Buiten is het 19 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.952 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Iedere boa in Helmond draagt voortaan een bodycam voordat hij of zij de straat opgaat. Daartoe heeft de gemeente er 16 aangeschaft. Het doel van deze bodycams is een afname in het aantal incidenten. Afgelopen donderdag zijn de boa’s uitgebreid getraind in het gebruik. Over een half jaar wordt er een evaluatie gehouden over de hoeveelheid incidenten en de veiligheidsbeleving van de boa’s.
De buitengewoon opsporingsambtenaren maken iedere maand een paar incidenten (verbaal en/of fysiek) mee. Een voorbeeld van een recent incident is een geweldpleging tijdens een avondklokcontrole. Toen werden 2 boa’s in hun gezicht geslagen.
Behalve dat de bodycams een aantoonbaar preventief en corrigerend effect hebben, kan er met de beelden van het incident goed onderbouwd aangifte worden gedaan bij de politie. Er zijn al eerder middelen ingezet om de veiligheid van de boa’s te vergroten. Denk daarbij aan het dragen van steek- en kogelwerende vesten en het beginsel dat ze niet in de nacht werken. 
Bij de Helmondse politie worden bodycams al langer gebruikt.

11 reacties:

Heel goed gemeente!
Erg dat het tegenwoordig zo moet.

Beantwoorden

Ben hier minder een voorstander van, letterlijke elke stap die je zet wordt gefilmd. Er is echt 0.0 privacy meer.

Beantwoorden

Beantwoorden

Het werd tijd. Zo pak je niet alleen geweld tegen goedwillende BOA’s aan, maar ook hufterig gedrag van BOA’s (ja, ook dat komt voor).

Beantwoorden

Zolang er ex dieven bij de boa werken heb ik daar geen vertrouwen in

Beantwoorden

@D’n dieje op maandag 7 juni 2021 om 19:05:

alleen kunnen de boa’s waarschijnlijk er zelf voor zorgen welke beelden naar buiten komen….

@Karin op maandag 7 juni 2021 om 21:31:

daar heb je een punt, ik weet namelijk 100% zeker dat er één werkt die bij zijn vorige werkgever ontslagen is i.v.m. jarenlang stelselmatig stelen !
Verder is het ook een feit dat er meerdere werken die het grootste gedeelte van hun productieve leven hebben geteerd op een bijstandsuitkering. Nu schrijven ze bekeuringen uit aan werkende mensen….mooi hé !!!

Beantwoorden

@Karin @Jan

Kent u de termen “smaad” en “laster”?

Beantwoorden

@Karin op maandag 7 juni 2021 om 21:31:

Met een dief vang je een dief.

Beantwoorden

@Roland, waar hangt de klepel ? tjonge jonge, smaad en laster…Dat is nogal wat, terwijl er niet eens namen genoemd worden.
@Marco; mooi gezegd, zo kan het ook.

@iedereen; begrijp de negatieve houding tegenover BOA’s, want dat zijn kleine nepagentjes die wel op straat rondlopen en ingrijpen. Gevaar ligt erin dat ze flink doen tov burgers en dat de meer uitdagende gevallen links gelaten worden.

Boa’s zijn dan ook een vreemde eend in de bijt. hoezo is dit ineens nodig,en waarom is er nooit genoeg politie aangenomen/opgeleid ?
En zelf corrigerend vermogen heeft Nederland al sinds de jaren 80 opgegeven, want wanneer je als burger een ander aanspreekt op gedrag ben je de gebeten hond; politie en vooral justitie geeft geen enkele rugdekking.Aangifte tegen bepaalde groepen wordt ontraden zelfs.De praktijk is dus erg weerbarstig.

En nou mogen BOA’s hun best doen om er wat van te maken.
Succes jongens en meisjes BOA’s.

Beantwoorden

Nou ik vind dat dit een stap is in de goede richting en dat alle ambtenaren die een publieke functie hebben zo’n ding verplicht zouden moeten dragen.
Zelf kregen wij in maart op de vroege avond naar later bleek overijverige ambtenaar aan de deur
Deze man kwam zonder mondkapje zeer zeer dichtbij mij staan Niet zo slim daar mijn schoonmoeder net was gestorven aan corona….
De man was zeer aanmatigend en zeer onbeschoft.
Ik vroeg hem te vertrekken en sloot de deur.
Daarop ging hij foto’s maken van ons huis ik pakte een telefoon en liep naar buiten om een foto te nemen van die vreemde snuiter. Dit wilde hij niet en liep hard weg hij beet me toe jij kunt toch niet zo snel lopen met je dikke buik.
Nou wel dus dus ik stap voor hem en neem zijn foto exact op dat moment probeert de man mij te slaan met zijn telefoon.
Ik gris met mijn vrije hand zijn telefoon(slagwapen) uit zijn hand en loop naar mijn woning.(mooie haarscherpe aktie foto)
De man bleef als een loopse hond tegen mij opspringen en eiste zijn telefoon terug.Ik zei nee ik ga de politie bellen en zal hen Uw telefoon overhandigen.Zo geschiede.
Mijn partner heeft alles gezien uiteraard aangifte gedaan.
Zaak wordt niet onderzocht is dus afgewezen
Wat schetst mijn verbazing krijg ik maanden later een brief van de politie dat ze nu mij willen verhoren ivm geweld diefstal en smaad.
Uh hoezo What the fuck wordt die man in een vuil 1 2 tje tussen gemeente en politie de hand boven het hoofd gehouden.
In wat voor rechtstaat leven we hier ik wordt nu net zo genaaid als de slacht offers van de toeslag affaire.
Alle moeite en directe mails naar gemeente en de burgemeester persoonlijk nergens wordt op gereageerd ik ben al gebrandmerkt.
Nederland is volledig ge Rutte ficeerd corrupt en verrot tot op het bod ik schaam mij Nederlander te moeten noemen!

Beantwoorden

Morgen is het zover en zal ik worden ver criminaliseerd door de corrupte gemeente Helmond die zich met een hele bruine tong diep hebben ingelikt bij de Helmondse politie die nog te lamlendig is om mijn getuige te horen.
Diep triest te leven in deze corrupte stad

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *