Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.230 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De leefbaarheid, veiligheid en sociale samenhang.in de De Waart wordt verbeterd. Nu bekend is dat de 135 woningen in die woonbuurt toch niet gesloopt worden, is dat geen overbodige luxe volgens vrijwel iedereen die er woont, woonde of ooit kwam..
Vorige week was er voor de buurtbewoners een informatieavond in De Fonkel. Met een groep van 15 mensen (onder wie ook vertegenwoordigers van Woonpartners, de gemeente en de Huurders Belangen Vereniging) werd het gesprek hierover aangegaan.
De aanwezigen waarderen hun buurt vanwege de ligging bij het centrum, de fijne woningen en het goede contact met buren, aldus de gemeente. Maar zij vinden ook dat er verbeteringen nodig zijn. Dat zal samen met hen en Woonpartners gebeuren. De beslissing van de gemeente over wat er gaat gebeuren met de City Sporthal is van groot belang voor wat er precies gaat gebeuren. Verder zal leegstand en onderhoud van panden prioriteit krijgen. Grote ingrepen aan de woningen kunnen vanaf 2016 gestart worden. Er komt extra aandacht van de politie en stadswacht en wellicht komt er ook buurtpreventie. Dat alles valt te lezen in de nieuwsbrief (pdf) die alle buurbewoners deze week geïnformeerd over hetgeen in De Fonkel werd besproken. De slogan ‘De Waart is het waard’ haalde die nieuwsbrief niet, maar willen we niet onvermeld laten.
Tenslotte, B&W verwoorde de reden af te zien van de sloop van deze buurt (ten behoeve van het uitbreiden van het winkelcentrum, het Centrumplan) als volgt

De wereld om ons heen is in 10 jaar tijd snel veranderd. Een sterk gewijzigde vraag naar koopwoningen en commerciële ruimte maar ook een andere financiële positie van corporaties heeft er toe geleid dat het onduidelijk is of de plannen voor de Waart die ten tijde van het plan Busquets zijn gemaakt wel uitgevoerd kunnen worden. Daarop is afgelopen december de woonbuurt geïnformeerd over het feit dat er meer tijd nodig is om te bepalen of de voorgenomen sloop daadwerkelijk doorgang zal vinden. Inmiddels is een nieuwe Raad en een nieuw College geïnstalleerd. Het coalitieakkoord is helder over de Waart; de woonbuurt blijft bestaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *