Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.547 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De genomineerden voor de Helmondse sportprijzen 2014 zijn bekend gemaakt. Tijdens het sportgala op donderdag 11 december horen deze 22 genomineerden of zij 1 van de  sportprijzen hebben gewonnen.
Net als vorig jaar gaan de prijzen naar de sporter, sportploeg, sporttalent, sportvrijwilliger en de meest opmerkelijke sportprestatie van het jaar. Tijdens die avond  worden ook de gemeentelijke sportpenningen en de publieksprijs uitgereikt.

De genomineerden voor titel Sporter 2014:

  1. Amy Siemons (atletiek, wheeler): Goud op het NK 100m, 200m en 400m. Zilver op het EK 100m en brons op het EK 800m. Diverse malen goud, zilver en brons op internationale atletiekwedstrijden
  2. Dian Derks, (kanoslalom): Nederlands Kampioen Kanoslalom K1
  3. Milou van der Heijden (squash) Nederlands Kampioen A klasse

Genomineerden voor titel Sportploeg 2014:

  1. SV Rood Wit’62 (voetbal) Heren1: Kampioen 3e klasse, Promotie naar 2e klasse
  2. Swift Helmond (handbal) Heren 1: Kampioen Landelijke hoofdklasse, Promotie naar landelijke 2e divisie
  3. TV Imagination (twirl) Team Imagination A: Nederlands kampioen Freestyle senior advanced

Genomineerden opmerkelijke Sportprestatie 2014:

  1. Fred Deelen (schietsport): Europees kampioen ‘Frontier Cartridge’ – Cowboy Action Shooting
  2. RKSV Mierlo-Hout B1 (voetbal) Kampioen 2013/14, promotie naar 3e divisie
  3. Shurensley Verberne (judo) Nederlands en Europees kampioen G-judo. Door de graden commissie als 1e G-judoka gepromoveerd tot de zwarte band

Genomineerden voor de titel Sporttalent 2014:
Vera Lurvink (atletiek), Yichen Han (schaken), Victor Muntean (schaken), Luca Vreeswijk (wielrennen), Nina van Knippenberg (judo), Damian Vaes (boogschieten), Chelsea Verhage (turnen), Romy van Lierop (twirl) Esmee van der Vliet (twirl), Kalia Klomp (handbal), Max Bevers (motorcross), Gijs van Boxtel (zijspanmotorcross), TV Carolus (tennis) 2 teams, jongens t/m 17 jaar.

Het sportgala vindt plaats in het Sport- en leisurecomplex Fitland Suytkade en is dit jaar een maand eerder dan voorgaande jaren. Het evenement (dat in een nieuw jasje is gestoken) wordt georganiseerd door de gemeente met ondersteuning van Fast Forward en Fitland,  Ardie den Hoed presenteert de avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *