Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.290 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Op zondag 19 april is de eerste editie van de ‘Halve van Helmond’. Bij dit nieuwe hardloop- en wandelevenement staat de halve marathon centraal. Ook zijn er hardloopwedstrijden over 5 km en 10 km, is er een bedrijvenloop, een kidsrun en een wandeltocht van 15 km. Een groots Helmonds evenement voor jong en oud, voor wedstrijdatleten en voor recreatieve lopers, zo laat de organisatie vanochtend in hun persbericht weten.
Lopersgroep Brandevoort en de Helmondse Atletiekclub (H.A.C.) besloten de krachten te bundelen om de Halve van Helmond te organiseren. Hun doel is om het in de komende jaren bovenregionaal op de kaart te zetten. Deze 2 verenigingen hebben aan ervaring met een dergelijk evenement. Lopersgroep Brandevoort organiseerde tot dit jaar 12 jaar lang het Rondje Brandevoort. H.A.C. heeft 3 jaar de NightRun mede georganiseerd. Dat laatste evenement beleefde in 2018 haar laatste editie vooral vanwege een tekort aan vrijwilligers.
Dit jaar zal zowel de start als finish op Sportpark Molenven in Stiphout zijn. Het hardloopparcours heeft een lengte van 10 km en loopt door de natuur en bebouwing van onze stad. Sportpark Brandevoort is ook onderdeel van het parcours. De kidsrun vindt plaats op de atletiekbaan. De halve marathon bestaat uit 2 ronden van 10,55 km. Voor wandelaars wordt een route uitgezet van ongeveer 15 km. Voor een bedrag van tussen de 2,50 en 15 euro kun je je inschrijven om deel te nemen.

In een reactie hieronder staat een update.

1 reactie:

Update:
Geen Halve van Helmond in april
De Halve van Helmond wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege het coronavirus. Het nieuwe Helmondse hardloop- en wandelevenement stond gepland op zondag 19 april. “Met de maatregelen die nu van kracht zijn in verband met het coronavirus acht de organisatie het niet haalbaar om het evenement op die datum plaats te laten vinden.” Dat meldt de organisatie in haar persbericht vanochtend.
Hans Steijaert, voorzitter van de Stichting Halve van Helmond: “We hebben er met 2 verenigingen in een paar maanden tijd voor gezorgd dat Helmond er een mooi, nieuw sportevenement bij heeft. Het enthousiasme bij de vrijwilligers, sponsoren, bedrijven en deelnemers is groot dus onze ambitie om een groot sportevenement neer te zetten en mensen te verbinden in het samen sporten blijft onverminderd staan. De focus ligt nu echter niet op sporten, maar op de gezondheid en veiligheid van onze maatschappij.”
De inschrijving voor de Halve wordt niet gesloten. Deelnemers kunnen hun inschrijvingen laten staan en worden dan automatisch ingeschreven voor de nieuwe datum. Deelnemers die zich al inschreven en willen afzien van deelname, krijgen hun geld terug.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *