Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De onderdoorgangen onder het spoor in Helmond krijgen de naam van een wereldburger. Het gaat om 4 bestaande onderdoorgangen en 2 die nog in aanbouw zijn. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit besloten, op advies van de Straatnamencommissie.
De nieuwe onderdoorgang bij station Helmond, die na het weekend van 5 en 6 april open gaat, krijgt de naam Nelson Mandela. De spoorwegonderdoorgang Kasteelherenlaan bij Helmond West, waarvan de bouw in de zomer begint en die in 2016 klaar is, gaat Mahatma Gandhi heten. De spoorwegonderdoorgang Rivierensingel bij Brouwhuis (nabij gebouw De Koning) krijgt de naam Moeder Theresa. In Brandevoort gaat de onderdoorgang De Voort, Alfred Nobel heten en de Brandevoortsedreef Martin Luther King. De al bestaande naam Henri Dunanttunnel bij de Lagedijk wordt aangepast in Henri Dunant. Van een (donkere) tunnel is immers geen sprake; het gaat om een open onderdoorgang, zoals dat ook geldt voor de andere passages onder het spoor.
Frans Stienen, wethouder verkeer en tevens voorzitter van de Straatnamencommissie, legt uit hoe de naamgeving tot stand is gekomen: “De gemeenteraad heeft in januari een motie aangenomen om de naam Nelson Mandela te verbinden aan een markante plek in Helmond. In de straatnamencommissie heb ik die vraag van de raad breder getrokken en hebben we besloten om alle spooronderdoorgangen in Helmond een naam te geven van een wereldburger. Op die manier krijgen deze markante plekken in de stad nu ook een markante naam.”

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *