Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.195 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag op de ‘Internationale Dag voor de Rechten van het Kind’ 4 jeugdlintjes uitgereikt aan kinderen die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd.

  • Lintje 1 en 2 waren voor Jolijn Thijssen (10 jaar) en Rens van Onzenoort (9 jaar) van de Montessorischool..
    Rens en Jolijn hielden een leeskussenactie in de periode augustus tot en met december 2017. Doel was om geld in te zamelen voor kinderen met kanker. De gehele opbrengst van 2.300 euro is dan ook naar KIKA gegaan. Samen hebben ze de actie helemaal zelf verzonnen en uitgevoerd. Op een gegeven moment zijn er vrijwilligers ingeschakeld om de enorme hoeveelheid benodigde kussentjes te maken. Bedrijven sponsorde stof en de vulling. Jolijn en Rens hebben veel achter het naaimachine gezeten om de kussentjes klaar te krijgen. De kussens werden verkocht via Facebook, een Kerstmarkt op school en veel andere kanalen.
  • Lintje 3 was voor Indy Scheepers (16 jaar) van het ROC Nieuwveld.
    Indy is al 12 jaar actief op de BMX en zette in de afgelopen jaren Helmond op de kaart op het gebied van BMX. Vorig jaar behaalde ze in Amerika de 2e plaats op het Wereldkampioenschap. Dit jaar verbeterde ze die prestatie door op 9 juni 2018 Wereldkampioen te worden in Azerbeidzjan. Dit in haar eerste jaar als junior 16+.
  • Lintje 4 was voor Liv Tempelaars (14 jaar) van het Jan van Brabant College.
    Liv speelt 6 jaar viool, 5 jaar bij het Kunstkwartier en nu een jaar bij het YMA in Tilburg (Young Musicians Academy). Ze oefent dagelijks minimaal 2 uur. Liv mocht als afgevaardigde van het Jan van Brabant-college naar de Orion Classic Awards. Daar speelde ze de sterren van de hemel in het Speelhuis, voor het eerst met een orkest. Ze kreeg daar haar eerste muziekprijs: de Aanmoedigingsprijs.

Het Jeugdlintje is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar die een bijzondere prestatie hebben verricht voor een ander of de samenleving. Het gaat om jongeren die in Helmond wonen. Hij of zij moet een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van vrijwilligerswerk, sport of cultuur. Op het moment van aanvragen mag de prestatie niet langer dan een jaar geleden zijn.
Vorig jaar werden in Helmond voor het eerst Jeugdlintjes uitgereikt. Ken jij iemand die volgend jaar een jeugdlintje verdient, dan kun je hem/haar opgeven.

1 reactie:

Het leeskussen gebruik ik elke dag! Gefeliciteerd allebei ????????????????.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *