Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.011 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

De politie zoekt een anonieme briefschrijver/-schrijfster. Hij of zij bedreigde een 1-jarige Duitse herder met de dood omdat hij steeds blaft. Een ouder echtpaar dat in de wijk Zwanenbeemd woont, kreeg afgelopen week die anonieme brief in de bus. Zie de onderstaande foto die voor de leesbaarheid in zwart-wit is geplaatst.
Door die brief en met name het zinnetje “Zo niet, dan krijgt uw hondje een heerlijk stukje biefstuk waar hij in gaat stikken.” zijn deze 2 Helmonders erg geschrokken. Volgens wijkagent Huub Braken is de herder een enthousiast en lief beestje.
Deze wijkagent van Stiphout/Warande zou graag in gesprek komen met de briefschrijver. Ben jij dat of weet jij wie deze brief scheef? De wijkagent is bereikbaar via [email protected] Wil je (net als deze briefschrijver) liever anoniem blijven? Bel dan M. op 0800-7000.

9 reacties:

Blaffen kan je afleren, er is geen excuus voor, voor deze brief overigens ook niet!

Beantwoorden

Honden blaffen,mensen praten dan zou ze zelf eens zo’n brief moeten krijgen.
Ook bij deze weer gaat weer over de rug van weerloze dieren!!! Bahbah.
Ik zou zo lang blijven zoeken wie de brief geschreven heeft en dan……………

Beantwoorden

Mag ik bij dezen de ontzettend boze buur uitnodigen een lekker biefstukje te komen eten bij mij ?

Beantwoorden

Las het net online in de Metro http://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2016/02/boze-buur-dreigt-met-doden-van-hond-in-helmond Dus dan zal Helmond zo ook wel weer in de Telegraaf en de rest van de kranten komen. 🙁
Een tip voor de politie: ga de buurt even huis-aan-huis af met een paar woorden uit die brief. Ieder gezinslid herkent het handschrift meteen en de dader zal blozen. Of vraag een handschriftdeskundige.

Beantwoorden

Idd chris je hebt helemaal gelijk

Beantwoorden

Ojeeh , de Zwanenbeemd nu ook al !

Doet zelfs niet de moeite om een ander handschrift aan te nemen , een echte buurtpreventie-vrijwilligster-kandidate.

De huizenprijzen zullen wel dalen en iedereen verdenkt elkaar , komt nooit meer goed.

Dankzij jou , anomieme briefschrijver , besef je wel wat je hebt gedaan ?

En voor het echtpaar nog een tip : koop er gewoon een hondje bij.
Dan wil ik nog weleens zien welke hond ze gaan beschuldigen !

Beantwoorden

Als ze zoiets schrijft dan moet ze ook zo flink zijn om haar naam erbij te zetten, maar daar is ze te laf voor

Beantwoorden

Het zou een vrouw zijn geweest die dit heeft geschreven? Tenminste zo een net handschrift is meestal door vrouwen geschreven…

Beantwoorden
Trees van Schaijk

Ondanks ¼ miljoen FB-kijkers en nationale aandacht is de anonieme briefschrijver die hond met de dood bedreigde (nog) spoorloos
De man of vrouw die per brief de blaffende hond van een ouder echtpaar in de Zwanenbeemd met de dood bedreigde, is 7 weken later (nog) niet gevonden.
De politie maakte destijds melding van die dreigbrief van de anonieme ’ontzettend boze buur’. Als het hondje van het echtpaar niet met blaffen zou stoppen “dan krijgt uw hondje een heerlijk biefstukje waar hij in gaat stikken.” Zie bovenaan de betreffende brief.
Tot op dit moment kreeg de politie geen enkele tip die richting een schrijver of schrijfster wijst. Wijkagent Huub Braken liet de weblog weten dat hij wel heel veel positieve reacties kreeg. Het betreffende Facebook-bericht van de politie werd maar liefst 1.418 keer gedeeld en kreeg 477 likes. Zodoende bereikte alleen dat FB-bericht al (net geen record) 246.117 personen.
De dreigbrief kreeg eind februari erg veel aandacht in de media. De Telegraaf kreeg 1 ‘tip’ naar aanleiding van hun bericht. Maar we konden hen al snel laten weten dat het een ‘grap’ moest zijn die ‘fijntjes’ verwees naar dit bericht 2 jaar geleden. Omroep Brabant bezocht het echtpaar in februari en maakte de onderstaande reportage.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *