Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.464 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Het succes van het Drakenbootfestival in juni met zo’n 25 duizend bezoekers smaakt naar meer. Daarom organiseert de Rotaryclub Helmond-Regio volgend jaar de tweede editie. Niet alleen op zaterdag en zondag, ook de vrijdag komt daarbij. En niet onbelangrijk: de toegang is dat gehele lange weekend overal gratis, dus ook bij de concerten. De kritiek die er was, is gehoord.
Het festival is volgend jaar op vrijdag 3 juni tot en met zondag 5 juni. Vrijdagavond is er een grootse openingsceremonie met daarbij waarschijnlijk een concert. Zaterdag zijn de drakenbootraces voor bedrijven en zondag die voor (buurt)verenigingen. De races zullen dan tot ’s avonds 20.00 uur worden gevaren. Waren er vorig jaar zo’n 60 boten, komend jaar hoopt de organisatie op 90 uit te komen. De eerste inschrijvingen zijn inmiddels binnen.
Langs het kanaal en op het Havenpark komt weer een evenemententerrein waar gedurende het hele evenement muziek, theater en entertainment zal zijn.
Dat werd gisteravond bekend gemaakt in hotel West-Ende. Tijdens die avond overhandigde Paul van der Looij, de voorzitter van de Helmondse Rotaryclub, de opbrengst van het Drakenbootfestival 2015 aan de goede doelen. De stichtingen Jibb (Jeugd In Beweging Brengen) en Leergeld kregen ieder een cheque van 5.000 euro, de kinderafdeling van het Elkerliek ziekenhuis kreeg er 1 van 25.000 euro, zie de foto door Wim van den Broek.
Hieronder de gisteravond getoonde aftermovie van het Drakenbootfestival 2015.

4 reacties:

Mooi nieuws, mooi dat de opbrengsten naar goede doelen gaan. Goed dat de optredens voortaan gratis zijn want volle bak is veel leuker en levert veel meer drankomzet op, dus nog meer opbrengsten naar goede doelen.

Beantwoorden

Oké volgend jaar ergens anders mijn nest bouwen.

Beantwoorden

Jeeeeeuuj! Gaan we weer een flink feestje bouwen samen 😁😁🎉👏

Beantwoorden

Super mooi nieuws.
Het optreden van de topper Rowwen Hèze was eigenlijk het enige negatieve omdat het er zo leeg was vanwege de hoge entreeprijs. Nu dus gratis: leuk!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *