Buiten is het -1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.039 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

De rechtbank Oost-Brabant in Den Bosch heeft vandaag een 26-jarige vrouw ontslagen van alle rechtsvervolging. De rechtbank oordeelt dat de vrouw volledig ontoerekeningsvatbaar was toen zij begin dit jaar diverse delicten pleegde en kan daarom niet worden gestraft voor belediging en mishandeling van enkele politieagenten, verzet bij aanhouding en diefstal en vernielingen. De vrouw moet worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Op 27 januari van dit jaar bracht de 26-jarige vernielingen aan in het huis van haar moeder in Helmond Oost. Tegen de politie zei ze dat ze de schade aan de woning van haar moeder had gemaakt uit frustratie, dat ze de kranen bewust open had gezet om het huis onder water te laten lopen, omdat ze boos was op het huis en een eigen woonruimte wilde.
Begin dit jaar vernielde zij 2 ruiten van een woning van het centrum woonbegeleiding GGzE. Ook stal ze een croissant bij een winkel op het station in Eindhoven. Verder verzette ze zich met geweld toen 2 agenten haar aanhielden, kneep ze op het politiebureau een agente in haar arm, sloeg een agente in het gezicht en kraste in haar nek en stak ze haar middelvinger op naar een politieman. Ook gaf ze geen gehoor aan een bevel van de politie om een plaats te verlaten.
Voorafgaand aan haar rechtszaak is zij onderzocht door een psycholoog en een psychiater, die vaststelden dat er bij deze vrouw zij zonder vaste woon- of verblijfplaats sprake is van schizofrenie van het paranoïde type. Bij het plegen van de delicten was ze psychotisch en was haar contact met de realiteit ernstig verstoord. Volgens de rechtbank is er sprake van ontoerekeningsvatbaarheid en kunnen de gepleegde delicten haar niet worden toegerekend. Voor de veiligheid van haarzelf en anderen, laat de rechtbank haar 1 jaar opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis.
Aan de agente die ze in het gezicht sloeg en in haar nek kraste, moet ze 150 euro als immateriële schadevergoeding betalen en de kosten die eventueel nog komen.
De volledige uitspraak van de rechtbank.

4 reacties:

en over een jaar herhaalt zich hetzelfde liedje, dus een vrijbrief voor toekomst? Moet je eens zonder licht rijden of vijf minuten te lang parkeren, mag ik dan ook diezelfde rechter?

Beantwoorden

@dankjewel

pardon? We hebben hier te maken met een geesteszieke vrouw die nu een jaar gedwongen opgenomen wordt om haar te behandelen. Het feit dat ze nu ook geen vaste woon- of verblijfplaats heeft en dus kennelijk uit het begeleid wonen traject is gezet omdat ze onhandelbaar is maakt je reactie wel erg bot. Als ze psychiatrische hulp krijgt en haar medicatie gaat slikken is er misschien een kans dat het nog goed komt. Dat het zo ver moet komen voordat iemand eindelijk behandeld kan worden is het echte schandaal.

Beantwoorden

ik zie alleen maar domme opmerkingen vanmiddag van “dankjewel”, Michiel. Er staane r nog een paar……

Beantwoorden

Nog altijd een hardere straf in mijn ogen voor wat ‘jeugdige opstandigheid’ (zal wel meer gebeurd zijn in haar verleden dan wat ons vertelt wordt). Dan die viespeuk die niet van zijn pleegkind af konden blijven en in hoger beroep waarschijnlijk 18 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk krijgt, omdat hij het niet eens was met een taakstraf!

Een schouderklopje noem ik dat, ‘goed gedaan meneer’.

http://www.deweblogvanhelmond.nl/nieuw-helmonds-nieuws/helmonder-krijgt-taakstraf-voor-ontucht-en-maken-van-kinderporno/

http://mwnw.nl/blog/2014/08/13/pretpark-nederland-man-die-pleegdochter-misbruikte-krijgt-voorwaardelijke-fopstraf-45406#.U-st6FYrbKE

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *