Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.262 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

Het college van burgemeester en wethouders heeft Alwin ter Voert benoemd tot gemeentesecretaris van Helmond. Vanaf 1 augustus is hij de opvolger van Ad Marneffe die met pensioen gaat. Ter Voert is momenteel gemeentesecretaris van de Limburgse gemeente Horst aan de Maas.
Voor wie het niet weet, de gemeentesecretaris is een belangrijke functie. Hij heeft de leiding over de ambtenaren en vormt de verbinding tussen het college en het ambtelijk apparaat. Hij is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de ambtelijke organisatie en is aanwezig bij de vergaderingen van het college van B&W en is hun eerste beleidsadviseur.
Burgemeester Elly Blanksma is blij met hem: “Helmond krijgt een zeer ervaren gemeentesecretaris. Een mensgerichte manager met een heldere organisatievisie. Iemand die veel ervaring heeft met veranderingsprocessen. En dat is wat Helmond nodig heeft de komende jaren. We gaan regionaal samenwerken in de Peel, we krijgen nieuwe sociale taken op ons bordje en we moeten ook nog eens flink bezuinigen. Bovendien wil de nieuwe coalitie op zoek naar nieuwe vormen van samenwerking en participatie. Dat vraagt een flexibele en omgevingsgerichte organisatie. Ter Voert heeft bewezen zo’n veranderproces succesvol te kunnen leiden.”
Als jurist en bestuurskundige heeft hij, zo laat de gemeente weten, uiteenlopende functies bekleed binnen de gemeentelijke overheid. Vanaf 2000 was hij ruim 8 jaar gemeentesecretaris van Vught. Daar was hij de stuwende kracht achter een organisatieontwikkeling, die hand in hand ging met digitalisering, nieuwbouw en de invoering van flexibel werken. De afgelopen 5,5 jaar was hij gemeentesecretaris van de gemeente Horst aan de Maas. Hier leidde hij het fusietraject van 3 gemeenten en was hij de architect van de nieuwe organisatie. Hij wist de bezuinigingsopgave te combineren met een kwaliteitsverbetering.
Mr. drs. Alwin ter Voert is 60 jaar, heeft 2 zonen en woont in Heeswijk-Dinther. Hij heeft de intentie om op termijn te verhuizen naar Helmond. “Ik verheug me erop om samen met de Helmondse bestuurders en medewerkers de slag te maken naar een toekomstbestendige gemeente. Er is zoveel in beweging! Daar moeten we slim mee omgaan. Niet teveel denken in vaste structuren, maar ruimte geven aan creativiteit en flexibiliteit. De mogelijkheden van digitalisering benutten. En vooral: investeren in onze mensen. Zij maken uiteindelijk het verschil, niet de structuren en de processen.”
De medewerkers van de gemeente zijn, via hun ondernemingsraad, betrokken geweest bij het maken van de profielschets voor de nieuwe gemeentesecretaris. Via intranet is een enquête gehouden die 470 medewerkers hebben ingevuld en waarvan de resultaten zijn opgenomen in de profielschets. De ondernemingsraad is intensief betrokken geweest bij de procedure en erg tevreden met de uitkomst.

9 reacties:

60 jaar… Daar gaan we niet lang plezier van hebben…..

Beantwoorden

en bedankt CDA

Beantwoorden

Alwin, heel veel sterkte en plezier in Helmond!
groet Anny en Jan (uit Heeswijk)

Beantwoorden

Marneffe weg, Tielemans weg, Jacobs weg, Stienen weggepromoveerd! Zou onze “open & transparante” mevr. Blanksma nu de deksel van de beerput durven te openen of blijft alles met de mantel der liefde bedekt? Wordt ongetwijfeld vervolgd…..

Beantwoorden

En nu de buldozer starten.

Beantwoorden

@ Javier. Dat gaat Blanksma niet doen. Juist vanweg het niet transparant en niet integer handelen is ze zelf partij geworden. Maar klappen gaat het. Dat geef ik je op een briefje. Met of zonder de hulp van de gemeenteraad die nu door hun passieve gedrag ook langzamerhand in een lastige positie dreigt te komen.

Beantwoorden

Mensgerichte manager en stuwende kracht achter organisatieontwikkeling in Vught? Daar denkt de burgemeester van Vught totaal anders over. Heeft het Helmonds college nagelaten om referenties te checken in Vught? http://youtu.be/a1ieoWlNJ4Y

Beantwoorden

@J. Falken op zondag 9 november 2014 om 14:41:

De nieuwe gemeentesecretaris is er nog niet zo lang en ik hoorde er nog niks over eigenlijk. Maar we hebben volgens jou een kat in de zak gekregen?

Beantwoorden

@Frank
suppressio veri = expressio falsi

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *