Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.078 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

foto van SVHS in Ierse pubVrijdagavond is de derby uit tegen FC Eindhoven. Zoals de traditie dat voorschrijft, wil een deel van de Helmond Sport-supporters ook dit jaar ’s middags eerst gaan indrinken en voorbeschouwen in de Ierse pub in de Eindhovense Heuvelgalerie. Daarna gaan zij vrijwel allemaal op weg naar het Jan Louwers Stadion voor de derby. Onze columnist Buurman schreef 3 jaar geleden daarover dit sfeerbeeld.
Helaas voor hen wordt dat dit keer door de lokale driehoek van Eindhoven verboden: supporters van Helmond Sport zijn voorafgaand aan de wedstrijd niet welkom in Eindhoven. Worden zij door de politie aangetroffen, dan zullen zij worden gevorderd die stad te verlaten.
Voor supporters die de wedstrijd wel willen zien, is er een verplichte buscombi. Deze door de supportersvereniging SVHS georganiseerde busreis is inmiddels uitverkocht. Dat betekent dat er zo’n 140 supporters van onze club in het uitvak van de thuisclub zitten dat daarmee echter niet is uitverkocht…

In de reacties hieronder staat een update.

11 reacties:

Erg wrang, op de Dag van de VRIJHEID mag ik niet naar een voetbalwedstrijd (zonder poespas), niet naar een kroeg en zelfs mag ik een stad niet in…

Ik vraag me af, wat is een Helmond Sport-supporter?
Iemand die gisteren zijn of haar kaart heeft verlengd?
Iemand die af en toe een wedstrijd komt kijken?
Iedereen uit Helmond? Of iedereen die willekeurig aangewezen wordt door behulp van de beveiliging van HS?

Deze maatregel is onnodig en onuitvoerbaar.

Beantwoorden

Belachelijk

Beantwoorden
Emmanuel Vini Vidi Vici

Gewoon ergens anders gaan zitten en dat niet van te voren kennaar maken.
FU eindhove

Beantwoorden

Ongelofelijk. Ik ben in mijn leven twee keer in die pub geweest. De eerste keer is lang geleden toen ik daar naar The Old Firm keek met Ieren, Schotten, Helmonders, Eindhovenaren en een Duitser. De tweede keer een paar jaar geleden toen Helmond Sport tegen Eindhoven moest. Ook toen stonden de Helmonders en Eindhovenaren gebroederlijk naast elkaar te praten en te drinken. Beide keren helemaal geweldig, dat was de voetbalsfeer die ik graag zie. Nu ik lees dat het niet mag, heb ik eigenlijk zin om vrijdag voor de derde keer naar die pub te gaan.

Beantwoorden

Update 1:
De ingang van het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven is vannacht voorzien van mest. Daarboven prijkte een spandoek met de tekst “Schijt combi’s”. Dat meldde vanochtend Awaydays NL, een medium dat schrijft over de Nederlandse uitsupporters.

Beantwoorden

Daar kan ik de humor wel van inzien. Niks vernield en toch een statement gemaakt!

Beantwoorden

Goed gedaan, schijt zooitje daar in 040

Beantwoorden

Nice boys

Beantwoorden
Robert van Eekert

Lekker voor ze in da stinkgat

Beantwoorden

Jawel, de eerste gevaarlijke Helmond Sport supporters mogen Eindhoven al niet binnen…

Beantwoorden

Update 2:
De Ierse pub O’SHEA’S waar de supporters zouden verzamelen, is op dit moment gesloten. Dat meldde ons zojuist een Helmond Sport-supporters die er een pilsje dácht te gaan drinken. Volgens de openingstijden op de website zou het café nu geopend moeten zijn.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *