Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 79.411 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Niet iedereen houdt van ons. Mooi!

Brandevoort - Helmond

foto door Ugur Ozdemir in 2010

2reacties

Cor van der Burgt (66) is gekozen tot lijsttrekker van de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Dat maakte wethouder Jos van Bree zojuist via Twitter bekend.
De in Stiphout woonachtige Van der Burgt is de huidige fractievoorzitter van die partij in de Helmondse gemeenteraad. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen was wethouder Yvonne van Mierlo de lijsttrekker, zij is inmiddels uit de politiek vertrokken.

2 reacties:

Cor van der Burgt reageerde vanavond verheugd op zijn verkiezing: “Helmond is een mooie stad om te wonen en te werken. Ik vind het een grote eer om als lijsttrekker van de VVD te gaan strijden voor een goede verkiezingsuitslag. Zodat we ook in de komende jaren zo veel mogelijk van onze liberale idealen kunnen verwezenlijken.”

Beantwoorden

Als dit krantenartikel waar is dan is het niet goed voor de partij waarop ik in mijn jeugd graag stemde.

Splijtende ruzie in VVD Helmond om kieslijst; tal van bestuurders en raadsleden keren coalitiepartij rug toe

HELMOND – Een knallende ruzie binnen de VVD Helmond heeft ervoor gezorgd dat meerdere raadsleden en bestuursleden opstappen. De fractie is tot op het bot verdeeld over de totstandkoming van de kieslijst.

De samenstelling van de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft voor een groot conflict gezorgd binnen de VVD Helmond. Partijvoorzitter in Helmond Fons Bosman is al zijn vertrouwen in de fractie verloren en stapt op, evenals bestuurslid Jan van Gulik en VVD-campagneleider Rob Michiels. De huidige raadsleden Ellen Niessen, Joan Damen en Joshua Möllman hebben ook aangegeven dat ze zich in maart 2018 niet meer verkiesbaar stellen.

Bonje
De bonje is ontstaan toen de concept-kandidatenlijst werd gepresenteerd tijdens de algemene ledenvergadering. Nieuwkomer Belgin Beytur, die op die lijst op nummer twee was gezet, werd door een kleine meerderheid telkens een plekje ‘naar beneden’ gestemd. Raadslid Damen amendeerde steeds opnieuw, totdat Beytur middels stemming op plaats zeven was beland. De 45-jarige Beytur spreekt van een ‘vooraf afgesproken tactiek’ en heeft haar conclusies getrokken. De beoogde nummer 2 keert de Helmondse VVD de rug toe.

Vóórdat er werd gestemd had Damen aangekondigd dat hij en zijn collega-raadsleden Niessen en Möllman zich niet meer verkiesbaar zouden stellen. Dat besluit weigerde het trio op dat moment toe te lichten.

Ledenvergadering
Fons Bosman neemt het fractievoorzitter, en tevens nieuwe lijsttrekker, Cor van der Burgt ernstig kwalijk dat hij zich niet heeft laten horen tijdens de ledenvergadering. ,,Op het moment dat Beytur zo opzichtig wordt weggestemd, verwacht je leiderschap. Zeker omdat Van der Burgt heeft ingestemd met de conceptlijst. Hij had nota bene een adviserende rol bij de totstandkoming ervan”, zegt Bosman.

Van der Burgt reageert op die kritiek dat hij niet op de stoel van de leden heeft willen zitten: ,,Dat past niet. Ik wil geen invloed uitoefenen op een algemene ledenvergadering. Ik ben akkoord gegaan met de lijst, zoals die was. Of Beytur een goede nummer twee was geweest? Ik praat niet over individuele personen. De ledenvergadering heeft gesproken.”

https://www.ed.nl/helmond/splijtende-ruzie-in-vvd-helmond-om-kieslijst-tal-van-bestuurders-en-raadsleden-keren-coalitiepartij-rug-toe~af99a6f5

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *