Buiten is het 12 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 80.880 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 7 december een last onder dwangsom opgelegd aan financieel adviseur G.P. van der Leij uit Helmond. Dat maakte de waakhond op de financiële markt vandaag bekend.
Govert van der Leij handelt onder de naam De Vestelier financiële diensten en is ook bestuurder van Personal Service 4 U B.V. Hij voldoet onvoldoende aan informatieverzoeken van de AFM die deze informatie nodig heeft om vast te kunnen stellen of de wet wordt overtreden. In 2010 kreeg hij ook al een dwangsom opgelegd door hen.
Zowel De Vestelier als Personal Service 4 U zijn gevestigd aan Laan door de Veste 1 in Brandevoort. Zij hebben een vergunning van de AFM en mogen daarom bemiddelen en adviseren over financiële producten. De onafhankelijke toezichthouder heeft echter ‘signalen ontvangen’ dat de 2 bedrijven niet beschikken over een beheerste en integere bedrijfsvoering. “Deze feiten raken mogelijk ook de betrouwbaarheid van de heer Van der Leij die van beide ondernemingen beleidsbepaler is. Om deze tekortkomingen vast te kunnen stellen, heeft de AFM informatie opgevraagd” aldus de toezichthouder in een uitgebreide brief (pdf) met onder meer de correspondentie.
De gewenste informatie heeft de AFM nog steeds niet volledig ontvangen. Omdat Van der Leij niet alle informatie binnen de gestelde termijn heeft geleverd, is hij sinds 22 december 2016 verplicht de dwangsom te betalen aan de AFM. Iedere dag dat hij niet aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met 5.000 euro tot een maximum van 50.000 euro.
Het is niet de eerste keer dat hij een dwangsom van die instantie kreeg opgelegd. In 2010 kreeg De Vestelier een zelfde straf voor hetzelfde vergrijp opgelegd. Op zijn LinkedIn zegt Govert van der Leij over die periode: “Genoodzaakt om te stoppen wegens beschadeging van naam door opgelegde dwangsom door AFM. Door slechte keuze in bedrijfsovername, burn out, was de administratie niet op orde en kon niet aan de informatieplicht worden gedaan. Na zeer uitgebreid onderzoek door De AFM, heeft de AFM niets aangetroffen wat wijst op foutieve advisering naar mijn klanten. Hiermee is de integriteit en kwaliteit van de bedrijfsvoering aangetoond en bevestigd door de AFM, dwangsom n.a.v. deze bevindingen geseponeerd, wijze lessen geleerd, maar vooroordelen en snelle conclusies geboren. Welliswaar ervaar ik steeds meer deze geschiedenis niet meer als bedreiging, maar meer als een pre”
De website van De Vestelier is op dit moment uit de lucht. Het webadres van Personal Service 4 U linkt inmiddels automatisch door naar een andere handelsnaam van Van der Leij: De Nieuwe Financiële Wereld. Dat bedrijf (ook gevestigd aan Laan door de Veste 1 in Brandevoort) zegt een “geheel nieuwe en unieke manier van financiële dienstverlening” te bieden. “Banken en verzekeringsmaatschappijen zijn hierin louter en alleen leveranciers van de producten. Wij worden NIET door hen betaald. Ons belang is UW belang: de beste kwaliteit voor de laagste prijs voor uw producten en duidelijkheid scheppen in uw financiële risico’s. Nu en in de toekomst. We gaan de handen ineenslaan. Elk jaar opnieuw halen wij voor u de beste kwaliteit voor de laagste prijs uit de markt. Hierin onderscheiden wij ons van verzekeringsmaatschappijen, banken en tussenpersonen.”

In de reacties hieronder staan updates.

5 reacties:

Dat maximum van 50.000 euro heeft hij dus al bereikt. Geen betrouwbaar persoon als ik lees wat hij allemaal aan de AFM beloofde. Duur grapje dat oplichten.

Beantwoorden

Zeker onbetrouwbaar die man

Beantwoorden
Mike En Claudia Swinkels

Update 1:
Nu ook DNB-dwangsom á 50.000 euro voor eigenaar De Vestelier
DNB heeft financieel adviseur Govert Peter van der Leij, de eigenaar van De Vestelier, een last onder dwangsom opgelegd. Hij voldoet onvoldoende aan informatieverzoeken van DNB. De toezichthouder heeft die informatie nodig om vast te kunnen stellen of Van der Leij de wet overtreedt of heeft overtreden. Omdat de adviseur de gevraagde documenten nog niet heeft overlegd, moet Van der Leij 50.000 euro betalen (10.000 per week sinds 16 augustus, met een maximum van 5 weken).
Van der Leij is eigenaar van De Vestelier financiële dienstverlening en handelt mede onder de namen DNFW, De Vestelier financiële diensten en Green Crew. Daarnaast is hij enig bestuurder van Personal Service 4U. Dit laatste bedrijf handelt mede onder de namen Benefitz, Nieuwe Financiële Wereld en Personal Service 4. Van der Leij voldoet onvoldoende aan informatieverzoeken van DNB, die DNB nodig heeft om vast te kunnen stellen of Van der Leij de wet overtreedt of heeft overtreden.
Zoals je hierboven in januari al kon lezen, legde de AFM hem eind 2016 ook al een last onder dwangsom op wegens het niet voldoen aan informatieverzoeken. Toen ook voor een bedrag van 50.000 euro. Ook in 2010 kreeg hij een dwangsom opgelegd.

Beantwoorden

Update 2:
De Vestelier is failliet
Nadat er 3 keer een dwangsom werd opgelegd (zie hierboven), is De Vestelier Financiële diensten gisteren door de rechtbank failliet verklaard. Ook over de bedrijven Green Crew en DNFW van eigenaar Govert Peter van der Leij werd het faillissement uitgesproken. Reinoud van Oeijen is benoemd tot curator van deze 3 ondernemingen in Brandevoort.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *