vaak kon deze persoon zich niet verdedigen. Ga op zelfverdediging i.p.v. van gamen en s’ avonds voor de PC zitten En dan kan ik mijn emailadres hier wel weer neerzetten hoe je dat kunt veranderen………………Maar dat doe ik dit keer niet. Het haalt toch niets uit. Dit gaat gewoon verder en zal helaas meer gewoonte dan uitzondering gaan worden. Je kan er nogmaals zelf iets aan doen door je weerbaar te maken. Maar dat gaat niet vanzelf, daar zal je dan iets voor moeten doen. Deze maatschappij zit vol met agressieve mensen, idioten, die vanuit het niets zomaar er op los beuken. Deal er maar mee, de rechters zijn soft, de politiek doet niks, de politie lijkt machteloos. Honderden miljoenen per jaar ophalen via flitsers en lasers, dat gaat ze makkelijker af. Het is niet anders. Ik ben in ieder geval blij dat ik in 22 jaar training in mezelf geïnvesteerd heb en voldoende weerbaar ben tegen die deze maffe maatschappij.

Beantwoorden

@Twan,

Heb je wel eens gedacht aan de noemer vrijbrief voor een ieder met een stoornis?
Wij hebben het letterlijk mogen ervaren jaren lang, kinder geweld/bedreigingen en ga zo maar door.
Dit mag onder de noemer autisme! odd/cd/adhd/mcdd en zo de rest van de DSM.
Volgens mij lopen er heel wat (diagnose?) gekken rond in Nederland, en deze mensen mogen dat echt waar.
Normale kinderen, als die al bestaan tegenwoordig? mag/kan niet meer.
En zijn ze er wel, mogen ze even heel de DSM uit hun hoofd leren voor de vele autisten, of andere stoornis kinderen!
Want deze kunnen ineens een stoel op je kop slaan, of een woede uitbarsting krijgen al kijk je maar per ongeluk verkeerd.
Kijk maar eens rond op internet, het zijn de zogenaamde etiketten kinderen die gepest/bedreigd etc etc worden.
Terwijl die van ons niet eens veilig naar school kunnen.
Welkom in deze maatschappij, vechten is geen oplossing maar ben toch in staat om onze kinderen een boksbeugel of zo’n stroom ding mee te geven als ze naar het VO moeten pfffffff.
Basisschool, was bij 1 van mijn kinderen al een hel! lang leven passend onderwijs.
Elke dag weer afwachten, of er geen stoelen door de klas zijn gesmeten of doods bedreigingen zijn geuit, of met een dik oog thuis komen.
Onder het mom van welke aandoening ook, mag hier heeeeeeel veeeeeeeel in dit land.
Nou dit weer, homo? idd zie je dat aan iemand zn neus.
Hou gewoon je poten thuis van een ander, en als je een stoornis hebt met gevaar voor en ander? laat je opnemen!

Beantwoorden

Tja mopje,

Je zal er mee moeten leven dat driekwart van dit land gestoord is. De andere rest van de bevolking? Ook goed voor uitkijken en je ogen de kost geven. Je ziet het meestal aan de uitstraling en aan de ogen van iemand wat er achter schuilt. Mijn vrouw en ik hebben geleerd uit (levens) ervaring, meer van (m’n) dieren te houden, dan van de meeste mensen. Je leven wordt er een stuk aangenamer, omdat dieren trouwer zijn, niets te verbergen hebben en je altijd eerlijk aankijken………………

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *