Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.607 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

In het kader van de veiligheid vinden er komende week herstelwerkzaamheden plaats aan het Ameideplein. Het plein wordt dan in z’n geheel afgezet.
De stenen van de rijbaan rondom het Ameideplein en de rijstroken op het Ameideplein worden in zijn geheel vervangen door asfalt. De stenen op het Ameideplein blijken steeds meer te verschuiven. De openingen tussen de stenen worden steeds groter en dat levert gevaarlijke situaties op, zo laat de gemeente weten. Voor ieders veiligheid is daarom besloten om de stenen te vervangen door asfalt. Het asfalt is een tijdelijke oplossing, totdat de er duidelijkheid is over de plannen voor het Ameideplein.
Sinds de vernieuwing van het plein in 2012 zijn de losliggende stenen al een probleem. Via de updates en reacties kun je daar hier veel over teruglezen. Het TV-programma Van Onze Centen op SBS6 besteedde er in 2018 een item aan. Via https://www.kijk.nl/sbs6/vanonzecenten/videos/PIvyr8VYuhk/van-onze-centen kun je dat terugkijken vanaf minuut 24.50.
Het Ameideplein wordt van maandag 19 april tot en met vrijdag 23 april helemaal afgezet. In de directe omgeving zijn volgens de gemeente voldoende parkeerplaatsen. De zaterdagmarkt zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. En de bevoorrading van de winkels loopt via de Kerkstraat.

In de reacties staat een update.

9 reacties:

Zal mij benieuwen wat voor fiasco het deze keer wordt.
Dit plein heeft in al die jaren veel geld gekost.
Veel succes en wijsheid toegewenst gemeente.

Beantwoorden

Dat is toch al een keer opnieuw gedaan? 💰als het dan weer opnieuw moet dan maak de vakken maar nog duidelijker want er parkeren nog steeds mensen op de plekken waar je moet rijden 😜

Beantwoorden

Hebben ze hier 9 jaar over moeten broeden pfff en wat gaat dit geintje weer kosten. En over een half jaar ontstaan er weer scheuren door de vorst of is er weer met tweedehands materiaal gewerkt. Neverending story net als de Henri Dunant. Laat het geld maar rollen ja rollen in de eindeloze put. Miskien een idee om van het ameideplein een grote Wensput te maken rolt het geld in ieder geval de juiste richting in

Beantwoorden

Zolang ze het asfalt maar niet per vliegtuig over laten komen.
Want o zo slecht voor het klimaat.

Beantwoorden

Sluit dan meteen die hele zone af voor gemotoriseerd verkeer, en maak een mooi parkje

Beantwoorden

Morgen beginnen de werkzaamheden, Wim van den Broek maakte de vandaag deze foto van het Ameideplein.

Beantwoorden

Stomme parkeerplek…of niet dan…betaald ook nog…bij de AH kan je m gratis kwijt.
Dit kan toch wel leuker,vrolijker en groener?
Weet je wat; maak een grote overdekte markt,met op het dak een groene tuin.
als je dan vanaf de flat kijtk zie je een park.
De week markten staan altijd droog en schoon.
ik stel zelfs voor om ook een stromend water feature te maken; een riviertje dat dan meanderend naar het kanaal stroomt..desnoods best ruig met grote keien en bv een wedstrijd kanobaan.
Ook zie ik ruimte voor meerdere grote casino’s en gok- en gamehallen,en meerdere extreem ruime koffieshops met Helmond weed. Voor en door Helmond.

Beantwoorden

Update:
Wim van den Broek maakte gisteren de onderstaande foto’s van de werkzaamheden:

Beantwoorden

Asfalt ziet er niet uit daarom vast zo lang iets anders geprobeerd

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *