Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.381 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
62reacties

In het voetgangersgebied in het centrum mag niet gefietst worden. Daar geldt ook een stallingsverbod voor (brom)fietsen. Zodoende worden de ondernemers en het winkelend publiek niet voor de voeten gefietst.
De afgelopen weken hielden stadswachten controles daar en in Brouwhuis. Zij gaven ruim 140 personen een waarschuwing voor het rijden op een (brom)fiets in het voetgangersgebied. Vanaf morgen is het voorbij met waarschuwen. Overtreders krijgen voortaan boetes: 55 euro voor fietsen en 95 euro voor het rijden op een bromfiets in een voetgangersgebied.
In 2008 was fietsen over de Markt ook al verboden. Hoe dat uitschrijven van een bekeuring destijds verliep, kun je hieronder zien en hier teruglezen.


Foutief gestalde fietsen in het winkelgebied worden afgesleept. Voor 25 euro mag je die daarna ophalen bij het (brom)fietsdepot van de Stichting Stadswacht Helmond op de Weg op den Heuvel 39. Op hun website staan foto’s van de afgesleepte fietsen.
De gemeente stimuleert dat men met de fiets naar het Helmondse winkelhart komt. Je kunt je fiets daarom veilig en gratis stallen in 1 van de 5 bewaakte fietsenstallingen aan de randen van het voetgangersgebied. Die zijn bij het Station Helmond, Speelhuisplein, Doorneind, Kasteel Traverse en Steenwegkwartier. Als je wilt (en omdat het kan) kun je per fietsenstalling een actueel overzicht zien van de vrije plaatsen aldaar.

In de reacties hieronder staan updates.

62 reacties:

Denk dat ze mensen te kort komen als ze iedereen die door de stad fietst of rijdt of parkeert willen bekeuren…

Beantwoorden

Vreemde foto bij je artikel !!!!

Beantwoorden

Vind het heel goed. Maar ze mogen van mij ook wel wat aan die scootmobielers doen die rijden ook als gekken door de stad als een kleinkindje er onverwachts voor loopt dan word het regelrecht gelanceerd door zo,n ding
Zeg niet dat iedereen op een scootmobiel hard rijd maar wel een heleboel

Beantwoorden

Wat minder vol van je eigen Jantina Hooijenga zou je beter sieren.

Beantwoorden
Marja Konings van Dooren

@Fidelio op woensdag 7 oktober 2015 om 07:50:

Helemaal met je eens. Die foto maakten we dus 7 jaar geleden op vrijdagmiddag 1 augustus. Toen wilden de stadswachten een bekeuring uitschrijven voor het fietsen door het centrum met de beschreven aanhoudingen tot gevolg.

Beantwoorden

Ik mag mijn mening geven Marja Konings van Dooren en zeg ook niet dat ze dat allemaal doen ik werk zelf met oudere mensen en de meeste daarvan zeggen zelf ook dat ze veel te hard door de stad heen rijden ik heb per ongeluk mijn reactie verwijderd wou hem bewerken ging mis maar zet het er nog wel een keer op

Beantwoorden

Ik vind het prima dat ze de fietsers gaan bekeuren maar ik vind ook dat ze dan de mensen die in een scootmobiel aan moeten pakken die rijden ook keihard door de stad en als er een kleinkindje plots er voor komt word het compleet gelanceerd niet iedereen rijd hard maar wel een hoop en heb al verschillende keer een sprongetje moeten maken dat ze niet over mijn voeten heen sjesen

Beantwoorden

Ik denk dat je t over de scootmobiel coureurs hebt die de binnen stad als speelveld gebruiken!!!! .
Ik rij zelf een scootmobiel en ik erger me ook kapot aan die ‘oudjes’ die denken om dat ze in een scoot zitten de hel wereld om hun draait en toch zit er een knop op dat ding waar mee je op loop snelheid kan rijden !!!!!!!!
Dus hardrijders ook beboeten

Beantwoorden

Ik wil ze wel eens een scooter zien stoppen, die stadswachten leggen ze dan struikeldraden, want zo snel kunnen ze niet lopen (de gemiddelde stadswacht dan)

Beantwoorden

prima, niet fietsen in de stad tijdens de verboden aangegeven tijden. Het is gewoon gevaarlijk voor het winkelend publiek. Maar nu moet er me toch iets van het hart.

Hoe staat het met de tientallen scootmobiels die door de stad razen?? die je bijna uit je schoenen rijden, waar ik ook voor opzij moet springen, of zelfs het gangpad in een winkel wordt uitgeduwd. Let op ik bedoel hiermee diegene die de slakkenstand op hun scootmobiel schijnbaar niet weten te vinden en overal lak aan hebben.

Ik nam de proef op de som. Ik was in het centrum aan het winkelen en ik zie op het kruispunt van de kleine aa bij T-mobile 4 stadswachten staan, op elke hoek 1 om fietsers aan te spreken hetzij bekeuren.Ik vraag aan 1 van de stadswachten; doen jullie dit ook met scootmobiel bestuurders die door de stad racen? waarop ik een reactie kreeg die mij even boos maakte. Mevrouw, nee daar kunnen en mogen we niets mee want “deze mensen worden niet voor vol aangezien”
waarop ik zei; mijn zoon heeft autisme en adhd, als die door de stad fietst wordt ie wel voor vol aangezien.

ik ben er nog lang boos over geweest, hoeveel scootmobiel gebruikers rijden er door de stad, die wel door een kienzaal kunnen rennen, als ze in de pauze als eerste hun frietje willen halen.. of die hun scootmobiel gebruiken om krantjes rond te brengen terwijl ze nog harder over het pad naar de deur lopen dan de gemiddelde postbode?

als er aan de veiligheid van het winkelend publiek gedacht wordt dan ook voor scootmobiel gebruikers regels maken!!!!!

Beantwoorden

Beantwoorden

Ben het eens met mensen hier! Stop de scootmobiel terreur in de binnenstad! Ze kijken je nog sjaggo aan als je niet aan de kant springt ook! Ps: Oude en niet passende foto bij het onderwerp 😛

Beantwoorden

oei ik ben gewaarschuwd

Beantwoorden
Mischa Van Der Steen-van Angelbeek

Beantwoorden

@Bianca, helemaal mee eens, veel aso’s in de scootmobiels.

Beantwoorden

Juist daar gaat het ook over ik heb diep respect voor die mensen die er in zitten maar ze moeten het niet als racebaan gebruiken inderdaad

Beantwoorden

gelukkig zitten er nog veel (nog) NIET in een scootmobiel, anders werd het helemaal een circus 🙂

Beantwoorden

@Jantina Hooijenga op woensdag 7 oktober 2015 om 08:12:

ik ben het helemaal met je eens

Beantwoorden

jaja en dan heb je ook nog van die mensen die helemaal geen scootmobiel nodig hebben , dat ze daar ook maar is op gaan letten en bekeuren………….

Beantwoorden

Leg een fietspad aan door Veestraat/Markt/Ameidestraat, dan rijden die scootmobielen ook niet meer in de weg en zijn de winkels aan de andere kant van het winkelgebied beter bereikbaar.

Beantwoorden

@rene op woensdag 7 oktober 2015 om 13:26:

Je moet maar eens goed opletten op de mensen die zo’n ding gebruiken. Er zijn er héél wat bij die zo’n geval helemaal niet nodig hebben en ook wel zonder zouden kunnen.
Dat iemand een scootmobiel nodig heeft,omdat men niet goed meer ter been is okay, maar lamballen – die te lui zijn of véél te vet zijn om te lopen – gebruiken hem ook. Die maken gewoon misbruik en zouden eens een strenge keuring moeten ondergaan!! Ik denk dat misschien wel 40% op een of andere manier misbruik maken. Ik zou zeggen: ga er eens voor zitten en bekijk het allemaal maar eens. Heb ik ook eens gedaan en dan vallen me dingen op, die ik oneigenlijk gebruik noem.

Beantwoorden

@Tales op woensdag 7 oktober 2015 om 14:23:

Dan krijg je hetzelfde als in eindhoven. Voor de kerk (bij rambam) wordt he van he sokken gereden en op het 18september plein hetzelfde.

De stad is klein genoeg om 200 meter om te fietsen

Beantwoorden

Er zijn ontzettend veel mensen met een scootmobiel in eigen beheer. Iedereen kan er een kopen en verzekeren. Er zijn er intussen heel veel van de mensen zelf. Dit ook vanwege eigen bijdragen en ontmoedigingsbeleid wat word gevoerd. Helaas liften daar nu ook anderen op mee. Het is een wirwar geworden aan mensen met indicatie en via peel6.1 en mensen die er zelf een aanschaffen omdat ze of niet in aanmerking komen of goedkoper is als er wel een indicatie ligt. Via de gemeente gaan ze neit sneller dan 17 km/h. Maar eigen beheer kun je kopen wat je wil. Marktwerking en eigen bijdragen veroorzaken ook andere weer dingen. Dus wat betreft de scootmobielen kan het kloppen dat er vele zijn die hem niet nodig hebben maar daar is helaas niets aan te doen. Het gebeurde voorheen ook wel maar veel minder. Iedereen kan er nu een kopen en het is populairder. Zo ook een brommer of hele snelle elektrische fiets.

Beantwoorden

Zeer Goed Bezig, ik loop elke dag te roepen ‘je mag hier niet fietsen’ en dacht waar zijn die parkeerwachters nou, wel onnodig flauwe parkeerbonnen schrijven en die fietsers maar laten rijden, vaak 80% zijn ‘t die akelige Marokkaantjes die niet werken of naar school gaan en alleen maar uit verveling de maatschappij uitdagen, Pak Ze Maar Eindelijk Eens Aan, gr. Theo

Beantwoorden

Stekkerauto ‘s mogen tijdens ‘t laden van stroom gratis parkeren tot dat de accu ‘s vol zijn, indien er van 0% t/m100% geladen wordt kan dit tot max. 4 1/2 uur duren en zou daarna ‘t voertuig verwijderd moeten worden om ‘n ander stekker/elektrische auto ook de ruimte te geven om bij te laden, dit geld voor betaald parkeren, hoe kan ‘t dan zo zijn dat stekkerauto’s van de firma van Oorschot achter de Hema elke dag heel de dag gestekkerd staan en zodoende de parkeerplaats blokkeren voor andere elektrische auto’s en ook de hele dag gratis staan te parkeren, noem ‘t maar slim en winstgevend !?

Beantwoorden

Pas in de stad twee keer (!) achter elkaar bijna omver gereden door een scootmobiel.
En idd, dit was niet de eerste keer dat ik het zag gebeuren.
Mijn zoontje liep niksvermoedend de winkel uit, bijna onder een scootmobiel die vol gas door de stad heen scheurde.
Toen ik vroeg of deze meneer wat voorzichtiger kon rijden, kreeg ik als antwoord: “Je moet *#%# zelf maar uit je doppen kijken!” ????
Nogal asociaal, als je het mij vraagt…

Beantwoorden

Vandaag hebben ze flinke winst geboekt in Brouwhorst!

Terecht, want je wordt er geregeld bijna van je sokken gereden.
Maar er mag inderdaad wel eens gekeken gaan worden naar de scootmobielers die soms wel erg snel Door voetgangersgebieden schieten. En dan ook nog een vuil blik geven als je er wat van zegt.

Beantwoorden

@Wim van den Broek op woensdag 7 oktober 2015 om 11:33:

Dat bord is wel erg hoog verstopt. 🙁
Ben benieuwd hoeveel oude vrouwtjes al vielen en weet ik wat allemaal braken.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 7 oktober 2015 om 07:59:

Ik denk dat het slim is voor jou om die foto weg te laten. De gezichten is duidelijk herkenbaar. Niet slim zonder toestemming dit zelfs nog na 7 jaar te publiceren!

Beantwoorden

@Gertie Vogels op woensdag 7 oktober 2015 om 19:20:

Ja dat bedoel ik en dan verwachten ze respect van ons
Ik heb laatst de stadswachten hier over aan gesproken en die waren het geheel met mij eens die vonden ook dat het aangepakt moeten worden
Laatst ben ik over mijn voeten gereden heb een week echt mank gelopen
Maar ik ben altijd bang dat ze mijn kleinzoon omver rijden

Beantwoorden

@bortecine op woensdag 7 oktober 2015 om 20:53:

Je mag foto’s van politiewerk en de agenten maken. Dergelijke foto’s plaatsen we altijd. Mocht jij of iemand anders daar meer over kwijt willen, mail dat dan even naar [email protected] want hier wordt het anders namelijk off-topic.

Beantwoorden

Waarom gaan ze nu waarschuwen? Het was toch al lang bekend dat je daar niet mag fietsen. Ik hoop dat ze snel bekeuringen uitdelen want elke keer zie ik mensen fietsen, jong en oud.

Beantwoorden

Update 1:
47 (Brom)fietsers bekeurd in het voetgangersgebied
Vorige week deelde de stadswacht een proces-verbaal uit aan 47 (brom)fietsers in het voetgangersgebied in het centrum én Brouwhuis. Dat liet de stadswacht ons desgevraagd weten.
De woordvoerster benadrukt “dat gelukkig heel veel mensen het gewoon goed doen.” Maar ze merkt ook dat er nog steeds mensen zijn die hun (brom)fiets (hinderlijk) in het voetgangersgebied stallen en dus niet in de gratis fietsenstallingen. Zoals in ons artikel bovenaan toegelicht, worden die door de stadswacht afgesleept. Mis jij je fiets die je verkeerd stalde in het winkelgebied, kijk dan eens op hun website. Daar staan nu 11 fietsen die sinds woensdag zijn verhuisd naar het (brom)fietsdepot.

Beantwoorden

Goed zo, maar ook de marokkaantjes bekeuren he en niet wegkijken omdat je bang bent voor hun reactie.

Beantwoorden

dat werd tijd, volgens mij mocht dat al nooit niet 😉

Beantwoorden

Ehm.. dat is toch altijd al geweest? Of vergis ik me nu?

Beantwoorden

Goede actie van de stadswacht! Ik zag vorige week woensdagmiddag een paar nietsvermoedende scholieren over de Markt fietsen. Ik dacht toen die stadswachten dreigen wel maar doen niks. Ten onrechte dus. Geef die aantallen bekeuringen voorlopig maar elke week door, dan wordt iedereen die het goed of fout doet steeds met de feiten op de neus gedrukt en krijgt het aandacht.
Als ze nou stapvoets zouden fietsen, oke. Maar de meesten sjezen en zien de voetgangers als een soort bewegende pionnen. Die pionnen krijgen dan ook nog een kwaaie blik als ze bijna of helemaal geraakt worden.
Mag je ‘s avonds laat en zondags trouwens wel fietsen over de Veestraat? Denk het wel, want dan fietsen er daar echt veel. Ook oudjes.

Beantwoorden

Dan hoop ik dat ze binnenkort ook de scootmobielen aanpakken

Beantwoorden

@Jan de Vries op woensdag 14 oktober 2015 om 08:15:

Beantwoorden

Allemaal heel terecht, maar de bewaakte fietsenstalling voor scooters is wel een probleem, meestal is het vol voor scooters als er al een ruimte voor is gemaakt. Het wordt tijd voor een grote bewaakte stalling in het centrum alleen voor scooters/brommers en misschien motoren en dan bedoel ik niet bij het station maar in/nabij het winkelgebied.

Beantwoorden

Ter informatie:
De gemeente gaat onderzoek doen naar de mening en het gedrag van de Helmonders met betrekking tot het fietsen in Helmond. Dat werd vorige week besloten.

Beantwoorden

Update 2:
Aanpak overlast (brom)fietsers in het voetgangersgebied sorteert effect
In 3 weken tijd hebben de stadswachten 98 boetes uitgedeeld voor het rijden op een (brom)fiets in het voetgangersgebied. Opvallend is dat het aantal boetes elke week afnam. Zoals we hierboven al meldden werd in de eerste (niet volledige) week 47 boetes uitgeschreven. In week 2 waren dat er 33 en in week 3 ‘slechts’ 18.
Stichting Stadswacht Helmond laat verder weten dat zij deze controles wekelijks blijven houden. Zodoende willen zij ‘fietsprobleem’ beheersbaar houden en de overlast voor het winkelend publiek blijvend beperken.

Beantwoorden

Moeten ze ook eens op het Utrechtplein in Rijpelberg komen controleren. Is ook een fiets verbod. Word al jaren maar raak gereden door fietsers en brommers.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 3 november 2015 om 15:22:

Heb van verschillende bekenden gehoord dat men gewoon door het winkelcentrum heen fietst… op ieder moment van de dag. Dus ja hoezo handhaving en degene die aangesproken worden krijgen slechts een waarschuwing… Dus ja dan kan het wel kloppen dat de boetes afnemen.

Misschien moet de bonnenquota maar eens worden opgeschaald, zul je zien dat het aantal boetes weer zullen toenemen.

Beantwoorden

Politie is vaak zichtbaar NIET aanwezig in het centrum en de wijk winkelcentra.

Beantwoorden

Dat de stadswacht en politie zichzelf maar eens wat vaker laten zien in het centrum op vrijdagavond. Rondhangende en rondtrekkende groepjes jongeren zorgen daar in mijn ogen voor een minder prettige sfeer.

Beantwoorden

@Patrick op dinsdag 3 november 2015 om 16:05:

Ik heb het niet alleen gehoord Patrick, maar ook zelf gezien en meegemaakt.
Ze rijden gewoon door het verboden gebied, alsof er niets aan de hand is. En je moet opletten als je er wat van zegt.
En politie of stadswachten: in geen velden of wegen te zien! Ik dacht dat rond een uur of elf die mannen en vrouwen toch wel wakker zouden zijn?

Beantwoorden

@Dan

Idd, en op zaterdag avond / zondag nacht zie je ze alleen maar ‘staan’. Op die tijden moet je pas opletten dat je niet omver gereden wordt… door een scooter of fietser.

Die minder prettige sfeer deel ik met je, criminaliteit is duidelijk sterker aanwezig. Vechten, vandalisme, zelfs het openbaar ‘verhuren’ vam jonge meiden door loverboys (ja dat lees je goed) gewoon op straat.

Beantwoorden

Update 3:
De stadswacht meldde vanmiddag dat ze 17 fietsers hebben bekeurd voor het fietsen in het voetgangersgebied. Zij krijgen een boete van 55 euro.

Beantwoorden

Update 4:
8 Bekeuringen voor fietsen in het centrum
Stadswachten schreven 8 bekeuringen uit tijdens een controle die zij hielden in het voetgangersgebied van het centrum. Want daar mag niet gefietst worden. Dat lieten zij aan het eind van de middag weten.
De fietsers kregen een boete van 55 euro, werd er op een bromfiets gereden dan bedroeg de geldstraf 95 euro. Zaterdag kondigde de stadswacht controles daarop aan via Twitter.

Beantwoorden

@Jantina Hooijenga op woensdag 7 oktober 2015 om 07:52:

idd

Beantwoorden

Update 5:
18 Fietsers bekeurd in het voetgangersgebied
Vanmiddag werden 18 fietsers en 1 scooterbestuurder bekeurd in het voetgangersgebied van de stad. Medewerkers van het team Toezicht en Handhaving (de voormalige stadswacht) gingen daar samen met de politie controleren omdat veel bezoekers en ondernemers nog altijd klagen over het gevaar dat fietsers er veroorzaken. “Ook diverse fietsers gezien die wel het goede voorbeeld gaven” zo liet de woordvoering vanavond weten.

archieffoto

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 2 oktober 2019 om 21:45:

Goed bezig, maar ik denk dat ze er elke dag wel 18 kunnen opschrijven. 🙁
Grappige foto helemaal bovenaan, deden ze het zo maar altijd. 🙂

Beantwoorden

EIN-DE-LIJK. Nu proberen er 18 per uur van te maken.. en iets meer controleren dan 1x per 3 jaar…

Beantwoorden
Jordy van de Kerkhof

Ook in de straat richting oud speelhuisplein ? Speelhuisboulevard nee hoor lijkt meer op
Doorgaande straat dan winkelstraat

Beantwoorden

Ze mogen ook wel weer eens controleren bij winkelcentrum brouwhorst in brouwhuis

Beantwoorden
Patrick van Moorsel

Leuk dat ze controleren op fietsers maar rij dan vanmiddag op het fietsje langs de stad. Komen er 3 auto’s uit de stad gereden. Kregen die ook een boete of mag dat dan wel gewoon ????

Beantwoorden

Wow, dat zou elke dag moeten.

Beantwoorden

Prima toch mag je ook niet komen ????????

Beantwoorden

Dat ze maar eens controleren op de dorpsstraat in stiphout. Bij het verkeerslicht ter hoogte van dolce en gusto. Daar rijden die mafkezen gewoon door rood. Regelmatig gehad dat als ik overstak met de kinderen moest uitwijken voor fietsers of auto’s.

Beantwoorden

Volhouden voorlopig

Beantwoorden

Pas op een maandag in de stad zie je overal fietsers en fietsen gestald. Daar kun je een mooi centje mee verdienen gemeente Helmond.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *