Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.138 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Helmond ontving per inwoner 171 euro aan Europees subsidiegeld. Dat is bijna 3 keer zoveel als de rest want een gemiddelde Nederlandse gemeente haalt 60 euro per inwoner binnen. Dat blijkt uit een analyse van adviesbureau ERAC op basis van openbare data sinds 2014. In totaal kwamen er in onze stad 277 extra banen door dat Europese subsidiegeld. Voor enkele voorbeelden van dergelijke subsidies, zie Helmond scoort ½ miljoen euro EU-subsidies.
De universiteitssteden pakken vanwege al het geld dat beschikbaar is voor onderzoek en onderwijs, het meeste Europees subsidiegeld. Eindhoven kreeg bijvoorbeeld 1202 euro per inwoner. Van de overige gemeenten is Terneuzen koploper met 1041 euro per inwoner en sluit Eemnes (provincie Utrecht) met slechts 8 euro de Nederlandse lijst af. Het is overigens niet alleen maar geld krijgen uit Brussel, we betálen op dit moment ongeveer 400 euro per persoon.

4 reacties:

Gelukkig wordt nog net genoemd dat we dit geld ZELF betaald hebben.
400 euro pp en stijgende. De EU levert dus echt waar NOOIT zomaar geld op!
Het is een berg geld dat opgehoest wordt door belasting betalers en de EU is daar op gaan zitten en doet alsof het hun geld is.
Die subsidies, een soort herverdelen van het geld, worden door hen goedgekeurd. Vaak leuk bedoelde projecten, alwaar je WEL een de EU-voorwaarden moet voldoen. Een goed project dat bv alle massa migratie tot staan brengt zal nooit een cent krijgen.
Nee, breng het als duurzaamheidsinitiatief, progressief, energie neutraal, klimaat verbeterend en verbindend en multi cultureel islam goedpratend idee, en je harkt de miljoenen binnen.
Goed , ik zal wel wat chargeren, maar hoop dat ik wat helderheid heb kunnen scheppen.
Stemzeweg; stem morgen #PVV stem Maikel Boon

Beantwoorden

Van die 400 euro is ongeveer de helft douaneheffing op goederen die via de Rotterdamse haven Europa binnenkomen. Dus dat is een geldstroom vanuit het buitenland naar Brussel waar nog even snel een etiketje “Nederlandse bijdrage” op wordt geplakt. De netto betaling per Helmonder is dus enkele tientjes.

Beantwoorden

hahaha Sander Lam…leuke fantast, de handige idioot die alles rechtpraat wat krom is.
hahaha Sander, dus Helmonders krijgen MEER van EU dan ze BETALEN.

En waar moet dat geld dan vandaan komen? Griekenland? Portugal?
Nederlandse burgers zijn de GROOTSTE NETTO BETALERS, Sander, of jij dat nou leuk vind of niet, dat is een voldongen feit.

Beantwoorden

@Andre op donderdag 6 juni 2019 om 10:58:

Excuses voor de dubbelzinnige formulering. Met “netto betaling per Helmonder” bedoelde ik “netto betaling per Helmonder aan de EU”.

Of je het nu leuk vindt of niet, Nederland is een van de welvarendste landen en de EU draait om samenwerking. Dan heb je al gauw een uitgaande geldstroom, volgens het principe van de zwaarste lasten op de sterkste schouders.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *