Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
24reacties

Werkplein Regio Helmond, het Werkgeversplein Regio Helmond en de Atlant Groep bundelen hun krachten en vormen vanaf vandaag een nieuw werkbedrijf dat Senzer heet. In aanwezigheid van medewerkers en genodigden was vanmiddag de aftrap voor de nieuwe organisatie in het stadion van Helmond Sport.
Het nieuwe werkbedrijf, onder leiding van RenƩ Walenberg, moet een centrale speler worden op de arbeidsmarkt in de regio en zal uitvoering geven aan de Participatiewet. De organisatie werkt daarvoor intensief samen met een netwerk aan werkgevers, maatschappelijke organisaties en gemeenten om de vraag naar, en het aanbod van arbeidskrachten beter op elkaar af te stemmen.
Als werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel voert Senzer de Participatiewet uit voor 7 Peelgemeenten. Het bedient daarbij een regio van zo’n 250.000 inwoners. Via het werkbedrijf van de Regio Helmond werken ruim 2000 mensen bij honderden bedrijven. Ook verzorgt de organisatie inkomensondersteuning voor 5000 bijstandscliĆ«nten en stimuleert het mensen om te komen tot zinvolle maatschappelijke participatie.

In de reacties staat een update.

24 reacties:

Hierboven staat; het nieuwe werkbedrijf zal uitvoering geven aan de Participatiewet, maar meer dan 1.500 medewerkers van Senzer hebben een W.S.W. dienstverband en vallen niet onder deze Participatiewet. WSW is Wet Sociale Werkvoorziening.

Beantwoorden

Ik heb mijn website aangepast aan de nieuwe naam.

http://www.pestwerk.nl/

Beantwoorden

was een leuke middag !!

Beantwoorden

Ik vind het jammer dat er zoveel geld is uitgegeven aan deze bekendmaking.
Te meer omdat er zoveel onrust heerst onder de medewerkers van het voormalige Werkplein en velen onder hen het gevoel hebben dat zij door de gemeente Helmond over de schutting zijn gegooid. Er zijn nog vele zaken niet voor hen geregeld en is er nog veel onduidelijkheid over wat hen te wachten staat. Zij hebben het gevoel dat ze niet serieus genomen worden.
.

Beantwoorden

Update:
Onrust bij medewerkersĀ overĀ de fusie tot Senzer
Naar aanleiding van bovengenoemde fusie tussen de afdeling Werk en Inkomen (W&I), het Werkplein en de Atlant Groep laat B&W het volgende weten:

Aan de vorming van het Werkbedrijf is een zorgvuldig proces voorafgegaan. De belangrijkste onderdelen daaruit:

  • de juridische entiteit Werkbedrijf Atlant de Peel is reeds op 1 januari 2016 gestart. Vooruitlopend op de officiĆ«le fusie werken de medewerkers van W&I sinds 1 januari onder de functionele aansturing van de directie van het Werkbedrijf.
  • Voor de medewerkers van de afdeling W&I is in overleg met de ondernemingsraden en het georganiseerd overleg een Sociaal Plan opgesteld. Per 1 oktober treden de medewerkers van W&I in dienst bij het Werkbedrijf onder de voorwaarden zoals in het Sociaal Plan vastgelegd.
  • Er is een Ontvlechtingsovereenkomst opgesteld waarin zaken zijn geregeld zoals de wederzijdse dienstverlening en de hosting. De overeenkomst is op 26 september door het Dagelijks bestuur van het Werkbedrijf en op 27 september door het College van B&W goedgekeurd.

De afgelopen weken bereikten ons signalen van onrust onder medewerkers. Hierop is direct gereageerd. Op 20 september zijn de gemeentesecretaris en wethouder Van Bree aanwezig geweest bij een bijeenkomst voor de medewerkers van W&I. Tijdens deze bijeenkomst hebben zij een groot aantal vragen kunnen beantwoorden. Gemeentesecretaris en wethouder hebben duidelijk aangegeven dat de rechtspositie van de medewerkers niet ter discussie staat. Men treedt in dienst van het Werkbedrijf met behoud van alle rechten en plichten. In het Sociaal Plan zijn daarover afspraken gemaakt. De gemeente zal er strikt op toezien dat de afspraken die in het Sociaal Plan zijn gemaakt worden nagekomen. Op 26 september heeft een vergelijkbare bijeenkomst plaatsgevonden met directie en bestuur van het Werkbedrijf. Daar zijn veel praktische vragen beantwoord. Al met al heeft het college vertrouwen in een soepele overgang van onze medewerkers naar het nieuwe Werkbedrijf.

Beantwoorden

@Ekenit, Je typt ‘Zij hebben het gevoel dat ze niet serieus genomen worden’ Dan voelen ze eigelijk eens wat hun klanten altijd voelen na een gesprek met hun.

Beantwoorden

Groter logger en nog minder tijd voor klanten, en als de fusie compleet is ook nog minder mensen. Want dan komen de ontslagen.

Beantwoorden

Goed dat dit naar buiten komt. Ik ben benieuwd of Atlant-medewerkers nu ook over hun onrust durven te vertellen.

Beantwoorden

na uitvoerig kennis te hebben genomen van de Helso en de Atlant word dat in de volksmond steeds vaker geduid als de asociale werkvoorziening. Dan klopt er toch iets niet. Met een nieuwe naam word dat weggemoffelt en kunnen er weer n paar managers en hoge omes hun zakken vullen.

Beantwoorden

Zouden ze zeker moeten doen.

Beantwoorden

@Jan op donderdag 6 oktober 2016 om 10:37:

Van tijd tot tijd komt er een reactie op mijn oproep op http://www.pestwerk.nl/, maar de meesten willen uiteindelijk toch anoniem blijven. Ik begrijp de angst heel goed, maar van het handjevol mensen van wie ik tot nu toe de verhalen heb mogen doorsturen is nog niemand in problemen gekomen.

De wethouder spreekt de directie aan op de rode draden die in de afzonderlijke verhalen terugkeren. Namen noemt hij niet. Mocht toch iemand tegen een sanctie aanlopen, dan zal de wethouder ingrijpen.

Ken jij iemand die slechte ervaringen heeft met Senzer/Atlant/Helso? Laat die dan contact met mij opnemen via mijn site. Positieve ervaringen mogen natuurlijk ook. Het gaat er niet om een zwartboek aan te leggen maar om recht te trekken wat scheef is gegroeid.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 6 oktober 2016 om 10:03:

” Gemeentesecretaris en wethouder hebben duidelijk aangegeven dat de rechtspositie van de medewerkers niet ter discussie staat. Men treedt in dienst van het Werkbedrijf met behoud van alle rechten en plichten.”

Met andere woorden op detacheringsbasis.
Wel gaarne zou ik hier de kopie zien van het opgedrongen en opgelegde Social Plan.
Misschien iemand een pdf-ke?

Beantwoorden

@Eddie op donderdag 6 oktober 2016 om 16:56:

Als je niet weet hoe in dit soort situaties wordt gehandeld, is het misschien verstandiger om je iets genuanceerder uit te drukken šŸ™‚

Beantwoorden

Vind ‘Senseless’ ook wel een goeie naam.

Beantwoorden

nieuwe bazen nieuwe wetten,dadelijk worden er ontslagen en dan eens kijken hoe ze zich voelen als ze in de andere stoel van het bureau zitten,op de slachtbank,al je bankafschriften laten zien een huis onderzoek wat je allemaal binnen hebt,bij je ontslag een hoop druk en lasten op je schouders,relatie gaat op de klippen,leg dat maar eens uit aan die computergestuurde voorgeprogrammeerde onmenselijke werknemers die je verhoor afnemen.nachtmerries krijg je ervan.

Beantwoorden

Ik heb hetzelf mee gemaakt zit momenteel werkgerelateerd thuis dit is ok bevestigd door Ceriel Holten werkzaam bij senzer, ik werk in de food van Petra Coolen, die dacht wel over mij heen te walsen nadat buiten mijn chronische pijnen rechts en na 2 jaar dezelfde handelingen te hebben verricht is het door geschoten naar links, heb altijd prima kunnen werken met mijn rechtse pijnen en bleef alleen griep gerelateerd thuis. Eerder dit jaar begon het naar links over te gaan naar de huis arts geweest en die melde andere werkzaamheden en het is werkgerelateerd, Petra Coolen probeert nu op allerlei mogelijkheden het onder de mat te vegen onder het mom dat het inene niet meer werk gerelateerd is en dat ik wel weer dezlefde werkzaamheden kan gaan doen ik heb nog steeds last en kan nog steeds weinig doen het komt vanuit me nek schuift het door naar mijn hele rug en straalt door naar beidde armen ze heeft volgens mij en daat ben ik dus niet zeker van heeft ze druk uit geoefent bij de bedrijfsarts F Simons van Qare, want toen ik daar weer heen moest hij zag dat het nog steeds niet kon maar hij moest intikken van 2x 2 uur werken, en ik moest van Petra Coolen kon ik kiezen of tussen 8 en 10 uur komen werken en of n 10 en 12 uur. had zowel de arbo arts entegen haar gezegd dat het totaal niet ging. Ben die donderdag 5 april naar mijn werk gegaan stond te tollen op mijn benen, mijn linkerarm daar kreeg ik amper beweging in rechterarm wilde ook helemaal niet zag haar lachend in de kantine zitten want het was nog voor 8 uur s`morgen, vertelde haar dat het nog steeds niet ging en dat ik verging van de pijn en dat ik weer terug ging naar huis waarop zij reageerde van ik zie je straks wel, ben naar huis gegaan heb mijn advocaat gebeld want vertelde haar dat ik die donderdag een gesprek had met mijn advocaat. Ze heeft geprobeerd over die 2×2 uur salaris in te houden dankzij mijn advocaat werd dit recht getrokken. het gaat nog steeds niet heb binnenkort een second opinion bij een andere bedrijfsarts vraag mij in deze af hoe onafhanklijk deze bedrijfsartsen nog zijn omdat ik niet anders gewend ben dat hun voor mijn gevoel onder druk staan bij Senzer voorheen Atlantgroep ken ik het niet anders dan de volgende dag feedback geven aan de werkleiders maar verrek nog steeds erg van de pijn kan beperkt dingen doen slaap slecht en moet mijn energie zodanig verdelen over de dag anders red ik het niet maar kon volgens hun plan van aanpak wel weer dezelfde werkzaamhedemaakte ik dat n doen en dat is nu juist hetgeen wat mij na 2 jaar dezelfde handelingen te doen mij in deze situatie heeft gebracht heb niet gauw een hekel aan iemand maar die Petra coolen die bestaat in mijn ogen echt niet meer bah wat een K wijf is dat sorry heb er geen andere woorden voor als werkleiding denken op iedere stoel te gaan zitten behalve op hun eigen in de 11 jaar dat ik er werk maakte ik dat dagelijks mee heb nog nooit in een bedrijf gewerkt waar er zoveel schering en insalg is onder deze mensen hier moet echt een halt aan toe geroepen worden dit is een ASOCIAAL BEDRIJF met hoofdletters ze dachten over mij heen te walsen onder het mom vrouwtje alleen als je al die jaren alleen griep gerelateerd thuis heb gezeten en voor de rest nooit vanwege mijn chronische pijnen dat zegt genoeg heb altijd gedaan wat ze wilde maar dit keer kom ik op voor mijzelf en Mijn Gezondheid pokke bedrijf

Beantwoorden

Weet je wat ik het dieptrieste vind van dit bedrijf dat ze het over de ruggen doen van mensen die hun moment niet durven open te trekken omdat ze het gevoel hebben haalt toch niets uit of er worden er sancties tegen gedaan zo ook iemand die was een dagje ziek gevolg 135 euro werd er eventjes over die dag berekend wat van haar loon afging hoezo geen angstcultuur ik trek mijn mond open en als het moet voor een ieder die dat wilt, dit bedrijf heeft een onafhankelijke interim management nodig er moet echt iets aan gedaan worden dit kan zo niet langer toen Petra Coolen samen met Jaqcqueline Phillips bij mij thuis waren en ze zagen echt dat het niet ging was plan van aanpak hetzelfde werk doen, en Petra Coolen heeft er een handje van zich achter de woorden te verstoppen van o weet ik niet meer terwijls ze het echt wel weet bang dat haar leugens uitkomen heb 1 motto waarheid komt naar boven hoe dan ook daarom prefreer ik de waarheid

Beantwoorden

Zo Rose, nu ben je jouw gal kwijt!
Maar je hebt gelijk als je zegt: Atlant (Selzer of wat dan ook) = een pokkenbedrijf.

Beantwoorden

Dank je wel ik wachte op antwoord van mijn advocaat omtrent de second opinion die kreeg ik afgelopen Maandag gelijk getekend en op de bus gedaan werd er gelijk vanuit senzer alweer gepushed van ja en wanneer gaat ze die papieren nu tekeken heb een gesprek gehad met mijn advocaat en hij is het er met mij eens dat ik mochten ze lastig doen ik zeg van bel mijn advocaat maar is eigenlijk triest als je zegt dat je opkomt voor jezelf hun de hoorn neerleggen omdat ze dat nu net niet iets is wat ze willen horen maar van mijn gezondheid blijven ze af wist je dat er nog maar 1 sociale werkplaats ien gedraggestoos die nog op de ouderwetse manier werkt de rest werkt net zoals Senzer helaas weet de naam niet van deze sociale werkplaats maar sinds Den Haag de handen van de sociale werkplaatsen afhielden is het schering en inslag het is niet dat ik mijn gal wil spuien maar wel dat het nu maar eens afgelopen moet wezen als ik moet strijden ze komen maar ben hun manier van gelieg en het verschuilen van meer dan zat als je al die schrijnende verhalen van de mensen hoort dan denk ik bij mijn eigen hoe onmenselijk dit bedrijf wel niet te werk gaat walenberg heeft toch zelf in ED gezegd dat erop zijn bedrijf alleen maar mensen werken die gedragsprobemen hebben na hij kent de mensen niet eens wat is hij voor een directeur die alle mensen over 1 kam durft the scheren. is hijzelf wel mens Heb alleen Chronische pijnen meer niet aan mijn hersenen mankeert niets

Beantwoorden

sorry mijn cursor zat niet op de jusite plek

Beantwoorden

Ik ken onderhand meer dan 50 klanten van Senzer met “gedragsproblemen”. De directie wil er nog steeds niet aan dat er structureel iets mis is, maar staat wel open voor individuele klachten.

Word jij ook gestoord van het gedrag van Senzer? Neem dan contact op met de externe vertrouwenspersoon, Annemieke van Hazendonk. Haar contactgegevens staan op mijn site. Annemieke is gecertificeerd vertrouwenspersoon. Dit betekent dat wat je haar vertrouwelijk vertelt, ook echt vertrouwelijk blijft.

Ik heb de indruk de directie wel handelt vanuit goede bedoelingen, maar geen benul heeft hoe het bedrijf eruitziet vanuit het perspectief van de klant. Gecombineerd met de enorme omvang en complexiteit van de organisatie geeft dit ruimte voor ontsporingen waar de directie geen zicht op heeft.

(Zie ook mijn gastblog van november 2017, https://www.deweblogvanhelmond.nl/columnisten/gastblogger/het-senzer-gevoel/)

Het feit dat die ruimte voor ontsporingen er is, dat is op het diepste niveau wat er structureel mis is. Zelfs als er geen klachten zouden zijn, zou je zo’n riskante bedrijfsvoering niet moeten willen. Dat is zoiets als aan het verkeer deelnemen met de ogen dicht, erop vertrouwend dat je de route op je duimpje kent.

Het zou de nieuwe gemeenteraad sieren als die er werk van zou maken, die ruimte voor ontsporingen weg te nemen. De gemeente Helmond heeft als belangrijkste opdrachtgever van Senzer op dit punt een zwaarwegende verantwoordelijkheid.

Beantwoorden

Hi Sander

Zoals je weet heb ik geen gedragsstoornis ook al ken jij er 50 ken er ook een hoop, mijn vertrouwen in dit bedrijf en dat de organisatie van dit bedrijf echt een zooitje is is wel gebleken vanuit mijn contacten met mijn advocaat, mensen worden daar niet voor “waar”aan gezien en dat werkleiders denken dat ze daar met hun intimidatie en manupulatie gedrag en dreigen van loon inhouden etc en dat ook nog eens doen ook vind ik zo zo laag walenberg moest maar een undercover gaan dan ziet hij hoe het eraan toe gaat in dit bedrijf. Als jee het hoofd gebouw binnen gaat wordt je al deprimerend vanwege de “zucht”die gebukt gaan onder de mensen. Ik behoor welliswaar ook onder deze mensen maar ik heb ook een luisterend oor voor ze. Ik kan het Kaf heel goed onderscheiden van wat wel waar is en wat niet heb alleen chronische pijnen. vind het diep triest dat de werkleiding nog steeds denken over de ruggen van deze mensen te kunnen gaan. Geluisterd wordt er totaal niet naar ze ze zeggen in feitte alleen maar 1 ding het boeit ze voor geen meter en ik voel me nr zoveel. de zin bij de mensen is eruit om naar het werk te gaan. Ben helemaal klaar met Senzer als die dacht dat ik het niet meende dat ik een advocaat in de hand nam om voor mijn eigenste gezondheid op te komen vind dat zo triest had zelfs aangeboden om erger te voorkomen 2 uur wel werken 2 uur voorlopig in de ziektewet werdt totaal niet naar geluisterd dat was de zoveelste druppel die mijn emmer deed overlopen. Jij kunt als geen ander begrijpen dat het vertrouwen in dit bedrijf 0,00000 is geworden. ze dachten met een vrouwtje alleen te maken, nu van mijn gezondheid blijven ze af als je mijn dossier zie dan zie je dat ik alleen griep gerelateert thuis heb gezeten en 1 x een half jaar vanwege migraine meer niet maar nooit vor de chronische pijnen rechts het is naar links over geheveld en daardoor zit ik nu thuis kan beperkt nog maar iets maar ze proberen met pushen en dwingen mij daar weer dezelfde werkzaamheden te laten verrichten wat me in de ziektewet heeft doen belanden. Pan van aanpak dezelfde werkzaamheden. kan nog steeds niet lang staan ziten en of lopen me linker armfunktie is er nog steeds niet en aangezien ik rechts ben en al die jaren het aan de rechterzijde zit hadden zij mijn situatie anders moeten aanpaken ipvintimidatie manupulatie en dreigenmenten. zeg nu zelf werkt totaal niet maar ze doen het te pas en te onpas. Blijf een voorstandster dat er een onafhankelijke interim Management moet komen die schoon schip maakt het is daar nog steeds schering en inslag en als ik de stem moet wezen waar deze mensen op zitten te wachten so be it ben er klaar voor. Het moet maar eens stoppen om met deze mensen op deze manieren om te gaan. ze hebben net zoveel rechten als ieder ander persoon. Begrijp heel goed de een is de ander niet maar deze mensen zijn uniek op hun eigenste manier ik hoop dat je me begrijpt het wordt eens tijd dat praten omgezet wordt in daden dit is al jaren schering en inslag bij dit bedrijf wanneer wordt sociaal weer sociaal Sander

Beantwoorden

Dag Rose,

We zijn het volledig met elkaar eens: niet jij hebt een gedragsstoornis, het gedrag van Senzer zelf is het probleem. (Althans in jouw situatie en in die van veel van je collega’s. Tussen de meer dan tweeduizend klanten van Senzer zitten er allicht ook een aantal die zelf een hoofdaandeel hebben in een gespannen relatie met Senzer, zoals er ook heel tevreden klanten zijn, maar daar gaat het nu niet over.)

Je verhaal, zowel wat je hier op De weblog van Helmond schrijft als wat je me sinds januari 2017 via e-mail zoal hebt laten weten, is heel herkenbaar. Op details (chronische pijn etc.) is het jouw unieke verhaal, maar op hoofdlijnen sluit wat je zegt naadloos aan op al die andere verhalen: Senzer neemt zijn klanten niet serieus. Als je meldt dat iets niet lekker loopt, stelt Senzer alles in het werk om het eigen gelijk door te drukken.

Toch blijf ik erbij dat er geen kwade wil achter zit. Dat heeft ook te maken met mijn achtergrond in de automatisering. Op een abstract niveau zie ik in Senzer een omvangrijk, complex systeem. De ervaring leert dat in een omvangrijk, complex systeem aan de lopende band ongewenste dingen gebeuren. Als je daar bedacht op bent, kun je eenvoudig bijsturen waar dat nodig is. Maar dat doet Senzer niet. De directie denkt alles goed geregeld te hebben, dus als er toch een klacht komt, moet het wel aan de klager liggen.

Voeg daarbij de machtsrelatie tussen het bedrijf en zijn klanten en je hebt het recept voor een angstcultuur. Werkleiders kunnen naar beneden toe de baas spelen over mensen op een manier die niets met het werk te maken heeft, en naar boven toe mooi weer spelen. Ook het bedrijf als geheel kan naar buiten toe mooi weer spelen terwijl binnenin de ergste dingen gebeuren: “Kijk eens hoeveel mensen wij geplaatst hebben (maar vraag niet hoe)”.

Ik snap dat voor jou de maat vol is. Het moet niet nodig om een advocaat in de arm te nemen tegen een sociale werkvoorziening. Toch zie ik positieve ontwikkelingen. De directie, de politiek en de FNV zijn met elkaar in gesprek, en daarin laat de directie zien open te staan voor veranderingen. Zo is er een werkleider overgeplaatst over wie veel klachten waren en zijn de regels rondom ziekmeldingen verbeterd. Er is een externe vertrouwenspersoon aangesteld en er is een BLG (BedrijfsLedenGroep) in oprichting.

Vooral die externe vertrouwenspersoon en de BLG vormen belangrijke openingen om voor de directie inzichtelijk te maken hoe het bedrijf eruitziet vanuit het perspectief van de klant. Maar zolang de directie niet inziet dat kijken vanuit het perspectief van de klant essentieel is om kwaliteit te kunnen leveren, zal het bedrijf brokken blijven maken en zal ook het proces om daar op fundamenteel niveau iets aan te doen traag verlopen.

Ik vind het dapper van je dat je met je verhaal naar voren bent gekomen. Misschien dat dit net weer wat meer mensen binnen de politiek wakker schudt. Het kan niet de bedoeling van de gemeente als opdrachtgever zijn dat Senzer door een riskante bedrijfsvoering brokken maakt. Zelfs al hebben hierdoor misschien maar vijftig van de ruim tweeduizend klanten schade opgelopen.

Beantwoorden

Geacht Persoon der Nederlanden .
Na alles berichten te hebben gelezen blijkt de sociale werk plaats een ware hel te zijn .
Mijn inzicht : Gehandicapten , Verslaafden , Criminelen ,Gestoord gedrag ,anders denkende van geloof. En niet te vergeten de personen die voor EEN BAAN moeder Aarde hun land Personen Dwingen en Verraden Horen niet onder een dak te werken .

CONCLUSIE : NA 11 JAAR ONDERZOEK , WERKZAAMHEDEN IN SOCIALE WERKPLAATSEN HELMOND EN NAAR WAARHEID GESPROKEN HOOP IK OP DAT DIT BERICHT WORD GELEZEN DOOR DE WELEDELE GEACHTE BURGEMEESTER VAN HELMOND
Met Vriendelijke Groet: Senzer Medewerker MEE denkend Persoon

Beantwoorden
Bestuurlijke informatiekunde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *