Buiten is het 10 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.381 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Informatie over al het moois van onze stad makkelijk toegankelijk maken voor inwoners en bezoekers met een smartphone. Dat wil de gemeente om meer bezoekers, hogere bestedingen en een langere verblijfsduur te bereiken. Dit voorstel van de fractie SDOH-D66-HB, waarvoor eenmalig 50.000 euro beschikbaar is, werd eind vorig jaar al aangenomen. .
In september wordt de landelijke ‘VVV-app’ van VVV Nederland gelanceerd. Als deze voldoet, wil de gemeente deze gebruiken. En anders wordt er naar een alternatief gezocht.
De app ontsluit het hele toeristische, recreatieve en culturele (en cultuurhistorische) aanbod, onder meer voor Helmond. Het systeem werkt op basis van de positie van de gebruiker. Bevindt die zich in Helmond, dan toont de app het aanbod in de directe omgeving. Maar de gebruiker kan zich ook voorafgaand aan een bezoek oriënteren op alles wat er wordt aangeboden.

Op korte termijn komen er alvast een aantal extra QR-tegels in het centrum bij. Mogelijke plaatsen zijn de toekomstige plek van Xperience World, het voormalig en nieuwe theater ’t Speelhuis en het kasteel/Gemeentemuseum.
Voor wie alles wil lezen: de betreffende RaadsInformatieBrief (pdf).

Update donderdagmiddag in de reacties hieronder:
Winkeliers komen gewoon met hun eigen Helmond City app

6 reacties:

Kijk eens naar de mooie Maastricht-app.
Volledig overzicht!

Beantwoorden

Ben benieuwd of we dan ook als wijk en winkelboulevard aanbod komen?

Beantwoorden

Er bestaat al een app die behoorlijk informatief en intuïtief is, namelijk de app “dichtbij”.
Waarschijnlijk is deze app wel van een commerciële partij. Anderzijds wordt er nu ook € 50.000 gepompt in een niet-commerciële app.

Beantwoorden

Winkeliers komen gewoon met hun eigen Helmond City app
Behalve de gemeente (zie hierboven) werken ook de winkeliers en horeca-ondernemers uit het centrum aan een app, de Helmond City app genaamd. Die zijn daar al wel wat verder mee dan de gemeente.
Een werkgroep van Centrummanagement is namelijk al druk bezig met een plan van aanpak voor de online profilering van het centrum en denkt daar in september mee klaar te zijn. Het is de bedoeling dat die app in januari beschikbaar is voor de smartphone. Misschien nog niet meteen met alle toeters en bellen en alle inhoud, maar een grote stap is dan gemaakt.
Deze app wordt ontwikkeld in het kader van Het Nieuwe Winkelen, een concept om met name via de digitale kanalen meer mensen naar het centrum te trekken. “We focussen op alles wat er gebeurt in ons centrum en vertellen dat! Mensen moeten op hun telefoon zien: da’s leuk, daar ga ik naartoe! We willen de beleving vergroten.” Dat laat Yvonne Vogels (lid van de werkgroep) van Boekhandel De Ganzenveer in de nieuwsbrief Centraal van Centrummanagement Helmond weten. De Helmond City app moet daar deels voor gaan zorgen. Met die app weet je bijvoorbeeld waar een vrije parkeerplek is, welke aanbiedingen je favoriete winkel heeft en welke evenementen eraan zitten te komen.
En wat betreft de VVV-app van de gemeente? Er is contact met de gemeente geweest, maar op de ontwikkelingen van hun app wordt niet gewacht.

Beantwoorden

Leuk dat het centrum zo aan de weg timmert! Succes!

Beantwoorden

Gas erop, Yvonne!!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *