Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.144 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Dirk Verhees is gisteren de nieuwe koning van het St. Catharinagilde geworden. Bij de spannende schietwedstrijd wist hij bij het 109e schot letterlijk het laatste stukje hout van de schutsboom te halen. Daarmee is hij de opvolger van de jonge Bouke Boender. Dirk Verhees is 59 jaar, sinds 2013 gildebroeder bij het Catharinagilde, woonachtig in Aarle-Rixtel en in het dagelijks leven leraar Economie. Ere-schutter werd Mark Roest die bij het 79e schot de vogel afschoot.
Voor het schieten maakte het gilde een korte rondgang door de wijk om buurtbewoners te attenderen op het feit dat het koningschieten zou gaan beginnen. Het gilde deed dat voor het eerst op aanraden van de nieuwe koning die toen nog niet wist dat hij later die dag koning zou worden. Voorzitter Ron Peters: “we beginnen goed ingeburgerd te raken op Binderen en we vonden het een leuk idee om eens door de wijk te trekken, dat trok toch veel belangstelling”.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *