Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.619 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

In opdracht van de gemeente plaatst ProRail betonnen geluidsschermen op 7 locaties langs het spoor in Helmond. De werkzaamheden starten deze week en duren tot september. De aanwonenden zijn met een bewonersbrief geïnformeerd.
Spoorwegbeheerder ProRail start deze week met voorbereidende werkzaamheden zoals het plaatsen van bouwhekken. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd, zij beginnen dus niet tegelijk op alle 7 locaties (pdf). De geluidsschermen zijn qua uiterlijk vergelijkbaar met de schermen die in 2013 langs het spoor in Helmond zijn geplaatst.
Om de geluidsschermen te kunnen plaatsen moeten eerst de kabels en leidingen worden verlegd. Daarna wordt de fundering voor de schermen aangebracht. Dat gebeurt met een geluidsarme methode, namelijk door te boren. Na het plaatsen van de schermen wordt de situatie aan binnenzijde en buitenzijde van het spoor hersteld. Alle werkzaamheden gebeuren vanaf de buitenzijde van het spoor, dus vanuit de openbare ruimte.
Voor het uitvoeren van de werkzaamheden richt de aannemer een depot in met onder meer bouwhekken en een kleine schaftkeet. Als de werkzaamheden zijn afgerond, wordt het depotterrein in de oude staat teruggebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *