Buiten is het 1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.511 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Prof. Dr. Eveline de Bont treedt per 1 juni aan als lid van de raad van bestuur van het Elkerliek ziekenhuis. Samen met huidig bestuurslid Jean-Pierre van Beers vormt zij dan de tweehoofdige raad van bestuur. Zoals eerder aangekondigd, vertrekt Betty van de Walle, bestuursvoorzitter van het Elkerliek, per 1 mei.
Eveline de Bont is hoogleraar Kindergeneeskunde, in het bijzonder de kinderoncologie-hematologie bij de Faculteit Medische Wetenschappen van het UMCG Groningen. Sinds 2009 is zij hoofd van de afdeling Kinderoncologie/Hematologie in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG.
Dit nieuwe bestuurslid werd in 1960 geboren in Helmond en studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij vervolgde haar opleiding tot kinderarts aan de Rijksuniversiteit Groningen en werd kinderarts/oncoloog/hematoloog in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. In 1999 promoveerde zij bij de RUG. Sinds 2001 volgde zij diverse leidinggevende en bestuurlijke opleidingen.
Haar visie op de “patiënt centraal”, patiëntveiligheid en zorginnovaties is van toegevoegde waarde voor het Elkerliek, aldus het ziekenhuis. Eveline de Bont: “Ik vind het een uitdaging om samen met de medewerkers de zorg voor iedere patiënt goed te organiseren. Ik lever graag een bijdrage aan de ingezette koers en ambities van het Elkerliek ziekenhuis en wil samen met alle betrokkenen verder bouwen aan een toekomstgericht en sterk ziekenhuis.“
Pieter van Geel, voorzitter raad van toezicht van het Elkerliek, heeft er alle vertrouwen in dat ze past bij de mensgerichte cultuur van het ziekenhuis. “Eveline de Bont staat bekend om haar inspirerende, motiverende leiderschap stijl en creativiteit. De raad van toezicht is ervan overtuigd dat zij samen met Jean-Pierre van Beers een sterk team zal vormen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *