Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.658 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

Dit jaar zal de voorjaarskermis 11 dagen duren. Van vrijdag 7 tot en met maandag 17 april (Tweede Paasdag) staan er zo’n 50 attracties opgesteld op de Markt, het Ameideplein, de Watermolenwal, het Speelhuisplein, het Havenpark en langs de Havenweg. Vorig jaar werd de voorjaarskermis al verlengd van 7 naar 10 dagen.
De kinderattracties kosten ook dit jaar weer 1,50 euro (10 ritten voor een tientje) en bijna alle andere attracties 2 euro, zo laat de gemeente weten.

De zomerkermis duurt dit jaar weer 7 dagen en wordt gehouden van donderdag 6 tot en met woensdag 12 juli.

In de reacties hieronder staan updates.

19 reacties:

Vreselijk!!!

Beantwoorden

Kei goed

Beantwoorden

Veels te lang.

Beantwoorden

Zal de middenstand wel nog meer gaan balen. Allemaal leuk en aardig die kermis maar het merendeel van de inwoners zit voornamelijk te wachten dat het voorbij is en het centrum weer bereikbaar is.

Beantwoorden

@Dan op dinsdag 14 maart 2017 om 07:37:

Ik denk dat de meeste winkeliers en horecazaken juist wel blij zijn met zoveel extra bezoekers van het centrum. Zelf geef ik niks om de kermis, maar bij goed weer is het er altijd druk. Een goed teken lijkt me. 😉

Beantwoorden

Geen 10, maar 11 dagen het centrum mijden.

Beantwoorden

Dit centrum moet je altijd mijden, het heeft geen enkele uitstraling meer. De gezelligheid in b.v. Someren en Deurne, plus de bereikbaarheid is vele malen beter. Beiden hebben aan winkels alles wat je hartje begeerd. Wij zijn voorgoed klaar met de binnenstad hier. En dan wéér een dag kermis erbij, wat een beleid van een steeds slechtere gemeente Helmond. 11 dagen voorjaarskermis in een periode dat het ook qua weersomstandigheden vaak helemaal niks is.. Dat die kermisexplotanten daar ingetrapt zijn zeg.

Beantwoorden

Update 1:
Omdat de Golden Tickets bij de zomerkermis een succes waren, zijn die er nu ook met de voorjaarskermis. Dat betekent dat er elke dag bij 1 attractie een Golden Ticket wordt verstopt. Om dat ticket te kunnen vinden wordt ieder uur een aanwijzing via Facebook gegeven. Maximaal zullen 3 aanwijzingen per dag worden gegeven. Wie het het Golden Ticket vindt, krijgt als prijs een dagje gratis kermis vieren.

Ook is er weer een fotowedstrijd waarbij je kermisfoto’s kunt indienen. De leukste worden beloond met prijzen als een dagje gratis kermis vieren. De prijzen worden uitgereikt tijdens de officiële opening van de kermis op vrijdag 7 april.
Op de voorjaarskermis staan onder meer de Haunted Castle (dit spookhuis ging vorig jaar in première), de bootjesmolen, Mega Slide en de Goldmine Express.

Beantwoorden

Hoe verzin je het….. een fotowedstrijd organiseren met als thema kermisfoto’s en de prijsuitreiking is OP openingsdag, krijg je dus alleen maar ouwe reut of zo….

Beantwoorden

Update 2:
De voorjaarskermis wordt vrijdagmiddag 7 april officieel geopend door wethouder Frans Stienen bij de attractie ‘Tsunami’ op de Markt. Vrijdag 14 april wordt om 22.00 uur een groot vuurwerk afgeschoten vanaf het Havenpark.
De zaterdagmarkten van 8 en 15 april worden om de voorjaarskermis ‘heen gedrapeerd’. Die staan dan op de Noord en Zuid Koninginnewal, de Watermolenwal (vanaf het voormalig postkantoor tot aan de Elzas parkeergarage) en de Kerkstraat.
In alle parkeergarages en op de parkeerplaatsen gelden tijdens de kermis de normale tarieven. Maar op zondag 16 en maandag 17 april (met Pasen dus) is het straatparkeren gratis. Vanaf maandagavond 3 april tot en met dinsdagmiddag 18 april zijn het einde van de Noord Koninginnewal, Ameidewal en gedeelte van Watermolenwal afgesloten voor het verkeer.
De plattegrond van de voorjaarskermis:

Beantwoorden

Update 3:
Vrijdag begint de voorjaarskermis, sinds vandaag staat de digitale kermiskrant online. Behalve 45 kortingsbonnen staat in die krant het dagelijks programma, filmpjes, uitgebreide informatie over het spookhuis Haunted Castle en de uitleg van de fotowedstrijd en de Golden Ticket actie.

Beantwoorden

Dus vanaf maandagavond 3 april tot en met dinsdagmiddag 18 april zullen de meeste inwoners van Helmond het centrum vermijden. 😉

Beantwoorden

Ideaal. Maar ik kan niet printen

Beantwoorden

@Melissa hebben ze geen app voor op je smartfoon dan want die wordt iedereen veronderstelt te hebben volgens onze roverheid

Beantwoorden
oplettende burger

11 dagen…?! Dat is wel erg lang vind ik

Beantwoorden

Geen 10 maar 11 dagen kots en pis in het portiek. Joepie.

Beantwoorden

Vanmiddag om 16.00 uur opent wethouder Frans Stienen de voorjaarskermis bij de attractie ‘Tsunami’ op de Markt. Ben je benieuwd hoe de opbouw van de kermis in de afgelopen dagen verliep, hier staan flink wat foto’s daarvan.

Beantwoorden

Update 4:
De eerste prijswinnaars van de voorjaarskermis
Vrijdagmiddag ontvingen Odeliva Swinkels en Sandy Hertogs hun gewonnen prijs van de fotowedstrijd. Kermiswethouder Frans Stienen reikte die aan hen uit omdat zij deze en deze foto instuurden. Samen met vrienden of familie kunnen deze prijswinnaars een dagje gratis kermis gaan vieren.

Vrijdag en zaterdag werden de eerste 2 Golden Tickets gevonden. Deze speurneuzen mogen een dagje gratis kermis vieren:


Marktmeester Piet Ebisch maakte zaterdagochtend de onderstaande foto vanaf de Ameideflat.

Beantwoorden

Gezellig met mijn neefje naar de kermis dit weekend!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *