62reacties

Fietsen in winkelgebied wordt nu beboet

In het voetgangersgebied in het centrum mag niet gefietst worden. Daar geldt ook een stallingsverbod voor (brom)fietsen. Zodoende worden de ondernemers en het winkelend publiek niet voor de voeten gefietst.
De afgelopen weken hielden stadswachten controles daar en in Brouwhuis. Zij gaven ruim 140 personen een waarschuwing voor het rijden op een (brom)fiets in het voetgangersgebied. Vanaf morgen is het voorbij met waarschuwen. Overtreders krijgen voortaan boetes: 55 euro voor fietsen en 95 euro voor het rijden op een bromfiets in een voetgangersgebied.
In 2008 was fietsen over de Markt ook al verboden. Hoe dat uitschrijven van een bekeuring destijds verliep, kun je hieronder zien en hier teruglezen.

Foutief gestalde fietsen in het winkelgebied worden afgesleept. Voor 25 euro mag je die daarna ophalen bij het (brom)fietsdepot van de Stichting Stadswacht Helmond op de Weg op den Heuvel 39. Op hun website staan foto’s van de afgesleepte fietsen.
De gemeente stimuleert dat men met de fiets naar het Helmondse winkelhart komt. Je kunt je fiets daarom veilig en gratis stallen in 1 van de 5 bewaakte fietsenstallingen aan de randen van het voetgangersgebied. Die zijn bij het Station Helmond, Speelhuisplein, Doorneind, Kasteel Traverse en Steenwegkwartier. Als je wilt (en omdat het kan) kun je per fietsenstalling een actueel overzicht zien van de vrije plaatsen aldaar.

In de reacties hieronder staan updates.