Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.290 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Vrijdag voor de Carnaval (28 februari) houden de leerplichtambtenaren in de regio Peelland een grote controleactie op het zogenaamde luxe-verzuim. Zij controleren bij een aantal scholen of de leerlingen echt aanwezig zijn. Kinderen, van wie wordt aangeven dat ze om onbekende reden niet op school zijn, worden thuis bezocht.
Ongeoorloofd wegblijven van school door een leerplichtige leerling voorafgaand of aansluitend aan een vakantie heet ’luxe verzuim’. Als er leerlingen afwezig zijn, dan moet de school dat melden bij de gemeente, die registreert het verzuim. Tegen ouders die hun kind(eren) onder schooltijd meenemen op vakantie wordt altijd proces-verbaal opgemaakt. De maximale boete hiervoor kan oplopen tot 600 euro.
Met het streng aanpakken van dit verzuim geeft de gemeente een duidelijk signaal af aan ouders, leerlingen en scholen. Leerlingen hebben recht op goed onderwijs. Daar moet de school voor zorgen. Daar staat tegenover dat ouders en de leerlingen ervoor moeten zorgen aanwezig te zijn, ook rond de vakantieperiodes.
Bij een  gewichtige omstandigheden kan er extra verlof worden aangevraagd. Gewichtige omstandigheden zijn uitzonderlijke omstandigheden zoals een verhuizing, overlijden in de familie, huwelijksjubilea, religieuze feestdagen en dergelijke. De schooldirecteur mag maximaal 10 schooldagen per schooljaar verlof geven. De verlofaanvraag moet vooraf bij de schooldirecteur worden ingediend. Alleen bij absolute overmacht is het mogelijk achteraf extra verlof aan te vragen. Daarvoor moeten wel bewijsstukken worden ingeleverd. De verhindering moet dan binnen 2 dagen zijn gemeld.

4 reacties:

Gewoon een bommelding maken voor de desbetreffende scholen. Lol

Beantwoorden

Niet roken, Niet drinken, en ja dus ook niet verantwoordelijk meer mogen zijn voor de opvoedingskeuze van je eigen kinderen… Maargoed dat geldt alleen voor ja knikkers onder ons. Lang leven mijn eigen wetten.

Beantwoorden

De controlezucht.
Diepe *zucht*.

Zou diegene die verantwoordelijk is voor deze actie, hier nu echt voldoening uit halen?
Of zou het iets zijn wat de minder leuke dingen zijn van de ‘job’?

Pak structureel verzuim aan, van echte probleemgevallen.

Ik hoop bij de ‘Carnavalscontrole’ dat het vooral blijft bij waarschuwingen, dat er niet meteen maximale boetes worden gepresenteerd.

Beantwoorden

Waarom paspoort niet innemen, is altijd een bepaalde kliek die met wintersport etc even er tussenuit moet. Ikzelf ben al meer dan 5 jaar niet op vakantie kunnen gaan, dus waarom die mensen die er wel geld voor hebben maar voor een dubbeltje op eerste rang willen zitten nog bevoordelen?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *