Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.356 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

30 reacties:

Ik noem dat geen vuurwerk 😡

Beantwoorden

Schandalig dit…

Beantwoorden

Dit hoort toch niet meer onder vuurwerk maar onder bommen
Geen greintje verstand hebben ze meer dit is met mensenlevens spelen
Van mij mogen ze die harde knallen afschaffen en gewoon de mooie siervuurwerk doen

Beantwoorden

Dat zijn inderdaad gewoon explosieven en geen vuurwerk. Ik kijk graag naar echt vuurwerk, maar daar heeft dit niets meer mee van doen. Ze zouden het knalvuurwerk gewoon moeten verbieden…

Beantwoorden

Je zal er maar net lopen

Beantwoorden

Nog een paar van zulke jaren en dan wordt vuurwerk verboden. Dan steekt de gemeente om middernacht vuurwerk af.

Beantwoorden

Kan geen legaal vuurwerk zijn, want dat wordt pas vanaf morgen verkocht. Ik vraag me af wie zoiets doet. Hier kunnen slachtoffers bij vallen, indien een van de bommen nog niet ontploft is en iemand haalt iets uit haar/zijn brievenbus. Daar moet je toch niet aan denken.

Beantwoorden

flinke jongens zijn het weer bah wat n tuig

Beantwoorden

Niet normaal dit en wat dit weer kost !?!

Beantwoorden

En als ze ze te pakken krijgen ze een flinke ‘foei’ en het is weer afgedaan.

Beantwoorden

Er moet nog een ‘krjjgen’ tussen, zie ik.

Beantwoorden

Wat nou vuurwerk.
Dat kan niet, dit is minimaal een cobra geweest en dat valt niet onder de klasse vuurwerk, maar onder de klasse explosieven.
Maar ja de media wil aleen maar het vuurwerk uitbannen.
Nogmaals met vuurwerk kun je niets opblazen.

Beantwoorden

Snap sowieso niet dat er al geknald wordt en dat er niets aan wordt gedaan!

Beantwoorden

Dat is pas overlast…. en de vogeltjes zijn gevlogen….. bah bah

Beantwoorden

Moet niet kunnen. Dit is meer dan vuurwerk. Er wordt wel over gesproken om het te verbieden, maar er gebeurt niets. Commercie hé!!

Overigens woon ik op een plek waar vrijwel het hele jaar die rommel wordt afgestoken, omdat het zo lekker dreunt onder een brug. Dus niet alleen rond deze tijd, maar ook in de zomer…… Die troep wordt vrijwel zeker in België aangekocht.

Beantwoorden

wat fijn kapot voor wie zoiets doet ,je schaamt je toch kapot als nederlander wie doe da nou zo iets

Beantwoorden

Kom maar eens in de Isodoor opsomerstraat in Noord kijken politie, schuren vol met vuurwerk en naar mijn weten allemaal bommen met de kracht van een handgranaat. Bij de Venusbrug en in straten trillen al dagen de ruiten. Ze doen daar verschillende pogingen om de brug op te blazen. Geen enkele controle hierop. Komende woensdag en donderdag lijkt het deze buurt hetzelfde als in Afghanistan, alsof je je achter de linies waant in oorlog. Dat wordt met het jaar erger, tot ergernis van veel (oude) mensen en vooral dieren. De veroorzakers die steeds verder gaan geven daar geen enen bal om. Zonder gevoel, emotie of wat dan ook gaat men verder met die rotzooi. En weet u, het zijn merendeel lege waanzinnige idioten aan de onderkant van de samenleving, die het hele jaar door over de grens hun zwaar vuurwerk kopen. Laatst mocht ik een keer bij zo’n idioot in zijn schuur kijken. Ik ga u hier niet vertellen wat er allemaal lag. Genoeg om een hele wijk op te blazen. Hoeveel garages zijn er daar? heel veel! En daar wonen wij met z’n allen tussen. Politie, niet te zien, handen vol aan het asielbeleid…………………..

Beantwoorden

Overlast wordt steeds erger. Maar als ze opgepakt worden en een HALT straf krijgen en de ouders hebben connecties bij de politie wordt alles weer gewist, want ons zoontje hoeft geen HALTstraf te doen.

Beantwoorden

Lees de krant maar: die kwallen worden niet of nauwelijks opgepakt, omdat de politie geen tijd heeft om zich daarvoor in te zetten. Hebben andere bezigheden.
Waar is politie eigenlijk voor, vraag ik me af. Toch om overlast tegen te gaan en deugnieten in de kraag te vatten.
Of begrijp ik het niet meer. Kan zijn, want mijn brein wordt grijzer en sompiger en er beginnen “bits” uit te vallen. Maar het lijkt wel of dat al jaren bij de politie “heerst”!!

Beantwoorden

Ik zie in ieder geval nooit politie, ook niet als ik door straten kom die blauw zien van de rook.Ik weet niet waar ze wel zijn, maar niet in oost en noord.

Beantwoorden

@Roy Arnoldussen op maandag 28 december 2015 om 13:19:

Ter informatie, wijkagent Henny Gehem meldde dat de schade door vuurwerk was ontstaan. Er vanuit gaande dat hij weet waarover hij spreekt, namen wij dat over.
Je schreef dat de media alleen maar het vuurwerk wil uitbannen. De weblog van Helmond heeft (daarover) geen mening, wij melden alleen maar wat er in Helmond gebeurd.

Beantwoorden

Vuurwerkvandalisme: in Dierdonk moesten een aantal afvalbakken en verkeersborden het met oud op nieuw ontgelden:

Beantwoorden

Als we alles gaan melden dan kunnen wel nog wel ff vooruit. Heb in 300 meter rond mijn huis al zeker 3 verkeersborden gezien die vernield zijn.

Jammer dat er zo belabberd tegen opgetreden wordt

Beantwoorden

@joost op maandag 4 januari 2016 om 13:18:

Als jij foto’s van dat vuurwerkvandalisme hebt, mail ze met de betreffende straatnamen naar [email protected] dan zetten wij ze er hier bij als je wilt. Ook andere Helmonders mogen dat doen natuurlijk.
Zodoende weet elke Helmonder waarvoor hij of zij moet gaan betalen. Want sommige inwoners denken wel eens “wat maakt mij dat uit, dat zijn toch maar spullen van de gemeente.” Zij realiseren zich vaak niet dat zij de kosten van het herstellen van die schade meebetalen. Via de gemeentelijke belastingen wordt dat namelijk gewoon doorberekend aan de Helmonders.
De schade aan gemeentelijke eigendommen van deze jaarwisseling is nog niet bekend. De vuurwerkschade bij de jaarwisseling 2014/2015 bedroeg 7 duizend euro, het jaar daarvoor 32 duizend euro en bij die van 2012/2013 was 45.000 euro.

Beantwoorden

Hierbij vijf foto’s van de vuurwerkschade. Die werden allemaal gemaakt bij Stadshobbycentrum Het Baken op de Pastoor van Leeuwenstraat.

Beantwoorden

Beantwoorden

Vanochtend bekeurde de stadswacht 2 jongeren van 16 en 19 jaar voor het afsteken van vuurwerk. Dat gebeurde bij het Weverspark in de Binnenstad.

Beantwoorden

Vuurwerkschade bij de jaarwisseling was 20 duizend euro
De schade aan gemeentelijke eigendommen gerelateerd aan de afgelopen jaarwisseling bedroeg 19.567 euro. Zie het overzicht (pdf) waarin alle individuele schadegevallen zijn gespecificeerd. Bovenop dat schadebedrag komen nog de ambtelijke kosten van 1835 euro. Die kosten werden gemaakt om bijvoorbeeld aannemers in te schakelen om schade te repareren. Dat meldde de gemeente deze week in antwoord (pdf) op raadsvragen van GroenLinks. Op de foto’s hierboven zie je een aantal van die schadegevallen.
Dit bedrag van 19.567 euro blijkt flink hoger dan vorig jaar toen de gemeente het schadebedrag van 6.948 euro doorgaf. Maar het ligt ook beduidend lager dan in de jaren 2012/13 (45.000 euro) en 2013/14 (32.000 euro). Dit wordt verklaard door het feit dat vorig jaar veel (kleine) schadegevallen niet werden opgenomen in het kostenoverzicht.
Rond deze jaarwisseling is in Helmond extra gesurveilleerd door de politie en de stadswachten. De politie gaf aan dat de jaarwisseling qua drukte vergelijkbaar was met een reguliere horecanacht en de brandweer pleegde geen extra inzet. De GGD maakte 1 extra rit met de ambulance in verband met oogletsel.
Het instellen van vuurwerkvrije zones wijst B&W af. “Dat heeft alleen zin indien er ook voldoende handhavingscapaciteit beschikbaar is. Wij achten het handhaven in dergelijke zones niet realistisch, en bovendien kan vuurwerk op veel meer locaties overlast of problemen veroorzaken.” Het door GroenLinks voorgestelde (digitale) onderzoek naar de draagkracht voor het huidige ongelimiteerd afsteken van vuurwerk zal er daarom niet komen.
Er wordt volgens het college op 30 en 31 december overal intensief gecontroleerd waar eerder overlast werd geconstateerd. En naar aanleiding van meldingen over excessen (zwaar, mogelijk illegaal vuurwerk) wordt door de surveillerende agenten of stadswachten opgetreden. Daarbij is er een aanpak voor het voorkomen van vreugdevuren, waarbij politie, brandweer, woningcoöperaties en gemeente zich preventief inzetten om die te voorkomen. Van deze aanpak, die vanaf 2009 met name in de wijken Helmond Noord en Oost toegepast wordt, gaat volgens B&W een goede preventieve werking uit. Daarom wordt de lijn zoals deze nu geldt ook voor de komende jaarwisseling doorgezet.

Beantwoorden

Te triest voor woorden. 🙁

Beantwoorden

@Ilse van Langeveld op donderdag 28 januari 2016 om 14:39:

Helemaal met je eens. Dat “grapje” op die eerste foto van het opblazen van die afvalbak in de Zwanebloemsingel in Dierdonk heeft de belastingbetaler dus 50 + 350 + 32 euro gekost. Dank je wel klojo’s, hopelijk hebben jullie er voor 432 euro plezier aan gehad in die paar minuten. 🙁

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *