Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.466 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De benoeming van Giel van Hooff als stadshistoricus is door de gemeente Helmond verlengd. Giel heeft de laatste jaren vooral ondersteuning geboden bij historische vraagstukken. Zijn taken worden nu uitgebreid.
Zo neemt de stadshistoricus de coördinatie en het voorzitterschap van het Platform Historisch Veld op zich. In dat platform zitten organisaties die zich bezighouden met de Helmondse historie. Daarnaast onderzoekt Van Hooff de mogelijkheden voor een educatief lespakket over de geschiedenis van Helmond voor basisscholen. Giel is sinds 2002 als stadshistoricus aan de gemeente verbonden. Het is een eretitel, hij is niet in dienst van de gemeente.
Helmonders die vragen en ideeën hebben met betrekking tot het Helmondse verleden, kunnen ook bij Giel van Hooff terecht via [email protected].
Naast veel kennis van de algemene historie van Helmond, is Van Hooff vooral gespecialiseerd in het industriële verleden van de stad. Hij schreef diverse boeken over de Helmondse historie en heeft onder andere geadviseerd over en meegewerkt aan de films Spijkers van Katoen, het stadsdebat over de toekomst van het kanaal, historische tentoonstellingen bij het Gemeentemuseum Helmond en educatieve projecten.
Wat niet iedereen zal weten is dat Giel ook De weblog van Helmond met enige regelmaat helpt. Sinds jaar en dag kunnen we bij hem terecht als we iets meer willen of moeten weten over het Helmond van weleer. Met name bij onze rubrieken Naw en Vruuger en De kennisquiz van Helmond doen we eigenlijk nooit tevergeefs een beroep op hem. Want hij weet het en soms zoekt hij het op in zijn rijke archief. Giel, van harte gefeliciteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *