Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.487 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Vanaf maandag 9 mei kun je bij 15 Helmondse parkeerautomaten niet meer met muntgeld betalen. Het is daar dan alleen nog mogelijk te betalen met de pas van GePast Parkeren, met PIN of via een parkeerapp op de mobiele telefoon.
GePast Parkeren is in Helmond een groot succes aldus de gemeente. Er zijn inmiddels 14.000 abonnementhouders die realtime met korting kunnen parkeren in de gemeentelijke parkeergarages en op straat tegen het vastgestelde parkeertarief. “Met de speciale GePast Parkeren-pas of met de apps van Parkmobile, SMSParking en Yellowbrick is parkeren heel gemakkelijk” meldt de gemeente
Op zowel de Kegelbaan (achter de Hema) als het Ameideplein wordt 1 van de 2 parkeerautomaten vervangen. Bij de nieuwe parkeerautomaten is betalen met muntgeld dan niet meer mogelijk. Op die 2 locaties blijft voorlopig nog een tweede automaat staan waarbij wel cash kan worden betaald.
In alle gemeentelijke parkeergarages blijft de mogelijkheid om (naast GePast Parkeren en PIN) ook met muntgeld te betalen. Dit zijn de garages Boscotondo, Doorneind en City. Deze aangesloten parkeergarages staan o.a. op deze kaart.
In de tweede helft van 2016 vervalt bij meer parkeerautomaten de mogelijkheid om met muntgeld te betalen. In de toekomst zal er in Helmond nog maar op enkele plekken op die manier betaald kunnen worden.

4 reacties:

Is dit vooruitgang? Hoe werkt het dan voor evt. (buitenlandse) toeristen, moeten die eerst dan de pin parkeer plaatsen zien te vinden?

Beantwoorden

Ik zie hier geen voortuigang in, contant geld heeft iedereen, een pinlas, app of parkeerkaart niet.

Beantwoorden

Gewoon met de trein naar Eindhoven. Geen gedoe en goedkoper dan parkeren in Helmond.

Beantwoorden

@Corina op dinsdag 26 april 2016 om 08:54:

Door de muntjes ontstaan de meeste storingen op die parkeerautomaten.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *