Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.163 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De straatverlichting van de nieuwe Kasteelherenlaan (gereed in 2016) gaat innovatieve sensoren krijgen. Deze sensoren zorgen ervoor dat de lichten dimmen wanneer er geen verkeer is. Alfred Groote, adviseur en beheerder Openbare Verlichting bij de gemeente: “ze gaan niet helemaal uit, maar we brengen het lichtniveau wel sterk terug. Zodra er verkeer nadert, gaat de eerste lamp aan en gaan er signalen naar de volgende lantaarnpalen. Deze innovatie verdien je binnen een paar jaar terug, omdat je minder energie verbruikt. Daarnaast blijft de groene zone zo mooi groen, zonder onnodig veel kunstmatig licht. We lopen voorop in Helmond West, wie weet kunnen we dit ooit in de hele stad toepassen.”
Eerder kreeg Helmond West al ‘slimme’ straatverlichting onder meer in de Binnendongenstraat (zie de foto rechtsboven), 3e Haagstraat en de Cortenbachstraat. In deze wijk waren de oude lampen aan vervanging toe. “Bijzonder aan wat we er nu hebben neergezet, is het duurzame karakter. Door milieuvriendelijke materialen en LED-verlichting, verlengen we de levensduur. Goed voor het milieu, en goed voor de portemonnee. Je probeert in ons vak ook altijd te streven naar een optimale lichtverdeling: overal in de straat evenveel licht. Door de technieken die we hebben gebruikt, is dat nu in Helmond West prima geregeld. Het valt de meeste niet eens op, maar zulke maatregelen zijn erg belangrijk voor de veiligheid” aldus adviseur Alfred Groote.
In juli kreeg ook de Kasteel Traverse duurzame LED-verlichting.

1 reactie:

Bedoelen ze daarmee auto verkeer of alle verkeer want dat maakt een wereld van verschil ook voor veiligheid woningen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *