Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.014 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Zaterdag 11 en zondag 12 april rijden er geen treinen van en naar Eindhoven. De NS zet bussen in, de verwachte extra reistijd bedraagt een kwartier tot een half uur. De Intercity’s tussen Helmond en Venlo rijden wel en stoppen extra in Brouwhuis, want er rijden dan geen Sprinters op dat traject.
Werkzaamheden voor de nieuwe spoorondergang Kasteelherenlaan in Helmond-West zijn daarvan de oorzaak. Prorail gaat daar (er hoogte van de vroegere spoorwegovergang Cortenbachstraat) het voorgebouwde spoordek van de onderdoorgang op z’n plek rijden. Die werkzaamheden zijn te volgen vanaf een tribune. Die wordt opgesteld bij de Houtse Parallelweg (ten zuiden van het spoor, dus aan de kant van de Heeklaan). Maar je hoeft er niet per sé heen om dat te zien, via de webcam kun je het ook live bekijken.
Daarnaast worden er tussen de Mierloseweg en de plek waar het spoordek wordt ingereden meteen enkele betonnen bovenleidingsportalen vernieuwd. Dit zijn de betonnen palen, waaraan de bovenleiding is bevestigd. De portalen worden vervangen, omdat ze aan vervanging toe zijn.
In november werd officieel gestart met de bouw van deze spooronderdoorgang die Mahatma Gandhi gaat heten. Als de onderdoorgang onder het spoor klaar is, wordt de Kasteelherenlaan aangesloten op de Heeklaan, ter hoogte van de flats bij Houtsdonk en kunnen auto’s er vanaf 2016 door, zie het animatiefilmpje.

14 reacties:

Op de plek waar de onderdoorgang van de Kasteelherenlaan komt, wordt in het weekend het spoor weggehaald. Vervolgens wordt daar dit spoordek van 1100 ton het spoor ingereden:

Beantwoorden

Bekend gezicht 🙂 (van de onderdoorgang hier om de hoek, station) Word weer een hele happening 😛

Beantwoorden

De werkzaamheden aan de spoortunnel Kasteelherenlaan vorderen gestaag! Eén van de bovenleidingportalen richting de Hoofdstraat is inmiddels vervangen.

Beantwoorden

Ik zie via de webcam dat er ook wat water staat tussen de funderingspalen waar morgen het brugdek op moet dragen ?

Beantwoorden

@Berry Leenen op zaterdag 11 april 2015 om 20:59:

Dat is aan de zijde van de Houtse Parallelweg…. dat water dient voor tegendruk zodat de wanden niet instorten.

Helaas is de webcam volledig de weg kwijt en valt er online weinig te zien. Op dit moment (bijna 02.00 uur) worden de allerlaatse voorbereidingen getroffen voor het inrijden van het tunneldak.

Beantwoorden

Voor wie het niet via de webcam konden zien: het spoordek over de Kasteelherenlaan is vannacht op zijn plek beland.

Beantwoorden

@Vico op zondag 12 april 2015 om 01:53:

Ik bedoelde echt het water tussen de funderingspalen, ( waar nu het brugdek ligt ) opdat moment werd er nog ontgraven. Inderdaad gisterenavond was de Webcam niet om aan te zien, erg jammer.
Nu rijd er al weer loader op brugdek, om zandpakket aan te brengen.
Weer knap stukje werk.

Beantwoorden

De rails worden nu aangebracht.

Beantwoorden

Rails worden nu aangevuld met grind, allemaal een dikke premie (denk Ik )
Goed gewerkt, ruim op tijd klaar. Treinen kunnen morgen heel vroeg gaan rijden. Duim omhoog !

Beantwoorden

En weer een positieve klus geklaard.

Beantwoorden

@Berry Leenen op zondag 12 april 2015 om 10:18:

Ik hoorde gisteren dat het zand nat werd gemaakt zodat het gemakkelijker aangedrukt kon worden. Er moest nogal wat gewicht gedragen worden op die plek. Maar ik ben ook geen deskundige natuurlijk. Hahaha!

Het plaatsen van de rails was gisteren nog wel even spectaculair om te zien. En inderdaad, er is keihard gewerkt zodat de treinen vanmorgen weer gebruik konden maken van het spoor. Compliment!

Beantwoorden

Nou vergeet ik nog wat….. Weet iemand of straks voetgangers en fietsers ook gebruik kunnen maken van de tunnel? Kan daar niets over vinden.

Beantwoorden

@ Vico, ja, er komt aan beide kanten van de weg een dubbelzijdig fietspad en een voetpad. In het animatiefilmpje kun je dit zien. De link naar het filmpje staat in het eerste bericht van dit topic.

Op onze Facebook-pagina http://www.facebook.com/gemhelmond staan inmiddels ook enkele foto’s van de werkzaamheden.

Beantwoorden

Het was lekker druk gisteren. Maar wat wil je ook met zo’n zonnetje.
De rails lagen klaar en gingen erop. 🙂

@Gemeente Helmond op maandag 13 april 2015 om 10:39:
Geweldig dat de voetgangers en fietsers ook door die tunnel kunnen!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *