Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.274 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Antoinette MaasAntoinette Maas is lijsttrekker van GroenLInks voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Op de tweede plaats van de lijst staat raadslid Ruud Verhoeven, de 21-jarige Mohammed Chmourra staat derde. De GroenLinks-leden in Boscotondo kozen haar vanavond. De huidige fractievoorzitter Ling Ko stopt als raadslid.
De kandidatencommissie van GroenLinks (bestaande uit onze stadshistoricus Giel van Hooff, Brabantse fractievoorzitter Paul Smeulders (voormalig Helmonder) en Landerdse wethouder Hetty Tindemans) kandideerde Antoinette Maas. Ook hun conceptlijst werd conform hun advies overgenomen. Bij de laatste raadsverkiezingen steeg GroenLinks van 2,8% naar 6,9% van de Helmondse stemmen.
Antoinette Maas is 47 jaar, moeder van 3 kinderen en woont in Brandevoort. Ze werkt als stafmedewerker communicatie bij de Stichting voor Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid-Nederland (waar onder meer de Internationale School in Eindhoven onder valt). Daarvoor was ze hoofdredacteur bij Weijmans Media Groep en werkte ze in het Elkerliek Ziekenhuis.
Ruud Verhoeven (nummer 2) is 51 jaar, woont in Helmond-West en maakt al bijna 3 jaar namens GroenLinks deel uit van de gemeenteraad. Ruud is historicus en runt na verschillende commerciële functies inmiddels zijn eigen bedrijf Demarrage fietskoeriers in Helmond.
De 21-jarige Mohammed Chmourra (nummer 3) woont in Binnenstad-Oost. Na zijn opleiding ICT aan het ROC ter Aa in Helmond, studeert Mohammed Chmourra nu Technische Informatica aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Naast zijn studie heeft hij samen met een vriend een eigen bedrijfje als multimedia designer en web-applicatieontwikkelaar.
Huidig fractievoorzitter (en columnist op de weblog) Ling Ko stopt als raadslid. Ze kan haar fulltime baan niet meer combineren met het raadslidmaatschap. Zij zal in maart de lijstduwer zijn.
De lijst van GroenLinks voor aankomende gemeenteraadsverkiezingen:
1. Antoinette Maas
2. Ruud Verhoeven
3. Mohammed Chmourra
4. John Peeters
5. Ellen van Dael
6. Thomas Tuerlings
7. Giel van Hooff
8. Avelien Meinardi
9. Nandini Nejal
10. Eline Hansen
11. Birgit Romijn
12. Jaap Mettau
13. Anke Breuers
14. David van den Hurk
15. Merijn Huijbens
16. Jacqueline van de Ven
17. Jo Peeters
18. Roel Oosterhout
19. Hennie Jansen
20. Anne Regts
21. Ed van Rijsbergen
22. Kees Klok
23. Ling Ko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *