Buiten is het 29 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 88.341 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
503reacties

Nieuw Helmonds Nieuws uit en over HelmondRegelmatig ontvangen wij persberichten over wat er in de gemeente Helmond te gebeuren staat of gebeurd is. Veel van die berichten zijn (in onze ogen) niet bruikbaar voor een nieuw log omdat we denken dat ze weinig of geen Helmondse tongen zullen losmaken. Dergelijke berichten lieten we daarom altijd ongebruikt. Maar vaak betreft het wel nieuws dat later die dag (of de dag erna) bij Omroep Brabant en/of het Eindhovens Dagblad verschijnt omdat zij dezelfde persberichten krijgen.
Vanaf vandaag gaan we daarom die berichten in de reacties onder dit log plaatsen. Zeker niet met het idee dat we je daarmee een volledig overzicht van het Helmonds nieuws bieden, maar meer vanuit de gedachte ‘waarom niet delen wat wij al weten’.

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij ergens een bericht opvangt dat én de moeite én feitelijk Helmonds nieuws is. Hieronder is daarvoor de plek. Plaats dat nieuws dan zonder je eigen mening in de reactie. Heb je er een mening over, dan plaats je die in een nieuwe reactie daaronder. Zo blijft nieuws & mening gescheiden.
Berichten over aankomende evenementen plaats je (zoals altijd) nog steeds in het log Zet je evenement op de agenda. Betreft het roddel en niet echt hard nieuws dan blijft Helmonds Eigen RoddelRubriek de aangewezen plek.

Omdat we zojuist weer nieuw Helmonds nieuws binnenkregen, kunnen we dat al meteen als eerste plaatsen.

503 reacties:

Sportverenigingen pikken maatschappelijke taak op
Mulo en OEC starten buitenschoolse kinderopvang

Overgewicht bij grote groepen kinderen, te weinig beweging en steeds meer vraag naar buitenschoolse kinderopvang. Voetbalvereniging RKSV MULO en korfbalvereniging OEC zien daarin een uitdagende opgave. Samen willen ze starten met een breed opgezette naschoolse opvang op Sportpark de Braak.

MULO en OEC sluiten hiervoor met de kinderopvangorganisaties Spring en Up to Four en de gemeente Helmond een intentieovereenkomst. Daarin wordt vastgelegd dat de partijen de haalbaarheid onderzoeken om gezamenlijk buitenschoolse opvang op Sportpark de Braak te realiseren. Doelstelling is uiteindelijk om meer sportverenigingen op het sportpark bij dit initiatief te betrekken. De initiatiefnemers verwachten dat ze voor de zomer duidelijkheid hebben en per 1 augustus 2008 kunnen starten met deze bijzondere vorm van buitenschoolse opvang

De Braak, sportcentrum voor de hele stad.
MULO en OEC hebben de handen ineen geslagen omdat ze vinden dat ze als sportverenigingen een maatschappelijke taak hebben waar het gaat om sport aan te bieden aan schoolgaande kinderen. De kinderopvangorganisaties Spring en Up to Four hebben door de toenemende vraag naar naschoolse behoefte aan meer mogelijkheden om sport en spel aan te bieden. Daarom hebben zij toenadering gezocht met de sportverenigingen. Mulo en OEC gaan in deze opzet het sport en spelaanbod verzorgen en Spring en Up to Four de kinderopvang. De accommodaties van Mulo en OEC bieden hiervoor uitstekende mogelijkheden. De Gemeente Helmond heeft als speerpunt van beleid het stimuleren van sport in brede zin. Om dit beleid vorm te geven ondersteunt de gemeente deze vernieuwende samenwerkingsvorm van harte.
De partijen hebben elkaar gevonden en gaan de mogelijkheden onderzoeken van buitenschoolse opvang op sportpark de Braak. MULO en OEC dagen de andere sportverenigingen op het sportpark uit om aan dit initiatief deel te nemen. Op die manier kunnen kinderen kennismaken met alle sporten en kan De Braak uitgroeien tot hét sportcentrum voor de hele stad.
Ouders die interesse hebben in deze vorm van buitenschoolse opvang kunnen contact opnemen met de kinderopvangorganisaties Spring en Up to Four.

Beantwoorden

Ben benieuwd hoe uitgebreid dit log wordt er is immers, op momenten, veel Helmonds Nieuws.

Beantwoorden

@Ad:
Het kan inderdaad een lang log worden, hoewel alleen het onderste onderdeel van het log natuurlijk nieuw Helmonds nieuws zal bevatten.
Bedenk trouwens wel dat wij niet elk persbericht dat wij per mail ontvangen hier plaatsen. Alleen als we het de moeite achten en het (voor zover wij weten) nog niet werd opgepikt door het Eindhovens Dagblad of Omroep Brabant.
Daar waar er bij ons dus wat beperkingen zijn, weten wij natuurlijk niet hoeveel feitelijk Helmonds nieuws (dat de moeite is) onze gewaardeerde bezoekers hier gaan plaatsen.

Beantwoorden

Uitreiking Vrijwilligerspenning
Zojuist heeft wethouder J. Boetzkes tijdens de jubileumreceptie van de Korfbalvereniging OEC de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond uitgereikt aan de heer J.F. Claassen vanwege zijn belangeloze inzet gedurende vele jaren voor Korfbalvereniging OEC.
Daarbij is het de heer Claassen een aantal jaren geleden gelukt de Youth Talent Cup naar Helmond te halen. Dit is een toernooi voor landenteams tot 16 jaar uit de hele wereld.
Tevens heeft hij enkele jaren geleden meegeholpen om opvang te bieden aan Poolse en Tsjechische kinderen. Hij is lid van de Raad voor de Sport, Stedelijke coördinator van de collecte voor stichting Kinderhulp en in het verre verleden (ca. 40 jaar) organiseerde hij KJ-discussieavonden en dans-avonden.

Beantwoorden

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen
Bij Koninklijk Besluit zijn door Hare Majesteit de Koningin zowel de heer L.M.G. van der Zanden als de heer M.A.G. Vestjens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Zojuist heeft de burgemeester van Helmond drs. A.A.M. Jacobs (bij gelegenheid van de jubileumreceptie vanwege het 25 jarig bestaan van de Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos) hen de versierselen opgespeld.

Deze onderscheidingen kregen deze heren onder meer voor hun verdiensten voor de zwemsport (zwemvereniging De Watervrienden en Helmondse reddingsbrigade De Reddingsklos) en de EHBO-vereniging Helmond.
Voor de heer Van der Zanden kunnen daar zijn verdiensten voor de wijk Helmond-West en zijn inzet bij judoschool Eddy van der Pol en de scoutinggroep in Brouwhuis nog aan toegevoegd worden.
De heer Vestjens is verder nog vrijwilliger bij de Vereniging van Vrienden van het Royal Norfolk Regiment (die sedert 1978 Britse oud-strijders in Helmond opvangt) en hij gaat sedert 1989 enkele malen per jaar mee naar Polen om daar hulpgoederen af te leveren.

Beantwoorden

grinnn mag het ook toekomstnieuws zijn???

Beantwoorden

@Angie:
Als dat Helmonds nieuws feitelijk is én de moeite waard is voor Helmonders én geen privé-nieuws is: ja hoor.

Beantwoorden

Politie pakt man op met inbrekerswerktuig
De politie heeft dinsdag rond 0.25 uur op de Deltaweg een 19-jarige Helmonder aangehouden. Rond die tijd zag de politie de verdachte met een andere persoon lopen over de Deltaweg. Eerder die avond hadden getuigen een signalement aan de politie doorgegeven van twee mannen die zich verdacht gedroegen nabij de Eekhoornstraat. Omwonenden zagen daar de mannen aan poorten voelen en in geparkeerde auto’s kijken. De Helmonder met zijn metgezel voldeden aan het signalement. Bij controle van beide personen werden bij de verdachte enkele schroevendraaiers aangetroffen waarna hij aangehouden werd. De schroevendraaiers zijn door de politie in beslag genomen. Na verhoor mocht de verdachte naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Woordenwisseling automobilisten escaleert
De politie heeft dinsdag rond 21.00 uur in zijn woning in Helmond West een 18-jarige man aangehouden. Eerder die avond had de man op de Zevenstersingel ruzie gekregen met een automobilist. Deze 40-jarige Helmondse bestuurder had zich druk gemaakt over het rijgedrag van de jonge Helmonder. Hij had via handgebaren te kennen gegeven dat de verdachte rustiger met zijn auto moest gaan rijden. De 18-jarige stopte en ging naar de man toe om verhaal te halen. De beide mannen kregen een woordenwisseling waarna ze weer in hun auto stapten en doorreden. De verdachte is achter de andere autobestuurder aangereden tot aan het huisadres van de man. Toen de man naar de auto van de verdachte liep om verder te praten gaf de bestuurder ineens gas en reed met zijn auto tegen de man aan. De man werd geraakt tegen zijn linkerbeen. Omdat het slachtoffer het kenteken van de auto genoteerd had kon de verdachte worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Beantwoorden

Zieke geest in Hortensiapark

In en bij het Hortensiapark in Helmond zijn in een week tijd 5 katten aangetroffen die hoogstwaarschijnlijk door verdrinking om het leven zijn gekomen.Regina Blom van Dierenambulance Helmond heeft aangifte gedaan bij de politie en inmiddels is ook de Dierenbescherming op de hoogte gesteld.

Medewerkers van de dierenambulance troffen de eerste dode kat vorige week aan in een vuilniszak in het Hortensiapark. “Het dier was drijfnat en had verder geen zichtbare verwondingen”, vertelt Blom.

Dinsdagochtend troffen medewerkers van de dierenambulance na een melding maar liefst drie dode katten aan, eveneens in het Hortensiapark. “De drie lagen vlak bij het fietspad bij elkaar, drijfnat. De medewerkers waren behoorlijk geschokt.”

Later op de ochtend werd een vijfde dode kat aangetroffen, opnieuw in het Hortensiapark en opnieuw doorweekt. Volgens Blom zijn de dode katten het werk van ‘een zieke geest’. “Dat kan niet anders, met zoveel katten die op eenzelfde wijze worden aangetroffen.” Blom wil kattenbezitters in de omgeving van het park dan ook waarschuwen.

Beantwoorden

Aanhoudingen in zaak van Berlo

HELMOND – De politie heeft deze week drie mannen aangehouden in de zaak van de 54-jarige Theo van Berlo uit Helmond. De vroegere kroegeigenaar werd op 8 januari dood gevonden in de Zuid-Willemsvaart. Hij werd sinds 25 november vermist.

De drie verdachten komen allemaal uit Helmond. De jongste, een 19-jarige man, wordt beschuldigd van beroving en doodslag. Zijn stadgenoten, van 20 en 22 jaar oud , zijn opgepakt wegens heling van de telefoon van Van Berlo.

Woensdag werd via Omroep Brabant bekend dat zich deze week tien mensen bij de politie hebben gemeld met informatie, die te maken kan hebben met Van Berlo.

Uit onderzoek was gebleken dat de voormalig kroegeigenaar slachtoffer was geworden van een beroving op het To Holscherplein in zijn woonplaats.

Aandacht begin deze maand aan deze zaak in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht leidde tot de tien reacties. Vier van deze reacties hebben betrekking op berovingen, eind november vorig jaar in Helmond.

De politie onderzoekt of er aanknopingspunten zijn met de dood van Theo van Berlo.

Beantwoorden

Politie houdt nog een verdachte aan in zaak Theo van Berlo

De politie heeft donderdagochtend een 20-jarige man uit Helmond aangehouden in het onderzoek naar de dood van Theo van Berlo. Hij wordt verdacht van heling van de telefoon van Theo van Berlo en beroving. Hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek. Eerder deze week werden drie verdachten aangehouden in deze zaak (zie het bovenstaande bericht).

Beantwoorden

Dat gaat de goede kant op.

Beantwoorden

Tijdens Koninginnedag gratis parkeren in centrum Helmond

Op woensdag 30 april kunnen bezoekers gratis parkeren in het Helmondse winkelhart. Het kosteloos parkeren geldt voor gemeentelijke parkeergarages, betaald parkeervakken en bewaakte fietsstallingen. De gemeente wil hiermee stimuleren dat tijdens Koninginnedag zoveel mogelijk dagjesmensen naar het Helmondse centrum komen. Er mag alleen geparkeerd worden op de daarvoor bestemde plaatsen. Foutparkeerders kunnen rekenen op een boete.

Het gratis parkeren tijdens Koninginnedag geldt voor de volgende garages en bewaakte stallingen (met openingstijden die dag):
Parkeergarage City (Auto). Open van 08.00 – 00.45 uur.
Parkeergarage Boscotondo (Auto). Open van 07.30 – 01.00 uur.
Parkeergarage Doorneind (Fiets en auto). Open van 07.30 – 21.00 uur.
Stalling Speelhuisplein (Fiets). Open van 08.00 – 18.30 uur.
Stalling Kasteel Traverse (Fiets). Open van 08.00 – 18.30 uur.
Stalling Steenwegkwartier (Fiets). Deze is 24 uur per dag geopend.
De fietsenstallingen zijn overigens altijd gratis. De parkeergarages zijn te bereiken door de P-route te volgen.

De Elzaspassage is geen gemeentelijke parkeergarage. Deze is tegen betaling op 30 april geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

Beantwoorden

Man aangehouden voor mishandeling van zijn dochter

De politie heeft vrijdag rond 3.15 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 46-jarige man aangehouden. De man had even daarvoor in de woning ruzie gekregen met zijn 16-jarige dochter. De man bedreigde het meisje en sloeg haar met vlakke hand meerdere malen in het gezicht. Het meisje kon uit de woning wegkomen en belde de politie. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is in verzekering gesteld.

Beantwoorden

Politie houdt illegale man met harddrugs aan

Op een parkeerplaats aan de Noord Koninginnewal is vrijdag rond 22.30 uur een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie controleerde de auto waarin de man als bijrijder zat. Hij bleek zich niet te kunnen legitimeren en gaf in eerste instantie een valse naam op. Verder onderzoek wees uit dat de man illegaal in Nederland verblijft. Tevens werden bij hem 4,5 gram cocaïne aangetroffen en ongeveer 800 euro. De man bleek ook nog een celstraf van 30 dagen te hebben openstaan. Hij is in verzekering gesteld.

Beantwoorden

De gemeente Helmond heeft vrijdag een coffeeshop in de stad gesloten.

De politie heeft de totale winkelvoorraad softdrugs en 25.000 euro aan handelsgeld in beslaggenomen.
Dat gebeurde tijdens een grootscheepse controle van twee growshops, een voormalige growshop en een coffeeshop in Helmond. Bij die actie werd één aanhouding verricht in verband met overtreding van de Opiumwet.

Aan de controle namen verschillende overheidsinstanties deel. Het gaat om de Belastingdienst en het Helmond Interventie Team. In dat team werken de gemeente Helmond, politie, milieudienst, brandweer, sociale recherche, het team mensenhandel en de vreemdelingenpolitie samen. Doel van het team is om ernstige leefbaarheids- en veiligheidsproblemen aan te pakken en op te lossen. Het team komt in actie bij panden waarvan de overheidsinstanties het sterke vermoeden hebben dat er veel mis is.

Bij de actie van vrijdag constateerde de Belastingdienst op drie adressen dat niet voldaan werd aan de administratieve en fiscale verplichtingen. De Belastingdienst gaat de aangiftes van de belastingplichtigen op deze adressen onderzoeken. De controleurs troffen verder een onderneming aan die niet als bedrijf was geregistreerd. Ook bleek een growshop in bedrijf te zijn die geen vergunning had. Verder stelde het Helmond Interventie Team op twee adressen vast dat gemeentelijke regels en voorschriften van bestemmingsplannen werden overtreden. De coffeeshop werd gesloten, omdat die herhaaldelijk de gedoogde grens van de winkelvoorraad overtrad. Een coffeeshop mag niet meer dan 500 gams softdrugs op voorraad hebben en niet meer dan 5 gram per keer verkopen.

De sociale recherche stelt bij twee mensen een onderzoek in naar sociale zekerheidsfraude.

Beantwoorden

@Angelique,
Ben jij toevallig bij bovenstaande actie aanwezig geweest in het kader van “Burgers in Blauw”. Dacht ergens gezien te hebben dat jij met HIT mee mocht.

Beantwoorden

Fons wel.

Beantwoorden

Politie houdt dronken bestuurder aan

De politie heeft zondag rond 22.00 uur een 29-jarige man uit Helmond aangehouden aan het Hollandhof. Toen een agent achter een ambulance aan reed om te assisteren, kwam hij onderweg een spookrijder tegen. Toen de agent de bestuurder van de auto aansprak, reageerde die in eerste instantie niet en reed vervolgens hard weg. Daarbij raakte de man met zijn auto de politieauto. Na een achtervolging, stopte de man uiteindelijk ter hoogte van het Hollandhof. Toen de agent de bestuurder aansprak, rook hij een sterke alcohollucht. Hierop is de man aangehouden. Op het politiebureau blies de man ruim 2,0 promille. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man ingenomen.

Man aangehouden na opstootje in kantine

De politie heeft zondag rond 22.00 uur een 40-jarige man uit Helmond aangehouden in de kantine van een sportvereniging aan de Goorkesdijk. De man zou een bierglas hebben gegooid naar een 48-jarige man uit Helmond. Die liep daardoor een forse snijwond op in zijn gezicht. Hij is aan zijn verwondingen behandeld door ambulancepersoneel. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan na achtervolging

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen aangehouden op de Wethouder den Oudenstaat. De politie hield ’s nachts een verkeerscontrole op de Europaweg. Om 2.00 uur zagen agenten een personenauto aan komen rijden die vlak voor de controleplaats tot stilstand kwam. Daarna reed de auto achteruit en ging er van door. Agenten besloten om achter de man aan te gaan. Na een achtervolging, waarbij hoge snelheden werden gereden, wist de man te ontkomen. Even later troffen de agenten de auto van de man aan. Deze stond geparkeerd op een industrieterrein aan de Wethouder Den Oudenstraat. Om 2.20 uur werd in de omgeving van de auto een 21-jarige man uit Tilburg aangetroffen. Hij had zich verstopt in de bosjes en bleek de bijrijder van de auto te zijn. De agenten besloten om onopvallend te gaan posten bij de auto. Rond 3.30 uur keerde de bestuurder van de auto terug. Deze 20-jarige man uit Kaatsheuvel kon hierop door de postende agenten worden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Beantwoorden

Politie treft hennepkwekerij aan in woning

De politie heeft dinsdagavond rond 20.30 uur een 30-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning aan de Doctor Ledelstraat. De politie had informatie dat er in de woning van de man een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Toen de politie de woning betrad, werden 391 hennepplanten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. De hennepkwekerij is ontruimd en alle materialen zijn vernietigd. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Twee personen gewond na frontale botsing

Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de kruising van de Deurneseweg en de Deltaweg zijn dinsdagavond om 21.30 uur een 21-jarige man uit Helmond en een 28-jarige vrouw uit Helmond gewond geraakt. De 28-jarige vrouw wilde bij de kruising met haar auto linksaf slaan, maar zag de tegemoetkomende auto van een 20-jarige man uit Helmond over het hoofd, met als gevolg een frontale botsing. De vrouw is net als de bijrijder in de auto van de 20-jarige man met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Beantwoorden

Politie houdt weer 2 verdachten aan in zaak Theo van Berlo

Woensdag en donderdag heeft de Politie weer twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dood van Theo van Berlo. Het gaat om een 18-jarige en 20-jarige Helmonder. Beiden worden verdacht van beroving en doodslag. Van de vier verdachten die eerder werden aangehouden zitten er nog drie in bewaring. Een vierde verdachte is heengezonden. Het rechercheteam draait nog op volle sterkte.

Beantwoorden

Helmonders?????dacht het nie ze wonen hier………

Beantwoorden

Jaaaa, daar schieten we iets mee op. Goeie hint!!!!

Beantwoorden

Voor diegene die hierboven reageerden (21:06 en 21:38 uur) zet volgende keer even een naam bij jullie reactie.

Beantwoorden

Politie houdt hardleerse automobilist aan

De politie heeft donderdagmiddag rond 14.15 uur een man van 25 jaar uit Helmond aangehouden op de Lucas Gasselstraat. Surveillerende agenten zagen hem daar in een auto rijden. Omdat ze weten dat de man geen geldig rijbewijs heeft, werd hij aangehouden. Dat was al de derde keer in twee weken tijd. De voorgaande twee keer kreeg hij er een bekeuring voor, maar ditmaal werd ook zijn auto in beslag genomen. Ook is opnieuw proces-verbaal tegen de Helmonder opgemaakt.

Beantwoorden

Politie stelt onderzoek in na vondst dode man

De politie is een onderzoek begonnen na de vondst van een stoffelijk overschot in een woning aan de 3e Haagstraat. Het gaat om een 38-jarige inwoner van Helmond. Donderdagavond rond 20.30 uur trof een familielid de man dood aan in de woning. De politie weet nog niet of het om een natuuurlijke dood of om een misdrijf gaat; alle opties worden wat dat betreft nog opengehouden. Technisch rechercheurs van de afdeling Forensisch Technische Ondersteuning zijn donderdagavond meteen begonnen met een sporenonderzoek in de woning. Het is nog niet bekend hoelang dat gaat duren. Meer bijzonderheden worden niet bekendgemaakt.

Beantwoorden

Zoals ik het hoorde is die man gevonden boven cafetaria de Boemerang (dat gebouw met 3 verdiepingen tegenover dat plein) in de 3e Haagstraat dat te koop staat.

Beantwoorden

Hulde voor Kees Bethlehem en Peter Tielemans!Las vandaag in het ED over de plannen om Helmond een eigen winterevenement te geven. Erg gezellig in dorpen om ons heen, en een mooie impuls voor de Markt. Met natuurlijk een ijsbaan, maar men heeft meer plannen in petto. Ik zie ze al staan, de kraampjes met erwtensoepe en warme chocolademelk en het podium met een dweilorkestje. Topidee.

Beantwoorden

Altijd leuk als een wethouder over een ijsbaan begint….

Beantwoorden

Als ze dat goed doen wordt dat heel nostalgies, gezellig!

Beantwoorden

Vandaag is weer de jaarlijkse ‘Lintjesregen’ in Helmond

17 Helmonders werden vanochtend verrast met een Koninklijke onderscheiding. Hieronder hun namen (in alfabetische volgorde), de uitgereikte onderscheiding en in enkele steekwoorden hun Helmondse verdiensten.

De heer A.M.C. Adriaansen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de volkshuisvesting (woningbouwvereniging De Hoop, Woonpartners en Bewonerswerkgroep "Samen Wonen"), Sociaal Democraten Helmond, voetbalvereniging Helmondia '55 en 2 Helmondse liederentafels ('t Akkoordje en De Notenkraker)

De heer H.P.M. Beekmans werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor Manders Schilders en Isolatiebedrijf B.V., scheidsrechtersvereniging Helmond COVS, jongerensoos TOV, Tennisvereniging DWZ, St.Trudo basisschool Stiphout, golfvereniging Overhorst Helmond en St.Trudo-OLV ten Hemelopneming Helmond.

De heer A.J.A. Benders werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdienste voor fanfare Unitas, hofkapel de Bietenrooiers en volkstuinenvereniging "de houtse Akkers".

De heer P.A. A. van Bokhoven werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor het Theo Driessen Instituut, het Helmonds Kamerkoor en het Comité Kamermuziekcyclus Theo Driessen.

De heer drs. G.H.M. Bouten werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de regionale Lotuskring Helmond, MAC de Helm, Helmondse Amateur Boksers en EHBO-vereniging Helmond.

De heer H.W.Th. van Dijk werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de wielrensport (wielergroep DFO en Tourclub '81), bewonerscommissies, de stichting Lokale Omroep Helmond en de Sportraad Helmond.

De heer L.J.B. Gruijters werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de stichting pater Toon Gruijters, Stichting Wocom en de stichting speeltuin Helmond-West.
(Zie ook deze vraag in onze kennisquiz.)

De heer M.P.J. Hollestelle werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de EHBO-vereniging Helmond, HZV Lutra en bureau Jeugdzorg Noord-Brabant te Helmond.

Mevrouw A.A.M. Jonkers-Klooster werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor het Gemeentemuseum Helmond, de stichting Natuurtuin Helmond, de parochie van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming, stichting De Wereldwinkel.

De heer M.J. van Leuken werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Leonardus parochie, de St. Luciaparochie, de verkennersgroep St. Leonardus en als collectant (voor de Nierstichting, de Hartstichting en het Rode Kruis).

De heer F.H.A. Luijten werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor wielervereniging R en TC Buitenlust en handbalvereniging Oranje-Wit.
(Hij hielp ons ooit met een vraag in onze kennisquiz.)

Mevrouw E.A.M. Luijten-Bosch werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor wielervereniging R&TC Buitenlust.

De heer G.J. Mikkers werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor handboogvereniging De Haagse Rozenknop en de ondernemingsraad Gamma Holding N.V. (bij de Vlisco, de centrale ondernemingsraad en de Europese ondernemingsraad).

De heer A.P. Nooijen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor het Nederlandse Rode Kruis, afd. Helmond en Omstreken, Elkerliek ziekenhuis en de kerk de Goede Herder.

De heer I.M. van Poppel werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor stichting de Keijebijters, volleybalvereniging Polaris en Golfclub Overbrug.

De heer C.T.F. Rooijackers werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de parochiekerk St.Lucia, de stichting Vrienden van het Robustelly-orgel, EHBO-vereniging Mierlo-Hout en de afdeling Mierlo-Hout van De Zonnebloem.

Mevrouw P.M.F.A. Verhees-van de Werff werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de stichting Samenlevingsopbouw Mierlo-Hout, peuterspeelzaal De Harlekijn, Elkerliekziekenhuis, de scouting Mierlo-Hout, Koren (Invocation en Timeless thans Just for Fun geheten) en Mariabasisschool.

Vanochtend maakte onze fotograaf deze foto op het kasteel bij de uitreiking van de lintjes aan de heer Adriaansen, Van Dijk, Gruijters en het echtpaar Luijten.

Beantwoorden

Politie formeert onderzoeksteam van 20 man na dood man

De politie heeft een onderzoeksteam van zo’n twintig mensen geformeerd dat de dood van de 38-jarige Helmonder onderzoekt (zie ook het eerdere persbericht). De politie heeft de doodsoorzaak nog niet kunnen vaststellen; alle opties worden wat dat betreft nog opengehouden. Technisch rechercheurs van de afdeling Forensisch Technische Ondersteuning zijn ook vandaag nog bezig met sporenonderzoek in de woning. Verder wordt vandaag ook een buurtonderzoek gehouden. Vanmiddag wordt sectie verricht op het stoffelijk overschot. Dat gebeurt bij het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk. Het is nog onduidelijk wanneer er meer bekend kan worden gemaakt over het onderzoek.

Beantwoorden

Politie houdt jongens aan voor inbraak

Zaterdagmiddag rond 16.00 uur zijn op de Van Hoofstraat twee 15-jarige Helmonders aangehouden. Even later, rond 16.25 uur, werd op de Jan Stevensstraat een 16-jarige Helmonder aangehouden. De drie worden er van verdacht diezelfde middag rond 15.30 uur ingebroken te hebben bij een woning aan de Jan Stevensstraat. De bewoonster van de woning stond buiten te praten toen buurtgenoten haar erop attendeerden dat er bij haar ingebroken werd. De daders gingen er vandoor met een laptop, X-box, portemonnee en oorbellen. Aan de hand van een duidelijk signalement konden de drie door de politie worden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Politie houdt mannen aan voor mishandeling

Op de Wesselmanlaan zijn zondagochtend rond 5.00 uur een 26-jarige man uit Nijmegen en een 22-jarige man uit Middelaar aangehouden. De twee worden er van verdacht een 19-jarige man uit Helmond te hebben mishandeld. De groep van de verdachten en de groep van het slachtoffer kregen woorden. Toen een van de verdachten het slachtoffer wilde slaan probeerde hij weg te rennen, maar kwam ten val. Hij werd toen hij op de grond lag door de verdachten geschopt en geslagen. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Een 21-jarige vrouw uit Middelaar die bij de verdachten was begon zich met de aanhouding te bemoeien en bedreigde het slachtoffer. Ook zij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Beantwoorden

Politie krijgt hulp van andere korpsen in onderzoek dood Helmonder

Politie Brabant Zuid-Oost heeft voor het onderzoek naar de dood van een 38-jarige man uit Helmond hulp gekregen van andere korpsen uit Zuid-Nederland. Dat was nodig gezien het omvangrijke aantal grote onderzoeken dat momenteel in de politieregio Brabant Zuid-Oost loopt. Enkele rechercheurs van de zogenoemde zuid-zes-regio’s werken daarom op dit moment samen met de recherche van Politie Brabant Zuid-Oost.

Het stoffelijk overschot van de 38-jarige Helmonder werd donderdagavond 24 april rond 20.30 uur door een familielid gevonden in een woning aan de 3e Haagstraat. Inmiddels is duidelijk dat de man één van de bewoners van het pand was. Uit onderzoek is verder gebleken dat de 38-jarige Helmonder een niet-natuurlijke dood is gestorven. De politie doet nog onderzoek naar de omstandigheden waaronder de man is overleden. Vrijdagochtend heeft de politie een 33-jarige man uit Helmond in diens woning aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Helmonder. De politie onderzoekt nog in welke mate de man daarbij betrokken is geweest.

Beantwoorden

Politie pakt vrouw op voor steekpartij

De politie heeft woensdagmiddag rond 17.05 uur een 56-jarige vrouw uit Helmond aangehouden in haar woning in het centrum. De politie ging ter plaatste na een melding dat er iemand in de woning neergestoken was. In de woning troffen ze de vrouw en haar vriend, een 43-jarige man uit Helmond. Die laatste bloedde hevig uit een wond in zijn arm. De vrouw zou hem even daarvoor hebben gestoken met een mes. De verdachte is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is ze na verhoor in verzekering gesteld. De man is naar het ziekenhuis gebracht en aan zijn verwondingen behandeld. De aanleiding voor de steekpartij wordt nog onderzocht.

Beantwoorden

Politie houdt man aan voor mishandeling vriendin

De politie heeft zondagochtend omstreeks 1.50 uur een 37-jarige man in zijn woning in Helmond Oost aangehouden. Even daarvoor zou hij zijn vriendin met wie hij samenwoont hebben geslagen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Zij deed aangifte van de mishandeling.

Politie vordert rijbewijs in van automobilist bij alcoholcontrole

Tijdens een alcoholcontrole op de Europaweg is zondagochtend om 0.10 uur een 47-jarige automobilist uit Deurne aangehouden. Hij weigerde mee te werken aan een blaastest. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd en wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Politie zoekt getuigen gewelddadige beroving van bejaarde vrouw

Op de Molenstraat is zondag rond 15.00 uur een 77-jarige vrouw uit Helmond met geweld van haar tas beroofd. De vrouw liep samen met een vriendin, die in een scootmobiel zat, over de Molenstraat. Plotseling trokken twee jongens aan de tas van de 77-jarige vrouw, die om haar schouder hing. De vrouw viel hierdoor op het trottoir. De daders zijn er met de tas vandoor gegaan in de richting van de Zuiderstraat. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van de daders is ongeveer 17 tot 18 jaar, 1.70 meter lang, heeft een getinte huidskleur en droeg een zwart vest, een zwart petje en een blauwe spijkerbroek. De tweede dader is naar schatting tussen de 19 en 20 jaar, heeft eveneens een getinte huidskleur, is 1.75 meter lang en hij droeg een wit T-shirt met een blauwe spijkerbroek. De politie wil graag in contact komen met getuigen die deze daders mogelijk kennen en met mensen die iets meer kunnen vertellen dat met deze gewelddadige beroving verband zou kunnen houden. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Politie houdt verdachte van inbraak in auto aan

In zijn woning in het centrum van Helmond is maandag rond 6.50 uur een 30-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het inbreken in een geparkeerde auto aan de Jan van de Spekstraat. Dit zou zondagavond zijn gebeurd. Uit de auto werd een radio gestolen, nadat een ruit van het voorportier was vernield. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Beantwoorden

Politie kan dievegges aanhouden door alerte getuige

Op de Noord Koninginnewal zijn maandag rond 12.35 uur twee meiden van 18 en 17 jaar uit Helmond aangehouden. Een alerte getuige zag de meiden geld uit een portemonnee halen die vervolgens werd weggegooid. Hij waarschuwde de politie waarop de verdachten opgepakt konden worden. Verder onderzoek wees uit dat de portemonnee in een handtas zat die uit de fietstas van een 76-jarige vrouw uit Schiedam was gestolen. Dit was kort voor de aanhoudingen gebeurd op de Markt. De tas van de vrouw is inmiddels ook weer terecht. Een tweede getuige had deze gevonden. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Beantwoorden

Was die vrouw helemaal uit Schiedam komen fietsen?

Beantwoorden

Vrouw aangehouden na schoppen agent

Op de Wolfstraat is dinsdag rond 16.30 uur een 25-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Agenten controleerden de vrouw op de eerdergenoemde straat, waar zij met haar snorfiets reed. De vrouw bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietsrijbewijs en kreeg hiervoor een bekeuring. De vrouw gooide de bekeuring op de grond en liep met haar snorfiets weg. De agenten riepen dat de vrouw moest blijven staan. Echter dit negeerde zij volledig. Toen een agent de vrouw bij haar arm pakte begon ze te slaan en schopte vervolgens de agent. Hierop is zij opgepakt en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Beantwoorden

Politie neemt auto in beslag voor 4 keer rijden zonder rijbewijs

De politie heeft dinsdagavond om 20.50 uur een 26-jarige man uit Helmond aangehouden op de Kasteel Traverse. Surveillerende agenten zagen de man in een personenauto met hoge snelheid over de Kasteel Traverse rijden. Toen de agenten de man controleerden, zei de Helmonder dat hij zich niet kon legitimeren en gaf hij een valse naam op. Na kort aandringen door de agenten bleek de man toch een paspoort bij zich te hebben. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hierop is de man aangehouden. De man bleek al drie keer eerder aangehouden te zijn voor het rijden zonder rijbewijs. Daarom is ditmaal zijn auto in beslag genomen. Bij het fouilleren van de man trof de politie ook een hoeveelheid cocaïne aan. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

@Weblog, ik hoop dat jullie dat jullie dit zo nog een tijdje blijven doen. Zegt wel iets….

Beantwoorden

Helmond keer- en rustpunt in Leontien's Ladies Ride

Helmond wordt keer- en rustpunt in Leontien's Ladies Ride op zondag 21 september. Leontiens Ladies Ride, een initiatief van oud wielrenster Leontien Zijlaard – Van Moorsel, is een recreatieve fietstoertocht alleen voor vrouwen, waaraan zo'n 5.000 vrouwen deelnemen.
De tocht wordt dit jaar drie keer gehouden; op 8 juni in Zwolle, 13 juli in Rotterdam en 21 september in Den Bosch. Er is keuze uit twee afstanden, 35 of 65 kilometer. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd, ambitie of soort fiets. Naast het fietsen worden er diverse activiteiten georganiseerd op het gebied van sport en entertainment. De Brabantse editie van deze tocht start op de Markt in Den Bosch en gaat naar Boekel, de geboorteplaats van Leontien, om vervolgens terug te keren naar Den Bosch.

Naast de toerfietsers nemen ongeveer 500 wielrensters deel aan de tocht. Deze rensters zullen een langer parcours afleggen en hebben Helmond als keer- en rustpunt. De stad Helmond neemt het inrichten en aankleden van het keer- en rustpunt voor deze groep deelneemsters voor zijn rekening. De gemeente en de organisatie sluiten hierover op dinsdag 13 mei aanstaande een contract. Namens de organisatie tekenen Leontien Zijlaard – Van Moorsel en Michael Zijlaard, namens de gemeente Helmond tekenen burgemeester Fons Jacobs en de wethouder Sport, Jos Boetzkes.

Beantwoorden

@Angelique:
Als het wordt gewaardeerd dat we dergelijk Helmonds nieuws plaatsen, is er weinig reden om er mee te stoppen.

Beantwoorden

Uitreiking Vrijwilligerspenning

Vanochtend heeft wethouder F. Stienen de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond uitgereikt aan mevrouw E.M.M. Heuts vanwege haar belangeloze inzet voor de afdeling Vrijwillig Patiëntenvervoer van het Elkerliek Ziekenhuis. Al 25 jaar vervoert zij als vrijwilliger met veel plezier 2 maal per week patiënten naar onderzoek- behandel- en recreatieve ruimten.

Beantwoorden

Stadswacht verwijdert fietswrakken op station Helmond

Medewerkers van de Stadswacht Helmond gaan op maandag 19 mei fietswrakken verwijderen rond het Centraal Station van Helmond. De Stadswachten zijn op 6 mei begonnen met het labelen van de fietswrakken. Inmiddels heeft een zestigtal fietswrakken een dergelijke label gekregen, waarop staat dat de betreffende tweewieler verwijderd gaat worden. De eigenaar of gebruiker is hierdoor in de gelegenheid om vóór maandag 19 mei zijn fiets zelf op te halen.

Het doel van het weghalen van fietswrakken is om gebruikers van wel goed berijdbare fietsen een betere stallingmogelijkheid rond het Centraal Station te bieden. Nu zijn er veel openbare fietsenrekken bezet door wrakken. Hierdoor staan er veel fietsen buiten de stalling. Samen met de extra stallingen die de gemeente vorig jaar geplaatst heeft moet het verwijderen van de wrakken leiden tot vermindering van het fietsparkeerprobleem bij het station.

Een fietswrak is een fiets die zichtbaar al langere tijd niet meer wordt gebruikt. Dat kan blijken uit een lekke band, opgehoopt vuil rond de banden en het ontbreken van essentiële onderdelen, zoals stuur, zadel, remmen of wielen.

Van de verwijderde fietsen wordt een foto gemaakt. Ook wordt nagekeken of ze gestolen zijn. De betreffende tweewielers worden drie maanden bij de Stadswacht gestald en zijn te zien op de website van de stadswacht . Mocht een eigenaar een verwijderd fietswrak terug willen hebben, dan kan de persoon in kwestie contact opnemen met de Stadswacht, telefoon: 0492 845970. Tegen betaling van € 25,- kan de fiets dan worden meegenomen. Als de rechtmatige eigenaar zich binnen deze periode niet meldt, gaat de fiets naar de Kringloopwinkel die kijkt of bepaalde onderdelen hergebruikt kunnen worden.

Beantwoorden

Politie ontmantelt hennepkwekerijen in woning

De politie heeft vrijdagmiddag rond 15.00 uur in een woning aan de Molenstraat twee hennepkwekerijen ontdekt. Op de begane grond stonden ongeveer 325 planten en de nodige kweekapparatuur. Op de eerste verdieping werd een plantage met ongeveer 275 planten en de nodige kweekapparatuur aangetroffen. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Er is niemand aangehouden.

Beantwoorden

Politie arresteert zes mensen bij drugsactie

De politie heeft vrijdagavond in twee woningen, in Lieshout en in Helmond, tegelijkertijd een inval gedaan in verband met een drugsactie. Daarbij zijn in totaal zes mensen aangehouden. Aanleiding voor de actie waren klachten uit de omgeving van de woning in Lieshout. Buurtbewoners hadden de laatste maanden overlast van mensen die drugs kwamen kopen in het pand. Rond 23.00 uur werden in het huis in Lieshout een 22-jarige vrouw uit Lieshout en een 38-jarige man uit Grave opgepakt. In de woning vond de politie ruim 3 gram cocaine en de nodige materialen om drugs te wegen en te verpakken. Tegelijkertijd werden in de woning in Helmond een 30-jarige Helmonder en de 29-jarige bewoonster aangehouden. In dat huis vond de politie ongeveer 75 gram cocaine. Dat was verstopt in allerlei spullen in de woning, maar dankzij de inzet van een speciale drugshond kon de cocaine toch worden gevonden. De vier verdachten zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Daarnaast werden vrijdag in de loop van de avond een 19-jarige vrouw uit Helmond en een 37-jarige man uit Beek en Donk opgepakt in Beek en Donk. Zij hadden drugs gekocht in de Lieshoutse woning en hadden dat nog bij zich. Zij zijn na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Beantwoorden

Politie pakt lastige man in café op

De politie heeft zaterdagmiddag rond 17.30 uur een man van 42 jaar uit Helmond aangehouden in een café op de Noord Koninginnewal. De man heeft een lokaalverbod maar was toch het café ingegaan. Toen de eigenaar hem vorderde om weg te gaan, weigerde hij dat. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daarbij schold hij de agenten uit en bedreigde hen met de dood. Nadat de man in het hoofdbureau aan de Mathildelaan in Eindhoven in de cel was gezet, trok hij in een toilet een warmwaterleiding van de muur. Door de hete stoom die ontsnapte, ontstonden gevaarlijke situaties voor de aanwezige politiemensen. Ze hebben de man met pepperspray onder controle gebracht, waarna de leiding afgesloten kon worden. De Helmonder is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Politie onderzoekt dood Helmondse vrouw met 25 mensen

De politie heeft een team van in totaal 25 mensen gevormd dat de dood van de Helmondse vrouw van 48 jaar onderzoekt. Zij werd gisteren kort na 10.30 uur door haar zoon gevonden in haar woning aan de Volderhof. Vandaag is sectie verricht op haar lichaam. Dat gebeurde bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk. De resultaten worden meegenomen in het onderzoek maar niet naar buiten gebracht. De technische recherche zal vandaag en morgen nog met 7 mensen in de woning aanwezig zijn om daar (sporen)onderzoek te doen.

Beantwoorden

Wegwerkzaamheden Uiverlaan van 19 mei tot en met 11 juli

Op 19 mei start het groot onderhoud aan de Uiverlaan. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het asfalt van de Uiverlaan tussen het Willem Prinzenplein en de Nachtegaallaan. Verder worden de bushaltes ter hoogte van de huisnummers 59 en 84 en het kruispunt met de Vinkelaan aangepast. Ter hoogte van de bushaltes vinden ook werkzaamheden aan de parallelwegen plaats. Tevens worden op het gehele traject de openbare verlichting en verkeerslichten vernieuwd.

Het werk wordt uitgevoerd in twee fases. Fase 1, die duurt van 19 mei tot en met 20 juni, omvat de werkzaamheden tussen de Vinkelaan en de Nachtegaallaan. Fase 2, die duurt van 23 juni tot en met 11 juli, betreft het deel vanaf het kruispunt met het Willem Prinzenplein tot en met het kruispunt met de Vinkelaan. Bij slecht weer kan de planning vertraging oplopen.

Tijdens fase 1 is het deel van de Uiverlaan tussen de Vinkelaan en de Nachtegaallaan afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Tijdens fase 2 is het deel vanaf het Willem Prinzenplein tot en met het kruispunt met de Vinkelaan dicht voor het doorgaande verkeer. Er is een omleidingroute, met tijdelijke gele omleidingborden, ingesteld. De parallelwegen aan beide zijden van de Uiverlaan zijn gedurende de werkzaamheden bereikbaar. Aanwonenden van de Uiverlaan zijn al persoonlijk geïnformeerd over de werkzaamheden.

Beantwoorden

Politie pakt verdachten met drugs op

De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.30 uur op de Sjef van Schaijkstraat twee mannen (19 en 24 jaar) uit Helmond aangehouden. Surveillerende agenten zagen hen daar in een auto rijden. Toen ze de mannen controleerden, bleken ze drugs bij zich te hebben. De 19-jarige man had twee zakjes weed bij zich. Hij is na verhoor op het bureau weer heengezonden met een proces-verbaal. De 24-jarige bestuurder van de auto had bijna 2 gram cocaïne en ruim 11 gram weed bij zich. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie heeft vervolgens huiszoekingen gedaan in drie woningen in Helmond waar de verdachte geregeld verblijft. Daar werden onder meer verpakkingszakjes voor weed en een namaakvuurwapen gevonden. Dat is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Politie pakt man op voor heling

De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks 12.30 uur op het Stationsplein een 37-jarige man uit Venray aangehouden. Een getuige herkende de verdachte van een insluiping op het gemeentekantoor in Helmond die 5 mei plaats vond. Bij deze insluiping werd een laptop weggenomen. De man is achtergevolgd tot het station. Ondertussen werd de politie gewaarschuwd. Op het station trof een agent de verdachte aan in een lege bus. Hij had een portemonnaie en een iPod bij zich die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De gestolen goederen zijn teruggegaan naar de rechtmatige eigenaar.

Politie houdt echtpaar aan voor dealen softdrugs

Dinsdagavond heeft de politie rond 18.05 uur op de Watermolenwal een 51-jarige man uit Helmond aangehouden. Omstreeks 22.15 uur werd in hun woning in het Centrum zijn 48-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht regelmatig drugs te verkopen aan jongeren. In zijn auto werden 21 gripzakjes wiet, 4 plakjes hasj en een geldbedrag van honderden euro’s aangetroffen. In hun woning werd vervolgens een kleine hoeveelheid hennep, 46 gram hasj en attributen die duiden op hennephandel aangetroffen. Tevens werd er een geldbedrag van enkele duizenden euro’s gevonden. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten op het bureau.

Politie arresteert man voor mishandeling

De politie heeft dinsdagavond rond 20.20 uur op de Kasteel Traverse een 41-jarige Helmonder aangehouden. De man mishandelde daar een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Beantwoorden

Politie houdt werknemer van winkel aan voor verduistering

Een 19-jarige man uit Helmond is woensdagmiddag rond 16.55 uur aangehouden in een winkel in het centrum. De man was werkzaam in de winkel. Hij wordt er van verdacht honderden euro’s uit de kluis te hebben gestolen. Bij fouillering vonden agenten ook krasloten en staatsloten bij de man. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Politie zoekt getuigen van aanrijding in Stiphout

Op de Dorpstraat is woensdagavond rond 17.50 uur een 79-jarige fietster uit Helmond gewond geraakt toen zij in de richting reed van het centrum. Bij een uitrit van een parkeerplaats wilde de vrouw een auto ontwijken die vanaf de parkeerplaats de Dorpstraat op wilde rijden. Het slachtoffer stuurde daarop naar links om een aanrijding met die auto te voorkomen. Op dat moment werd ze aangereden door een kleine rode personenauto die haar inhaalde. Het slachtoffer werd geraakt door de rechterbuitenspiegel van de auto die bij de aanrijding afbrak en is achtergebleven. De bestuurder van de auto is na de aanrijding doorgereden zonder zijn of haar identiteit kenbaar te hebben gemaakt. De vrouw kwam bij de aanrijding ten val en is met verwondingen aan haar knie en oog overgebracht naar het ziekenhuis. De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets over de auto, klein model, kleur rood, kunnen vertellen. De auto mist een rechterbuitenspiegel. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Helmond-West via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Politie houdt in Helmond West zoon aan na mishandelen vader

De politie heeft donderdag rond 0.55 uur in zijn woning in Helmond West een 20-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht woensdag rond 17.00 uur zijn 56-jarige vader in de woning mishandeld te hebben. De verdachte duwde na een ruzie zijn vader tegen de grond waarbij hij licht gewond raakte aan zijn hoofd. De gewaarschuwde politie kon de 20-jarige zoon even later in zijn woning aanhouden waarbij hij zich hevig verzette. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Politie arresteert verdachten van diefstallen airbags

De politie heeft donderdagavond rond 18.15 uur een man van 25 jaar uit Oss aangehouden op de Kanaaldijk Noord Oost. Politiemensen die de man daar in een auto zagen rijden, wisten dat hij werd gezocht door politie en justitie. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een aantal diefstallen van airbags uit geparkeerde auto’s in een aantal plaatsen, waaronder Veldhoven, Knegsel en Boxtel. Op dinsdag 11 maart werden al drie mannen (17, 20 en 25 jaar) uit Helmond aangehouden in Veldhoven. De jongste en de oudste verdachte liepen daar rond 4.00 uur tegen tegen de lamp nadat ze een airbag hadden gestolen uit een auto aan de Norenberg. Na onderzoek kwam de politie die dag ook uit bij de derde verdachte die rond 14.15 uur in zijn woning werd opgepakt. De man uit Oss is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. In de wagen zat ook nog een 25-jarige man uit Polen. Omdat hij werd gezocht door de politie in Veghel, is hij aangehouden en overgedragen.

Beantwoorden

Politie pakt 5 mensen op voor harddrugs

De politie heeft vrijdagavond tussen 21.00 uur en 21.50 uur vijf mensen aangehouden. Twee mannen uit Rotterdam (23 en 30 jaar oud) en twee meisjes uit Helmond (15 en 16 jaar oud) werden gearresteerd op de Jacob Catslaan. De vijfde verdachte, een 19-jarige vrouw uit Rotterdam, werd aangehouden op de Adonislaan. De politie had eerder op de avond een melding gekregen dat er drugs gedeald werd vanuit een woning in het centrum van Helmond. Toen de politie ter plaatse kwam trof ze niemand meer bij of in het huis. Andere agenten hadden echter een zestal personen uit de woning weg zien lopen richting de Jacob Catslaan. Daar werden er even later vier van hen aangehouden. Een vijfde verdachte werd wat later aangehouden op de Adonislaan. Zij zijn allemaal meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek. De zesde verdachte wist te ontkomen. De betreffende woning en twee voor de deur geparkeerde auto’s zijn door de politie gecontroleerd. In een van de voertuigen en in de woning werden materialen aangetroffen voor het inpakken van harddrugs. In de auto werd ook een mes gevonden. In de woning werd ook een nog onbekende hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Die zaken zijn in beslag genomen.

Politie arresteert zoon voor mishandeling van zijn moeder

De politie heeft vrijdagavond om 23.40 uur een 18-jarige Helmonder aangehouden voor zijn woning in Helmond Oost. De man zou zijn moeder onder invloed van drank en drugs hebben aangevallen. Hij zou haar bij de keel hebben gegrepen en tegen de grond hebben geduwd. Vervolgens is hij naar buiten gelopen en heeft daar tegen enkele geparkeerde auto’s getrapt en een zijspiegel vernield. De man is uiteindelijk door enkele buurtbewoners in bedwang gehouden. Zij hebben de politie gebeld en die heeft de verdachte aangehouden. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Beantwoorden

Helmondse wijk 'De Haag' door de eeuwen heen beschreven in boek

Maandag 26 mei wordt door wethouder Bethlehem (Cultuur) het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het boek van Theo Meulendijks. In het boek is, op basis van historische kadastrale gegevens, de wijk 'De Haag' door de eeuwen heen zeer nauwkeurig omschreven.

Theo Meulendijks weet in zijn professionele onderzoek door te dringen tot in de middeleeuwen. Hij heeft in de loop der jaren oude en soms verdwenen woonplaatsen ontdekt, die van archeologisch belang zijn. Theo Meulendijks is een Helmondse amateur archeoloog, die al jarenlang nauw samenwerkt met de Eindhovense stadsarcheoloog Nico Arts.

Beantwoorden

Helmonder pleegt voor 68.504 euro uitkeringsfraude

Door het Team Handhaving Sociale Zekerheid in de regio Helmond is proces-verbaal opgemaakt tegen een 39-jarige inwoner van de gemeente Helmond. Hij wordt ervan verdacht in de periode van 1 februari 2002 tot en met 31 maart 2008 terwijl hij een bijstandsuitkering ontving, samen te hebben gewoond zonder dat de gemeente Helmond hiervan in kennis was gesteld.

De gemeente is hierdoor benadeeld voor een bedrag van € 68.503,63. Dit bedrag zal worden teruggevorderd.

Beantwoorden

Geen nieuws over de gewapende overval gisteravond in de Plesmanlaan.Is verdacht stil rond deze zaak ook op Omroep Brabant.Alleen op 112brabant.nl staat iets te lezen en wat foto’s.Of is het tegenwoodig voortaan normaal dat deze dingen gebeuren.

Beantwoorden

Politie arresteert vissende man met hennep

De politie heeft woensdagmiddag rond 13.45 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden op de Hortensialaan. De verdachte zat daar te vissen en had zijn auto enkele meters verderop geparkeerd met de deuren open. Surveillerende agenten die voorbij kwamen en de ramen van hun auto ook naar beneden hadden, roken een sterke henneplucht. Daarop zijn de agenten de wagen gaan controleren. In de kofferbak vonden ze een zak met 265 gram gedroogde henneptoppen. De zak is in beslag genomen en de man werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Beantwoorden

Politie houdt man aan voor drinken op de openbare weg

Een 64-jarige Helmonder is dinsdagmiddag om 15.30 uur door agenten op de Azalealaan aangehouden. Agenten zagen hier zes mensen bier drinken uit flessen. In dit gebied is het verboden om op de openbare weg alcohol te drinken. Zij kregen een waarschuwing. Toen even later wederom gecontroleerd werd, bleek een van hen de waarschuwing niet serieus te nemen. Hij werd betrapt en is vervolgens aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Mag dat in Helmond ook al niet meer.

Beantwoorden

Afvalbakken voor hondenpoep vervangen

De gemeente vernieuwt in juni de zogeheten DepoDogs in Helmond. Ook krijgt 1 van deze speciale afvalbakken voor hondenuitwerpselen een nieuwe plek. De DepoDogs staan op plaatsen in de stad waar de afstand tot de loslaat- en uitlaatterreinen groter is dan wat gebruikelijk is in Helmond.

In Helmond staan nu vier DepoDogs: 1 in de Trompstraat, 1 in de Van Speijklaan en 2 aan het Zangershof. De bak aan de Trompstraat komt te vervallen, evenals 1 exemplaar op het Zangershof. Op De Wiel, tegenover de Kasteeltuin nabij het viaduct Kasteel-Traverse, wordt een DepoDog geplaatst.

De DepoDog is een afvalbak met daarin een poepzakjesautomaat die de hondenbezitter voorziet van een milieuvriendelijk opruimzakje. Omdat de DepoDog voorzien is van een afvalbak hoeft de hondenbezitter niet met het zakje rond te lopen. Het DepoDog-systeem is te vergelijken met de automaat met afscheurbare plastic boodschappentassen die sommige supermarkten gebruiken. Het verschil is dat de zakjes in de DepoDog kleiner en gratis zijn.

De gemeente Helmond heeft verspreid over de hele stad speciale hondenveldjes, -loslaatterreinen en -uitlaatterreinen ingericht. Deze worden regelmatig schoongemaakt. Op deze plekken hoeven hondenbezitters de hondenpoep niet op te ruimen. Maar als een hond buiten deze daarvoor aangewezen plekken zijn behoefte doet dan móet de eigenaar de uitwerpselen opruimen.
Op http://www.helmond.nl staat onder de rubriek 'Woonomgeving' meer informatie over de opruim- en aanlijnplicht, de loslaatterreinen, de verboden gebieden en alle andere regels en faciliteiten voor de Helmondse hondenbezitters.

Beantwoorden

@Helga (21-5-08 om 21:23):
We zijn het voor je nagegaan. In Helmond zijn behoorlijk veel alcoholverbodsgebieden. In die gebieden is het verboden op de weg alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.
Grofweg zijn deze alcoholverbodsgebieden als volgt te groeperen:
1. in een straal van 100 meter rondom alle wijkgebouwen, scholen en jongerencentra en (in een straal van 30 meter) speeltoestellen. Omdat Ontmoetingscentrum TOV aan de Azalealaan ligt, was jouw 64 jarige plaatsgenoot de pineut.
2. in een aantal specifiek aangegeven gebieden in Helmond, zoals bijvoorbeeld het Stationsgebied, Centrumgebied, Steenweg e.o., Winkelcentrum De Bus, Vondelpark en rondom Stadion de Braak.

Wil je precies weten waar men geen alcohol mag drinken, kijk dan hier.

Beantwoorden

Helga; dan let voortaan maar een beetje op!!!!!

Beantwoorden

Weblog, behalve dan met Jazz, want dan mag je overal met alcohol komen. Ff. iets anders; zo vind ik ook het rookverbod krom. Heeft iemand van jullie het songfestival gezien. Misschien heb je dan bij het optreden van Finland ook gezien wat daar voor vuurwerk (daaruit voortvloeiend een grote rookontwikkeling)de lucht in ging. Ik denk 10x zo schadelijk als de rook van een sigaretje.

Beantwoorden

HIT-Team heeft 3 probleempanden aangepakt met o.a. 155 kg drugs

Het Helmond Interventie Team (HIT) heeft tijdens een handhavingsactie deze week 2 woningen en een horecabedrijf gecontroleerd. Hierbij werden meerdere misstanden geconstateerd. Tegen alle overtredingen is actief opgetreden.
De geconstateerde en aangepakte overtredingen en overtreders zijn:
– 155 kg drugs in een woning;
– zeer gevaarlijke woonsituatie. Verdieping is direct gesloten;
– uitbuiting buitenlandse werknemers;
– kamerverhuur zonder vergunning;
– overtreding van de brandveiligheidseisen;
– onjuiste inschrijvingen in de Gemeentelijke Basis Administratie.

Doel van het HIT-Team is om ernstige leefbaarheids- en veiligheidsproblemen aan te pakken en op te lossen. In het Helmond Interventie Team (HIT) werken gemeente, politie, milieudienst, brandweer, sociale recherche, team mensenhandel en vreemdelingenpolitie nauw met elkaar samen.

Beantwoorden

Politie houdt man aan na vernieling en inrijden op getuigen

Vrijdagavond rond 20.25 uur is op de Bakelsedijk een 24-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou eerder die avond met zijn auto opzettelijk tegen een geparkeerde motor aan zijn gereden bij een woning in Helmond Centrum. Aanleiding hiervoor zou in de relationele sfeer liggen. Toen getuigen hem aanspraken op zijn gedrag reed hij met zijn auto op hen in. Zij wisten op tijd aan de kant te springen. Daarna ging hij er vandoor. Agenten konden hem op de Bakelsedijk aanhouden. De man is ingesloten op het poltiebureau.

Beantwoorden

Politie houdt 2 mannen aan na achtervolging

Een 37-jarige man en een 44-jarige man uit Helmond zijn zaterdag rond 17.35 uur aangehouden op de Oostende. Agenten zagen de twee in een personenauto rijden en herkenden een van hen. Deze man had nog een vonnis open staan. Na een korte achtervolging werden ze tot stilstand gebracht op de Oostende. In de buurt achter een hek vonden de agenten een zak gedroogde henneptoppen. Die daar vermoedelijk door de verdachten was neergegooid. De twee zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Politie pakt man op voor mishandeling ex-vriendin

De politie heeft zondag rond 22.20 uur in een woning aan het Callistopad een 42-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht die avond rond 20.10 uur zijn 40-jarige ex-vriendin uit Eindhoven mishandeld te hebben. Dit was gebeurd in een woning van een kennis van haar aan de Tubapad. Hij zou haar geschopt en in het gelaat geslagen hebben. Tengevolge van de mishandeling heeft het slachtoffer zich onder medische behandeling moeten stellen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Beantwoorden

Politie houdt man aan voor bedreigen met vuurwapen van Helmonder

De politie heeft maandag om 17.30 uur een 30-jarige man uit Valkenswaard aangehouden in het politiebureau aan de Mathildelaan. Hij zou op zaterdag 24 mei, op het 18 Septemberplein in Eindhoven, een 30-jarige man uit Helmond bedreigd hebben met een vuurwapen. De politie kon de man opsporen naar aanleiding van videobeelden van bewakingscamera’s. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Reconstructie Nachtegaallaan en Nieuwveld in 2 fases

Vanaf 2 juni tot 18 juli gaat de Nachtegaallaan dicht vanaf de Harmoniestraat tot en met de kruising Mercuriuslaan. De afsluiting is nodig vanwege de reconstructie van de rijbaan. De weg wordt versmald en van een nieuwe asfaltlaag voorzien.

Vanaf 11 augustus wordt de Nachtegaallaan afgesloten ter hoogte van de aansluiting met het Nieuwveld. Ook het Nieuwveld zelf wordt afgesloten en wel vanaf de Nachtegaallaan tot en met de aansluiting Melis Stokelaan. De rijbaan wordt hier ook versmald en de fietspaden worden opnieuw bestraat. Medio november zijn de werkzaamheden aan dit deel gereed. Voor deze werkzaamheden wordt vanaf 11 augustus het verkeer omgeleid via de Wethouder Ebbenlaan / Rembrandtlaan / Paulus Potterlaan. De omleiding staat dan met borden aangegeven.

Beantwoorden

Dan is het wel te hopen dat de andere werkzaamheden niet uitgelopen zijn. Het is in dit stukje Helmond op zijn minst gezegd weer een hele opgave om er door te komen. Zelfs met de fiets.

Ik hoop verder dat ze de weg niet inrichten zoals op de Watermolenwal/Torenstraat. Wat een waardeloze knik hebben ze in die weg gelegd.

Beantwoorden

Belangrijke ontwikkelingen in het onderzoek Van Berlo

Op zaterdag heeft de politie een 19-jarige man uit Helmond aangehouden. Dinsdagochtend zijn een viertal Helmonders aangehouden (19, 2 x 20 en 28 jaar). De vijf worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op Theo van Berlo. In april werden al vier verdachten in het onderzoek aangehouden. Zij worden verdacht van beroving en zitten nog vast. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat zij ook betrokken zijn bij de verdwijning van Theo van Berlo. Het vijftal is ingesloten voor verder onderzoek. Met deze nieuwe aanhoudingen denkt de politie snel tot een afronding van het onderzoek te komen.

De politie heeft vandaag drie zoekingen bij verdachten gedaan en daarbij zijn computers en telefoons in beslag genomen. Ook een auto werd in beslag genomen voor technisch onderzoek.

Theo van Berlo werd vermist vanaf 25 november 2007. Op 8 januari werd zijn levenloze lichaam aangetroffen in de Zuid-Willemsvaart.

Beantwoorden

Politie pakt 2 mannen met drugs op

De politie heeft vrijdagmiddag rond 13.15 uur een 46-jarige man uit Helmond en een man van 41 met een onbekende woonplaats aangehouden op het Stationsplein. Bij beide mannen werd tijdens een controle drugs aangetroffen. De man van 46 had 0,9 gram heroïne op zak. De andere man had vier potjes met amfetamine bij zich. Allebei de verdachten zijn aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Beantwoorden

Faillissement Stichting Lodar El aangevraagd door Obragas
Subsidie gemeente kan Molukse welzijnsinstelling niet redden

RWE Obragas NV heeft het faillissement aangevraagd van de Molukse welzijnsinstelling Lodar El vanwege betalingsachterstanden bij de energielevering. De advocaat van het stichtingsbestuur suggereert dat alleen de gemeente met het verstrekken van een subsidie het faillissement kan voorkomen.

Dat is echter niet het geval. Als blijkt dat Lodar El recht zou hebben op een subsidie, dan nog kunnen deze subsidiegelden niet gebruikt worden om openstaande schulden van derden te voldoen. Volgens de vastgestelde subsidieregeling moet de subsidie namelijk worden gebruikt voor integratieactiviteiten voor de Molukse gemeenschap In Helmond. Slechts een klein deel van deze gelden mag worden gebruikt voor huur en aanverwante kosten.

Geen tweede schuldsanering

Sinds 2007 werkt de gemeente met een uniform systeem voor het subsidiëren van accommodaties. Vrijwilligersorganisaties krijgen alleen subsidie in huisvestings- en aanverwante kosten als zij gebruik maken van een bestaande multifunctionele accommodatie of schoolgebouw. Voor eigen panden of panden met alleengebruik wordt geen subsidie meer verstrekt.

De stichting Lodar El huurt het pand Van Speijkstraat 65 van de gemeente. Kort na het afsluiten van de laatste huurovereenkomst in 2006 zijn betalingsachterstanden opgetreden. In 2007 zijn betalingsregelingen voorgesteld die niet zijn nagekomen. Inmiddels loopt er een procedure bij de kantonrechter waarin de achterstallige huurpenningen worden opgeëist en ontbinding van de huurovereenkomst wordt gevorderd.

In 2000 zijn al soortgelijke schulden van de stichting Arafura, voorganger van Lodar El, gesaneerd. Het gemeentebestuur is niet van plan om deze kosten voor de tweede keer te saneren.

Subsidieverzoeken

Het stichtingsbestuur is meermalen zeer indringend geïnformeerd over de voorwaarden, die aan het verstrekken van subsidies worden gesteld. Waar mogelijk zijn door de gemeente maximale inspanningen verricht om indieningtermijnen te verlengen en subsidievragen aan te laten vullen. Desondanks heeft het stichtingsbestuur van Lodar El onvolledige subsidieaanvragen ingediend, die volgens de gemeente niet toegekend kunnen worden. Er loopt op dit moment een bezwaarprocedure waarin het afwijzende subsidiebesluit juridisch wordt getoetst.

Het gemeentebestuur onderschrijft weliswaar het maatschappelijk belang van de activiteiten van Lodar El, maar kan en wil niet tornen aan de subsidievoorwaarden om precedentwerking richting andere verenigingen en instellingen te voorkomen.

Beantwoorden

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

De politie heeft donderdagavond rond 19.00 uur een 35-jarige Helmonder opgepakt in een woning in Helmond Centrum. Even daarvoor kreeg de politie een melding van een 34-jarige vrouw dat haar vriend haar in haar huis had geslagen en in het gezicht gespuugd. Toen de politie ter plaatse kwam was de man verdwenen, maar even later kwam hij weer binnen gelopen. Hij is daarop aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Beantwoorden

Dodelijk slachtoffer bij ongeluk op de Heeklaan

In een flauwe bocht op de Heeklaan reed gisterenavond laat een auto een lantaarnpaal uit de grond. De auto ging over de kop. Daarbij is 1 dodelijk slachtoffer te betreuren.

Beantwoorden

B&W: Eindtijd van de zaterdagmarkt blijft tot 16.00 uur

Op 10 april jl. is in de raadscommissie MO&E gesproken over de eindtijd van de zaterdagmarkt. Hierbij zijn de sterk verdeelde meningen over de gewenste eindtijd aan de orde gekomen. Het college is vervolgens verzocht om de gekozen eindtijd te heroverwegen en bij deze heroverweging naast de uitgevoerde enquête ook andere adviezen en reacties, zoals die van de marktadviescommissie en het centrummanagement, te betrekken.

Samenvatting
De door de raad vastgestelde Visie op de Markt en de zaterdagmarkt was en is voor ons leidend bij deze heroverweging. Op de markt zijn naar aanleiding van deze visie veel grote wijzigingen succesvol doorgevoerd. Van al deze wijzigingen blijft er slechts één tot discussie leiden, namelijk de eindtijd. Hierbij beperkt de discussie zich tot een meningsverschil over 1 uur meer dan wel minder.

Naar aanleiding van de aanhoudende publiciteit over dit meningsverschil zijn er veel schriftelijke en mondelinge reacties binnengekomen. Wij horen steeds meer van de marktkooplieden dat ze tevreden zijn over de sluitingstijd van 16:00 uur. Ook centrumondernemers reageren verontrust op berichten over een eventuele vroegere sluiting van de markt.

Gezien de visie op de markt, de enorme verdeeldheid over de gewenste eindtijd en de aanhoudende stroom van positieve reacties op het eerder genomen besluit, willen wij vasthouden aan een eindtijd van 16:00u.

Het lijkt ons goed nog eens in herinnering te roepen, waarom wij destijds hiervoor hebben gekozen:
– de inkomsten van de marktkooplieden vertoonden een neerwaartse tendens en er dreigde een zekere vergrijzing
– de tijdsperiode voor het opruimen van de markt werd als een knelpunt ervaren mede in relatie tot de veiligheid van de voetgangers in het voetgangersgebied
– de overlast van de ontruimingsperiode voor de ondernemers in centrumgebied.

Een terugdraaien van de sluitingstijd zou ons inziens deze problemen weer actueel maken.

Hieronder zal nog kort ingegaan worden op de door de marktadviescommissie en het centrummanagement uitgebrachte adviezen.

T.a.v. het advies van de marktadviescommissie wordt opgemerkt dat dit een compromisvoorstel is. Ook de marktadviescommissie is onderling zeer sterk verdeeld. Na de vorig jaar uitgevoerde enquête en de hierop volgende discussie bereiken ons echter, zoals reeds eerder vermeld, vele berichten. Uit deze berichten blijkt, dat er een verschuiving is in de meningvorming over de gewenste eindtijd. Veel kooplieden willen langer blijven staan. Ook zijn er opvallend veel nieuwe aanvragen om op de Helmondse zaterdagmarkt te mogen komen staan. De nieuwe eindtijd trekt kennelijk ook nieuwe kooplieden aan.

Vandaar dat dit advies voor ons niet geleid heeft tot bijstelling van de eindtijd.

Voor wat betreft het advies van het centrummanagement het volgende. De centrummanager is een volwaardig lid van de marktadviescommissie. Onze voorkeur zou hebben, dat hij zijn visie over de sluitingstijd van de markt in deze commissie inbrengt, zodat toetsing plaats kan vinden. Dat is niet gebeurd. Wij vragen ons af, of de opvatting van de centrummanager op dit onderdeel wordt gedragen door de meerderheid van de ondernemers. Daarbij valt op, wisseling van de persoon van de centrummanager kennelijk ook wijziging van standpunt inhoudt. Want de voorganger was voorstander van een sluitingstijd van 17:00 uur.

Door enkele ondernemers is verontrust gereageerd op alle berichtgeving en door het centrummanagement uitgebrachte advies. Voor ons was dit advies dan ook geen aanleiding om ons besluit te herzien.

Tot slot bleek tijdens de bespreking van het collegebesluit in de commissie MO&E dat er ook binnen de politieke partijen geen duidelijke mening bestond over de eindtijd. Ook hier zijn de meningen sterk verdeeld. Vandaar dat het college zijn verantwoordelijkheid neemt middels dit besluit.

Vervolgstappen
Hierbij zijn wij ons ervan bewust dat het een groeimodel betreft dat zijn einddoel nog zeker niet bereikt heeft. Komende jaren zal nog veel extra inzet vergen van zowel de gemeente als zeker ook van de marktkooplieden om de markt tot een succes te maken. Onder andere zal meer aan promotie gedaan moeten worden. Dit is uiteraard een taak van de marktkooplieden zelf, maar de gemeente wil hen hierbij ondersteunen. Voor deze en andere coördinerende werkzaamheden rondom de zaterdagmarkt zijn wij voornemens om ook de komende jaren een marktmanager aan te stellen. Daarbij willen wij dit ook financieel ondersteunen. Een voorstel hiertoe is gedaan richting de commissie MO&E en raad.

Hoogachtend,
Burgemeester en wethouders van Helmond

Beantwoorden

Politie houdt dronken automobilist aan na aanrijding met letsel

De politie heeft zaterdagavond rond 20.00 uur een 33-jarige automobilist uit Helmond aangehouden op de Kasteel Traverse. Hij zou kort daarvoor daar na een inhaalmanoeuvre door een metalen hekwerk zijn gereden waarna hij in tegengestelde richting op de linkerrijbaan terecht kwam. De Helmonder kwam uit de richting van Eindhoven. Hij is met een schedelfractuur opgenomen in een ziekenhuis. Omdat het vermoeden bestaat dat hij gedronken heeft is een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Politie houdt vrouw aan na mishandeling

De politie heeft zondag 1 juni om 20.30 uur een 32-jarige vrouw uit Helmond aangehouden op het politiebureau in Helmond Centrum. De vrouw zou samen met een aantal personen een 40-jarige man en een 47-jarige vrouw (beiden afkomstig uit Helmond) hebben mishandeld in een horecagelegenheid aan de Koninginnewal. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de mogelijke daders verdwenen. Aan de hand van getuigenverklaringen kon de politie de 32-jarige vrouw opsporen. Zij meldde zichzelf om 20.30 uur op het poltiebureau. Hierop is de vrouw aangehouden en ingesloten. De vrouw is inmiddels verhoord en in vrijheid gesteld.

Beantwoorden

Vrouw opgepakt na plegen huiselijk geweld

De politie heeft dinsdag rond 2.10 uur in haar woning in Helmond-Oost een 37-jarige vrouw opgepakt. Even daarvoor meldde de 42-jarige man van de verdachte dat hij eerder die nacht zonder enige aanleiding door haar in bed geslagen was. De vrouw had hem bij een onenigheid met haar vuist in zijn gezicht geslagen. De gewaarschuwde politie kon de verdachte kort daarna in haar woning aanhouden. Zij is voor verder onderzoek ingesloten.

Beantwoorden

Politie arresteert vissende man met hennep…

mogen ze tegenwoordig ook nog zomaar je auto doorzoeken zonder doorzoekings bevel?

ik vind het belachelijk sorry….

Beantwoorden

De gemeente plaatst 780 nieuwe fietsenstallingen

Van half juni tot eind juli plaatst de gemeente 780 nieuwe fietsenstallingen in Helmond. Op 13 locaties worden fietsenstallingen vervangen, op 2 plekken worden fietsenstandaards geplaatst waar nu nog geen stallingen aanwezig zijn. Als eerste locatie zijn de stallingen bij de Veka-sporthal aan de beurt.

De oude fietsenstallingen worden vervangen door nieuwe fietsenstandaards van het type Tulip. Deze voldoen aan het zogenaamde Fietsparkeur, een keurmerk voor fietsenstandaards. Fietsen kunnen daaraan deugdelijk worden vastgelegd. Soortgelijke fietsenstandaards zijn ook in het centrum en bij het centraal station te vinden. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit de provincie Noord-Brabant.

Op 13 plaatsen worden 567 oude fietsenstandaards verwijderd. Deze worden vervangen door 744 nieuwe exemplaren. De locaties zijn:
– Deltaweg bij Veka-sporthal;
– Kortenaerstraat nabij winkelcentrum;
– Lucas Gasselstraat nabij winkelcentrum;
– Rembrandtlaan nabij bushalte;
– Keizerin Marialaan nabij zwembad De Wissen;
– Paulus Potterlaan bij sporthal;
– Wethouder Ebbenlaan nabij sporthal De Braak;
– Vondellaan nabij winkelcentrum;
– Mierloseweg nabij winkelcentrum;
– Janssen en Fritsenplein nabij winkelcentrum;
– Karperlaan nabij winkelcentrum;
– Hoofdstraat nabij winkelcentrum;
– Europaweg nabij carpoolplaats.

Locaties waar in totaal 36 nieuwe standaards worden geplaatst:
– Jeroen Boschstraat ter hoogte van sportschool;
– Dierdonklaan nabij sporthal.

Beantwoorden

Scootmobiel boort zich in etalage van Helmonds winkelcentrum

Personeel van modezaak Duthler in de Helmondse Elzaspassage schrok zich gistermiddag wezenloos toen een scootmobiel zich in een etalage boorde.

Assistent-bedrijfsleidster Esther van Doorn: “Ik stond achterin de zaak toen ik een geweldige klap hoorde. Het leek alsof een steiger omviel. Ik zag een grote scherpe glaspunt met daaronder een leeg wagentje. Ik vreesde het ergste maar gelukkig liep niemand letsel op.” De berijdster, een 75-jarige Helmondse, zat niet op haar voertuig toen dat de winkel inknalde. Ze was net afgestapt.

Beantwoorden

De politie in Polen heeft dinsdag een man aangehouden in verband met de dood van een vrouw in Helmond. De 47-jarige vrouw werd op 11 mei dood gevonden in haar woning aan de Volderhof in Helmond.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood.

Wat die betrokkenheid inhoudt, kan de politie nog niet zeggen. Ook is niet duidelijk wat de nationaliteit van de man is. Politie en justitie gaan proberen de man snel naar Nederland te krijgen.

Beantwoorden

Scootmobielers rijden vaak veel te hard door de stad, ik vind dat zij zich aan een maximum snelheid moeten houden.

Beantwoorden

@Helga en daar komt nog bij dat ze rijden waar ze willen dan op de weg en dan weer op het fietspad als het op de weg te druk is. Ze rijden boven op je bumper en als ik dan plotseling zou remmen schieten ze op mij omdat ze nou eenmaal niet zulke goede remmen hebben als een moter, maar ze gedragen zich wel alsof ze een motor zijn.
Ik vind dat ze weer naar het fietspad moeten met een begrenzer op hun brommer.

Beantwoorden

@Helga
Officieel mag een scootmobiel in een voetgangersgebied niet harder dan stapvoets rijden. Zo’n 5 km/u dus.

Beantwoorden

Noud; maar de meesten houden zich hier helaas niet aan. Ik heb het nu al een paar keer meegemaakt in de stad dat ik of mijn kinderen aan de kant moeten springen omdat er weer eens een met een vaartje op je af komt gereden. Blik op oneindig en verstand op nul en rijden maar! Echt a-sociaal!!

Beantwoorden

Politie zoekt getuigen van zeer ernstige mishandeling

Een 15-jarige jongen uit Beek en Donk is afgelopen dinsdagochtend omstreeks 8.30 uur op de Burg. Van Houtlaan door een zestal jongeren achterna gezeten en bewusteloos geslagen. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. De 15-jarige scholier fietste naar school en reed over het Oostende. Ter hoogte van het ROC, gelegen aan de Keizerin Marialaan, werd de scholier door een zestal jongens nageroepen en begonnen ze hem uit te schelden. De jongen fietste daarop harder, rechtsaf de Willem Prinzenstraat in. Hiermee hoopte hij dat de jongens hem met rust lieten. De jongens zetten echter de achtervolging in en op de Burg. Van Houtlaan werd hij door hen ingehaald. Een van de jongens trapte de scholier van zijn fiets, waarna de anderen de op de grond liggende scholier tegen het lichaam en hoofd schopten. Hierdoor verloor hij het bewustzijn. Pas in het ziekenhuis was hij weer aanspreekbaar maar moest uit voorzorg een nacht blijven. De politie vraagt getuigen die mogelijk iets van het voorval hebben gezien, zich te melden. Dat kan door contact op te nemen met de politie, tel. 0900-8844. Anoniem kan ook, tel: 0800-7000.

Beantwoorden

Politie houdt Helmonder in Eindhoven aan voor huisvredebreuk

Zondagavond heeft de politie omstreeks 22.30 uur bij een woning in Woensel Zuid een 42-jarige Helmonder aangehouden. De verdachte liep de openstaande woning van zijn 41-jarige ex-vriendin binnen terwijl hij een contactverbod heeft. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten.

Beantwoorden

Helmondse Stadswacht gaat nieuw landelijk insigne dragen

Vanaf donderdag gaan de stadssurveillanten van de stichting Stadswacht Helmond het buitengewoon opsporingsambtenaar (boa)-insigne dragen. Dit insigne is landelijk ingevoerd voor de 25.000 boa's (bijvoorbeeld conducteurs, parkeerwachters en milieu-inspecteurs) in Nederland. Zij zullen dit insigne zichtbaar dragen om beter herkenbaar te zijn voor het publiek.

De verscheidenheid aan uniformen en emblemen van boa's en particuliere beveiligers leidde tot onduidelijkheid bij het publiek. Er was behoefte aan 1 duidelijk insigne voor alle boa's. Het nieuwe insigne laat zien dat mensen te maken hebben met iemand met bepaalde opsporingsbevoegdheden. Boa's mogen iemand bijvoorbeeld om het identiteitsbewijs vragen. Ook mogen ze proces-verbaal opmaken, boetes uitschrijven en iemand aanhouden als die wordt verdacht van een strafbaar feit. Van het insigne moet een preventieve werking uitgaan om te voorkomen dat burgers de wet overtreden.

Het boa-insigne beeldt een hand uit die een scepter vasthoudt met daarachter een schild. De hand, de scepter en het schild staan voor de taken en bevoegdheden die boa's hebben. Het schild verbeeldt de bescherming van mensen in de publieke ruimte door de boa. De scepter (of staf) in de hand geeft aan dat de boa de bevoegdheid heeft om op te treden als dat nodig is. Het zilverkleurige insigne is er in 2 vormen: een embleem van stof om op het uniform te naaien en een metalen insigne om op te spelden, bij voorkeur op het revers.

De taken van de Helmondse stadswacht, als gemeentelijke handhaving- en toezichtorganisatie, zijn de laatste jaren sterk uitgebreid. In Helmond houdt de stadswacht zich bezig met parkeeroverlast, hondenoverlast, aanpak onjuist aanbieden (zwerf)afval, eenvoudige verkeersovertredingen en (camera)toezicht centrum. De Stadswacht gaat naast probleemgericht ook steeds meer wijkgericht werken op de gebieden veiligheid en leefbaarheid. De stichting Stadswacht Helmond telt op dit moment 13 stadssurveillanten (boa's) en 4 stadswachten (toezichthouders zonder opsporingsbevoegdheid).

Beantwoorden

Iemand iets gehoord van die man die vanmiddag door het dak zakte aan de Tiendstraat.Traumahelikopter stond in de Burg.v.Houtlaan geparkeerd op het braakliggend terrein bij La Venezia.Man is met ziekenauto afgevoerd zonder sirene’s.Volop politie en brandweer aanwezig.

Beantwoorden

Moi, even kijken op het ed.nl.

Beantwoorden

Eerste officiële Braaiplek in Helmond

In landen als Zuid-Afrika en Amerika is het al lang gemeengoed. We hebben het over openbare barbecueplekken. Helmond sluit zich bij dit rijtje aan. Mensen kunnen namelijk barbecueën en picknicken op één van de mooiste plekjes van de stad, het Warandepark. De gemeente heeft ten westen van de parkeerplaats een officiële 'braaiplek' aangelegd. Er is een verharde plaats aangelegd met mooie picknicktafels, afvalbakken en een waterpomp. Mensen mogen met een eigen barbecue in dit mooie decor lekker hun stukje vlees of groente 'braaien'.

Er is voor deze plek gekozen omdat het een open en sociaal veilige plek is. Ook is het brandgevaar minimaal en is er parkeergelegenheid op loopafstand. Kortom: een ideale plaats. Mensen mogen van deze plek gebruik maken als ze zich houden aan de algemeen geldende (fatsoens)regels, zoals het beperken van herrie, rommel en andere overlast. De stadswacht neemt deze plek op in de surveillanceroute. De gemeente zorgt voor het legen van de afvalbakken en het beheer van het 'meubilair' en de waterpomp.


Vrijdag worden de verwijsborden voor de Braaiplek geplaatst. Hiernaast zie je hoe die eruit zien.

Beantwoorden

Zojuist vond in het Helmondse Kasteel de huldiging van de 14 verkeersbonzen van dit jaar door wethouder Trix Houthooft van onder andere Verkeer. Verkeersbonzen zijn leerlingen, die zowel het praktisch als het theoretisch verkeersexamen foutloos hebben gemaakt. Zij kregen een oorkonde en mooie medaille van VVN.

In totaal 1061 leerlingen uit groep 7 en 8 van de Helmondse basisscholen namen dit jaar deel aan het verkeersexamen. Er zijn 40 kinderen gezakt voor het praktisch examen. Vorig jaar waren dat er nog 93. Het vooraf oefenen (in Helmond mogelijk op de vaste oefenroutes en/of via het kijken naar de gratis DVD) werpt kennelijk vruchten af.

Vorig jaar was het aantal gezakten voor het praktisch examen zelfs iets hoger dan het jaar daarvoor.
"Dat moet beter kunnen", stelde voorzitter Jan van der Zanden toen, "we hebben niet voor niets zoveel geïnvesteerd in de mogelijkheden om vooraf te oefenen'. Dit keer stemt het resultaat de voorzitter tot tevredenheid. "Blijkbaar moet de mogelijkheid om te oefenen nog wat meer ingeburgerd raken. We zijn op de goede weg en wellicht is het aantal gezakten volgend jaar weer kleiner. Een diploma krijgen is leuk, maar nog belangrijker is het, dat de kinderen zich redelijk veilig in het verkeer kunnen begeven", aldus de heer Van der Zanden.

VVN, afdeling Helmond, kan deze jaarlijkse verkeersexamens ("een enorme operatie", aldus de voorzitter) alleen realiseren met de hulp van vele vrijwilligers. "We zijn daar heel erg dankbaar voor, zeker ook in het belang van de kinderen. Het was ook dit keer weer allemaal perfect georganiseerd". Evenals vorig jaar kon VVN rekening op de inzet van leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege en het Carolus Borromeuscollege. Zij assisteerden bij het afnemen van het praktijkexamen in het kader van hun maatschappelijke stage.

Beantwoorden

Politie zoekt getuigen van winkeloverval die zojuist werd gepleegd

De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een winkel aan de Prins Karelstraat. Donderdagmiddag rond 14.30 uur kwam een man de zaak binnen. Hij bedreigde een aanwezig personeelslid met een mes en eiste geld. Hij kreeg enkele honderden euro’s mee en ging er vandoor. De dader is 1,80 tot 1,90 meter lang en heeft een mager postuur. Hij droeg een zwarte bivakmuts en had een kaki-kleurige jas aan. Getuigen van de overval of mensen die weten wie en/of waar de dader is, kunnen zich melden bij de politie in Helmond-Centrum via 090-8844.

Beantwoorden

Politie houdt man aan met munitie in woning

De politie heeft donderdagmiddag 29 mei om 15.20 uur een 40-jarige man aangehouden op het politiebureau aan de Steenovenweg in Helmond West. De politie was op woensdag 28 mei de woning van de man binnengegaan omdat het vermoeden bestond dat daar een hennepkwekerij aanwezig was. Die werd niet aangetroffen, maar agenten vonden wel een grote hoeveelheid munitie in de woning. Inmiddels is door de politie onderzocht om wat voor munitie het gaat: tientallen patronen voor verschillende vuurwapens, twee mortierhulzen, buskruit en zogenoemde lightflares. Ook werd een imitatievuurwapen aangetroffen. In het schuurtje bij de woning vond de politie ook nog een geladen mortier. Op het moment van de inval was de verdachte niet thuis, hij kwam zich de volgende dag vrijwillig melden op het politiebureau en werd daar ook aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De munitie en het namaakvuurwerk zijn in beslag genomen en inmiddels door de Explosieven Opruimingsdienst vernietigd.

Beantwoorden

Politie houdt 2 autospiegeltrappende vandalen aan

De politie heeft vrijdagavond om 23.45 uur in de Sjef Remmerslaan 2 Helmonders van 17 jaar aangehouden. De 2 jongens trapten al fietsend een spiegel van een aldaar geparkeerde auto. Bewoners betrapten de 2 vandalen en wisten ze in de kraag te grijpen. Vervolgens zijn ze overgedragen aan de politie. Elders in de straat was ook een buitenspiegel van een auto geschopt. De jongens zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eerder niet geplaatst naar nu wel:
Woensdagavond rond 20.30 uur hield de politie op de Noord Parallelweg ook al een 17-jarige Helmonder aan. Die jongen sloeg op de Sjef Remmenlaan met kracht op de buitenspiegel van een auto. De eigenaar ging de jongen achterna en met hulp van omstanders konden ze hem op de Noord Parallelweg aanhouden. De jongen is meegenomen naar het politiebureau vanwaar hij is doorverwezen naar bureau Halt.

Politie houdt jongens aan voor kapot trappen poort

Agenten hielden zaterdagmorgen omstreeks 3.00 uur op de Steenweg 2 Helmonders van 17 en 16 jaar aan. De 2 maakten deel uit van een groepje jongeren die in de ogen van een 20-jarige buurtbewoner lawaai maakten. Vervolgens kreeg de buurtbewoner ruzie met de jongeren die hem bedreigden. De bewoner besloot daarop terug te keren naar zijn woning. Toen hij de poort van zijn woning achter zich sloot werd deze open getrapt. Hij werd daarop door de 2 verdachten belaagd. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Beantwoorden

Politie houdt 2 mannen aan voor drugs dealen

2 Helmonders van 22 jaar zijn zaterdagmorgen om 1.15 uur door de politie aangehouden op de Havenweg. Even daarvoor werden ze in de Oude Aa betrapt op het dealen van drugs. De 2 renden weg toen ze de politie zagen maar konden achterhaald worden op de Havenweg. 1 Van hen had een gripzakje bij zich met daarin cocaïne. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De drugs zijn in beslag genomen. 1 Van hen had reeds een waarschuwing gebiedsontzegging gekregen. Door dit voorval is dat omgezet naar een definitieve gebiedsontzegging.

Politie houdt vernielzuchtige man aan

De politie heeft zaterdagochtend omstreeks 6.30 uur in de James Ensorlaan een 28-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van diverse vernielingen, kort voor zijn aanhouding gepleegd in onder andere de Vincent van Goghlaan. Daar zou hij een ruit van een woning hebben stuk gegooid en heeft hij diverse auto’s vernield door de buitenspiegels van de auto’s te trappen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Kinderen in Tel in de gemeente Helmond

Uit een vergelijkend onderzoek onder alle 443 Nederlandse gemeenten door "Kinderen in Tel", blijkt Helmond op plaats 13 te staan van slechtst scorende gemeente inzake de leefsituatie van kinderen en jongeren. Hiermee is Helmond de slechtst scorende gemeente van Noord-Brabant.
Aan de hand van 12 indicatoren die gebaseerd zijn op het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind laat het onderzoek zien hoe het gesteld is met het welzijn van kinderen en in welke omstandigheden zij verkeren.
De 12 indicatoren zijn:
Kindersterfte per 100.000 (1-14 jaar) : 38,30
Promillage zuigelingensterfte: 5,32
%Met delict voor rechter (12-21 jaar): 4,38
%Jeugdwerkloosheid (16-24 jaar) 4,80
%Kinderen in jeugdzorg 2,71
%Kinderen in achterstandswijken 31,29
%Kinderen in uitkeringsgezinnen 7,76
%Meldingen kindermishandeling 0,60
%Achterstandsleerlingen (4-12 jaar) 27,52
%Relatief schoolverzuim (5-17 jaar) 2,89
Openbare speelruimte 65
%Tienermoeders (15-19 jaar) 1,06

Het Kinderen in Tel Databoek 2008 is aan alle Colleges van Burgemeester en Wethouders verzonden. Wij hopen dat dit databoek ook in uw gemeente aanleiding is tot debat en actie voor kinderrechten.

Kinderen in Tel is een project van: Stichting Kinderpostzegels Nederland, Unicef Nederland, Jantje Beton, Defence for Children International Nederland, Johanna Kinderfonds, Nationaal Fonds Kinderhulp, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en het Verwey-Jonker Instituut. Zie ook: http://www.kinderenintel.nl

Beantwoorden

Politie houdt met hulp buurtbewoners inbreker aan

De politie heeft met de hulp van omwonenden een inbreker kunnen aanhouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Vught. Dat gebeurde zondagmorgen 1.00 uur op de Wethouder Ebbenlaan. Een buurtbewoner zag de inbreker over de schutting van een woning klimmen en waarschuwde daarop een buurman. Samen wachtten ze de inbreker op toen deze weer tevoorschijn kwam en droegen hem over aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De man is ingesloten voor verder onderzoek; hij wordt gezien als verdachte bij eerdere inbraken, gepleegd in de regio.

Beantwoorden

Politie arresteert verdachte van stalking en brandstichting

De politie heeft vanochtend rond 6.30 uur een 36-jarige Helmonder aangehouden in de woning van zijn ouders in Helmond Oost. Hij wordt ervan verdacht zijn 33-jarige ex-vriendin uit Helmond sinds januari van dit jaar gestalkt te hebben. Ook wordt hij ervan verdacht brand te hebben gesticht in een container bij een bedrijf aan de Engelseweg in april van dit jaar. De Helmonder is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Politie houdt verdachte van stalking ex-vrouw aan

De politie heeft vanochtend rond 8.15 uur een 56-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in Helmond West. Hij wordt ervan verdacht zijn 53-jarige ex-vrouw uit Helmond gestalkt te hebben. Hij zou hier al sinds 2004 mee begonnen zijn. De Helmonder is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie houdt man aan met drugs

De politie heeft vanmiddag rond 15.15 uur een 20-jarige Helmonder aangehouden op de Govert Flinckstraat. Surveillerende agenten zagen op de Vondellaan 2 mannen op een bromfiets rijden. Toen de agenten de bestuurder een stopteken gaven, ging hij er vandoor op de bromfiets. De 20-jarige Helmonder die als passagier op de bromfiets zat, ging er te voet vandoor. Hij kon kort daarna aangehouden worden op de Govert Flinckstraat. De bestuurder is niet meer aangetroffen. Tijdens de achtervolging gooide de Helmonder een digitale weegschaal weg met daarop resten van cocaïne. Op het bureau werd in zijn fouillering ongeveer 7 gram cocaïne aangetroffen. De Helmonder is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Beantwoorden

Extra inzet bestrijdingsploeg na massale meldingen processierups

Dit jaar is er in de regio een fikse toename van het aantal processierupsen. Bij de gemeente Helmond zijn al ruim 130 meldingen binnengekomen van mensen die een nest hebben ontdekt van deze diertjes met de vele brandhaartjes. Helaas heeft de gemeente door deze enorme piek van meldingen in sommige gevallen niet de verwijdertermijn van 3 dagen gehaald. De gemeente heeft inmiddels een extra ploeg ingezet om het achterstallige bestrijdingswerk snel in te lopen.

Meldingen van bomen bij speelplekken, scholen en op particulier terrein krijgen prioriteit "spoed" mee. Deze moeten binnen 3 dagen zijn verwijderd. Overige meldingen worden per wijk gegroepeerd om efficiënter te kunnen werken. Uiteraard streeft de gemeente naar een zo kort mogelijke bestrijdingstermijn.

Helaas is er bij sommige mensen de indruk ontstaan dat de gemeente niets met een melding doet, omdat er niet binnen 3 dagen gereageerd is. De gemeente garandeert dat ze actie onderneemt op elke melding die binnenkomt. De gemeente roept mensen vooral op om plekken met nesten te blijven melden. Want door de tips van oplettende Helmonders en de wijkopzichters kan de overlast zo goed mogelijk bestreden worden.

De eikenprocessierups komt alleen voor in inlandse eikenbomen en niet in andere boom- of heestersoorten. Voordat ze volgroeid zijn, ondergaan ze vijf vervellingen. De kleur van de rups verandert van bruinig geel naar grijsgrauw met lichtgekleurde zijden. Vanaf de derde vervelling krijgen de rupsen de eerste -voor mens en dier vervelende- brandharen. Een volgroeide rups heeft ongeveer 700.000 microscopisch kleine brandharen. De nesten zijn herkenbaar aan het grijze spinsel dat eromheen gebouwd wordt. Hierin zitten de resten van de vervelling met de brandharen. De grotere nesten (tot wel een meter doorsnee) zitten meestal aan de onderzijde van eikentakken. De kleinere nesten bevinden zich veelal op de stammen.

Mensen moeten elk direct en indirect contact -via de wind- vermijden met de rupsen en de resten ervan, zoals vervellinghuidjes en spinseldraden. Het is raadzaam om hals, armen en benen te bedekken in een gebied waar veel eiken staan. Mensen moeten zelf niet over gaan tot bestrijding. Ze kunnen beter de gemeente bellen. De reacties verschillen van persoon tot persoon zeer sterk. Huidklachten ontstaan binnen acht uur na contact met brandharen en bestaan uit rode huiduitslag met hevige jeuk. Het kan variëren van bultjes tot en met vochtige blaasjes die kunnen gaan ontsteken. Na inademing kunnen de brandharen irritatie of ontstekingen geven van de bovenste luchtwegen. Bij contact met de brandharen moeten mensen niet gaan krabben of wrijven, maar de huid, ogen en kleding goed wassen of spoelen met water. Algemeen verdwijnen de klachten binnen 2 weken. Bij ernstige klachten is het raadzaam contact op te nemen met de huisarts.

Beantwoorden

BZOB krijgt Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen

Op 25 juni krijgt Bedrijventerrein Zuidoost-Brabant (BZOB) het certificaat van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B). Dit certificaat wordt uitgereikt door de heer B. Welten van de brancheorganisatie voor midden- en kleinbedrijf (MKB Nederland) in de loungeruimte van Atlant Groep in Helmond. Tevens wordt op deze dag een convenant ondertekend door vertegenwoordigers van de veiligheidspartners om de samenwerking te versterken. De ondertekenaars zijn H. Beniers, voorzitter van platform BZOB, F. Jacobs, burgemeester van de gemeente Helmond, J. van Hoef, brandweercommandant Helmond en W. Leenders, vervangend afdelingschef Politie Helmond Oost.
Met de uitreiking van het certificaat voor BZOB is ook de laatste van de vier grote bedrijventerrein in Helmond KVO gecertificeerd. Groot Schooten, Hoogeind en De Weyer gingen al voor.

Beantwoorden

Politie houdt vier jongeren aan na overlast

De politie heeft woensdag om 21.15 uur 4 jongens (16 (2x), 17 en 18 jaar oud) uit Helmond aangehouden op de Harmoniestraat. Bij de politie kwamen al langere tijd klachten van buurtbewoners binnen over verschillende vormen van overlast rondom het wijkhuis aan de Harmoniestraat. Toen de politie woensdag bij het voetbalveldje ging posten, werd geluidsoverlast geconstateerd. 4 Jongeren schoten met een bal zo hard mogelijk tegen de stalen hekken aan, wat enorme dreunen veroorzaakte. Ook schreeuwden de jongeren erg hard en schoten een voetbal hard in het gezicht van een jongetje dat met vriendjes op het voetbalveld speelde. De jongens hebben ieder een bekeuring van 90 euro gekregen voor het veroorzaken van overlast. De politie had de jongens aan het begin van de week al gewaarschuwd. Ook krijgen 2 van de 4 jongens een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

Politie pakt autoruitendief op

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 2.00 uur een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden op de Nijverheidsweg. Surveillerende agenten zagen op de Nijverheidsweg 2 mannen wegrennen. 1 Van de mannen sprong bij het zien van de politie in de bosjes, de andere rende in de richting van de Rooseindsestraat. De politie vond even later op verschillende plaatsen van de Nijverheidsweg 2 voorruiten voor personenauto’s terug. Deze waren gestolen uit een autoglasbedrijf aan dezelfde straat. In de bosjes werd 1 van de verdachten door de politie aangetroffen en aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. De jongen is ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

Politie arresteert verdachten van overval op woning

De politie heeft woensdagochtend rond 11.15 uur een 34-jarige Helmonder aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse. Daar meldde de verdachte zich omdat hij door de politie werd gezocht voor het plegen van een gewapende overval. Eerder hield de politie in dit onderzoek een andere verdachte aan. Het gaat om een 24-jarige Helmonder die op vrijdagmiddag 23 mei rond 16.00 uur werd aangehouden op de Oude Aa. Oplettende agenten herkenden de verdachte en hielden hem aan. De mannen worden ervan verdacht een overval gepleegd te hebben op een woning aan de Plesmanlaan op dinsdagavond 20 mei kort na 19.00 uur. De overvallers bedreigden de 50-jarige bewoonster met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De mannen hebben de woning zonder buit verlaten. De bewoners bleven ongedeerd. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Beantwoorden

Vanochtend staat dit artikel (let op, deze link werkt niet op zondag) in het Reformatorisch Dagblad. Daarin een interview met Piet Kruijt, directeur van Segway Nederland. Onderwerp is de Segway Personal Transporter, een vervoermiddel voor 1 persoon, dat na veel discussie en onderzoek, vanaf 1 juli is toegestaan op het fietspad.

In het Helmondgedeelte van dat interview staat:
“Vanmiddag hebben we gesprekken gehad met de gemeenten Helmond en Den Bosch. In Helmond willen ze de stadswacht er op rond laten rijden en Den Bosch heeft plannen om de Segway in te zetten als aanvullend vervoer voor transferia.”

Beantwoorden

3 Verdachten van mishandeling melden zichzelf op politiebureau

De politie heeft donderdag tussen 21.00 en 21.20 uur in het politiebureau Helmond Centrum aan de Kasteel Traverse 3 Helmonders (18, 22 en 46 jaar oud) aangehouden. De 3 verschenen na een oproep vrijwillig aan het bureau.
Kort daarvoor meldde een 41-jarige bewoonster van een woning in Helmond Centrum dat de 3 verdachten aangebeld hadden bij haar woning. Toen haar zoon de deur opende, drongen de mannen naar binnen waarna zij, haar zoon en man door hen mishandeld werden. Hierna verlieten zij de woning en reden weg.
De verdachten zijn bekenden van de bewoners. De dochter van de bewoonster is de ex-vriendin van de 22-jarige verdachte. Beiden hadden eerder die avond een meningsverschil in een sportschool in Helmond. De dochter belde toen met haar moeder, die haar dochter met haar man te hulp schoot. Daarbij werd de 41-jarige bewoonster, door een vriend van de 22-jarige verdachte geslagen. Later kwamen de verdachten waaronder de ex-vriend en zijn vader, de 46-jarige verdachte, verhaal halen bij de woning van de ouders van zijn ex-vriendin. Nadat alle verdachten na oproep verschenen aan het politiebureau zijn zij ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Politie houdt vernieler pinautomaat Dijksestraat aan

De politie heeft zaterdagmiddag rond 12.15 uur een man van 22 jaar uit Helmond aangehouden op de James Ensorlaan. Hij zou kort daarvoor op de Dijksestraat een pinautomaat met een moker hebben bewerkt en er vervolgens met een auto vandoor zijn gegaan. Getuigen hadden het kenteken van de wagen aan de politie doorgegeven. Surveillerende agenten zagen de bewuste auto op de James Ensorlaan rijden en hielden de bestuurder aan. Na verhoor op het bureau is hij met een proces-verbaal weer heengezonden. De man verklaarde dat hij boos was geworden op de pinautomaat omdat zijn pasje was ingeslikt.

Beantwoorden

Politie houdt man aan voor plegen huiselijk geweld

De politie heeft zaterdagavond rond 18.30 uur een man van 21 jaar uit Helmond aangehouden bij de woning van zijn ouders in Helmond-West. Hij had daar zijn moeder uitgescholden en op de grond geduwd, en had een fiets tegen haar auto gegooid. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie arresteert 2 dronken automobilisten zonder rijbewijs

De politie heeft zondagochtend 2 broers (18 en 22 jaar) uit Son aangehouden. Surveillerende agenten zagen de 18-jarige man rond 1.00 uur op de Grevelingen in een auto rijden. Toen ze hem op straat controleerden, bleek hij teveel gedronken te hebben. Omdat hij geen legitimatiebewijs bij zich had, mocht hij zijn broer bellen. Deze zou het bewijs naar het politiebureau aan de Kasteel Traverse komen brengen. Toen de agenten met de 18-jarige man in de politieauto onderweg waren naar het bureau, kwam de 22-jarige broer in zijn auto naast de agenten rijden. Op de Deurneseweg, waar 50 km/u gereden mag worden, reed hij met een snelheid van meer dan 130 km/u weg van de agenten. Ter hoogte van het politiebureau reed hij door rood licht en zette zijn wagen bij het bureau neer. Toen de agenten hem buiten wilden aanspreken op zijn rijgedrag, bleek hij tegen het bureau aan het plassen te zijn. Nadat een agent hem vertelde dat hij daarvoor een bekeuring zou krijgen, werd de man agressief. Hij sloeg de agent tegen een arm en rende hard weg. Na een achtervolging kreeg de politieman de verdachte te pakken. Hij is aangehouden en ingesloten voor onderzoek. Hij bleek een alcoholpromillage van bijna 1,40 te hebben. Zijn rijbewijs was niet meer geldig. De 18-jarige man had een alcoholpromillage van bijna 1,80. Ook hij had geen geldig rijbewijs. Hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Beantwoorden

Politie houdt 4 andere verdachten aan na ruzie ex-geliefden

De politie heeft zaterdagmiddag rond 14.00 uur 2 mannen (18 en 44 jaar) en 2 vrouwen (21 en 41 jaar) uit Helmond aangehouden. De aanleiding is een onderzoek naar wat er zich afgelopen donderdagavond precies in een woning in Helmond Centrum heeft afgespeeld. Naar aanleiding van dat incident werden donderdagavond al 3 inwoners van Helmond aangehouden (zie dit bericht van vrijdag 20 juni).
Om meer duidelijkheid in het verhaal te krijgen, heeft de politie zaterdag aan de 4 bewoners van het huis gevraagd naar het bureau te komen. Nadat ze zich hadden gemeld, zijn ze aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De 3 Helmonders die donderdagavond waren aangehouden, zijn zaterdag aan het eind van de middag heengezonden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Moeder en zoon opgepakt na mishandeling van visite

De politie heeft dinsdag rond 3.25 uur in hun woning in Helmond-West een 44 -jarige vrouw en haar 22-jarige zoon aangehouden. De 2 zouden even daarvoor een 43-jarige bekende in hun woning mishandeld hebben. Volgens het 43-jarige slachtoffer was zij bij moeder en zoon op visite toen zij zonder enige aanleiding door de vrouw geslagen werd. Ook werd ze aan haar haren getrokken. De 22-jarige zoon moedigde zijn moeder aan tijdens de mishandeling. Het slachtoffer die licht gewond was aan haar hoofd belde na het voorval de politie. Deze hield even later de 2 in hun woning aan. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Man aangehouden na binnendringen van te koop zijnde woning

De politie heeft maandag rond 19.30 uur op de Kanaaldijk Zuid Oost een 23-jarige Helmonder aangehouden. Deze was kort daarvoor met een nog onbekend gebleven persoon een woning op de Kanaaldijk Zuid Oost binnengedrongen. De woning stond sinds geruime tijd te koop. Een bekende van de eigenaar van de woning trof binnen in het pand 2 personen aan die bij het zien van haar ze het hazenpad kozen. In de woning bleken vernielingen te zijn aangericht en zouden spullen van de eigenaar zijn weggenomen. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse was verscheen plotseling 1 van de gevluchte mannen, de 23-jarige Helmonder, uit de struiken. Hij is daarop aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Politie arresteert dronken man na overlast

De politie heeft maandagavond rond 22.30 uur in een woning aan de Burgemeester van Houtlaan een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was dronken en had kort daarvoor overlast veroorzaakt in de buurt door op verschillende deuren van woningen te slaan. Bij 1 van de woningen had hij de 28-jarige bewoner uitgescholden en aan hem zijn geslachtsdeel getoond waarna hij de woning was binnengegaan. De bewoner belde de politie die even later de verdachte overbracht naar het politiebureau. Daar werd hij lastig toen hij in een ophoudlokaal werd gezet. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap.

Beantwoorden

Gemeente stelt aannemer Henri Dunanttunnel verantoordelijk voor slechte voegen

Vorig jaar is de Henri Dunanttunnel (Deurneseweg) grondig gerenoveerd. Helaas blijkt dat een aantal voegen niet goed is aangebracht. Deze voegen zijn gaan uitzetten en hebben daardoor het asfalt omhoog gedrukt. Plaatselijk heeft dit al geleid tot gaten in de verharding. De gemeente heeft de voegen en het asfalt bij de gaten gerepareerd. Tevens heeft ze de betrokken aannemer aansprakelijk gesteld voor de schade en neemt ze de zorg op zich dat er een lange termijnoplossing komt. Als er de komende tijd meer problemen zijn met het wegdek dan voert de gemeente noodreparaties uit.

De gemeente betreurt het dat er door de aannemer fouten zijn gemaakt bij het voegwerk. De gemeente neemt de zaak hoog op en gaat zorgen dat de betrokken partij zo snel mogelijk voor een deugdelijke oplossing zorgt. Tot die definitieve oplossing is gerealiseerd, houdt de gemeente de tunnel nauwlettend in de gaten en verhelpt ze eventuele problemen.

Beantwoorden

Politie zoekt vermiste 65-jarige vrouw

mevrouw F. Van de LooverboschDe politie is op zoek naar de 65-jarige mevrouw F. Van de Looverbosch. De vrouw heeft maandag aan het eind van de middag in verwarde toestand haar woning aan het Maurickplantsoen verlaten. Zij draagt zeer waarschijnlijk een beige jas en heeft haar zwarte hondje meegenomen. De vrouw is ongeveer 1.70 meter lang, heeft een blanke huidskleur, een tenger postuur, blauwe ogen en grijs kort haar.

De politie startte een buurtonderzoek en zocht vandaag met speurhonden en met een helikopter in de omgeving. Tot op dit moment heeft dat niet geleid tot het terugvinden van de vrouw en haar hondje. De politie is dan ook dringend op zoek naar getuigen die de vrouw na maandag 16.30 uur hebben gezien of weten waar zij verblijft. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Helmond via 0900-8844. Ook kunnen getuigen anoniem melding doen via 0800-7000.

Beantwoorden

Vermiste vrouw meldt zich bij familie

De sinds maandag vermiste mevrouw Van de Looverbosch uit Helmond is terecht (zie het bericht van gisterenavond hierboven). De 65-jarige vrouw heeft zich gisteravond weer gemeld bij haar familie. De vrouw had haar woning maandagmiddag in verwarde toestand verlaten en was niet meer teruggekomen. De politie startte onder andere een buurtonderzoek en zocht met speurhonden en met een helikopter in de omgeving.

Beantwoorden

Landelijk startschot Segway in Helmond

Het heeft lang geduurd maar vanaf dinsdag 1 juli a.s. is de Segway officieel toegestaan op de Nederlandse wegen. De Gemeente Helmond, Gemeente 's-Hertogenbosch en de Nederlandse Spoorwegen geven op die dag het startsein voor het gebruik van de Segway op de openbare weg.
De Stadswacht Helmond neemt op deze dag de Segway in gebruik voor haar dagelijkse werkzaamheden. De symbolische handeling hiervoor zal om 10:30 uur verricht worden door de Helmondse burgemeester de heer Jacobs en wethouder mevrouw Houthooft-Stockx in het Kasteel in Helmond. Daarna zal burgemeester Rombouts van 's-Hertogenbosch het tweede startsein in zijn stad geven.

Een Segway is een elektronisch aangedreven eenpersoonsvervoermiddel. Na een lange politieke strijd heeft het Ministerie van Verkeer en Waterstaat goedkeuring gegeven voor de innovatieve en milieuvriendelijke tweewieler. Op 18 april 2008 werd bekend dat de Segway vanaf 1 juli 2008 is toegestaan op de openbare weg. Nederland zal zich daarmee aansluiten bij de rij van Europese landen waar de Segway al enkele jaren deel uitmaakt van het verkeer.

Nederland heeft in toenemende mate te maken met dichtslibbende wegen, lange files en complexere verkeersproblemen. De Segway is bedacht en ontworpen voor het terugdringen van korte autoritten en biedt een alternatief voor het snel overbruggen van korte afstanden. De Segway zal dan ook een belangrijke rol innemen in het vervoer tussen treinstations, transferia en werkplekken. Vanaf 1 juli kan men zich in drukke binnensteden op een comfortabele manier verplaatsen op deze elektronische 'personal transporter'.

Beantwoorden

GEMEENSCHAPPELIJKE VERKLARING van Lodewijk den Breejen en Peter Tielemans.

De opmerking van Lodewijk den Breejen in de gemeenteraad, waarin hij het centrummanagement een "spuit 11" noemde, heeft verschillende reacties opgeroepen. Zowel binnen als buiten de raad. De heren Den Breejen en Tielemans willen naar aanleiding van dit incident gezamenlijk de volgende verklaring afleggen.

Lodewijk den Breejen wil verduidelijken, dat hij als raadslid met deze uitdrukking heeft willen aangeven, dat hij het functioneren van de centrummanagement-organisatie de laatste tijd als zodanig ervaart. Hij claimt als raadslid dergelijke inhoudelijke kritiek op de organisatie centrummanagement te mogen uiten, maar verontschuldigt zich ervoor, dat de door hem gekozen formulering heeft kunnen leiden tot de interpretatie, dat hij de persoon Tielemans op het oog heeft gehad. Dat is ook uitdrukkelijk niet zijn bedoeling geweest, want ook hij is van mening, dat het om de inhoud van de kritiek en het belang van het centrum moet gaan. En niet om de persoon, zeker waar deze zelf geen rechtstreeks deelnemer is aan het debat. Juist omdat het om de inhoud moet gaan, geeft hij er de voorkeur aan de gebezigde uitdrukking terug te nemen. Peter Tielemans heeft in reaktie daarop verklaard, dat het ook hem om de zaak gaat en het belang van de centrumondernemers en van Helmond. Beiden willen het debat graag constructief kritisch voeren, maar dan over de inhoud en beschouwen het incident derhalve als gesloten.

Helmond, 26 juni 2008.

L. den Breejen en P. Tielemans

Beantwoorden

Spooroverweg Cortenbachstraat 12 en 13 juli dicht

Van zaterdag 12 juli, 21:00 uur tot en met zondag 13 juli 12:00 wordt bij de spoorwegovergang Cortenbachstraat de tijdelijke bestrating vervangen door definitieve asfaltverharding. Hiervoor is de overweg voor alle verkeer afgesloten. Verkeer wordt via gele borden omgeleid. Het treinverkeer tussen Eindhoven en Venlo wordt tijdens de werkzaamheden stilgelegd.

Beantwoorden

Als ik die gezammelijke verklaring van gisteren van Tielemans en den Breejen lees, dan proef je uit alles dat er stevige gesprekken zijn gevoerd om tot deze tekst te komen en dat de haat en nijd tussen hen niet verminderd is.

Beantwoorden

Politie arresteert man voor vernielingen aan politiebureau

De politie heeft zaterdagochtend om 3.20 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Kasteel Traverse. De man bekogelde daar de voordeur van het politiebureau met stenen. Hij bleek ook graffiti gespoten te hebben op de muren van het bureau. Toen de agenten bij de man arriveerden was hij inmiddels voor de voordeur op de grond gaan liggen. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek het bureau mee ingenomen. De aanleiding voor de vernielingen is nog onduidelijk.

Beantwoorden

Politie arresteert insluipende koperdieven

De politie heeft zondagavond rond 19.15 uur 2 Helmonders (23 en 32 jaar oud) aangehouden op de Kanaaldijk Noord Oost. De politie werd gewaarschuwd door een getuige die daar een man zag lopen op een bedrijventerrein. Toen de politie arriveerde bleken de verdachten zich toegang te hebben verschaft tot een leegstaande loods op het terrein. Daar overnachtten ze al een aantal dagen. Ook hadden ze in de loods verschillende kabels gestript om daar het lood uit te halen. De verdachten zijn aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Beantwoorden

Multifunctioneel gebruik sportpark De Beemd

Een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van Voetbalvereniging RKSV Mierlo-Hout, de Wijkraad Mierlo-Hout, Kinderopvangorganisatie SPRING, Openbare Basisschool 't Hout en de gemeente heeft onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een multifunctionele accommodatie op Sportpark De Beemd. Op 25 juni jongstleden heeft de werkgroep zijn rapport aangeboden aan wethouder Boetzkes.

Tijdens het onderzoek heeft de werkgroep een visie ontwikkeld over multifunctioneel gebruik van de gebouwen en sportpark, gekoppeld aan een vergaande onderlinge samenwerking. De aanleiding was het feit dat er een aantal wensen van de organisaties lagen die direct of indirect betrekking hebben op het gebruik van zowel de sportvelden als de gebouwen op De Beemd.
– Zo is het duidelijk dat de voetbalvereniging niet gaat verhuizen naar Brandevoort en nog wensen heeft op het gebied van velden en accommodatie;
– Er een voorbereidingsprocedure loopt voor nieuwbouw van jongerencentrum Orion aan de Heeklaan;
– Er stijgende behoefte is aan ruimte voor buitenschoolse opvang.
Snel bleek dat al die wensen veel samenwerkingsmogelijkheden boden en er grote bereidheid is om accommodaties en terreinen gezamenlijk te beheren. Bovendien bleek dat de organisaties duidelijk een gezamenlijke visie willen formuleren over het opvoeden en begeleiden van kinderen en jeugd.

Na enig rekenwerk werd de werkgroep duidelijk dat het realiseren van één nieuw multifunctioneel gebouw op De Beemd kostbaar is. De directe bouwkosten zouden zo'n 3,5 miljoen euro bedragen en daarbij was nog geen rekening gehouden met het eventueel verplaatsen of aanleggen van velden. De werkgroep laat zich hierdoor echter niet uit het veld slaan. Na de positief ervaren onderzoeksfase willen de partners hun samenwerking verder uitbouwen en verstevigen.

Denkend vanuit activiteiten in plaats van gebouwen zijn er vervolgens een aantal varianten in de werkgroep aan de orde gekomen. Uit een oogpunt van het multifunctioneel gebruiken van de gebouwen op of nabij De Beemd werd gekeken naar varianten. Hierbij kwamen onderwerpen aan de orde als; bestaande en nieuwe gebouwen intensiever gebruiken door activiteiten op elkaar af te stemmen en buitenschoolse opvang bij het nieuwe Orion of bij de voetbalvereniging onder te brengen. Ook het gebruik van de terreinen werd op die manier benaderd. Daarbij kwamen alternatieven ter tafel zoals het intensief benutten van de nog aan te leggen van kunstgrasvelden en de aanleg van een zogenaamd LAOLA veld. Een LAOLA veld is een met netten afgezet kunstgrasveld met aan de onderzijde een boerding, dat voor veel verschillende sportieve activiteiten door alle deelnemende organisaties kan worden gebruikt.

Het advies van de werkgroep aan het college is om de visie en de aangedragen alternatieven concreet uit te laten werken. De werkgroep heeft daarbij op voorhand aangegeven hierin een wezenlijke bijdrage te leveren. Daarbij is nadrukkelijk aangegeven dat de werkgroep open staat voor nog meer activiteiten die kunnen bijdragen aan de sociale samenhang van de wijk Mierlo-Hout. Een besluit van b&w wordt nog voor de zomervakantie verwacht.

Beantwoorden

Helmond ontvangt ruim 17 miljoen

Helmond krijgt een bedrag van ruim 17 miljoen euro uit de eerste tranche van het Investeringsprogramma uit het Meerjarenprogramma BrabantStad 2008-2012.

Voor Helmond betekent dit dat er in de komende jaren ongeveer 67 miljoen aan provinciale middelen beschikbaar zijn. De middelen uit de eerste tranche komen beschikbaar voor de stedelijke tangenten (o.a. 2e ontsluiting Brandevoort), de Goorloopzone, het veiligheidshuis en het Centrum voor Jeugd en Gezin en ook voor een aantal projecten gericht op verbetering van de leefbaarheid in onder andere Helmond-West en de Binnenstad-Oost.

Wethouder F. Stienen spreekt zijn genoegen uit over de toekenning van deze provinciale middelen. "Deze toekenning is een belangrijke mijlpaal. Voor Helmond betekent dit dat we mede dankzij deze financiële injectie van de Provincie Noord-Brabant de komende jaren extra snel vorderingen kunnen maken met een aantal belangrijke projecten in onze stad. Een geweldige impuls voor de stad. Momenteel wordt hard gewerkt aan de tweede tranche van het Investeringsprogramma. Helmond zal daarin wederom inzetten op majeure projecten die goed zijn voor onze stad en regio".

Om Helmond ook in de toekomst bereikbaar te houden heeft Helmond gekozen voor het Stedelijk verkeersmanagement. Door het optimaal benutten van de bestaande wegcapaciteit en beperkte bouwmaatregelen kan op korte en middellange termijn de mobiliteitsgroei nog enigszins worden opgevangen. Om de groei van de stad ook op langere termijn op te kunnen vangen moet echter het wegennet in Helmond robuuster worden en moeten enkele ontbrekende schakels worden aangelegd. Mede dankzij de bijdrage van de provincie kunnen deze infrastructurele projecten nu worden gerealiseerd.

In het kader van het strategisch arbeidsmarktbeleid van de gemeente Helmond zal een Personeel Diensten Centrum worden gerealiseerd met behulp van de provinciale bijdrage. Het PDC zal een verknopingspunt zijn van verschillende sporen van samen werken op het terrein van arbeidsmarktbeleid. Zo beoogt het werkgevers, m.n. in het MKB, te stimuleren elkaar op te zoeken en de krachten te bundelen bij personeelsvraagstukken als instroom, doorstroom en uitstroom. Verder zal het de dienstverlening rond personeelsdiensten beter bij elkaar brengen. Het PDC zal gaan opereren vanaf het Werkplein Helmond e.o.

Vanuit "Perspectiefrijk Brabant" worden een aantal Helmondse projecten gericht op leefbaarheid en veiligheid in de wijken ondersteund, maar komen er ook middelen beschikbaar voor de realisatie van een Centrum voor Jeugd en Gezin alsmede voor de aanpak van voortijdig schoolverlaten.

Beantwoorden

Gemeente en woCom sluiten overeenkomst betreffende Helmond West

Gemeente Helmond en woCom hebben vandaag een intentieovereenkomst ondertekend om de komende jaren de leefbaarheid in Helmond-West te verbeteren.
In de intentieovereenkomst staan afspraken over wat de belangrijkste doelen, uitgangspunten en verantwoordelijkheden zijn van beide partijen. Ook staat er in aangegeven hoe de taken zijn verdeeld tussen de partijen voor de verdere aanpak van Helmond West.

De gemeente kan voor de verbetering van de wijk in aanmerking komen voor subsidiëring uit het “preventiebudget 40+ wijken” van minister Vogelaar. Het Rijk stelt dan wel als randvoorwaarde dat vooraf moet worden aangetoond dat woCom bereid is mee te investeren in de wijk. Met de financiële afspraken die zijn opgenomen in deze intentieovereenkomst, voorzien gemeente en woCom in deze randvoorwaarde van het Rijk. De overeenkomst tussen gemeente en woCom vormt in het kader van het provinciale programma "Samen investeren" ook een goed signaal richting de Provincie Noord-Brabant.

De intentieovereenkomst is nu getekend. De wijkvisie van Helmond West is in een ver gevorderd stadium en zal hoogstwaarschijnlijk in oktober zijn definitieve vorm krijgen. Deze wijkvisie wordt dan uitgewerkt tot een uitvoeringsgericht wijkontwikkelingsprogramma. Daarin staan de verschillende projecten die de komende jaren in de wijk worden uitgevoerd.

Beantwoorden

Politie treft softdrugs aan in woning

De politie heeft vrijdagmiddag een onderzoek in een woning in Helmond Oost ingesteld in verband met de mogelijke aanwezigheid van softdrugs. In de woning werden ruim drie kilo hennep en zo’n driehonderd gram hasj gevonden. In de tuin van de woning werden nog zes hennepplanten geruimd. De politie is op zoek naar de eigenaar van de drugs.

Beantwoorden

Politie houdt verdachte van overval op horecazaak op de Markt aan

Op de Kerkstraat is vrijdag rond 22.10 uur een 49-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden. De politie kreeg kort voor zijn aanhouding een melding van een poging tot een overval op een horecazaak aan de Markt. Rond sluitingstijd was een man binnen komen lopen die aangaf dat het om een overval ging. Toen een medewerkster kans zag om naar buiten te lopen is de man gevlucht zonder buit Aan de hand van het signalement herkenden de agenten de verdachte die over de Kerkstraat liep en hielden hem aan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Beantwoorden

Verbruggen wilde geen Tourdirecteur worden.

HELMOND – Hein Verbruggen uit Helmond, lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft in 1988 een aanbod afgeslagen om directeur van de Ronde van Frankrijk te worden. Dat zegt Jean-Marie Leblanc in een interview met het NRC zaterdag. Leblanc werd vervolgens zelf directeur.

Verbruggen vond dat de wielerwedstrijd geleid moest worden door een Fransman en koos ervoor voorzitter te blijven van de internationale wielreunie UCI.

Beantwoorden

Uitreiking vrijwilligerspenning

Zojuist heeft wethouder J. Boetzkes de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond uitgereikt aan de heer L.H.R. Peters vanwege zijn belangeloze inzet voor gedurende vele jaren jaar voor Toerclub Buitenlust '68.
Deze vrijwilligerspenning werd op de Wielerbaan aan de Nemelaerhof uitgereikt tijdens de feestelijke barbecue vanwege het 40-jarig bestaan van Toerclub Buitenlust '68.

Beantwoorden

Politie arresteert man voor onzedelijk betasten bij het uitgaan

De politie heeft zondagmorgen rond 2.15 uur een 33-jarige Helmonder aangehouden in een horecagelegenheid aan de Havenweg. De man zou even daarvoor op straat een 17-jarige meisje uit Helmond tegen haar zin onzedelijk hebben betast. Zij waarschuwde direct in de buurt surveillerende agenten en het slachtoffer kon de verdachte nog aanwijzen. De agenten zagen hem daarop de horecagelegenheid binnen gaan. Daar hebben zij hem aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Helmonder aangehouden na insluipen in woning ex-vriendin

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 0.30 uur een 40-jarige man uit Helmond aangehouden in een woning in Helmond West. Hij had ingebroken in de woning van zijn ex-vriendin en weigerde de woning te verlaten. Hierop heeft zijn ex-vriendin de politie gewaarschuwd. Toen de politie arriveerde, lag de man te slapen in een bed op de slaapkamer van de woning. De agenten sommeerden de man woning te verlaten, maar ook toen weigerde hij te vertrekken. Hierop is de man aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

Politie arresteert man na vecht- en steekpartij

De politie heeft maandagavond rond 19.15 uur een man van 43 jaar uit Helmond aangehouden in het Elkerliekziekenhuis. Hij wordt ervan verdacht dat hij maandagmiddag rond 15.30 uur op de Wolfstraat twee 22-jarige vrouwen uit Helmond en Aarle-Rixtel heeft bedreigd. De vrouw uit Aarle-Rixtel belde daarop haar 25-jarige broer uit Helmond, die samen met een evenoude vriend uit Helmond op zoek is gegaan naar de verdachte. Toen ze hem rond 16.30 uur op de Wolfstraat aantroffen, ontstond er een vechtpartij. De twee 25-jarige Helmondse mannen zouden daarbij met stenen naar de verdachte hebben gegooid. Deze op zijn beurt zou de broer van de vrouw uit Aarle-Rixtel met een mes in diens buik en onder een oksel hebben gestoken. De Helmonder is in het ziekenhuis behandeld aan de steekwondjes. De verdachte liep een hoofdwond op doordat hij door een steen geraakt was. Ook hij is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen, waarna hij door de politie werd aangehouden en in verzekering werd gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Beantwoorden

Politie arresteert man voor bedreiging en mishandeling

De politie heeft zondag rond 21.35 uur in een woning in Helmond-West een 29-jarige Tilburger zonder vaste woon-en verblijfplaats aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie een melding van een bewoonster aan de Haagstraat. Er was in haar woning ingebroken waarbij een laptop en twee gsm’s zouden zijn ontvreemd. Getuigen hadden de inbraak gezien en herkenden de verdachte. Het bleek om een bekende van de politie te gaan. De gewaarschuwde politie is daarop naar een woning in Helmond-West gereden waar de verdachte mogelijk zou verblijven. Kort voordat zij bij het pand arriveerden werden zij aangesproken door een 18-jarige vrouw en een 21-jarige man beiden uit Helmond. Zij waren door de verdachte bedreigd en mishandeld. Dit zou zijn gebeurd toen zij beiden stonden te wachten bij de woning aan de Haagstraat omdat zij vernomen hadden dat er was ingebroken. Daar werden zij verrast door de verdachte die plotsklaps uit de woning kwam gerend. Later werd in de woning in Helmond-West de verdachte aangetroffen waarop hij aangehouden werd. De Helmonders hebben aangifte gedaan. De Tilburger is ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie pakt man op na huiselijk geweld

De politie heeft maandag rond 4.30 uur in zijn woning in Helmond-West een 48-jarige man aangehouden. Zijn 47-jarige vriendin had de politie gewaarschuwd nadat haar vriend haar in het gezicht geslagen had. Dit was gebeurd nadat hij dronken was thuisgekomen. De man is aangehouden voor huiselijk geweld. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Politie roept getuigen van overval op horecazaak Toff

Politie zoekt getuigen van het volgende incident. Zondagmiddag tussen 15.00 en 15.15 uur is de 31-jarige eigenaar van de horecagelegenheid Toff aan de Markt in zijn kantoor boven de zaak door 2 mannen overvallen. De eigenaar werd van achteren overvallen en gekneveld. Van de daders, het gaat vermoedelijk om 2 mannen, is geen signalement bekend. Ze zagen wel kans geld weg te nemen, bedoeld voor de kassa’s. Bij de politie is bekend dat het terras al aardig vol zat en dat er ook al gasten in de zaak verbleven. De politie is op zoek naar getuigen en doet een beroep op mensen die omstreeks bovengenoemde tijdstip op het terras of in de zaak verbleven. Mogelijk dat zij bijzonderheden of opvallende zaken hebben waargenomen. Zij kunnen met de politie contact opnemen, tel: 0900 – 8844. Anoniem kan ook: 0800 – 7000.

Politie houdt verdachte aan na beroving

De politie heeft afgelopen vrijdag om 11.15 uur op de Karel Raaijmakersstraat een 28-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een gewelddadige beroving aan het Zuidende, gepleegd op zondagmorgen 6 juli omstreeks 3.00 uur. Het slachtoffer, een 35-jarige man uit Helmond, werd hier opgewacht door 3 mannen. Hij is toen op zijn hoofd geslagen en werd beroofd van een gouden ketting. De getuigenoproep leverde 4 reacties op. Het een en ander leidde naar de verdachte. De verdachte is inmiddels in bewaring gesteld. Het rechercheonderzoek loopt nog.

Beantwoorden

Uitreiking vrijwilligerspenning

Zojuist heeft wethouder J. Boetzkes de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond uitgereikt aan de heer A.H. Wilde vanwege zijn belangeloze inzet gedurende vele jaren jaar voor Zwemvereniging Lutra.
Daarnaast is de heer Wilde circa 10 jaar als vrijwilliger betrokken geweest bij de afscheidsfestiviteiten van de schoolverlaters van de St. Jozef meisjesschool.

Beantwoorden

Politie houdt verdachte van beroving bejaarde vrouw aan

Na een onderzoek werd maandagochtend in Rotterdam een 15-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het beroven van een 77-jarige vrouw uit Helmond op zondag 4 mei van dit jaar op de Molenstraat. De vrouw liep toen samen met een vriendin, die in een scootmobiel zat, over de Molenstraat. Plotseling trokken 2 jongens aan de tas van de 77-jarige vrouw, die om haar schouder hing. De vrouw viel hierdoor op het trottoir. De daders zijn er destijds met haar tas vandoor gegaan. Zie hier de getuigenoproep door de politie begin mei.
De verdachte is in verzekering gesteld. De politie sluit meer aanhoudingen binnen dit onderzoek niet uit.

Beantwoorden

Ik hoorde vanmorgen van een zus van mij dat Theo Adriaans, de vroegere kastelein van De Gouden Kegel, is overleden.
Gaat de Weblog van Helmond aan deze markante Helmonder nog een apart log besteden?

Beantwoorden

Ook wij namen kennis van het feit dat Theo Adriaans in de nacht van zaterdag op zondag is overleden. Vanaf deze plek condoleren wij Riekie, Han en Hein en alle overige familieleden met dit grote verlies.
Een mooie mens is niet meer.
Veel mensen dachten dat zijn naam Theo van de Kegel was. Theo, samen met zijn vrouw Riekie, had de gave waardoor iedereen zich bij De Kegel thuis voelde, zoals ook het artikel in het Eindhovens Dagblad van vandaag prachtig weergeeft.

@Noud: Hoewel zo’n log terrecht zou zijn, hoorden wij dit droevig nieuws te laat.

Beantwoorden

Ik heb zojuist in het ED van gisteren het verhaal over Theo gelezen. Hij wordt precies beschreven zoals hij was. Gezellig, eerlijk en was altijd in voor een goed gesprek of een lolletje.
Ik wens Riekie, Han en Hein veel sterkte toe.

Beantwoorden

De rubriek Nieuw Helmonds Nieuws is een hele interessante rubriek. Graag zou ik willen vragen of het mogelijk is het laatse nieuws bovenaan te plaatsen.

Beantwoorden

@Felice:
Goed om te horen dat je het log Nieuw Helmonds Nieuws kunt waarderen.
Dat de laatst geplaatste reactie (en daarmee dus het laatste nieuws) altijd onderaan staat is een keuze die we bij de start van deze weblog (in 2005) maakten. Die keuze geldt namelijk voor elk log op de weblog. Anders gezegd: de laatste reactie bij elk log op deze weblog staat óf onderaan óf bovenaan.
Hoewel het zeker ook voordelen heeft de laatst geplaatste reactie bovenaan te plaatsen, kunnen we die keuze nu niet meer wijzigen. Dat zou onder andere te veel onlogica opleveren met alle reacties die tot nu toe op de weblog werden geplaatst.

Beantwoorden

Politie houdt 2 broers aan na slaan en bedreigen van stadsgenoot

De politie heeft zaterdagmorgen om 1.00 uur in de Tournooistraat één verdachte en om 3.00 uur in de Haaglaan een tweede verdachte aangehouden. De 2 Helmonders, broers van elkaar, van 27 en 30 jaar worden verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij die omstreeks 0.40 uur plaatsvond in de Tournooistraat. Het slachtoffer is een Helmonder van 21 jaar. Hij zou door de jongste verdachte geslagen zijn en diens broer zou hem hebben bedreigd met een mes. Er zou ook een band van een bromfiets ter plaatse zijn lek gestoken. Bij aankomst van de politie kon de jongste verdachte in zijn woning aan de Tournooistraat worden aangehouden. 2 Uur later kon de tweede verdachte in de Haaglaan worden aangehouden. Hier maakte de verdachte wederom ruzie met omstanders en het eerdere slachtoffer. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Man aangehouden na beledigen stadswacht

Agenten hebben zaterdagmiddag omstreeks 16.15 uur op de Rivierensingel een 24-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De automobilist had op de Kegelbaan een parkeerbon van de stadswacht gekregen en was het daarmee niet eens. Er ontstond tussen hem en een van de aanwezige stadswachten een woordenwisseling. Vervolgens schold hij de 43-jarige stadswacht uit en beledigde en bedreigde haar diverse malen. Vanwege de beledigingen en bedreigingen kreeg hij te verstaan dat hij was aangehouden. Hij onttrok zich hieraan door in zijn auto te stappen en weg te rijden. Maar omdat de verkeersdrukte hem belette verder door te rijden, zagen de stadswachten kans om de man wederom duidelijk te maken dat hij was aangehouden. Ze gingen voor zijn voertuig staan zodat hij niet kon wegrijden. Vervolgens reed hij een stukje achteruit, keerde om en reed van hen weg. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de automobilist even later alsnog aanhouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De toezichthoudster heeft aangifte gedaan.

Beantwoorden

Politie houdt 2 verdachten van auto-inbraak aan

De politie heeft vrijdag rond 4.15 uur op de Houtse Parallelweg 2 Helmonders van 18 jaar aangehouden. De politie kreeg even daarvoor de melding van een getuige dat twee personen zich verdacht ophielden bij een bestelbus. De politie ging een kijkje nemen en zag 2 jongens samen op een fiets rijden. De 2 voldeden aan het signalement wat de getuige had doorgegeven. De 2 verdachten werden aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat het slot van de bestelbus was geforceerd. De 2 mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten voor verder verhoor.

Illegale vreemdeling opgepakt

De politie heeft donderdag rond 21.30 uur op de Berkendonk een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had even daarvoor aan vier meisjes in de leeftijd van 11 jaar gevraagd of zij met hem wilden spelen. Een van de meisjes vond dit raar en vertelde dit tegen haar vader. De vader belde de politie. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat de man zich niet kon identificeren. Ook verblijft de man illegaal in Nederland. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Beantwoorden

Meubelfirma dupeert honderden klanten

Enkele honderden klanten van meubelbedrijf Sofas Unlimited zitten met de handen in het haar.
Zij hebben een bestelling gedaan én aanbetaald die maar niet wordt geleverd. Klagen heeft geen zin; Sofas Unlimited is telefonisch niet bereikbaar.

Dat melden de gedupeerden op diverse internetfora. De Consumentenautoriteit, die ook klachten ontving, adviseert hen te wachten op meer informatie van de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW), bij wie Sofas Unlimited is aangesloten.

Meer op http://www.ad.nl

Beantwoorden

Sofas Unlimited heeft in Helmond een distributieruimte.

Het ED en Omroep Brabant heeft bovenstaand bericht nog niet overgenomen. Ik zou ook een nieuwe bank krijgen, maar denk dat ik daar nu naar kan fluiten.

Beantwoorden

Politie pakt verdachte op na duwen van man door winkelruit

Op het politiebureau aan de Kasteeltraverse is zaterdag rond 00.45 uur een 45-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij meldde zichzelf bij de politie. De man stond rond middernacht in de rij bij een pinautomaat aan de Kerkstraat samen met een 21-jarige Helmonder en zijn vriend. Uit het niets zou hij tegen de mannen geroepen hebben dat hij ze niet vertrouwde. Vervolgens duwde hij zonder enige aanleiding de 21-jarige man door een winkelruit aan de Kerkstraat. Het slachtoffer liep diverse snijwonden in zijn armen op en moest naar het ziekenhuis om deze te laten hechten. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

Politie pakt 2 mannen op in verdachte situatie

De politie heeft zondag rond 2.45 uur op de Matthijs Vermeulenstraat een 19-jarige Helmonder aangehouden. Even later rond 2.55 uur werd op de Watermolenwal een tweede verdachte, een 26-jarige Helmonder, aangehouden. Even daarvoor zagen agenten een Peugeot met hoge snelheid de Watermolenwal oprijden. De agenten besloten de 2 inzittenden te controleren. De Peugeot werd door de bestuurder een parkeervak ingereden en de 2 inzittenden gingen er rennend van door. De 19-jarige verdachte werd achterhaald op de Matthijs Vermeulenstraat en daar aangehouden. De andere verdachte wist te ontkomen. De auto waarin de Helmonder zat is vermoedelijk van diefstal afkomstig. Even later kwam op de Watermolenwal de 26-jarige Helmonder aangelopen. Hij wilde naar zijn geparkeerde auto. Omdat de man een bekende is van de politie en gezien het late tijdstip werden de man en zijn auto gecontroleerd. In de auto werd een cachetje met cocaïne gevonden, ook hij is aangehouden. De beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. Uit onderzoek moet blijken of de 2 verdachten iets met elkaar te maken hebben.

Beantwoorden

Wildplassende mannen van buiten Helmond aan- en opgepakt

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie omstreeks 0.45 uur in de Dorpsstraat een 46-jarige man uit Aarle-Rixtel aangehouden. De man werd betrapt op wildplassen en kon zich niet legitimeren. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Rond hetzelfde tijdstip werd in dezelfde straat een 24-jarige man uit Mierlo aangehouden. Ook hij maakte zich schuldig aan wildplassen. Toen de politie naar zijn legitimatiebewijs vroeg, schold de verdachte de agenten uit. Vervolgens verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Op het bureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

Beantwoorden

In de nacht van woensdag op donderdag…….
Oud nieuws of nieuws dat er nog aan zit te komen.
Het zal wel in de nacht van dinsdag op woensdag moeten zijn na de ronde van Stiphout.

Beantwoorden

@Peter W:
Je hebt gelijk. Zelfs mensen van de politie (behalve de kop kwam dit bericht in zijn geheel uit een persbericht van de politie) maken fouten, fouten die wij integraal overnamen. 🙁
De processen-verbaal schijnen wel van de juiste data voorzien te zijn.

Beantwoorden

Meer controles inclusief particulier beveiligingsbedrijf op Berkendonk
Politie en gemeente slaan handen ineen om veiligheid te verbeteren

Berkendonk is een prachtige recreatieplas, net buiten de bebouwde kom van Helmond, maar het kan nog mooier. Om het veiligheidsgevoel van de bezoekers verder te versterken, alcoholmisbruik en ander ongewenst gedrag in te dammen, gaat er nadrukkelijker en intensiever gesurveilleerd worden in het gebied. Vooral op zomeravonden heeft het gratis toegankelijke en uitgestrekte natuurgebied een onweerstaanbare aantrekkingskracht op rondhangende jongeren die voor overlast zorgen. Zo wordt er onder meer drugs gebruikt en verhandeld.

De Helmondse stadswachten controleren regelmatig rond de plas en ook de reddingsbrigade houden een oogje in het zeil. Verder nemen de buurtbrigadier en agenten van het politiebureau Helmond- Oost Berkendonk regelmatig mee in hun controlerondes. Toch blijven de problemen bestaan.

De gemeente en de politie zijn op de hoogte van deze problemen en gaan samenwerken om de veiligheid van Berkendonk te verbeteren. Zo is de belangrijkste afspraak om vaker te gaan controleren. De gemeente schakelt per direct een particulier beveiligingsbedrijf in dat 24 uur per dag paraat is en bij drukke dagen snel extra capaciteit kan bieden. Dit bedrijf kan dus, in tegenstelling tot politie en stadswacht, permanent op Berkendonk aanwezig zijn. In de praktijk betekent dit dat er ook in de avonduren vier mensen standaard aanwezig zijn die surveilleren en optreden bij overlast. Verder maken de stadswachten elke dag een ronde langs de waterplas en ook de politie blijft regelmatig een bezoekje brengen. De reddingsbrigade blijft tijdens de zwemuren een oogje in het zeil houden.

Beantwoorden

Afsluiting Wethouder van Wellaan

Van medio augustus tot eind oktober wordt de Wethouder van Wellaan afgesloten voor alle verkeer vanwege het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag.
Omdat deze straat een belangrijke functie heeft in de afwikkeling van het verkeer wordt het werk gefaseerd uitgevoerd om overlast en omleidingen zo veel mogelijk te beperken. Het weer kan de planning beïnvloeden, bij goed weer kan het werk sneller klaar zijn en bij slecht weer kan er vertraging optreden. De omleidingen variëren van fase tot fase en worden ter plaatse aangegeven. Bewoners en bedrijven van de Wethouder van Wellaan krijgen binnenkort een brief van de gemeente. Daarin staat informatie, die voor hen belangrijk is, zoals de bereikbaarheid van de panden en het telefoonnummer van een contactpersoon die men kan bellen voor verdere vragen.

Fase 1:
Betreft het kruispunt Wethouder van Wellaan / Bakelsedijk. De werkzaamheden aan dit kruispunt worden uitgevoerd op zaterdag 16 en zondag 17 augustus.

Fase 2:
Betreft het westelijk gedeelte (oneven huisnummers) van de Wethouder van Wellaan tussen het kruispunt Bakelsedijk en Azalealaan. De werkzaamheden aan dit weggedeelte worden uitgevoerd van maandag 18 augustus tot vrijdag 19 september.

Fase 3:
Betreft de splitsing aan de oostzijde (even huisnummers) ter hoogte van de Kortenaerstraat. De werkzaamheden aan dit weggedeelte worden uitgevoerd van vrijdag 19 september tot vrijdag 3 oktober.

Fase 4:
Betreft het oostelijk gedeelte (even huisnummers) van de Wethouder van Wellaan tussen het kruispunt Bakelsedijk en de Kortenaerstraat. De werkzaamheden aan dit weggedeelte worden uitgevoerd van vrijdag 3 oktober tot donderdag 30 oktober.

Afsluiting Nachtegaallaan en Nieuwveld

Vanaf 11 augustus tot medio november wordt de Nachtegaallaan afgesloten ter hoogte van de aansluiting met het Nieuwveld.

Tevens wordt het Nieuwveld afgesloten vanaf de Nachtegaallaan tot en met de aansluiting Melis Stokelaan. De rijbaan wordt versmald en de fiets- en voetpaden opnieuw bestraat. De openbare verlichting wordt geheel aangepast en vernieuwd. Het verkeer wordt omgeleid via de Wethouder Ebbenlaan/ Rembrandtlaan/ Paulus Potterlaan. De omleiding wordt door borden aangegeven.

Beantwoorden

Politie zoekt getuigen van aanranding met geweld

De politie is op zoek naar getuigen in verband met een aanranding in Helmond. Een 18-jarige vrouw uit Helmond is donderdagmiddag rond 15.30 uur door een onbekende man aangerand en mishandeld op de Scheidijk ter hoogte van de waterzuivering. De vrouw fietste, komende vanuit de richting Brouwhuis, over de eerdergenoemde straat. Opeens werd zij ingehaald door een man op een scooter. Kort daarna zag zij de man te voet in haar richting lopen. Plotseling werd het slachtoffer van haar fiets getrokken en meegesleurd naar een greppel. Daar werd zij meerdere malen in haar gezicht geslagen. Ook werd zij onzedelijk betast door de man. De vrouw kon daarna op haar fiets ontkomen. De dader is een blanke man van ongeveer 26 jaar oud, 1.80 meter lang met een stevig postuur. Hij heeft kort donker stekelhaar en een fors gezicht zonder gezichtsbeharing. De man droeg een korte zwarte sportbroek en een lichtblauw met wit t-shirt. Hij had een blauw met witte scooter bij zich. De politie is op zoek naar mensen die iets gezien of gehoord hebben of het signalement van de dader herkennen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Helmond via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Beantwoorden

Politie houdt 2 mannen aan op de Markt

Zojuist kort na 15.00 uur heeft de politie 2 personen aangehouden op de Markt voor de C&A.
Het incident begon eerst verbaal tussen 2 stadswachten (op de Segway) en 1 verdachte. De verdachte dreigde daarna telkens een andere persoon te slaan.
De stadswachten kregen uiteindelijk assistentie van 2 politiewagens met bemanning.
Zoals op onderstaande foto te zien is verzette de verdachte, die hulp kreeg van een ander, zich hevig tegen hun aanhouding. Ze werden tenslotte beide geboeid afgevoerd.

Beantwoorden

In aanvulling op bovenstaand bericht over de aanhouding van 2 mannen op de Markt gisterenmiddag, hier het officiële politiebericht.

Agressie na uitschrijven bekeuring
De politie heeft vrijdag rond 14.50 uur op de Markt een 48-jarige Helmonder en zijn 17-jarige zoon aangehouden. Stadswachten zagen even daarvoor de oudste man fietsen over de Markt. Omdat dit verboden is hielden de stadswachten de man staande en wilden een bekeuring uitschrijven. Tijdens deze handeling kwam ook de zoon van de man ter plaatse. De twee mannen waren het niet eens met de bekeuring. De oudste man trok zijn rijbewijs uit de handen van de stadswacht en sloeg met gebalde vuist op het lichaam van de stadswacht. Omdat de man bleef dreigen en slaande bewegingen naar de stadswachten maakte werd de politie gewaarschuwd. De agenten hielden de verdachte aan en wilden hem meenemen naar het bureau. De zoon wilde dit voorkomen en maakte hier opmerkingen over tegen de agenten. Inmiddels begon ook de aangehouden verdachte zich te verzetten en probeerde weg te komen van de agenten. Na assistentie van andere politiecollega’s werd de verdachte in de politieauto gezet. De zoon werd hier zo boos over dat hij een agent op het gezicht sloeg. De zoon werd ook aangehouden en meegenomen naar het bureau. Omdat de zoon zoveel geweld vertoonde richting de stadswachten en de agenten is hij in verzekering gesteld.

Beantwoorden

Man aangehouden met cocaïne op zak

De politie heeft vrijdag rond 14.00 uur op het Stationsplein een 30-jarige man uit Leiden aangehouden. Agenten waren aan het surveilleren in het Centraal Station. Zij zagen de man op het perron op een bankje zitten. Het viel de agenten op dat de man geen aanstalten maakte om met een trein mee te gaan. Wel sprak de man passanten aan. Omdat rondom het Centraal Station veelvuldig in verdovende middelen wordt gehandeld werd de man door de agenten gecontroleerd. De man bleek 12 bolletjes cocaïne in zijn bezit te hebben. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Vrouw aangehouden na bedreiging 12-jarig meisje

De politie heeft vrijdag rond 16.30 uur in haar woning in Helmond Centrum een 55-jarige vrouw aangehouden. Kort daarvoor ging een 35-jarige buurvrouw samen met haar 12-jarige dochter hun honden uitlaten. Buiten gekomen zagen zij de verdachte op de openbare weg staan. Toen zij de vrouw en haar dochter zag maakte de verdachte snijbewegingen over haar keel. Omdat de vrouw zich hierdoor bedreigd voelde ging ze bij een vriendin naar binnen. Het dochtertje ging in de tuin van de vriendin zitten. Toen zij daar zat werd zij door de verdachte bedreigd. De vrouw riep naar het kind dat zij haar de keel door zou snijden en vermoorden. De Helmondse is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar zij in verzekering is gesteld.

Beantwoorden

Politie pakt man op na bedreiging

De politie heeft zaterdag rond 22.15 uur op de Wethouder Ebbenlaan een 23-jarige Helmonder aangehouden. Even daarvoor kreeg de politie de melding dat er onenigheid was bij een woning gelegen in Helmond Centrum. Agenten gingen een kijkje nemen en troffen daar een 23-jarige Helmondse overstuur aan. De vrouw vertelde dat zij samen met haar vriend een woning heeft in Helmond Centrum. Momenteel woont de vrouw tijdelijk bij haar ouders. Nu kwam haar vriend vanavond aan de deur. Hij wilde zijn dochtertje zien. Omdat het kind al lag te slapen vond de vrouw dit niet zo’n goed idee. Hier werd de man heel kwaad over. Hij begon hard te schreeuwen en dreigde hun gezamenlijke woning in brand te gaan steken. Vervolgens verdween de man op zijn fiets. De vrouw waarschuwde de politie. Agenten zagen de man fietsen over de Wethouder Ebbenlaan. Hier is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek.

65-Jarige man teruggevonden na SMS-alert

Sinds zaterdagmorgen 11.45 uur werd een 65-jarige Helmonder vermist. Door de politie werd een SMS-alert verstuurd. Door een abonnee van SMS-alert werd de man rond 17.30 uur gezien op de Trompstraat. Zij waarschuwde de politie.

Vriend en vriendin rijdend onder invloed samen in de fout

De politie heeft zondag rond 5.30 uur op de Deurneseweg een 22-jarige man uit Asten aangehouden. De man reed in de fuik van een alcoholcontrole en moest blazen. Het apparaat gaf aan dat de man gedronken had. Hij moest mee naar het bureau. Het ademanalyseapparaat gaf aan dat de man een alcoholpromillage had van ruim 1,9. De man moest meteen zijn rijbewijs inleveren en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Ook de 18-jarige Astense vriendin van de man ging mee naar het bureau. Omdat de vrouw zich nogal vervelend gedroeg werd zij uit het bureau gezet. Ook de vrouw had gedronken. De agenten vertrouwden het niet en gaven collega’s de melding om uit te kijken naar de auto van de man. De collega’s zagen rond 6.15 uur op de Wolfsputterbaan de vrouw in de auto rijden. Ook zij kreeg een stopteken en moest mee naar het bureau. De vrouw moest blazen en bleek een alcoholpromillage van ruim 1,25 te hebben. Het rijbewijs van de vrouw kon niet ingenomen worden. De vrouw is nog aan het autolessen en heeft geen rijbewijs. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. De man en de vrouw werden tegelijk uit het bureau gezet. Zij liepen meteen naar de auto en de man wilde weer met de auto wegrijden. Aan de man werd duidelijk gemaakt dat je zonder rijbewijs echt niet mag gaan rijden. Omdat de man aangaf dit toch te willen doen werden zijn autosleutels ingenomen.

Beantwoorden

Politie arresteert bromfietser die nog 36 dagen moet uitzitten

De poltie heeft woensdag rond 21.45 uur op de Engelseweg een 32-jarige bromfietser aangehouden. De man reed daar op een bromfiets zonder helm over het fietspad. De man had zijn rijbewijs en kentekenbewijs niet bij zich. Tevens kon hij zich niet legitimeren. Daarop werd de bromfietser aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Bij controle bleek verder dat de man nog een straf van 36 dagen moest uitzitten. Daarop is hij ingesloten. Zijn bromfiets is in beslag genomen.

Beantwoorden

Politie houdt bezoekers aan die later woninginbrekers werden

De politie heeft zaterdagochtend rond 3.00 uur 2 19-jarige Eindhovenaren aangehouden op de Iekendonksevoort. Zij worden ervan verdacht kort daarvoor daar in een woning te hebben ingebroken. De verdachten waren die avond op bezoek geweest bij de 18-jarige dochter des huizes en een vriendin van haar. Het stel nam ongemerkt de sleutel van de woning mee toen zij weggingen. Even later werd ingebroken. De dochter herkende de verdachten en belde de politie. 1 Van de mannen bedreigde vervolgens telefonisch de dochter met de dood. Bij de inbraak werd onder meer een laptop weggenomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Politie pakt man op voor mishandeling vriendin

De politie heeft zondag rond 16.00 uur in de woning in Helmond-West van zijn vriendin een 25-jarige Helmonder aangehouden. De Helmonder had daar zijn 26-jarige vriendin mishandeld. De vrouw is door de man met vlakke hand geslagen, hard aan de haren getrokken op de keukenvloer gegooid. De man is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Politie pakt man op met Bibi gun

De politie heeft zondag rond 15.45 uur in zijn woning in Helmond-Oost een 21-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou vanaf het balkon van zijn woning met een Bibi Gun hebben geschoten op twee plaatsgenoten van 17 en 20 jaar. De man is meegenomen voor verhoor. De Bibi Gun met munitie is in beslag genomen.

Politie houdt dronken bestuurster aan

De politie heeft zondag rond middernacht een 41-jarige vrouw uit Helmond aangehouden op de Deltaweg. Surveillerende agenten zagen de vrouw in haar auto slingerend over de Rijpelbergseweg rijden. Op de Rijpelweg wilde de agenten de vrouw laten stoppen, maar negeerde zij het stopteken. Op de Deltaweg spraken de agenten de vrouw persoonlijk aan. Hierop reageerde de vrouw wel en parkeerde zij haar auto langs de weg. Uit een blaastest bleek de vrouw gedronken te hebben. Ze blies ruim 1,4 promille. Hierop is de vrouw aangehouden en is haar rijbewijs ingenomen.

Politie houdt agressieve man aan na ongeval

De politie heeft zondagavond rond 20.00 uur een 21-jarige man uit Venray aangehouden op de Zuid Koninginnewal. De man stond rond 19.00 uur samen met twee andere motorrijders te wachten bij een verkeerslicht op de Zuid Koninginnewal. Zonder aanleiding één van de mannen ineens met hoge snelheid weg, waarbij hij het rode verkeerslicht negeerde. Even verderop op de Zuid Koninginnewal wilde een automobilist zijn auto parkeren. Hij moest daarvoor de weg schuin oversteken en zag daarbij de man op de motorfiets over het hoofd, met een aanrijding als gevolg. Een agent in vrije tijd zag dit alles gebeuren en waarschuwde zijn collega’s. Toen de politie ter plaatse kwam, reageerde de 21-jarige zoon van het verongelukte slachtoffer erg agressief. Ook tijdens zijn aanhouding werkte de man niet mee. De man bleek ook nog eens teveel te hebben gedronken. De man is ingesloten op het politiebureau.

Politie houdt dief koikarpers aan

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 4.30 uur een 28-jarige man uit Maarheeze aangehouden op de Berenbroek. Surveillerende agenten zagen de man rijden in een bestelauto en wilden de man controleren. Agenten zagen de bestelauto even later geparkeerd staan op de Berenbroek, vlakbij de brandweerkazerne. Toen de agenten polshoogte namen bij de kazerne, zagen zij de man bij een vijver zitten. De man wilde de koikarpers uit de vijver meenemen. Hierop heeft de politie de man aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Politie betrapt 2 fietsendieven op heterdaad

De politie heeft maandag rond 15.30 uur op de Callenburgh 2 fietsendieven op heterdaad betrapt en aangehouden. Een 29-jarige Eindhovenaar en een 28-jarige Helmonder werden in eerste instantie betrapt door een vrouw uit Deurne. Zij zag hoe haar fiets door het tweetal op de Watermolenwal werd gestolen en waarschuwde de politie. Op basis van het opgegeven signalement zagen agenten op de Callenburgh het tweetal rijden op de gestolen fiets. Hier werden de mannen voor de tweede keer betrapt op fietsendiefstal. Agenten zagen de mannen van de fiets stappen en een volgende fiets uit een fietsenrek wegnemen. De fietsendieven zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. De fiets van de vrouw is in beslag genomen en aan haar terug gegeven.

Politie pakt man op voor huiselijk geweld

De politie heeft dinsdag rond 7.30 uur in zijn woning in de wijk Helmond Oost een 41-jarige Helmonder aangehouden. De man zou zijn 46-jarige vrouw in hun woning hebben mishandeld. Zij zou in het gezicht zijn geslagen en geschopt. De man had in zijn woede twee glazen tafels kapot geslagen, de televisie en de keuken vernield. De Helmonder is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Politie arresteert man voor bezit harddrugs

Dinsdagmiddag heeft de politie rond 16.30 uur op het Distelveld een 47-jarige Helmonder aangehouden. Bij controle bleek de man, een bekende van de politie, een cachetje met bijna 1 gram heroïne bij zich te hebben. Hij wordt ervan verdacht dit te willen verkopen. Hierop is hij meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld. De heroïne is in beslag genomen.

Politie pakt beschonken bestuurder bromfiets op voor heling

De politie heeft woensdagochtend rond 1.00 uur op de Churchillaan een 23-jarige Helmonder aangehouden. Agenten zagen de man rijden op een bromfiets. Hij reed zonder licht en de bromfiets was niet voorzien van een kenteken. De politie controleerde de man. Hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van ruim 0,75 bij hem vastgesteld. Bij controle van de bromfiets bleek het framenummer te zijn weggevijld. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. De bromfiets is voor verder onderzoek in beslag genomen.

Beantwoorden

Ze hebben daarboven zeker kasteleins nodig.
Na Theo Adriaans een paar weken geleden, is nu Ad van Dijk van Café Gezelligheid overleden.
Zou er in de hemel dan toch bier zijn?

Beantwoorden

Politie houdt fietsendief aan

De politie heeft donderdag rond 20.30 uur op de Schepenstraat een 32-jarige Helmonder aangehouden. Een getuige had de man op de L. Gruijterstraat zien sjouwen met 2 fietsen. Toen agenten poolshoogte namen, troffen zij daar de Helmonder zonder fietsen aan. Een van de fietsen werd teruggevonden in de brandgang achter de woning van de verdachte. De fiets is in beslag genomen. Hij bleek te zijn gestolen bij een bedrijf op de Parallelweg. De gevonden fiets is terug bij de eigenaar. De Helmonder is aangehouden en ingesloten. De andere fiets is nog niet terecht.

Politie pakt man op voor vernieling ruiten

De politie heeft donderdag rond 15.45 uur voor zijn woning in Helmond-West een 41-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou even daarvoor de ruiten hebben ingegooid van een bedrijf op de Kanaaldijk Zuid West. Getuigen herkenden de Helmonder en hebben de politie ingeschakeld. Toen agenten bij de woning van de Helmonder aankwamen, wist hij al hoe laat het was. De man liep hen al met een koffer in zijn hand tegemoet. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Politie houdt dronken automobilist aan

De politie heeft vrijdag rond 3.40 uur op de Deurneseweg een 44-jarige Helmonder aangehouden. De man reed slingerend over deze weg in de richting Rijpelberg. Zijn rijgedrag gaf aanleiding om de automobilist te controleren op het gebruik van alcohol. Uit een blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,40. Het rijbewijs van de Helmonder is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Zitzakdief aangehouden

De politie heeft zondagmorgen om 3.45 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden op de Postelstraat in Helmond. Even daarvoor kreeg de politie de melding van een getuige dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Kerkstraat. 3 Personen zouden een etalageruit hebben vernield en een zitzak uit de zaak hebben meegenomen. Aan de hand van de aanwijzingen van de getuige zag de politie even later op de Postelstraat een man met een zitzak lopen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie neemt rijbewijs dronken brokkenmaker in

De politie heeft zondagmorgen rond 1.15 uur op de Rijpelbaan een 50-jarige Helmonder aangehouden. De politie kreeg wat eerder een melding dat op de Wolfstraat een auto tegen een schutting was aangereden en vervolgens weer was doorgereden. Agenten zagen de auto even later met gedoofde lichten rijden op de Rijpelberg. Daar probeerden ze de bestuurder aan de kant te zetten, maar die reageerde niet op de signalen en reed slingerend verder. Toen de auto uiteindelijk stopte heeft een agent de man uit de wagen kunnen halen. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat hij eerder op de avond op de Wolfstraat ook tegen een geparkeerde auto was gebotst. Bij een ademanalyse bleek de man teveel gedronken te hebben. Hij had een promillage van ruim 2,2. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Politie pakt man op voor huiselijk geweld

De politie heeft zondag rond 20.00 uur in zijn woning in het centrum een 38-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou zijn 34-jarige vriendin hebben mishandeld in hun woning. Hij zou haar meerdere malen met kracht hebben geschopt en geslagen. De man is aangehouden, meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Politie houdt vrouw aan voor inbraak

De politie heeft zondag rond 20.00 uur op het Stationsplein een 18-jarige Helmondse aangehouden. De vrouw was daar een gebouw (antikraak) binnen gegaan zonder toestemming van de eigenaar. Een 26-jarige mannelijke bewoner had dit gezien en betrapte de vrouw toen zij speakers weg wilde nemen. Vervolgens waarschuwde hij de politie. Agenten troffen de Helmondse op de tweede verdieping van het gebouw aan. Bij fouillering werd een gsm aangetroffen die in beslag is genomen. De Helmondse is aangehouden op verdenking van diefstal/ inbraak. Zij is ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Voorbereidingen bouw bibliotheek begonnen

Het deel van het Speelhuisplein, waar straks de nieuwe stadsbibliotheek komt te staan, is vandaag op de schop gegaan. Daar wordt het terrein bouwrijp gemaakt en worden overige voorbereidingen getroffen om in oktober officieel te starten met de bouw.

De nieuwe bibliotheek maakt onderdeel uit van het masterplan "Centrumplan Helmond", zoals dat door prof. Joan Busquets is gemaakt. De nieuwe bibliotheek is het eerste gebouw waarmee het centrum wordt uitgebreid.

De nieuwe bieb is een ontwerp van architect prof. Peter Wilson van architectenbureau Bolles + Wilson uit Münster, in Duitsland. Het is een speciaal ontwerp, waardoor de nieuwe stadsbibliotheek, straks heel goed wordt ingepast in de bijzondere omgeving van het Speelhuis.

Bolles + Wilson behoort tot de internationale top van architecten. De afgelopen jaren heeft dit bureau veel krediet opgebouwd met onder andere het ontwerp van de bibliotheek in Münster en het Luxor-theater in Rotterdam. Op dit moment werkt het bureau onder andere aan het ontwerp voor de nieuwe centrale bibliotheek voor de stad Milaan en voor een megabioscoop in Den Haag. De keuze voor Bolles + Wilson geeft het ambitieniveau van het gemeentebestuur aan, om in het centrum voor hoge kwaliteit te gaan. Daarmee wordt concreet inhoud gegeven aan het belang van kwaliteitsarchitectuur, zoals dat ook in het Masterplan "Centrumplan Helmond" is verwoord. Ook wordt daarmee de lijn voortgezet die met het project "De kwaliteitsimpuls" in het huidige centrum is ingezet.

De bibliotheek bestaat uit 3 bouwlagen en omvat 4200 m2. Onder de bibliotheek komt het eerste deel van een grote parkeergarage te liggen. Overigens zal dit eerste deel van de garage als zodanig waarschijnlijk later in gebruik worden genomen, omdat de ingang van de parkeergarage elders komt te liggen. De bibliotheek is straks zowel vanuit de zijde van de Watermolenwal als vanuit de zijde van het Speelhuis bereikbaar. Op de begane grond komt aan de zijde van het Speelhuis een leescafé en aan de kant van de Watermolenwal komen winkels. De eerste etage is volledig bestemd voor de bibliotheek en op de tweede etage is er, naast ruimte voor de bibliotheek, ook ruimte voorzien voor het Regionaal Historisch Centrum.

Beantwoorden

Bah bah.

Beantwoorden

In zaak Theo van Berlo weer 2 verdachten aangehouden

De politie heeft dinsdagochtend 2 mannen (19 en 21 jaar) uit Helmond aangehouden in het onderzoek naar de zaak-Theo van Berlo. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Van Berlo. De mannen zijn in verzekering gesteld. In totaal heeft de politie in dit onderzoek inmiddels 20 verdachten aangehouden. 4 Hoofdverdachten zitten nog vast. Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie sluit meer meer aanhoudingen niet uit.

Politie arresteert 2 verdachten van mishandeling

De politie heeft maandag rond 20.45 uur in zijn woning in Helmond-Centrum een 19-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij op vrijdag 2 mei 2008. Tijdens deze vechtpartij, die plaatsvond op de parkeer-plaats aan de Keizerin Marialaan, zijn drie Mierlonaren van 15, 18 en 22 jaar mishandeld. Een tweede verdachte heeft zich op verzoek van de politie dinsdagmorgen gemeld op het politiebureau in Helmond. Deze man, een 24-jarige Helmonder, werd in het politiebureau aangehouden. De 2 verdachten zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij en de daaruit voortvloeiende mishandelingen wordt door de politie voortgezet.

Beantwoorden

Zojuist kregen we een rectificatie op het persbericht van de gemeente Helmond inzake “Voorbereidingen bouw bibliotheek begonnen” dat wij om 15.33 uur plaatsten.

In het verstuurde bericht stond dat er een parkeergarage onder de nieuw te bouwen bibliotheek komt. Dat is niet zo.

Dit geeft ons, de weblog, de gelegenheid de zojuist gemaakte foto van het deel van het Speelhuisplein, waar straks de nieuwe stadsbibliotheek komt te staan, dat vandaag op de schop is gegaan, hieronder te plaatsen.

Beantwoorden

Slordig van de gemeentelijke afdeling Communicatie… heeft toch uitgebreid in de krant gestaan dat die parkeergarage er niet zou komen… misschien beetje op de hoogte blijven?

Beantwoorden

Politie houdt vluchtende bromfietser aan

De politie heeft woensdag rond 11.45 uur in de achtertuin van een woning in het centrum een 21-jarige Helmonder aangehouden. De man stak met zijn bromfiets de Paulus Potterstraat over waar op dat moment een verkeerscontrole was. Hij reed daar met hoge snelheid en droeg geen helm. Een motoragent zag de bromfietser even later rijden in de Johannes Vermeerlaan waar hij hem een stopteken gaf. De Helmonder negeerde dit en reed hard weg. Een oplettende getuige had de Helmonder gezien met zijn bromfiets bij de achterpoort van de woning. Agenten belden daarop aan bij de woning. De verdachte deed open en in de achtertuin stond zijn bromfiets geparkeerd. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De bromfiets zonder kenteken is in beslag genomen.

Beantwoorden

Politie houdt man aan voor poging inbraak

De politie heeft woensdagavond omstreeks 20.45 uur op de Akkerstraat een 40-jarige Helmonder aangehouden. De politie kreeg de melding dat de man probeerde een deur van een woning in de Bisschop Herincxstraat open te breken. Door het duidelijke signalement dat getuigen doorgaven kon de man aangehouden worden in de Akkerstraat. Bij de fouillering werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt. Het inbrekerswerktuig is in beslag genomen.

Man met honkbalknuppel opgepakt

De politie heeft woensdag rond 14.35 uur op de Kasteel Traverse een 29-jarige man uit Tilburg aangehouden. Een agent zag rond die tijd vanuit het politiebureau aan de Kasteel Traverse dat de verdachte op straat aan een ander persoon een honkbalknuppel toonde. Hierna verborg hij de knuppel weer achter zijn kleding. Een gewaarschuwde agent controleerde vervolgens de Tilburger en trof de honkbalknuppel achter zijn kleding aan. De knuppel is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Politie houdt automobilist aan zonder geldig rijbewijs

De politie heeft donderdag rond 2.20 uur op de A270 een 21-jarige Helmonder aangehouden. Agenten zagen de man even daarvoor in Geldrop op de Langstraat in een auto rijden waarvan de achterklep open stond. Toen de politie hem wilde controleren negeerde hij een stopteken. Even later kon hij op de A270 alsnog gecontroleerd worden. Daar bleek dat de Helmonder niet in het bezit was van een geldig legitimatiebewijs. Ook gaf hij een valse naam op en had hij geen geldig rijbewijs. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Politie houdt 4 mannen aan voor gewapende overval

De Helmondse recherche heeft vier mannen aangehouden in verband met een gewelddadige gewapende overval op 2 mei 2008 in een woning in Helmond Oost. Op 22 mei werd de eerste aanhouding verricht: een 56-jarige Amsterdammer werd in zijn woonplaats aangehouden. Hij werd door één van de slachtoffers op straat herkend. Op 5 juli volgde de aanhouding van een 45-jarige Amsterdammer, eveneens in zijn woonplaats. Op 7 juli werd een andere 45-jarige Amterdammer aangehouden in Tilburg. Dinsdag 19 augustus volgde de laatste aanhouding: een 44-jarige Eindhovenaar werd in zijn woning in Woensel Zuid opgepakt. Hij wordt er van verdacht de daders vóór de overval te hebben geholpen bij de voorbereiding. Op 2 mei van dit jaar drongen drie daders rond 22.30 uur een woning in Helmond Oost binnen. Twee van hen droegen daarbij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. In de woning waren op het moment van de overval vier mensen aanwezig. Een 44-jarige vrouw en drie mannen van 46, 27 en 23 jaar oud. De overvallers bedreigden de slachtoffers en eisten geld. De 27-jarige man werd daarbij op het hoofd geslagen en met een schaar in zijn been gestoken. Uiteindelijk werden de vier slachtoffers gekneveld achter gelaten en de daders gingen er met geld en mobiele telefoons vandoor. Uitgebreid onderzoek van de politie leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de vier verdachten. De op 19 augustus aangehouden man is voor verder onderzoek ingesloten. De drie anderen zijn inmiddels voorgeleid aan de Rechter Commissaris en zitten in het huis van bewaring. In dit onderzoek werd op 13 mei ook een 40-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van heling van gestolen goederen. Zij is inmiddels op vrije voeten gesteld.

Beantwoorden

Politie houdt verdachten van mensenhandel aan

De politie heeft twee 25-jarige mannen uit Helmond aangehouden op verdenking van mensenhandel. Ze zouden een ongeveer even oude vrouw uit Zuidoost-Brabant in de prostitutie hebben gebracht. Het geld dat de vrouw daarmee verdiende, moest ze bijna volledig afdragen aan één van de mannen. De vrouw heeft een verstandelijke handicap en is daardoor extra kwetsbaar. Toen enkele maanden geleden signalen bij de politie binnenkwamen dat er mogelijk wat aan de hand zou kunnen zijn, is de recherche een onderzoek begonnen. Dat heeft op 13 en 20 augustus geleid tot de aanhouding van de twee mannen. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek en inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris. De Helmonder die op 13 augustus is aangehouden, is door hem in bewaring gesteld.

Beantwoorden

Politie houdt verdachte van huiselijk geweld aan

De politie heeft zondagochtend rond 1.45 uur een 37-jarige Helmonder aangehouden voor zijn woning in Helmond Oost. Hij zou kort daarvoor in zijn woning de inboedel kort en klein geslagen hebben. Toen agenten arriveerden, kwam hij met een mes in zijn hand naar buiten. Hij is onder verzet aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het mes is in beslag genomen.

Man aangehouden na roekeloos rijgedrag

De politie heeft zaterdag rond 23.00 uur op de Karperlaan een 36-jarige Helmonder aangehouden. De Helmonder viel op door zijn haastige rijgedrag. Surveillerende agenten die achter hem reden, zagen dat hij op de Heeklaan 90 km/u reed, terwijl daar de toegestane snelheid 50 k/u is. Vervolgens haalde hij in over een doorgetrokken streep en reed op de Karperlaan door rood licht. De bestuurder werd staande gehouden. Omdat de Helmonder zich niet kon legitimeren is hij meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Beantwoorden

Vervelende Helmonder aangehouden

De politie heeft zondag rond 23.30 uur op de Zuid Koninginnewal een man aangehouden. Even daarvoor kregen zij van de meldkamer de opdracht naar een café te gaan op de Noord Koninginnewal. Daar zou een persoon op het terras zitten. Volgens de melder zou de terraszitter een lokaalverbod hebben en mag hij zich niet op het terras bevinden. Toen de agenten bij het café kwamen zagen zij drie mannen op het terras zitten waarvan er één bij het zien van de politie meteen wegliep. De man werd door de agenten staande gehouden en gevraagd naar zijn legitimatie. Dit weigerde de man te geven. Hij werd aangehouden en moest mee naar het bureau. Tijdens dit transport bedreigde en beledigde de man de agenten. Op het bureau aangekomen schold hij de hulpofficier uit. De man weigerde alle medewerking om zijn identiteit te laten vaststellen. Uiteindelijk is hij op het hoofdbureau ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Proces-verbaal wegens uitkeringsfraude

Het Team Juridische Zaken & Sociale Recherche in de regio Helmond heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 48-jarige inwoonster van de gemeente Helmond. Deze wordt ervan verdacht in de periode dat zij een bijstandsuitkering ontving een woning in haar bezit te hebben in het buitenland.
De gemeente is hierdoor benadeeld voor een bedrag van € 7.134,64. Het bedrag zal worden teruggevorderd.

Beantwoorden

Bos- en natuurbeheer Stiphoutse bossen en Groot Goor

Dit jaar voert de gemeente Helmond werkzaamheden uit in de Helmondse bosgebieden. In de Stiphoutse bossen en in het Groot Goor worden selectief bomen gekapt. Verder gaat de gemeente rondom enkele vennen in de Stiphoutse bossen plaggen en overbodige sloten en greppels dempen. Doel is om een vitaal, gezond en gevarieerd bos te krijgen en de natuurwaarden van de gebieden te verbeteren.

Vanaf eind augustus vindt er in de Stiphoutse bossen een zogenaamde dunning plaats in de omgeving van het Witven. Door selectief bomen te kappen die ongunstig staan, andere bomen in hun groei belemmeren of er niet goed aan toe zijn, krijgen de overblijvende bomen meer ruimte én meer licht om verder te groeien. Ook krijgen struiken kans om wortel te schieten en zich verder te ontwikkelen. De dunning is een middel om een structuurrijk, gevarieerd en gemengd bos te creëren. Afgelopen periode zijn de te kappen bomen voorzien van een oranje verfstreep; de zogenaamde blesstreep. In Groot Goor wordt overigens niet gedund.
Naast de dunning worden ook op enkele plekken in de Stiphoutse bossen en Groot Goor groepsgewijs bomen gekapt. Het betreft groepen van bomen met een slechte levensvatbaarheid en een slechte toekomstverwachting. Hier komt jonge aanplant voor terug.

Omdat een aantal vennen in de Stiphoutse bossen in de loop der jaren de afgelopen jaren verzuurd is -wat slecht is voor de aanwezige dieren en planten- gaat de gemeente vanaf medio september herstelmaatregelen uitvoeren. Op de oevers van de vennen wordt (een deel van) de organische toplaag verwijderd; ook wel plaggen genoemd. De groeiomstandigheden worden zo natter en voedselarmer waardoor de oeverbegroeiing gevarieerder wordt. De maatregelen zijn een vervolg op de herstelmaatregelen die een aantal jaren geleden zijn uitgevoerd.
De vennen in de Stiphoutse bossen hebben ook te kampen met verdroging. Dit is het gevolg van de vele waterlopen en greppels die in het verleden zijn aangelegd toen deze bossen werden ingericht als productiebossen voor de houtteelt. De ontwatering is hierdoor zo efficiënt dat het gebied 'leegloopt' waardoor bepaalde planten, dieren en bomen slecht kunnen gedijen. Om deze flora en fauna een betere kans te geven wordt een aantal sloten en greppels gedempt. Water blijft zo langer in het gebied. De vennen met bijbehorende natuurwaarden kunnen zich op deze manier beter ontwikkelen.

Beantwoorden

Man bedreigt zijn vrouw met hakbijl

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 3.30 uur een 42-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond Oost. De man zou zijn 39-jarige echtgenote hebben bedreigd met een hakbijl. De man is aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Politie houdt man aan na aanrijding

De politie heeft maandagavond rond 21.30 uur een 32-jarige man uit Helmond aangehouden op de Deurneseweg. De man was met zijn personenauto over de middenberm van de Deurneseweg gereden. Vervolgens raakte de man met zijn auto de damwand van de tunnel naast het spoor. Hierna is de Helmonder op de verkeerde weghelft terechtgekomen en gaan spookrijden. De eerste personenauto kon hij nog ontwijken. Met de tweede personenauto ontstond een frontale botsing. De vier inzittenden van de geraakte personenauto raakten licht gewond maar hoefden, na een controle van ambulancebroeders, niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. De vier inzittenden van een derde personenauto, die ook werd geraakt, werden wel voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De 32-jarige Helmonder was vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. De man is aangehouden en van hem wordt een bloedproef afgenomen. Ook is zijn rijbewijs ingenomen.

Beantwoorden

Dronken man gewond bij verkeersongeval

Dinsdagavond heeft omstreeks 21.45 uur op de Rijpelbergseweg een ongeval plaatsgevonden. Een 50-jarige automobilist uit Tilburg reed over de Rijpelbergseweg vanuit de Weg door de Rijpel. Hij had zijn voertuig niet onder controle waardoor hij in de berm belandde en tegen een boom aan reed. De man is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ook is er bloed bij de man afgenomen voor alcoholonderzoek.
Hier staan 4 foto’s.

Politie houdt man aan voor wegnemen aanhangwagen

De politie heeft dinsdagavond rond 19.45 uur op de Weg naar Bakel een 39-jarige man uit Gemert aangehouden. De politie kreeg de melding dat er een aanhangwagen weg was genomen van een bezoeker van een winkel aan de Engelseweg. De politie zocht in de buurt en trof de verdachte automobilist met de aanhangwagen aan op de Weg naar Bakel. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt. De aanhanger is teruggegaan naar de rechtmatige eigenaar.

Politie arresteert jongen voor heling

Dinsdagavond heeft de politie rond 22.30 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 17-jarige jongen aangehouden. De jongen bood op internet een laptop aan die zondag 24 augustus werd weggenomen uit een woning in de Strijpsestraat. De eigenaar van de laptop herkende de laptop op internet en waarschuwde de politie. De licentiecode in de aangifte kwam overeen met degene die op het apparaat stond. De Helmonder is meegenomen naar het bureau waar hij voor verder onderzoek is ingesloten.

Beantwoorden

Politie houdt verdachten aan en rolt hennepkwekerij op
Op de Deltaweg zijn woensdag rond 14.30 uur een 33-jarige man en een 43-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De politie controleerde de 33-jarige bestuurder van auto. Tijdens deze controle roken de agenten een henneplucht. Een onderzoek in de kofferbak leverde een vuilniszak met hennepafval en een vuilniszak met potgrond op. De politie stelde hierop een onderzoek in de woning van de verdachten in. In deze woning aan de Peelhof werd vervolgens een hennepkwekerij met ongeveer 400 planten aangetroffen. De kwekerij werd ontmanteld. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Beantwoorden

Helmond genomineerd voor Jong Lokaal Bokaal

HELMOND – Helmond is de enige gemeente in Brabant die kans maakt op de Jong Lokaal Bokaal. Deze prijs gaat naar een gemeente die veel doet voor jongeren en hen laat meedenken en meewerken.
Helmond dankt de nominatie aan haar Jong2Getherprogramma. Inwoners van dertien tot 24 jaar wordt hierin de kans gegeven mee te werken aan een gemeentelijk jongerenbeleid. De Jong Lokaal Bokaal is een initiatief van de Nationale Jeugdraad en minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin.

De onderscheiding wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en ze is een initiatief van de Nationale Jeugdraad en minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin. Er zijn elf andere gemeenten kandidaat voor de bokaal, waaronder Den Haag, Utrecht en Venray. Een aantal jongeren gaat de komende weken de kanshebbende gemeenten beoordelen.

Ze gaan er praten met ambtenaren, jongerenwerkers en 'de' jeugd. Een jury bepaalt uiteindelijk welke drie kandidaten overblijven voor de Jong Lokaal Bokaal. Rouvoet reikt de prijs op 20 november uit, op de dag van de Rechten van het Kind.

Bron: Omroep Brabant

Beantwoorden

@Solveg,
Is die nominatie vandaag pas bekend geworden? Gisteren immers heeft de commissie Samenleving over jongeren gesproken en daar is hierover niets gezegd.

Beantwoorden

Ja, Ad, vandaag pas.

Beantwoorden

Nieuwe hekwerken dierenparken Warande en Hortensiapark
Deze twee parken zijn belangrijke visitekaartjes van en publiekstrekkers voor Helmond; een goed onderhoud en een kwalitatieve uitstraling zijn dus belangrijk. De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de dierenparken. Zo zijn in het Warandepark één staldak en het dak van de volière inmiddels vervangen. De andere stal wordt dit najaar gerenoveerd. In het Hortensiapark krijgt de ophokvoorziening de komende maand een opknapbeurt.
Nu zijn ook de hekwerken van beide parken aan de beurt. De afgelopen jaren zijn er al regelmatig reparaties uitgevoerd. Aangezien de hekken behoorlijk oud zijn (circa 40 jaar) is het nu tijd om ze definitief te vernieuwen. De nieuwe houten hekwerken zijn in dezelfde stijl als de huidige hekken. Het gebruikte hout is FSC goedgekeurd hardhout. De uitvoering duurt van 1 september tot midden november van dit jaar.

Beantwoorden

Bijtgrage winkeldief aangehouden
De politie heeft donderdag rond 20.30 uur een 37-jarige man uit Helmond aangehouden op de Torenstraat. De man was door een beveiligingsbeambte aangehouden omdat hij gestolen had uit een winkel. Later bleek het om scheermesjes en bier te gaan. De Helmonder had geprobeerd de beveiligingsbeambte in zijn arm te bijten. Ook toen hij werd overgedragen aan de politie, reageerde hij erg agressief. Hij sloeg een van de agenten tegen de schouder. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

Politie houdt tweede dader tasjesroof aan
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 3.30 uur een 20-jarige man uit Helmond aangehouden op de Molenstraat. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een tasjesroof op de Veestraatbrug, op 13 juli 2008. Surveillerende agenten herkenden de man op de Molenstraat en hielden hem aan. Op 14 juli 2008 werd al een eerste verdachte, een 20-jarige man uit Helmond, aangehouden op het politiebureau in Helmond Centrum.

Beantwoorden

Man opgepakt na hennepvondst
De politie heeft vrijdagavond rond 21.30 uur een man van 31 jaar uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum. Bij de politie was de melding binnengekomen dat de man met tonnen aan het slepen was van een busje naar zijn woning. Toen agenten poolshoogte namen, bleken in de tonnen henneptoppen te zitten. In de woning vonden de agenten een geoogste hennepkwekerij. De kwekerijspullen en hennep zijn in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De bewoner is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Politie neemt auto in beslag
De politie heeft vrijdagmiddag rond 14.45 uur een man van 22 jaar uit Helmond aangehouden op de Betuwehof. Een surveillerende agent zag hem daar in een auto rijden. Omdat de politieman de Helmonder in april al eens had gecontroleerd en hij toen geen rijbewijs had, werd de wagen aan de kant gezet. Na een controle bleek de bestuurder nog steeds geen rijbewijs te hebben, waarop hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is de man heengezonden met een proces-verbaal. De auto is in beslag genomen omdat het de tweede keer in korte tijd is dat de Helmonder werd betrapt.

Politie arresteert verdachte van fietsendiefstal
De politie heeft vrijdagavond rond 23.15 uur een man van 41 jaar aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum. Een getuige had gezien dat de man kort daarvoor op de Pastoor van Leeuwenstraat een daar gestalde fiets had gepakt en ermee was weggelopen. Omdat de politie een vermoeden had wie de verdachte zou kunnen zijn, zijn agenten naar diens woning gegaan. Daar troffen ze de man aan. Hij was bezig om het slot van een fiets open te breken. De Helmonder is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De fiets is in beslag genomen.

Politie houdt bestuurder gestolen auto aan
De politie heeft zaterdagochtend rond 0.15 uur een man van 36 jaar uit Eindhoven aangehouden op de Kasteel Traverse. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor in een auto slingerend rijden op de Marktstraat. Bij controle bleek de wagen als gestolen gesignaleerd te staan. De agenten zijn er achteraan gegaan. Na een korte achtervolging stopte de wagen op een grasveld langs de Kasteel Traverse waarna de bestuurder er te voet vandoor ging. De agenten zijn achter hem aangerend en konden hem aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De wagen was gestolen in Sint Oedenrode.

Beantwoorden

Politie houdt man aan voor mishandeling

De politie heeft maandag rond 12.45 uur op de Heistraat een 35-jarige man uit Vianen (Utrecht) aangehouden. Hij zou daar kort daarvoor betrokken zijn geweest bij een ruzie. Die was ontstaan tussen de zoon van zijn 33-jarige vriendin uit Helmond en diens schoolvriendje. Tijdens die ruzie zou de verdachte met een steen naar het vriendje hebben gegooid, dat daarbij lichtgewond raakte aan zijn gezicht. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Politie houdt man aan voor mishandeling
De politie heeft maandag rond 21.00 uur op de Kasteel Traverse een 21-jarige Helmonder aangehouden. Even daarvoor had op het hoofdbureau van politie in Helmond de 17-jarige vriendin van de man aangifte gedaan van mishandeling. De twee hadden ruzie gemaakt in de woning van de man in Helmond Centrum. Tijdens deze ruzie bedreigde de man het meisje. Zij wist uit de woning te komen en wilde weglopen. Dit wilde de man niet en hij hield haar tegen. De twee kregen ruzie op straat en de man bedreigde haar opnieuw. Hij probeerde haar te slaan en trok een mes. De man is aangehouden in het politiebureau waar hij zelf aangifte kwam doen. Een agent vond bij de hoofdingang van het politiebureau het mes van de man. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.

Beantwoorden

Inval Fiod om verdenking beleggingsfraude Easy Life
Politie, justitie en de FIOD hebben een inval gedaan bij het kantoor van Easy Life Investments in Helmond.

Fraude
Het bedrijf wordt verdacht van fraude. Behalve bij het kantoor van Easy Life Investments zijn ook invallen gedaan in vier woningen. Daarbij zijn drie aanhoudingen verricht.

Gedupeerd
Volgens justitie zijn mogelijk 500 personen gedupeerd voor een bedrag van 33 miljoen euro. Easy Life Investments lokte beleggers met een gegarandeerd rendement van 9% of 10%. Het bedrijf vroeg een minimale inleg van 50.000 euro.

Grens
De grens van 50.000 euro is gekozen omdat er dan geen toezicht is van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Rally
Directeur John W. uit het Noordbrabantse Heeze is voor justitie verdacht. Hij zou nog niet gearresteerd zijn omdat hij in het buitenland zit. Volgens zakenblad Quote is het vermogen van W. 24 miljoen euro. Quote stelt dat W. tot maandag mee deed aan een rally voor dure sportauto’s in Spanje.

Gedupeerden
RTL Z zoekt mensen die via Easy Life Investments hebben belegd.

Beantwoorden

Politie zoekt getuigen van aanranding
De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding van vrijdagavond 29 augustus op de Heistraat. Tussen 21.15 en 21.30 uur is een 15-jarig meisje uit Zuidoost-Brabant daar lastiggevallen door een groep jongens. Toen ze op de fiets voorbij kwam, riepen ze naar haar en gingen haar achterna. Ze trokken haar van haar fiets ter hoogte van het voetbalveldje en sleurden haar mee in de richting van het voetbalveldje. Terwijl één van de jongens haar een mes op de keel zette, werd ze aangerand door een andere jongen. De rest van de groep stond toe te kijken. Ondanks hulpgeroep door het meisje bemoeiden voorbijgangers zich er niet mee. Door slaan en schoppen kon het slachtoffer wegkomen op haar fiets. Vier jongens gingen haar op hun fietsen achterna tot aan de cafetaria aan de Rembrandtlaan. Daar riep een man dat ze haar met rust moeten laten, waarop de jongens weggingen. Het gaat om acht jongeren rond de 16 jaar met lichtgetinte huidskleur. De man die de jongens heeft aangesproken en andere getuigen van de aanranding, of mensen die weten wie en/of waar de verdachten zijn, worden verzocht contact op te nemen met de Gezamenlijke Recherche in Helmond via 0900-8844.

Politie arresteert man voor bezit softdrugs
De politie heeft dinsdagavond omstreeks 23.15 uur op de Heeklaan een 54-jarige man uit Helmond aangehouden. De automobilist reed slingerend over de weg waarna de politie hem controleerde. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij is meegenomen naar het bureau. Bij de fouillering werd 11 gram hennep en enkele duizenden euro’s gevonden. In de auto werd ongeveer een kilo henneptoppen aangetroffen. In een schuurtje bij zijn woning vond de politie nog eens een halve kilo hennep. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. Alle softdrugs zijn in beslag genomen.

Beantwoorden

Verdachten met weed angehouden
De politie heeft woensdag rond 19.40 uur op de Verlengde Stationsstraat twee Helmonders van 43 en 41 jaar aangehouden. Kort daarvoor zagen surveillerende bikers de 43-jarige verdachte slingerend op een brommer rijden nabij het station. Toen de bromfietser de politie zag probeerde hij te ontkomen door zijn snelheid te verhogen. Hij negeerde vervolgens enkele stoptekens maar kon uiteindelijk op de Verlengde Stationsstraat tot stoppen gedwongen worden. Toen agenten de man aanspraken en confronteerden met zijn rijgedrag werden zij lastig gevallen door een man, de 41-jarige verdachte, die aan kwam rennen vanuit de richting van het station. De twee bleken bekenden van elkaar te zijn. De 43-jarige Helmonder probeerde vervolgens een tas aan deze man te overhandigen die ter plaatse door de agenten afgenomen kon worden. Hierin bleken negen zakjes weed te zitten. Toen de 43-jarige Helmonder zich daarop hevig verzette bij zijn aanhouding werd ook de 41-jarige verdachte lastig. Met assistentie van andere collega’s konden de twee overgebracht worden naar het politiebureau. De 41-jarige Helmonder is na verhoor in vrijheid gesteld en krijgt een proces-verbaal voor niet voldoen aan vordering. De andere verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De Helmonder reed ook zonder geldig rijbewijs en bleek alcohol gedronken te hebben.

Politie houdt man aan voor vernieling
Woensdagavond heeft de politie omstreeks 19.00 uur in de Molenstraat een 53-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie kreeg de melding dat de man een ruit vernielde en vervolgens een leegstaand pand binnen ging. De politie trof de man aan in het pand. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Beantwoorden

‘Aangifte tegen te hard geluid kan hier niet’
door Anja van den Akker. zaterdag 06 september 2008 | 02:55 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 06 september 2008 | 10:30

HELMOND – Helmondse burgers die bij de politie officieel aangifte willen doen van geluidsoverlast, krijgen nul op het rekest. Dit omdat de Helmondse politie al jaren werkt met de instructie ‘dat van geluidsoverlast geen aangifte wordt opgenomen’.

Dat blijkt uit een briefwisseling tussen de Nationale Ombudsman en de Politie Brabant Zuid Oost, naar aanleiding van klager R. van Uden uit Helmond. Volgens Van Uden wordt hier een fundamenteel burgerrecht om zeep geholpen, zoals dat onder meer staat omschreven in het Wetboek van Strafvordering.

Ook de Nationale Ombudsman stelt dat ‘in beginsel gevolg moet worden gegeven aan de wettelijke plicht tot het opnemen van een aangifte’. Omdat de gemeenteraad nooit is geïnformeerd, maakt Van Uden dinsdag voor de raadsvergadering gebruik van het spreekrecht.

De Helmondse econoom is er per toeval achtergekomen dat officiële aangifte van geluidsoverlast in Helmond, op z’n zachtst gezegd, niet op prijs wordt gesteld.

Dat heeft hij inmiddels zwart op wit. In een brief die de toenmalige Helmondse politiechef J. van Ges- tel op 4 januari 2008 naar de Nationale Ombudsman stuurde, staat: “In de instructie van het personeel wordt sinds jaar en dag als gedragslijn meegegeven dat van geluidsoverlast geen aangifte wordt opgenomen. In de praktijk worden alleen aangiftes opgenomen van misdrijven.”

Een politiewoordvoerder zei gisteren desgevraagd dat geluidsoverlast onder de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) valt en dus per stad kan verschillen. Deze overlast valt volgens hem niet onder ‘strafbare feiten’ en dus kan men er géén aangifte van doen.

In de praktijk maakt een ‘gewone’ melding of aangifte overigens niet zoveel verschil, zegt hij. De politie kan altijd een bekeuring uitdelen, mits de geluidsoverlast nog aan de gang is als zij arriveert.

Een zegsman van de gemeente onderstreept deze visie. ” We kiezen in Helmond voor bemiddeling. Het gaat er toch om dat we de problemen oplossen.”

Tussen 2004 en 2007 kwamen in Helmond jaarlijks tussen de 700 en 900 geluidsklachten binnen. Daarvan is elk jaar steeds één officiële aangifte gedaan, in 2007 twee keer, inclusief de aangiftes die Van Uden met veel moeite voor elkaar kreeg.

Burgemeester Fons Jacobs is als hoofd van de Helmondse politie nooit inhoudelijk op de kwestie ingegaan. Evenmin als zijn voormalige Eindhovense collega Sakkers, als verantwoordelijke voor de Politie Brabant Zuid Oost.

Beantwoorden

Vrouw aangehouden voor het steken met mes
De politie heeft vrijdagavond om 19.30 uur een 54-jarige vrouw uit Helmond aangehouden voor haar woning aan het Willem Beringsplein. De vrouw zou een 37-jarige man uit Helmond met een mes in zijn hals hebben gestoken. Het 37-jarige slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. De 54-jarige vrouw is ingesloten op het politiebureau en de politie onderzoekt de zaak.

Beantwoorden

Man raakt gewond bij steekpartij
Een 34-jarige man uit Helmond is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 3.30 uur gewond geraakt bij een steekpartij op de Antoon Derkinderenstraat. De 34-jarige Helmonder had ruzie gekregen met een nog onbekende persoon. Er ontstond een vechtpartij waarbij de 34-jarige man door de onbekende man met een fles werd geslagen. Een buurtbewoner zou zich vervolgens met de vechtpartij hebben bemoeid en de 34-jarige man hebben gestoken met een mes. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. De politie is op zoek naar de identiteit van de twee daders. De twee zijn vermoedelijk vertrokken in een zwarte personenauto, type Volkswagen Golf IV. De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over de identiteit van de daders. Getuigen kunnen zich melden bij de recherche van Helmond, via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *