Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.210 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

De gemeente Helmond gaat een speciaal bedrijvencentrum voor startende ondernemers in de detailhandel openen. Op dit moment wordt gezocht naar een goede locatie en naar geïnteresseerde starters in de detailhandel.
Door de detailhandel waait een flinke wind. Trends en ontwikkelingen volgen elkaar snel op en het shoppen op internet wint steeds meer terrein. Dit is goed te zien aan het aantal geopende webshops en hun alsmaar stijgende omzet. Consumenten vinden het echter ook nog steeds belangrijk om een product vast te kunnen pakken alvorens het te kopen. Daarnaast blijkt de combinatie van online met offline winkelen een belangrijke ontwikkeling in de hedendaagse detailhandel.
De gemeente is daarom van plan om een speciaal bedrijvencentrum met specifieke ondersteuning voor starters in de detailhandel te openen. Uniek aan dit Bedrijvencentrum Detailhandel is dat die starters in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de huur en dat zij deel kunnen nemen aan een coachings- en begeleidingstraject. Deze begeleiding wordt geboden in de hoop dat de ondernemers de eerste jaren zonder kleerscheuren doorkomen. Daarnaast worden er gedurende het jaar workshops georganiseerd zodat zij als ondernemer en onderneming kunnen (blijven) groeien.
Het concept voor een Bedrijvencentrum Detailhandel bevindt zich nog in de startfase. Vorig jaar mei meldden we dat er een eerste verkenning plaatsvond. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de verdere uitwerking. Zo wordt er nog steeds druk gezocht naar een centrale, goed bereikbare locatie voor het Bedrijvencentrum Detailhandel. Daarnaast wordt de branchering verder uitgewerkt: wat voor detailhandel wil de gemeente in dat bedrijvencentrum samenbrengen en waar is behoefte aan?
Voor startende ondernemers die graag een detailhandelswinkel willen openen of  online webshops die er een eigen fysieke winkel aan willen verbinden, kan het  Bedrijvencentrum Detailhandel iets zijn. “Het Bedrijvencentrum Detailhandel wordt hét starterscentrum in Helmond voor de detailhandel. Een bedrijvencentrum waar ondersteuning, samenwerken, netwerken en een stimulerende omgeving centraal staan” aldus de gemeente.
Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek neem je dan contact op met Janneke Kolner van de afdeling Economische zaken van de gemeente via telefoonnummer 14 0492 of e-mail [email protected]

2 reacties:

Als je zo’n centrum voor de detailhandel levensvatbaar wil laten zijn zal het een prominente plaats op een A locatie moeten krijgen. Het moet bij wijze van vechten zijn om er een plaatsje te bemachtigen.

Vorig jaar heb ik al eens een gesprek met een ambtenaar gehad en daarin geopperd om de oude bibliotheek voor zo’n shop-in-shop concept te gebruiken, gecombineerd met een zogenaamde “makerspace” (een moderne werkplaats met zaken als CNC-frezen, lasersnijden en 3D printen en alle andere apparaten die je nodig zou kunnen hebben om creatief bezig te zijn) op de eerste verdieping. Buurman Eindhoven heeft design opleidingen op MBO, HBO en universitair niveau, dus je zou als Helmond wel gek zijn om daar niet van mee te profiteren.

De oude bibliotheek is bij uitstek geschikt, omdat hiermee het rondje door de Elzas passage afgemaakt kan worden en het Speelhuisplein meer bij het centrum getrokken kan worden. Het kan ook met relatief weinig investering als je kiest voor een open-plan indeling. Het is dan bij wijze van spreken een kwestie van een grote entree aan zowel de voor als de achterkant en kosten voor inrichting.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op vrijdag 16 januari 2015 om 13:43:

Klinkt helemaal goed!! Dan wordt er ook meteen een leeg pand van de gemeente verhuurd. Extra knaken!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *