Buiten is het 34 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.318 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

Zaterdag 12 en zondag 13 september is de 10de editie van Festival Impact. Deze jubileumeditie vindt plaats op het Havenpark. Met dank aan Danny Burhenne kan de weblog nu al de eerste 4 namen van de line-up bekend maken. In willekeurige volgorde: de rock/pop coverband R.A.T.S., hardrockband Shiverburn, tributeband Musest en net als vorig jaar: rapper Mr. Polska. Naar verluidt komt Impact deze week zelf ook met een aantal namen. Zoals gebruikelijk ben je zaterdag op het Dance Event vanaf 18 jaar welkom. Zondag mag iedereen komen naar de MainStage, SecondStage, CultureZone en de KidsZone.
10 Jaar geleden begon Impact als een eendaags festival. De weblog mocht dat als eerste aankondigen. Op advies van toenmalig voorzitter Geert Blenckers, noemden we uit de lange line-up ook ene DJ Fedde le Grand. Dat gaat een grote worden, zei/wist/dacht Geert. Een maand later bleek zijn eerste gelijk al bij het Impact-optreden van deze DJ op de Steenweg. De Steenweg bleek véél te klein én véél te druk, het was bijna gevaarlijk. Iedereen wilde een glimp van hem opvangen door zijn gegroeide populariteit in Nederland door het nummer ‘Put your hands up for Detroit’. Sindsdien werd hij een artiest van wereldformaat. Fedde le Grand hoort bij de beste DJ’s ter wereld en werkt samen met namen als Madonna, Robbie Williams en Coldplay.
Wil je een indruk krijgen hoe Impact vorig jaar was, bekijk dan hun aftermovie:

19 reacties:

Wat een prachtig nieuws dat er bij de ‘Weblog van Helmond’ niet kan worden gewacht op de officiële bekendmaking van de line-up, wij genieten van dit enthousiasme. En inderdaad Mr Polska is ook op Festival Impact 2015 te vinden! Niet als rapper op de Impact Sunday Special, maar op het SLG stage tijdens Impact Dance op zaterdag.
Tien jaar Impact, hoe gaaf is dat?! Wij, Imke, Irene, Flockje, Maike, Hilke, Bregje en Jolijn, het trotse vrijwilligersbestuur van Stichting Impact hopen jullie allemaal te zien op 12 en 13 september in het Havenpark.

Beantwoorden

Ook de Handsome Poets op 10-jarig Festival Impact in het Havenpark
Op Festival Impact op 12 en 13 september staan ook de Handsome Poets en rapper Dio. Die namen in de line-up van zondag maakte de organisatie vanavond bekend. De Impact Saturday Dance is dit jaar 16+, zo laat de organisatie weten.
Om hun 10-jarige jubileum te vieren, vind je dit jaar op Impact niet alleen nieuwe namen, maar ook artiesten die al eens eerder te gast waren. Tijdens de Impact Sunday Special (toegankelijk voor alle leeftijden) is er voor het eerst in 10 jaar het Tribute Stage te vinden. Tributebands van onder andere Nirvana, Triggerfinger en het hierboven genoemde Muse, voorzien het Havenpark van de grote hits van deze bekende bands. Naast het uitgebreide muziek aanbod, zijn er ook dit jaar weer de CultureZone acts en de KidsZone.
Festival Impact wordt georganiseerd voor en door jongeren. Het enthousiaste team zet zich al 10 jaar op vrijwilligersbasis in om het festival ieder jaar te realiseren. Stichting Impact werkt samen met scholen uit de regio zoals het ROC ter Aa en het Vakcollege Helmond. Door het bieden van leer- en maatschappelijke stageplekken fungeert Stichting Impact als springplank voor jongeren in Helmond en omgeving.

Beantwoorden

Ik hoop dat ze dit jaar geen kinderen als beveiliging inzetten, was echt belachelijk en niet om serieus te nemen.

Beantwoorden

Voor de zekerheid hadden we nog even nagevraagd of de leeftijd om toegelaten te worden tot de Impact Saturday Dance dit jaar inderdaad verlaagd is van 18 naar 16 jaar.
De woordvoerster van Impact liet ons weten dat dat klopt. “Vanaf 16 jaar mogen jongeren het terrein betreden, uiteraard op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Iedereen van 18 jaar en ouder ontvangt een polsbandje, alleen mensen die een polsbandje dragen kunnen alcohol verkrijgen aan de bar. “

Beantwoorden

Weer 5 namen bekend
The Sound of Entourage, Jackin’ PumpKidz en Rob Samples zijn 3 nieuwe namen die Impact gisteren bekend maakte. Dat trio staat geprogrammeerd voor de zaterdag. Voor de zondag zijn My Baby en TSAR BOMPA aan de line-up toegevoegd.

Beantwoorden

Weer 6 namen bekend
Behalve de hierboven genoemde namen, staan zaterdag ook de Mightyfools en Puinhoop Kollektiv achter de draaitafels. DJ Luna sluit de Impact Saturday Dance voor het eerst af met hardstyle.
Tijdens de Impact Sunday Special staat ook BZB weer op het Bavaria Mainstage.
De tribute bands Demolition (Nirvana) en Funky Monks (Red Hot Chili Peppers) zijn toegevoegd aan de line-up van het SLG Tribute Stage.
In samenwerking met De La Noise is zaterdag de Official Impact Afterparty in de Cacaofabriek.

Beantwoorden

Luna was 12 jaar geleden wel een leuke naam. Ik draai nog regelmatig een liveset van hem met Dana, of z’n techno set op shoqers 2003 🙂

Ik word oud…

Beantwoorden

Hierboven kon je al zien wie er komend weekend optreden.
Hieronder kun je in de timetables zien hoe laat die optredens zijn:

Beantwoorden

Luna de enige leuke naam (voor mij dan he), en is niet eens mn stijl…. Kga wel naar de after denk ik, kwaliteitsmuziek

Beantwoorden

In samenwerking met de studenten van Vakcollege Helmond is de opbouw op het terrein van Festival Impact terrein gestart:

Beantwoorden

Ik sla over dit jaar, te duur drinken en irritante beveiliging.

Beantwoorden

Gaaf!!

Beantwoorden

Zin in zondag

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 8 september 2015 om 21:21:

De weblog van Helmond zit eerste rang. Goed dat de plannen van Peter Tielemans niet zijn doorgegaan. Een fotogenieke locatie is zodoende het gevolg gebleven.

Beantwoorden

Morgen is het dan zover: Festival Impact 2015. Hierboven eerdere foto’s, hieronder een foto (door de organisatie) van de nieuwe aankleding van het podium en een foto van het festivalterrein zoals het er vanochtend bij lag.

Beantwoorden

oppas voor de kids.. check!
feeststemming.. check!
partyfriends… check!

ik ben er klaar voor!! 😀 😀

Beantwoorden

De tostieman zal wel niet komen dit jaar, hij had er geeneen verkocht haha.

Beantwoorden

Beantwoorden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *