Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.244 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
27reacties

Zoals De weblog van Helmond al sinds 2013 doet, ook dit jaar weer een apart topic met het Helmondse drugsgerelateerde nieuws. In de reacties hieronder verschijnen de nieuwste berichten over de opgerolde hennepkwekerijen, door onze burgemeester gesloten drugspanden, drugsdealers en aanverwante zaken.
Dergelijk nieuws uit voorgaande jaren lees je op 2019 & 2108, 20172016, 20152014 en 2013.

27 reacties:

Burgemeester sluit 2 drugspanden in Helmond Oost en Mierlo-Hout
In een woning aan de Witte de Withstraat in Helmond Oost troffen politieagenten onlangs ruim een kilo cocaïne aan. Dat drugspand gaat vanaf vandaag voor een periode van 4 maanden op slot. Een woning aan de Berkehoutstraat in Mierlo-Hout gaat 3 maanden dicht. Daar werd door de politie een professionele hennepkwekerij met 108 hennepplanten opgerold.
De politie rapporteerde die bevindingen destijds aan de burgemeester. Op basis van deze rapportages heeft zij deze tijdelijke sluitingen per brief aangekondigd bij de eigenaren van de betreffende panden. Deze pandeigenaren hebben vervolgens een zienswijze ingediend waarna Blanksma dit besluit tot sluiting geeft genomen.
Burgemeesters hebben het recht panden te sluiten als er in panden verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn of hiervoor voorbereidende handelingen worden verricht. De sluiting is tijdelijk. Ook is via deze maatregel (Damoclesbeleid) geregeld dat een exploitatievergunning ingetrokken kan worden.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 28 januari 2020 om 16:29:

De burgemeester is goed bezig! Hopelijk zijn het huurwoningen, dat is dan fijn voor de woningzoekenden onder ons. 🙂

Beantwoorden

Elly, ge het ut toch mar druk mi uit sloite van al die heus…wanne?

Beantwoorden

Goed bezig geef ze maar een tentje .

Beantwoorden

De planten zijn verhuisd naar haar ambtswoning om verzorgd te worden ????????????

Beantwoorden

–Burgemeesters hebben het recht panden te sluiten als er in panden verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn of hiervoor voorbereidende handelingen worden verricht–

Is de Heistraat al afgesloten?

Beantwoorden

Vluchtende Helmonder (53) aangehouden bij hennepknipperij
De politie ontdekte vandaag een hennepknipperij in de gemeente Eersel. In totaal namen zij 96,5 kilo aan natte hennepplanttoppen in beslag. De stroom werd illegaal afgetapt.
Zij hielden daarvoor 4 mannen aan: een 53-jarige Helmonder, 2 Eindhovenaren (35 en 55) en een man (61) uit Eersel. Toen de politie binnen viel, sloegen de eerste 3 op de vlucht. Tevergeefs. “Uiteindelijk hebben we ze alle 3 in de kraag gevat. Onze lokale collega’s kregen daarbij hulp van een politiehelikopter van de Landelijke Eenheid” zo meldde de politiewoordvoering.

Beantwoorden

De hennepkwekerij in de Heistraat is opgerold
De politie heeft gisteren een hennepkwekerij aangetroffen in een appartement op de Heistraat. De dagen daarvoor kreeg de politie meldingen van wijkbewoners en de woningbouwvereniging. Zij meldden dat men in dat appartementencomplex een sterke henneplucht rook en dat men last had van lekkage van vocht via het ventilatiesysteem. Tevens werd door medewerkers van de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente Helmond geconstateerd dat er bij 1 van de appartementen het balkon was afgeplakt en er sprake was van overdadig condens op de ramen.
Hierop werd maandag een onderzoek ingesteld in dit appartement. De woonkamer en 1 slaapkamer waren ingericht als kweekruimte en daar werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 440 planten, 21 lampen, koolstoffilters en transformatoren aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en geruimd. Door Essent werd vastgesteld dat er sprake was van diefstal van stroom. Tijdens het onderzoek werd niemand in de woning aangetroffen. De bewoner zal op een later tijdstip door de politie gehoord worden en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 4 februari 2020 om 18:25:

Ha Haha die wouden effe snel rijk worden ????

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 4 februari 2020 om 18:25:

Goed zo vooral doorgaan. ????

Beantwoorden

Weer heistraat

Beantwoorden

Vorige week bij ons in de straat… daarom is de politie wagen dag en nacht rond aan het rijden hier in het centrum..????

Beantwoorden
Mădălina Coțofană

Volgens mij was het toch echt Hemelrijksdijkje waar ze maandag die plantjes aan het vernietigen waren

Beantwoorden

@Inge Martens op dinsdag 4 februari 2020 om 22:51:

Op de hoek Heistraat/Hemelrijksdijkje. De ingang van het appartementencomplex ligt aan de Heistraat.

Beantwoorden

@Frank Vincent op dinsdag 4 februari 2020 om 22:56:

ahaaa, okay, we konden het vanuit ons appartement zien namelijk

Beantwoorden

Burgemeester sluit 2 drugspanden voor 6 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een bedrijfspand aan de 2e Indumaweg op het industrieterrein en een pand aan de Hemelrijksestraat in de Binnenstad gesloten. De 2 panden zijn vanaf die datum voor 6 maanden gesloten. De sluitingen maken een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en ondernemersklimaat.
De politie had een onderzoek ingesteld bij de panden. Zij trof bij het doorzoeken van het pand op het industrieterrein een professionele hennepkwekerij met 290 hennepplanten aan. In de Hemelrijksestraat bleek een professionele hennepkwekerij aanwezig, daar stonden 343 henneplanten. De politie heeft die bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de pandeigenaren. De eigenaren hebben een zienswijze ingediend, waarna Blanksma haar besluit geeft genomen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 12 februari 2020 om 09:33:

Aan de foto te zien heeft ze er zelf ook plezier in. ????????

Beantwoorden

Drugspand aan de Beelsstraat voor 6 maanden gesloten
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een pand aan de Beelsstraat voor 6 maanden gesloten. In dat pand in de Binnenstad is een professioneel opgezette hennepkwekerij met 420 hennepplanten aangetroffen. Dat bleek toen de politie daar op 23 januari een onderzoek ingesteld had. Naar verluidt stonden die hennepplanten verdeeld over 5 ruimtes in die woning.
De politie heeft de bevindingen werden gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende pand. De eigenaar diende geen zienswijze in waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en ondernemersklimaat. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2019’.

Beantwoorden

Drugspand aan de Zuiddijk voor 3 maanden gesloten
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een bedrijfspand aan de Zuiddijk op het industrieterrein voor 3 maanden gesloten. In het pand zijn voorwerpen aangetroffen die gebruikt worden voor het opzetten van een professioneel opgezette hennepkwekerij. Het is de tweede keer dat de burgemeester gebruik maakt van haar bevoegdheid om ook bij voorbereidende handelingen tot tijdelijke sluiting van een pand over te gaan.
De politie stelde een tijd geleden een onderzoek in bij het pand aan de Zuiddijk. Zij trof bij het doorzoeken van het pand 2 ruimtes aan die voorbereid waren om een hennepkwekerij op te starten, met hiervoor aangelegde elektra. Daarnaast werden assimilatielampen, armaturen inclusief reflectorkappen, transformatoren, schakelborden, koolstoffilters, slakkenhuizen en hennepresten aangetroffen.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de Blanksma. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaren van het betreffende pand. De eigenaren hebben een zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen. Want zo laat de burgemeester van Helmond weten: “er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2019’.

Beantwoorden

Vrouw in de Binnenstad opgepakt voor handel in harddrugs
De politie vond vanmiddag in een woning aan de Willem Prinzenstraat in de Binnenstad allerlei soorten drugs. De bewoonster is aangehouden voor de handel in (hard)drugs.
Zij hadden informatie over het mogelijke dealen door de vrouw. Daarom werd rond 14.00 uur een inval gedaan in haar woning. Daar troffen de agenten 10 tot 15 liter GHB en handelshoevelheden heroïne, XTC, MDMA, ketamine en amfetamine aan. Deze zijn in beslag genomen en zullen na verder onderzoek worden vernietigd. Ook werd een geldbedrag van enkele duizenden euro’s in beslag genomen.
De vrouw is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. In de woning werd ook een man aangehouden. Dit betrof vermoedelijk 1 van de klanten. Hij is na verhoor weer heengezonden.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 14 april 2020 om 16:59:

Over een paar maanden weer een woning te huur via WoonIezie. 🙂

Beantwoorden

Goed zo zo hoort het weg met die rotzooi en nu lang opsluiten

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 14 april 2020 om 16:59:

Er gebeurd toch meer in de stad dan corona, wooow

Beantwoorden

De hennepkwekerij op de Hortsedijk is opgerold
Gisteren heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen op de Hortsedijk. In de schuur bij de woning stonden 511 hennepplanten.
Wijkagent Francisca Kamphuis meldde deze illegale hennepteelt vanavond. Zij doet de oproep om Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 te bellen als jij het vermoeden hebt van een hennepkwekerij in jouw buurt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 30 april 2020 om 21:23:

Ik rook vandeweek al wat toen ik er langs fietste.

Beantwoorden

Hortsedijk? Hmm welke huis

Beantwoorden
Durmuş Doermoesj

Jonge jonge eerlijke mensen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *