Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.466 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Woensdagavond was er een controleactie bij 3 panden in Stiphout, Mierlo-Hout en Helmond Noord. De controles werden uitgevoerd door de gemeente samen met de politie, AVIM, brandweer, ISZW, UWV, ODZOB en Enexis.
Tijdens de brede controles staan arbeidsomstandigheden, huisvesting, uitbuiting, uitkerings- en premiefraude, belastingontduiking en de aanpak van malafide uitzendbureaus centraal. Dergelijke controles worden gehouden om de omstandigheden van arbeidsmigranten te verbeteren.
Er zijn meerdere misstanden geconstateerd waartegen is of wordt opgetreden:

  • In 2 gevallen klopte de bewoning niet volgens de inschrijving bij de gemeente (BRP), 11 van de 12 personen stonden niet ingeschreven, daarvoor worden adresonderzoeken opgestart;
  • bij 2 gebouwen woonden er teveel mensen in het pand. Verder onderzoek volgt;
  • 2 keer zijn diverse milieuovertredingen geconstateerd, waaronder vloeistoffen die niet goed opgeslagen waren;
  • 2 ongeldige identiteitsdocument zijn ingenomen;
  • 2 keer gevaarlijke situatie met de elektriciteitsmeter aangetroffen, waarvan bij een direct de stroom afgesloten werd;
  • brandgevaarlijke situatie bij een bedrijf. Gedeelte pand is gesloten. De bewoner heeft onderdak gevonden bij familie;
  • 1 keer mogelijk strijdigheid met het bestemmingsplan. Verder onderzoek volgt;
  • 1 persoon aangetroffen die illegaal in Nederland is en werkt;
  • 1 keer is er asbest, een gevaarlijke constructie van een loods en een sterk verouderde binneninstallatie aangetroffen. Verder onderzoek volgt;
  • 1 keer verder onderzoek naar loonuitbetaling en betaling autobelasting.

Op alle adressen werd informatie opgehaald over de arbeidsomstandigheden van de bewoners. De gegevens worden geanalyseerd en eventuele vervolgonderzoeken worden gestart. Hieruit kunnen nog nadere passende maatregelen volgen.
De gezamenlijke controleacties zijn onderdeel van een samenwerkingsproject dat in Peelland wordt uitgevoerd om de omstandigheden van arbeidsmigranten te verbeteren. Dit project werd in september aangekondigd en wordt over een aantal maanden geëvalueerd.

2 reacties:

Ken nog wel wat adresjes waar ze langs mogen gaan

Beantwoorden

Anders ik wel Henkje, Nederland is van iedereen behalve van de Nederlanders.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *