Buiten is het 10 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.513 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Op zondag 19 april is de eerste editie van de ‘Halve van Helmond’. Bij dit nieuwe hardloop- en wandelevenement staat de halve marathon centraal. Ook zijn er hardloopwedstrijden over 5 km en 10 km, is er een bedrijvenloop, een kidsrun en een wandeltocht van 15 km. Een groots Helmonds evenement voor jong en oud, voor wedstrijdatleten en voor recreatieve lopers, zo laat de organisatie vanochtend in hun persbericht weten.
Lopersgroep Brandevoort en de Helmondse Atletiekclub (H.A.C.) besloten de krachten te bundelen om de Halve van Helmond te organiseren. Hun doel is om het in de komende jaren bovenregionaal op de kaart te zetten. Deze 2 verenigingen hebben aan ervaring met een dergelijk evenement. Lopersgroep Brandevoort organiseerde tot dit jaar 12 jaar lang het Rondje Brandevoort. H.A.C. heeft 3 jaar de NightRun mede georganiseerd. Dat laatste evenement beleefde in 2018 haar laatste editie vooral vanwege een tekort aan vrijwilligers.
Dit jaar zal zowel de start als finish op Sportpark Molenven in Stiphout zijn. Het hardloopparcours heeft een lengte van 10 km en loopt door de natuur en bebouwing van onze stad. Sportpark Brandevoort is ook onderdeel van het parcours. De kidsrun vindt plaats op de atletiekbaan. De halve marathon bestaat uit 2 ronden van 10,55 km. Voor wandelaars wordt een route uitgezet van ongeveer 15 km. Voor een bedrag van tussen de 2,50 en 15 euro kun je je inschrijven om deel te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *