Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft de KoopWijsPrijs vanmiddag overhandigd aan wethouder Jos van Bree. Het is een landelijke erkenning voor de manier waarop de gemeente Helmond omgaat met Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en het actieplan dat daarvoor is ontwikkeld. De KoopWijsPrijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens het congres Samen werkt in Maarssen. Doel is om overheden positief te ondersteunen bij het Maatschappelijk Verantwoord Inkopen.
Wethouder Jos van Bree: ā€œWat ben ik trots dat we als gemeente als winnaar uit de bus komen! Als we gezond en gelukkig willen leven, moeten we zuinig zijn op ons klimaat Ć©n op onze sociale omgeving. Bij inkoop denken we na over de effecten op mensen, milieu en onze welvaart. We hebben grote ambities en hebben daarom veel werk gemaakt van een vooruitstrevend Actieplan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. We hebben hele concrete acties geformuleerd die we nu al uitvoeren en die we tweemaandelijks monitoren. Deze landelijke erkenning van de KoopWijsPrijs bevestigt dat we op de goede weg zijn!ā€
Een groot aantal overheden heeft een actieplan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen gemaakt. In haar actieplanĀ heeft Helmond 4 speerpunten geformuleerd: klimaatneutraal inkopen, social return, innovatiegericht inkopen, circulair inkopen. Doorslaggevend voor de jury was de ambitie en concreetheid van het Helmondse actieplan. Ook de aantrekkelijke vormgeving en aansprekende animatie dragen bij aan een toegankelijk en laagdrempelig plan. “De gemeente Helmond koopt als beste overheid in Nederland verantwoord in en is daarom met de KoopWijsPrijs aan de haal gegaan” zo opent de RijksoverheidĀ haar nieuwsberichtĀ daarover.
Alle partijen die het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen hebben ondertekend, konden stemmen op 1 van de 6 genomineerden. De 5 andere genomineerden waren gemeente Eindhoven, Instituut Fysieke Veiligheid, Waterschap Scheldestromen, Gemeente Almere en provincie Zeeland.
Leuk om te weten, van de 62 overheidsorganisatie die het manifest in december ondertekenden, wist onze gemeente haar actieplan als eerste te publiceren.

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *