Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

24reacties

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 7 december een last onder dwangsom opgelegd aan financieel adviseur G.P. van der Leij uit Helmond. Dat maakte de waakhond op de financiële markt vandaag bekend.
Govert van der Leij handelt onder de naam De Vestelier financiële diensten en is ook bestuurder van Personal Service 4 U B.V. Hij voldoet onvoldoende aan informatieverzoeken van de AFM die deze informatie nodig heeft om vast te kunnen stellen of de wet wordt overtreden. In 2010 kreeg hij ook al een dwangsom opgelegd door hen.

Zowel De Vestelier als Personal Service 4 U zijn gevestigd aan Laan door de Veste 1 in Brandevoort. Zij hebben een vergunning van de AFM en mogen daarom bemiddelen en adviseren over financiële producten. De onafhankelijke toezichthouder heeft echter ‘signalen ontvangen’ dat de 2 bedrijven niet beschikken over een beheerste en integere bedrijfsvoering. “Deze feiten raken mogelijk ook de betrouwbaarheid van de heer Van der Leij die van beide ondernemingen beleidsbepaler is. Om deze tekortkomingen vast te kunnen stellen, heeft de AFM informatie opgevraagd” aldus de toezichthouder in een uitgebreide brief (pdf) met onder meer de correspondentie.
De gewenste informatie heeft de AFM nog steeds niet volledig ontvangen. Omdat Van der Leij niet alle informatie binnen de gestelde termijn heeft geleverd, is hij sinds 22 december 2016 verplicht de dwangsom te betalen aan de Autoriteit Financiële Markten. Iedere dag dat hij niet aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met 5.000 euro tot een maximum van 50.000 euro.

Het is niet de eerste keer dat hij een dwangsom van die instantie kreeg opgelegd. In 2010 kreeg De Vestelier een zelfde straf voor hetzelfde vergrijp opgelegd. Op zijn LinkedIn zegt Govert van der Leij over die periode: “Genoodzaakt om te stoppen wegens beschadiging van naam door opgelegde dwangsom door AFM. Door slechte keuze in bedrijfsovername, burn out, was de administratie niet op orde en kon niet aan de informatieplicht worden gedaan. Na zeer uitgebreid onderzoek door De AFM, heeft de AFM niets aangetroffen wat wijst op foutieve advisering naar mijn klanten. Hiermee is de integriteit en kwaliteit van de bedrijfsvoering aangetoond en bevestigd door de AFM, dwangsom n.a.v. deze bevindingen geseponeerd, wijze lessen geleerd, maar vooroordelen en snelle conclusies geboren. Weliswaar ervaar ik steeds meer deze geschiedenis niet meer als bedreiging, maar meer als een pre”

De website van De Vestelier is op dit moment uit de lucht. Het webadres van Personal Service 4 U linkt inmiddels automatisch door naar een andere handelsnaam van Van der Leij: De Nieuwe Financiële Wereld. Dat bedrijf (ook gevestigd aan Laan door de Veste 1 in Brandevoort) zegt een “geheel nieuwe en unieke manier van financiële dienstverlening” te bieden. “Banken en verzekeringsmaatschappijen zijn hierin louter en alleen leveranciers van de producten. Wij worden NIET door hen betaald. Ons belang is UW belang: de beste kwaliteit voor de laagste prijs voor uw producten en duidelijkheid scheppen in uw financiële risico’s. Nu en in de toekomst. We gaan de handen ineenslaan. Elk jaar opnieuw halen wij voor u de beste kwaliteit voor de laagste prijs uit de markt. Hierin onderscheiden wij ons van verzekeringsmaatschappijen, banken en tussenpersonen.”

In de reacties hieronder staan updates.

24 reacties:

Dat maximum van 50.000 euro heeft hij dus al bereikt. Geen betrouwbaar persoon als ik lees wat hij allemaal aan de AFM beloofde. Duur grapje dat oplichten.

Beantwoorden

Zeker onbetrouwbaar die man

Beantwoorden
Mike En Claudia Swinkels

Update 1:
Nu ook DNB-dwangsom á 50.000 euro voor eigenaar De Vestelier
DNB heeft financieel adviseur Govert Peter van der Leij, de eigenaar van De Vestelier, een last onder dwangsom opgelegd. Hij voldoet onvoldoende aan informatieverzoeken van DNB. De toezichthouder heeft die informatie nodig om vast te kunnen stellen of Van der Leij de wet overtreedt of heeft overtreden. Omdat de adviseur de gevraagde documenten nog niet heeft overlegd, moet Van der Leij 50.000 euro betalen (10.000 per week sinds 16 augustus, met een maximum van 5 weken).
Van der Leij is eigenaar van De Vestelier financiële dienstverlening en handelt mede onder de namen DNFW, De Vestelier financiële diensten en Green Crew. Daarnaast is hij enig bestuurder van Personal Service 4U. Dit laatste bedrijf handelt mede onder de namen Benefitz, Nieuwe Financiële Wereld en Personal Service 4. Van der Leij voldoet onvoldoende aan informatieverzoeken van DNB, die DNB nodig heeft om vast te kunnen stellen of Van der Leij de wet overtreedt of heeft overtreden.
Zoals je hierboven in januari al kon lezen, legde de AFM hem eind 2016 ook al een last onder dwangsom op wegens het niet voldoen aan informatieverzoeken. Toen ook voor een bedrag van 50.000 euro. Ook in 2010 kreeg hij een dwangsom opgelegd.

Beantwoorden

Update 2:
De Vestelier is nu ook failliet
Nadat er 3 keer een dwangsom werd opgelegd (zie hierboven), is De Vestelier Financiële diensten gisteren door de rechtbank failliet verklaard. Ook over de bedrijven Green Crew en DNFW van eigenaar Govert Peter van der Leij werd het faillissement uitgesproken. Reinoud van Oeijen is benoemd tot curator van deze 3 ondernemingen in Brandevoort.

Beantwoorden

Update 3:
Nu ook een beroepsverbod voor de ex-bestuurder van De Vestelier
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 20 december 2017 de advies- en bemiddelingsvergunning van Govert Peter van der Leij, handelend onder de naam De Vestelier Financiële Diensten (De Vestelier), ingetrokken. Die maatregel maakte de financiële waakhond van Nederland vandaag bekend. De beleidsbepaler van deze financiële adviseur en bemiddelaar uit Helmond is de heer Van der Leij. De AFM heeft zijn betrouwbaarheid hertoetst en is tot het oordeel gekomen dat die niet langer buiten twijfel staat. Zonder vergunning mag De Vestelier geen financiële diensten meer verlenen.
In haar onderzoek (pdf) heeft de AFM vastgesteld dat de betrouwbaarheid van deze hypotheekadviseur niet langer buiten twijfel staat. Dit omdat hij geld (naar verluidt meer dan 1 miljoen euro) heeft geleend van consumenten terwijl dat in dit geval niet is toegestaan zonder de benodigde vergunning, hij niet heeft voldaan aan de verplichting om medewerking te verlenen aan het onderzoek van de AFM, en bepaalde informatie die relevant was voor de beoordeling van zijn betrouwbaarheid niet heeft doorgegeven aan de AFM.
Tegen het intrekkingsbesluit heeft De Vestelier geen bezwaar gemaakt. Het besluit van de AFM kan niet meer door belanghebbende(n) ter toetsing aan de rechter worden voorgelegd. De heer Van der Leij is op 6 februari 2018 in staat van faillissement verklaard. De AFM had de vergunning reeds voor het faillissement (zie update 2) ingetrokken. Nu ook nog zijn vergunning is ingetrokken lijkt er een einde gekomen te zijn aan een jarenlang schimmenspel met de AFM en DNB.
Het voormalige pand van De Vestelier in Brandevoort:

Beantwoorden

Van buiten bont, van binnen stront ????

Beantwoorden
Hanny van den Broek

Aan die vent gaan we niks missen. Die oplichter zat ook nog een tijdje in zonnepanelen.

Beantwoorden

Er was toch niks aan de hand Govert Peter van der Leij???
Waren toch allemaal verdachtmakingen???
Zou toch met een sisser aflopen???
Vandaag kun je in dit stuk lezen dat het anders is oplichter.

Adviseur verdacht van fraude
FIOD trekt Helmonder na
De Helmondse hypotheekadviseur Van der L. wordt door Justitie verdacht van poging tot oplichting en valsheid in geschrifte. Daarnaast doet de FIOD onderzoek naar belastingontduiking.

Opsporingsdiensten hebben de handel en wandel van de omstreden hypotheekadviseur Van der L. uit Helmond afgelopen jaar uitgebreid onderzocht. Het Openbaar Ministerie verdenkt de Helmonder van valsheid in geschrifte en het oplichten van mensen. Het onderzoek hiernaar is inmiddels afgerond. De officier van justitie moet officieel nog een besluit nemen of Van der L. hiervoor wordt vervolgd en voor de rechter moet komen.

Op de korrel
Ook de FIOD heeft Van der L. op de korrel. De opsporingseenheid van de Belastingdienst verdenkt de Helmonder ervan dat hij met zijn bedrijven jarenlang geen btw en loonbelasting heeft betaald. Dat zeggen verschillende ex-collega’s van Van der L. die hierover begin dit jaar werden verhoord door de FIOD.

De opsporingsinstantie zelf kan het onderzoek, uit privacy-oogpunt, niet bevestigen. Eerder meldde curator Geurt te Biesebeek, die het faillissement van Van der L.’s bedrijf afhandelt, al wel dat er volgens hem sprake is van belastingontduiking.

Uit onderzoek van deze krant bleek begin dit jaar dat Van der L. voor meer dan een miljoen euro leende bij zijn eigen klanten. Oftewel, mensen die hem hun complete financiële situatie toevertrouwden. Het ging daarbij om bedragen variërend van 22.000 euro en 50.000 euro tot zelfs 150.000 euro. Zo ging hij aan de haal met een groot bedrag dat een vrouw vanwege de levensverzekering van haar overleden partner kreeg uitbetaald. Daarnaast verklaarden ex-collega’s dat de Helmonder in het verleden enkele klanten op zijn eigen loonlijst heeft gezet om hun een hoge hypotheek te bezorgen. Dit ontkent Van der L.. De Helmonder ging begin dit jaar persoonlijk failliet, nadat eerder al vier bedrijven van hem op de fles gingen.

Vergrootglas
De omstreden zakenman lag in de jaren ervoor bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder een vergrootglas. De waakhond van de financiële wereld legde zowel in 2010 als in 2016 een dwangsom op van duizenden euro’s, omdat de Brandevoorter zijn zaakjes niet op orde had.

Om dezelfde reden legde ook De Nederlandsche Bank, die toezicht houdt op de Nederlandse bankenwereld, hem een dwangsom op. In december werd ook de vergunning van Van der L. afgepakt.

Beantwoorden

Update 4:
Nu ook 8 maanden celstraf voor Govert Peter van der L.
Ooit was hij financieel adviseur in Brandevoort, sinds vandaag weet Govert Peter van der L. dat hij 5 maanden in een gevangenis gaat doorbrengen. Vandaag kreeg hij namelijk 8 maanden celstraf (waarvan 3 voorwaardelijk) aan zijn broek van de rechtbank Oost-Brabant. De rechter oordeelde dat hij op valse voorwendselen leningen had aangevraagd. In de volledige (geanonimiseerde) uitspraak (pdf) in deel 1 (pdf) en deel 2 (pdf) lees je daarover veel meer.
Zoals je in de eerste 3 updates kunt lezen, weten de autoriteiten hem wel te vinden. Waarschijnlijk komende maand (en anders begin volgend jaar) is hij weer aan de beurt. Dan staat hij namelijk nog een keer voor het hekje en beoordeelt de rechter of het wettig was dat hij een miljoen euro bij klanten leende.
Wordt vervolgd…

Beantwoorden

zo’n grote klootzak

Beantwoorden

Door dit soort types gaat de verzekeringsbranche naar de kloten.
Er zijn veel goede adviseurs en helaas ook types die een levenslang beroepsverbod moeten krijgen zoals Govert

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 12 november 2019 om 16:39:

Karma doet haar werk alleen beetje … ????????

Beantwoorden

Vijf maanden is veels te weinig voor deze kloothommel.

Beantwoorden

5 maanden voor een miljoen aan diefstal???? Snel verdiend en gratis kost en inwoning ook nog????????????

Beantwoorden

Helaas ben ik ook een dom oor geweest om hem € 10.000 te lenen.
Zal het geld waarschijnlijk nooit meer terug zien *&O$*&%@&@

Beantwoorden

Hij heeft weer een nieuw bedrijf opgericht op met zijn zoon als bestuurder. MG holding bv.

Beantwoorden

Er zijn op dit adres momenteel 4 BV’s actief.

Beantwoorden

Dhr. van der Leij is nog steeds actief en laat een spoor van vernieling en slachtoffers achter.

Beantwoorden

@Govert van der Leij: stop er eens mee!!
Of moeten we Alberto Stegeman van SBS6 inschakelen zodat je ook in de rest van Nederland een gezicht krijgt?

Beantwoorden

Ann en José en nog vele anderen, deze man moet gestopt worden, Laten we Alberto Stegeman op hem afsturen zodat hij eindelijk ophoud, en ook om hem heen mensen die mede schuldig zijn vragen hoe ze aan geld en vermogen komen.

Beantwoorden

Deze man moet ook gestopt worden.
Dit is eerder werk voor politie en justitie.
Ik roep ook iedereen op om niet in de gladde praatjes van deze beroepsoplichter te trappen.

Beantwoorden

Hij is weer bezig via INSTALL Q.H.Solar waarschuw kranten en ook Politie en justitie. Wie kan dit uit helmond doen????

Beantwoorden

Klopt. En ook met Solarbart. De site is al even uit de lucht

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *