Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.969 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
32reacties

SoundmachineOver een maand is het zover: van donderdag 7 tot en met woensdag 13 juli is de zomerkermis. Daar staan 61 zaken opgesteld, precies even veel als vorig jaar. Net als vorig jaar kosten de kinderzaken 1,50 euro en de andere attracties 2 euro (met uitzondering van Booster Maxx, Reuzenrad, Katapult, Supermouse en Jumper).
En net als vorig jaar is de gemeente ook nu op zoek naar ‘testgezinnen’. Zij krijgen weer de taak om op zondag 10 juli tussen 13.00 en 19.00 uur gratis alle vermaak zaken, oefeningsspelen, kinder- en familieattracties, eet- en verkoopzaken te testen en te beoordelen. Hun beoordeling levert een winnende zaak op in elke categorie. Er worden 4 testgezinnen gezocht met kinderen in de leeftijdscategorie tot en met 8 jaar en van 8 tot en met 16 jaar. Ze kunnen zich tot vrijdag 1 juli via e-mail [email protected] aanmelden. De week daarna wordt een keuze gemaakt.

32 reacties:

Leuk 🙂

Beantwoorden

Laat de kermis maar weg kost alleen maar geld

Beantwoorden

Update:
Zomerkermis 2.0 met nieuw logo, een beachclub en Kermisconcerten
Wethouder Frans Stienen opent donderdag 7 juli om 16.00 uur officieel de zomerkermis. Dan is er ook een Meet & Greet met de Kermisbeer. Vrijdagavond om 20.00 uur is er een Meet & Greet met Ruud ‘GTST’ Veldkamp.
De zomerkermis zal dit jaar 3 grote veranderingen ondergaan:

  1. Een nieuw kermislogo
    Reclamebureau Itch heeft een nieuw kermislogo ontworpen. In het oude logo waren namelijk nog de Kubuswoningen te zien. “Zoals iedereen weet is ‘t Speelhuis helaas in 2011 afgebrand en klopt het niet dat het theater nog wel deel uit maakte van het logo. Bovendien mistte het logo de voorruitgang die de kermis graag wil uitstralen” aldus de kermisnieuwsbrief (pdf).
  2. Beachclub de Haven
    Op het Havenpark komt een beachclub met strand en live-muziek op de achtergrond. Daar staan (onder een grote overkapping) diverse bars waaronder een cocktailbar.
  3. Kermisconcerten
    Vanaf zaterdag 9 juli zal er op een groot podium op de kop van de Markt (tussen de Veestraat en de Ameidestraat) elke dag een Kermisconcert worden gehouden. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

De globale opstelling van de zomerkermis zie je op de onderstaande plattegrond. Daarop de (zie helemaal bovenaan) 61 attracties en linksboven het Havenpark met de beachclub en onderin in het midden de kop van de Markt waar het grote muziekpodium komt.

Beantwoorden

Dus wat ik uit het havenpark overzicht opmaak, komt dat vol te staan met kermisattracties?

Beantwoorden
REALISTISCHE KIJKER.

een stukje

Beantwoorden

Ik ben blij dat ik maandelijks met een salaris van 1700 euro, m’n lasten van rond de 1000 euro kan bijbenen, laat staan naar de kermis gaan. En dat in een stad waar 2 keer in 3 maanden een kermis staat. Gegarandeerd dat ze dat daar moeten merken, de onderkant van de samenleving kan dit niet meer betalen. En het zal geen jaren meer duren dat dat helemaal voorbij zal zijn, als het in dit tempo doorgaat met mensen leegplukken door die graajers in Den Haag en indirect onze fijne gemeentes.

Beantwoorden

Overdrijven is ook een vak.

Mij zul je er niet vinden, maar dat heeft meer te maken met het soort volk wat er ‘s avonds rondloopt.

Beantwoorden

Och we zetten het maar weer vol dan hoeven we het NOG niet op te knappen.

Beantwoorden

Beste Hein,

Het soort volk, dat is meer dan de helft van Helmond, dat is óók een goede reden. Maar, ik weet met miljoenen anderen wat ik verdien per maand en dat wat ik overhoud, na aftrek van alle lastenposten. Niks overdrijven dus, realiteit!

Beantwoorden

Ik zit met een prima inkomen.
Maar op de Kermis zal men mij niet vinden!

Ik rijd dan liever naar Kaatsheuvel, zit je in ieder geval tussen fatsoenlijk volk.

Beantwoorden

Er komt idd een bepaald soort (kermisvolk). Vooral in de avonden, stikt het van het tuig, provocerende Marokkanen en ander gespuis. Mij zullen ze er ook niet vinden, maar vind de route dus opzet van de Kermis zeer interessant. Hierover heb ik ook 2x een gastblog neergezet. Verder vind ik nog steeds, dat de haven ook moet worden aangedaan. Desnoods een enkele rij attracties, gericht op het havenplein staand op het grasveld van het havenpark.Hierbij blijft de toegang naar de parkeergarage Elzas gewoon bereikbaar. Kermismeester en Gemeente, kijk hier nu eens naar voor 2017, dit is echt een Kermis opwaarderen!!

Beantwoorden

Even een aanvulling op bovenstaande. Ieder zijn ding, laten we dat voorop stellen!

Beantwoorden

@Adrie op zaterdag 11 juni 2016 om 18:06:

De kermis staat toch al jaren op de Markt, Watermolenwal, Ameideplein en Noord Koninginnewal?

Beantwoorden

Goed lezen Tineke, het havenplein moet erbij worden getrokken, met enkele rij attracties tot bij de brug.
Dit is alweer een gemiste kans!!!

Beantwoorden

??? Niet het pleerollen logo gebruikt dus van Helmond????

Beantwoorden
Joos van Stiphout

Update:
Sluitingstermijn om je als ‘testgezin’ aan te melden is flink vervroegd
Wegens overweldigend succes, aldus de gemeente, is de uiterste aanmelddatum voor een dagje gratis ‘kermistesten’ met jouw gezin 12 dagen vervroegd. Wil je daarop nog kans maken, meld je dan uiterlijk komende zondag aan via [email protected] aan. Maandag 20 juni krijgen de 4 gekozen gezinnen bericht.
Inmiddels is de plattegrond met de attracties op de zomerkermis ook in een leesbare versie (pdf) beschikbaar.

Beantwoorden

Ik dacht dat het ouderwetse rondje Helmond dit jaar weer terug zou komen. Dit wordt weer nadelig voor de eet en café gelegenheden die aan de noord-koninginnewal zitten !!!

Beantwoorden
Marie-Louise Rutjens

Oude rondje kermis zal niet meer terugkeren. Achterhaalt omdat hier geen ruimte is voor attractieve attracties.
Kermis moet richting havenplein worden uitgebreid.
Lees mijn gastblog van 2014.

Beantwoorden

@Adrie op dinsdag 14 juni 2016 om 07:39:

Voor de webloglezers is het prettig als je middels een link aangeeft welk gastblog je precies bedoelt. Dan kunnen zij jouw bijdrage van toen er meteen bijpakken. 🙂

Beantwoorden

Kan link niet vinden helaas.

Beantwoorden

@Adrie op zaterdag 18 juni 2016 om 08:51:

We vermoeden dat je deze gastblog bedoelt, maar die schreef je al in 2013.
Misschien dat je jouw gastblog daarom niet kon vinden. Maar misschien is het wel omdat je de button Archief linksboven elk scherm van de weblog niet zag. Klik je op die button, dan krijg je een overzicht met élk weblogartikel sinds 2005.

Beantwoorden

Er worden 7 Golden Tickets verstopt, ieder goed voor 1 dag gratis kermis
Dit jaar kun je voor het eerst een Golden Ticket winnen en daarmee 1 dag gratis kermis. Elke kermisdag wordt er bij 1 attractie zo’n Golden Ticket verstopt. Om dat ticket te kunnen vinden, geeft de gemeente via haar Facebookpagina verspreid over de dag maximaal 4 aanwijzingen. Deze aanwijzingen leiden je naar de attractie waar het Golden Ticket is verstopt. De persoon die dat daar dan vindt, mag 1 dag gratis kermisvieren.
De 4 gezinnen die de Helmondse zomerkermis zondagmiddag 10 juli gratis mogen testen zijn vanmiddag bekend gemaakt: de familie Steehouder, Smits, Van der Heijden en Van Lieshout. Via een loting werden zij gekozen uit de ruim 150 gezinnen die zich hadden aangemeld.
Deze 4 gezinnen gaan alle vermaakzaken, oefeningsspelen, kinder- en familieattracties en eet- en verkoopzaken op de Helmondse zomerkermis testen en beoordelen. Hun beoordeling levert de winnende zaak op in elke categorie. De winnende kermisexploitanten krijgen die prijzen een dag later uitgereikt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 20 juni 2016 om 16:40:

yessss!!!!

Beantwoorden
Monique Van der Heijden

Slecht idee, dat wordt dus vechten.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Monique Van der Heijden!! Na alle ellende lekker een middag genieten met JOUW mannekes

Beantwoorden

@Judy Knol op maandag 20 juni 2016 om 22:43:

Wat liefff????????????????

Beantwoorden
Monique Van der Heijden

Bedankt.

Beantwoorden
Adrie Bijsterveld

https://www.deweblogvanhelmond.nl/columnisten/gastblogger/andere-route-zomerkermis-2014/

Klikt u op de link, dan ziet u mijn gastblog.

Beantwoorden
Adrie Bijsterveld

Er werd weer flink geknokt op de kermis door bezoekers van café D’n Engel.
Op een gegeven moment werd het een kat en muisspel door de beveiligers van het café en de vechtersbazen.
Toen ik rond 1 uur wegging was het nog steeds aan de gang.
Een slecht begin van de kermis dus.

Beantwoorden

Twee mooie filmpjes van de Helmondse kermis:

Beantwoorden

Update:
De beste attracties op de zomerkermis
Zondagmiddag hebben de 4 uitgekozen gezinnen die de Helmondse zomerkermis (gratis) mochten testen, hun beoordelingswerk verricht. Zij kozen deze winnaars (en de nummers 2 & 3) in de diverse categorieën:
• Kinder- en familiezaken: Jumbo van J. Ordelman (Mini Cars van M. Swinkels & Trampolines van K. Verwijk)
• Eetgelegenheden: Visverkoop van J. Rovers (Grill+terras van P. van Hezik & Pindaverkoop van T. Vink)
• Oefeningspelen: Kamelenrace van W. Brunselaar (Ballenfontein van K. Schepers & Ladderspel van D. de Vries)
• Groot Vermaak: Snowjet van R. van der Veen (Turbo Polyp van H. van Tol & Sound Machine van M. Hoefnagels)
De publieksprijs (waarop je kon stemmen via de kermiswebsite) ging naar de Sound Machine van M. Hoefnagels.
De prijsuitreiking aan de winnaars was gisterenochtend. Zij ontvingen een eretitel en bokaal. Cees van Dijk maakte onderstaande foto van de winnaars in de inmiddels traditionele opstelling op de trappen van hotel West Ende.

Donderdagmiddag opende wethouder Frans Stienen de zomerkermis. Voor wie er niet bij was, het onderstaande filmpje:

Beantwoorden

Klopt idd!en mevrouw vd visboer die was echt toppie…maar dat waren dus deze alle…geweldig!leuk !

Beantwoorden
Monique Van der Heijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *